Prea multa apa dauneaza

09-02-2012
cosmindumy
Nu este medic/terapeut
cosmindumy
Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Pentru ca vreau sa slabesc am inteles ca trebuie sa bei cat mai multa apa impreuna cu regimul pe care il urmez eu. Am observat ca cu cat beau mai multa apa slabesc mai mult. Asa am ajuns sa beau in jur de 4-4, 5 litri pe zi. Vreau sa stiu daca este vreun pericol pentru sanatate si daca da care este?
Stiu ca recomandarea e intre 2 - 2.5 asa ca 4 e deja prea mult.
8 comentarii
0
09-02-2012, ora 16:17
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
draga cosmin, eu beau multa apa din cauza tratamentului cu psihotrope.
am fost si internata la endocrinologie pentru ca eram suspecta de diabet insipid.
Ce vreau s aiti spun de fapt? Doi doctori mi-au spus ca nu trebuie sa beau mai mult de 3 litri pe zi ca pot sa ma intoxic cu apa si sa imi obosesc rinichii.
Deci maxim 3 litri.
sanatate si succes la slabire!
0
09-02-2012, ora 16:30
cosmindumy
Nu este medic/terapeut
cosmindumy
Multumesc pentru raspuns.
Am mai auzit despre pericolul intoxicatiei cu apa, dar asta nu mi se pare asa grav. Ne putem intoxica practic cu orice. Din cate stiu eu apa face bine la rinichi, deci nu cred ca ii oboseste. Stiu ca daca ai pietre se recomanda multa apa.
Ce ma intereseaza este daca prea multa apa declanseaza vreo reactie in organism sau deregleaza ceva care sa produca o boala.
Am auzit ceva ca ar avea legatura cu diabetul in sensul ca l-ar putea declansa... ceea ce nu prea cred.
Oricum, mai trebuie sa slabesc cam 4-5 kilograme, deci in ritmul asta cam o luna si apoi o sa revin la o cantitate normala de apa. E vreun pericol ca intr-o luna sa se deregleze ceva?
Multumesc.
0
09-02-2012, ora 16:30
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
mie mi-au spus...maxim 2 litri (toate lichidele.NU doar apa).
Depinde de la om la persoana.
conteaza si:
- valoarea glicemiei
- valorile tensiunii arteriale

O seara faina1
0
17-05-2012, ora 12:08
Toderas
Nu este medic/terapeut
Toderas
Cu tot respectul, dar e bine sa ne informam atent legat de tot ce ne intereseaza.
Nu se includ in cei 2 litri recomandati zilnic tot ceea ce bem. Degeaba bei cafea sau Cola cu nemiluita, teoretic conteaza ca lichid, practic nu, si e si daunator. Se recomanda ca cel putin jumatate din cei 2 litri sa fie apa - nimic nu e asimilat atat deusor si benefic ca apa. Nici sa beti doar ceaiuri (desi sunt benefice si au rolul lor) nu este in regula.

In rest, orice exces dauneaza. Exista cure pentru anumite boli in care, pentru o anumita perioada, se recomanda consumul a peste 2 litri de apa, dar daca ramaneti in mod normal la 2 litri/zi e foarte bine.
0
18-05-2012, ora 15:35
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Am tinut si eu regim si am slabit si datorita faptului ca beam multa apa zilnic. Mai mult de 2, 5-3 litri pe zi nu ai NEVOIE sa bei, slabesti oricum. Si trebuie sa pui la socoteala si cantitatea de apa din fructele si legumele crude pe care le mananci zilnic, care pot avea un continut de apa si de 90%.

Da, intoxicatia cu apa este foarte periculoasa, iti poate provoaca moartea.
0
01-06-2012, ora 17:23
giony54
Nu este medic/terapeut
giony54
nu este bine sa bei mai multa apa decat este necesar pentru ca se declanseaza alte boli, 2 l este suficient si numai apa pentru este purtatoare de informatie si nu altceva, si ca sa slabesti este o mare greseala sa faci cure de slabire pentru ca dereglezi organismul si va fi greu sa -l mai echilibrezi, se slabeste usor controland sistemul nervos si cu o dieta disociata, adica mancand alimente separate fara sa le amestecam, ex. la o masa mancam legume, la alta mancam fructe, de carne, mezeluri, margarine nu este nevoie
0
07-06-2012, ora 12:15
Toderas
Nu este medic/terapeut
Toderas
Cu tot respectul, marea majoritate a persoanelor abia daca beau minimul necesar. Riscul de "intoxicatie cu apa" este infim, cate persoane cunoasteti care fac abuz de apa? Dar cate care ar trebui educate sa bea 2 litri pe zi, pentru ca nu o fac deloc?

Apa din fructe si legume NU este inclusa in necesarul de apa zinic, care e de min 1.5 l la un adult sanatos. Cititi va rog studii, nu va spun de la mine citire, insa apa este sfanta, si ceaiurile/sucurile naturale (desi apa este absolut necesara, indiferent ce alte lichide consumam). Puteti consuma o felie de pepene rosu si sa considerati ca e echivalentul a 1-2 cani de apa, ceea ce nu este corect din pdv biochimic pentru organism.
0
07-06-2012, ora 12:17
Toderas
Nu este medic/terapeut
Toderas
Apa + ceaiuri, pe cat posibil fara zahar (miere, eventual) sunt cele mai importante si absolut necesare aporturi de lichide, zilnic. Cafeaua evident ca nu intra la socoteala :).

Eu personal optez pentru o parte apa, o parte ceaiuri - din plante, fructe, amestecuri, eventual si pentru diferite probleme pe care vreau sa le tratez. Acum iau un ceai pentru ficat, cu mai multe plantute - plus niste tincturi detoxifiante si Omega 3.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unde se duce grăsimea atunci când slăbim?
  • Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Balon intragastric ce poate fi înghițit - cea mai recentă armă împotriva obezității
  • Cât de eficient este sportul pentru scăderea în greutate la femei?
  • Sărbătorile vă afectează greutatea? Cântarul nu vă spune chiar totul
  • Cum să găsești voința pentru a slăbi
  •