prezervativul
Buna, am 17 ani si am avut de curand primul contact sexual. In legatura cu prezervativul, cat de mult protejeaza impotriva unei sarcini nedorite? Si am auzit ca se poate rupe. In ce conditii se va rupe? Si daca nu folosim lubrifiant poate dauna prezervativului? Adica se poate rupe mai usor? