Prevenirea varicelor

13-10-2010
nina100
Nu este medic/terapeut
nina100
As dori si eu sa stiu in cazul in care apar varicele sau pt prevenirea aparitiei mai multor varice daca e indicata folosirea bicicletei medicinale sau de la sala? face bine sau rau? e buna pt uzul zilnic? va multumesc!
21 comentarii
0
14-11-2010, ora 00:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Raspunsul depinde de extrem de multe variabile, care tin de sex, greutate, varsta, ocupatie, sporturi practicate, antecedente personale patologice, dar mai ales de examenul clinic local practicat de catre specialistul in Chirurgie Vasculara.
Raspunsul poate fi simplu, DA sau NU, in functie de cateva zeci de variabile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-picior
0
02-03-2011, ora 01:57
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
sunt operata de varice in urma cu 24 ani, acum mi s- umflat piciorul operat si ma doare cind merg.
trebuie sa ma operez din nou????????????
am 52 ani
0
02-03-2011, ora 02:00
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
este posibil sa se umfle piciorul dupa mai mult de 20 de ani de la operatia de varice?
care sunt cauzele?
trebuiesc sa fie reoperate?
0
02-03-2011, ora 09:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este posibila orice varianta, mai ales in cazul unei proceduri precum cele practicate acum 20 de ani.
Trebuie sa consultati un specialist in Chirurgie Vasculara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-picior
0
02-03-2011, ora 19:38
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Buna ziua,
Multumesc pt raspuns, eu acum sunt in Mexic si am facut o programare la medicul angiolog.
Dupa consultatie si dupa raspunsul pe care mi-l da voi consulta si un medic chirurg
0
03-03-2011, ora 17:59
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Am urmat sfatul d-vs, am facut consultul la un specialist chirurg cardio vascular.
Diagnostic-TROMBOZA VENOSA PROFONDA
Tratament-pt 4 zile injectii CLEXANE 60mg
pt 3-4 luni COUMADIN 5mg
As dori sa imi puteti spune cit este de grav si daca trebuie sa ma intorc urgent in tara, proiectul meu era sa vizitez cit mai multe tari de pe glob, intr-un an am reusit sa vizitez toate tarile din centro-america,
Multumesc anticipat, Costy
0
03-03-2011, ora 20:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este un diagnostic grav, ce implica un risc letal si ce necesita repaus la pat 24/24.
Tratamentul este ok, respectati-l!!.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-picior
0
06-03-2011, ora 23:11
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Buna ziua,
Dupa cele 4 injectii si dupa 4 zile de stat la pat ma simt mai bine si piciorul s-a mai desumflat.
Mi s-a spus ca nu trebuie sa maninc verdura pt ca contine vit k.As dori sa stiu ce verduri nu contin vit k, sau mai bine zis ce verduri pot consuma.
Probabil vineri fac ecodopler si voi vedea daca pot continua viajul pentru cel putin 2 ani.
Ce parere aveti?tinind cont de faptul ca intre timp am devenit bunica si in aprilie trebuie sa merg cu avionul 25 ore pt a-mi vedea nepotul.POT FACE ACEST DRUM?
Multumesc mult pt raspuns, Costy
0
06-03-2011, ora 23:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
V-as sfatui sa mentineti repausul relativ la pat cel putin pana in momentul cand membrul se va fi dezumflat complet.
Este preferabila amanarea unei estfel de calatorii cu avionul macar vreo cateva saptamani (risc major de embolie pulmonara si moarte).
Cat despre voiaj, v-as sfatui sa-l amanati minimum vreo 2-3 ani, perioada tratamentului cu antivitaminice K. Indiferent de rezultatul examenului echo-Doppler, reluarea voiajului va supune unui risc enorm de moarte subita prin embolie pulmonara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-picior
0
07-03-2011, ora 00:46
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Buna seara,
Multumesc mult pt raspuns,
Ma aflu in Mexic la acapulco unde urmez tratament in observatia dr Carmona, fac tot posibilul a mentine tratamentul si a ma insanatosi dar oricum ar fi o calatorie cu avionul trebuie sa o fac pt reintoarcere in tara, ce alte posibilitati am pt reintoarcere, aici am viza de turist care scade in iunie.Este mai bine sa caut o nava de crociera pt reintoarcere?Eu nu cred ca exista astfel de crociere.
Cum ma pot intoarce in tara cu riscuri minore?
Cu respect, Costy
0
07-03-2011, ora 09:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va puteti intoarce cu avionul, cu conditia unui tratament anticoagulant eficace cu antivitaminice K si dupa 1-2 controale echo-Doppler, care sa nu arate un trombus in curs de desprindere, instabil sau in crestere.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-picior
0
07-03-2011, ora 19:37
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Multumesc mult pt raspuns, voi urma sfatul d-vs si va voi tine la curent cu evolutia bolii chiar daca-mi este imposibil sa accept ca sunt bolnava.
Cu respect, Costy
0
10-03-2011, ora 01:22
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Buna seara
8 martie am facut echo dopller, surpriza
NU ESTE TROMBOZA VENOASA PROFUNDA
AM INSUFICIENTA VENOASA, INSUFICIENTA VALVOLARA VENOASA
Nu stiu daca trebuie sa ma bucur sau nu, parerea mea este ca nu este grav, oricum nu mai am incredere in medicii de aici, dupa ce ca am cheltuit mai mult de 1000 dolari(pe consultatii specialiste) mai fac si tratament gresit si de la stres sau prea mult repaus la pat am facut un blocaj intestinal de am ajuns cu salvarea la spital.
Va rog sa-mi dati un sfat ;in acest moment si in aceste condii cum trebuie sa actionez.
