postinor luat de 4 ori

27-11-2009
anis
Nu este medic/terapeut
anis
buan ziua.am 23 ani si in ultimile 6 luni am luat postinor de 4 ori, desi stiam k nu se iau decat de 2 ori pe an.Va rog sa-mi spuneti care vor fi urmarile administrarii de prea multe ori a acestei pastile? Va multumesc.
2 comentarii
0
28-11-2009, ora 10:57
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
dereglari hormonale
0
28-11-2009, ora 13:23
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Urmatoarele afectiuni au fost puse in legatura cu abuzul de anticonceptionale: sterilitatea, tulburarile ritmicitatii ciclului menstrual, cresterea incidentei si gravitatii infectiilor genitale (anexite, colpite), cresterea incidentei cancerului de col uterin, cancerului de san, de colon si ficat, accidente embolice.

Primele doua sunt crescute in mod special de Postinor mai mult decat de anticonceptionalele in doze uzuale.

In sfarsit, folosirea de 2 ori intr-o luna a Postinor-ului este in cel mai bun caz inutila, deoarece a doua oara nu are efect.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul