Pot face cancer???-

05-12-2008
jolie27
Nu este medic/terapeut
jolie27
Ma aflu intr-o perioada in care simt ca cedez pshihic. Motivele sunt multe, insa unul ma preocupa in mod deosebit, de aceea va cer DISPERATA ajutorul. Problema mea este urmatoarea : imi este frica sa nu mor, mai exact sa nu fac cancer. De ce am aceasta teama ?.simplu. In familia mea a existat un caz de cancer la san, mai exact este vorba de mama mamei mele care a murit la numai 32 de ani. Din nefericire aceasta frica nu este nefondata. Am fost diagnosticata cu ovare polichistice si in afara de asta, din ce am mai citit, am vazut ca viata sexuala poate influenta aparitia cancerului. Cand am spus viata sexuala, m-am referit la o viata sexuala neregulata, cu intreruperi, frustari, etc. Ca sa imi puteti raspunde obiectiv, ar trebui sa va povestesc "istoricul" asa ca voi trece peste jena.
Am 27 de ani, am avut un singur partener sexual, mai exact prietenul meu cu care am avut o relatie de 8 ani. Din pacate aceasta relatie mi-a adus numai necazuri, am fost nefericita aproape 90% din timp, insa pana la urma am reusit sa ma desprind. Datorita neintelegerilor sexul a fost ceva de genul, o luna da si 4-5 luni/sau mai mult, nu. O vreme am locuit impreuna si de multe ori am adormit plangand atunci cand partenerul meu de viata imi intorcea spatele si adormea, in timp ce in mine urlau hormonii si imi doream cu disperare sa fac dragoste. Nu stiu de ce atatia ani am suportat aceasta situatie sau de fapt stiu, am fugit toata de situatia de a ajunge o usuratica, mai dur spus, cuvantul acela urat cu "c". Pana la urma am vazut ca totul s-a intors impotriva mea (cu ambitia mea prosteasca de a fi abstinenta decat sa imi fac o relatie fie ea si de scurta durata).
Intrebarea mea este: oare din cauza acestor ovare polichistice( ciclu la 5-6 luni), frustarii si neeliminarii energiei sexuale pot face cancer?? Va multumesc.
Daca mai aveti intrebari va rog sa nu va sfiiti, deoarece este foarte important pentru mine sa stiu la ce sa ma astept, sau sa stiu ce ar trebui sa fac de acum inainte.
1 comentarii
0
05-12-2008, ora 21:43
ailyn
Nu este medic/terapeut
ailyn
Linisteste-te!
Nu s-a demonstrat ca se face cancer din asa ceva.
La adresa de mai jos, de pe siteul Femina, gasesti totul despre aceasta afectiune.
Daca doresti, iti pot recomanda o doctoriata unde am fost si eu, in Bucuresti.

http://femina.rol.ro/sanatate/ginecologie/index.php?option=com_content&task=view&id=6993&Itemid=3
Adaugă un comentariu / răspuns