Multumesc anticipat pentru raspuns,
Costy
0
10-03-2011, ora 09:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Insuficienta venoasa este cea care determina tromboza venoasa profunda.
Daca ati inceput tratamentul cu antivitaminice K este preferabil sa-l continuati, mai ales in vederea calatoriei cu avionul.
Nu trebuie sa neglijati posibilitatea ca ultimul echo-Doppler sa nu fi fost tocmai corect executat, iar tromboza sa existe totusi (mai ales nu trebuie sa neglijam semnele clinice, adica edemul masiv al membrului pelvin).
Chiar daca nu exista tromboza ci "numai" insuficienta venoasa, aceasta reprezinta o contraindicatie absoluta pentru continuarea ambitiosului D-voastra plan. Riscul de tromboza este masiv si nu trebuie neglijat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-picior
0
10-03-2011, ora 19:05
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Buna ziua,
Multumesc mult pt raspuns, va alatur analizele;Tempo di protombina in data 05/03/2011- INR-1, 75
07/03/2011- INR-1, 54
Rezumatul echo-dopller-Vasos Velocidad Valsalva
v.femoral comun 16, 5 CMS/SEC (-)
v.femoral profunda 19, 1CMS/SEC (-)
v.femoral superficial1/3sup 15, 8CMS/SEC (-)
v.femoral superficial1/3med 13, 2CMS/SEC (-)
v.femoral superficial1/3inf 7, 9CMS/SEC (-)
v.tibial posterior 9, 2CMS/SEC
v.tibial anterior 7, 2CMS/SEC
v.poplitea 13, 2CMS/SEC (-)
PERFORANTES de7 a 15 CMS/SEC
Am intrerupt tratamentul cu coumadin(varfarina)la indicatia medicului, eu nu stiu cum sa procedez.
Dati-mi va rog un consiliu-Este mai bine sa urmez tratamentul in tara?
Pt moment mi-au prescris ciorapi elastici.
Astept cu nerabdare raspunsul D-voastra
Cu stima Costy
0
20-03-2011, ora 18:36
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Buna ziua,
cred ca nu se poate da un raspuns pt analize, medicul chirurg m-a consiliat pt moment sa nu fac viaggio lung cu avionul ca este de preferat sa continuo viaggiul cu casa rotante e da a sta de mai multe ori pe zi intinsa in pat cu picioarele ridicate la un unghi de 30 grade si bineinteles de a dormi in aceasta pozitie.
Contez mult pe raspunsul D-voastra,
Cu respect Costy
0
07-04-2011, ora 01:47
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Buna seara,
Va scriu din nou, acum cu o alta problema, nu stiu daca este mai grav sau nu.
Cum medicul care ma trata a spus ca trebuie sa ma operez, am decis de consultare un profesor doctor chirurgie vasculara si angiologie gindindu-ma la o operatie cu laser.
Din nou o alta surpriza, piciorul umflar pina la coapsa nu este din cauza venelor.
Trimitere la un medic ortoped, facut radiografie e ; NECROZA CAP FEMURAL DR.
Tratament cu rapix pt 7 zile, dolocartigen pt 10 zile.
Purtarea bastonului pt 4 luni dupa care o alta radiografie.
Aici in Acapulco este o clinica de cura cu camera hiperborica.
Ce parere aveti d-voastra, eu cred ca este bine sa fac citeva sedinte in speranta ca pina la urma voi reusi sa ma insanatosesc.
Multumesc anticipat, Costy
0
07-04-2011, ora 10:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Necroza capului femural este un diagnostic mult mai grav, prin implicatiile functionale:distrugerea rapida a articulatiei soldului.
In momentul de fata este interzis orice sprijin pe membrul afectat (prin urmare, simplul baston nu va este util, ci trebuie sa recurgeti lacarje, pentru descarcarea totala a membrului afectat!!!).
Medicatia este total inutila si nu influenteaza evolutia. Evolutia depinde enorm de varsta, greutate, antecedente, dar mai ales de modul in care pacientul intelege modalitatea de gestiune a tratamentului.
Camera hiperbarica poate fi utila, dar rezultatul depinde de stadiul in care se afla capul femural.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-picior
0
07-04-2011, ora 18:25
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspuns,
Am 52 ani, 1, 60 m si 70 kg,
Ca antecedente am vena safena scoasa de 23 ani, operatie de extrauterina in urma cu 25 ani si hepatita B descoperita in urma cu 2 ani.
Mi s-a spus ca este in faza de 10/100.
MULTUMESC MULT, Costy
0
03-09-2011, ora 15:38
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Multumesc mult pt consiliu, dar pt moment sunt in Colombia si intentionez sa ajung la terra de foc, probabil in dec 2012vin in tara, sper sa fie totul posibil, au cam inceput durerile la sold dar fac totul cu calm.
Costy Petecuta
0
05-07-2012, ora 23:27
costypetec@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
costypetec@yahoo.it
Buna seara,
Va scriu din nou dupa aproape un an, nu am simt bine cu soldul, a inceput sa ma doara si in somn si la fiecare miscare, cel putin sper sa treaca repede altre citeve luni, ma gasesc in Uruguay si viaggio sul coasta atlantica pina in Venezuela de unde voi zbura pina la Bucuresti, terminind de vizitat centro e sud America, voi ajunge in tara.
Daca este posibil sa am o adresa de la o clinica specializata in Bucuresti pentru rezolvarea acestei probleme, o operatie sau ce este nevoie pentru repararea soldului pentru a putea vizita si SUA din ian 2113.
Cu respect, Costy Petecuta
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Operatii de indepartare a varicelor
  • Varicele
  • Cum te protejezi de varice?
  • Varicele la tineri
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.