Postoperator, complicații menstruatie

26-10-2020
Micsi
Nu este medic/terapeut
Micsi
Bună ziua! Imi cer scuze pentru micul meu roman.
Am 23 de ani cu 52 de kg, un istoric medical complex si dureros în ceea ce privește partea de ginecologie si nu numai.
Sufăr de câțiva ani de dureri insuportabile la menstruatie, multiple chisturi, cheaguri mari, menoragie, dismenoree șamd.
Anul acesta, in cea de a 8a zi de menstruatie, respectiv pe 5 octombrie la primele ore ale dimineții, am ajuns în urgențe cu dureri îngrozitoare de ovare, cu tone de calmante administrate atât intramuscular cât și intravenos, fără rezultat însă. Am fost băgată de urgență în sala de operații, unde am fost operată de un chist de endometrioză de 6 cm, un abces de infecție care din ce am inteles se spărsese, ceea ce a dus la umplerea abdomenului cu sânge și cheaguri. Tăietura a fost una clasică, anestezie generală.
După operație am beneficiat de calmante puternice + transfuzie de sânge. În urma operației, problema mea cu sindromul colonului iritabil a avansat teribil, în sensul în care eu fără espumisan, spasmomen și kebene, explodez. Am înțepături în tot colonul si abdomenul extrem de umflat.
Am iesit din spital după 4 zile.
Pe data de 16 octombrie au apărut sângerări, mai exact a revenit menstruatia, conform spuselor dnei doctor. Mi-a prescris pilule contraceptive cerazette, sub forma de tratament provizoriu, deoarece pentru tratamentul care trebuie urmat pe mai departe este nevoie de rezultatul anatomiei patologice. Problema este ca mie de atunci, de pe 16 octombrie, nu mi s-a mai oprit menstruatia, ba mai mult, a apărut o umflătură deasupra operației, care nu dispare deloc. E și dureroasă. Ce ar putea fi? Mă cam îngrijorează acest lucru, dat fiind faptul că nu găsesc nimic similar nicăieri, o informație cât de mică. La dna doctor am programare pe 13 noiembrie, mai repede nu s-a putut.
Multumesc mult pentru timpul acordat citirii și pentru posibilele răspunsuri. Multă sănătate vă doresc tuturor!
1 comentarii
0
26-10-2020, ora 19:04
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna seara,

va recomandam sa consultati un medic ginecoloc specializat in endometrioza, acesta va recomanda sa efectuati un RMN la care se vizualizeaza daca exista endometrioza si daca se poate extinde si catre alte organe. Nu asteptati deoarece in cazul in care este vorba de endometrioza este nevoie de tratament. Sunt putini medici specializati in endometrioza, printre ei este Dr Simedrea expert in endometrioza, Dr. Gabriel Mitroi, Dr Elvira Bratila, Dr Horatiu Roman.

O seara buna,
Clinica Medicala Marie Stopes International Romania
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri menstruale puternice - cauze, tratament, remedii, sfaturi utile
  •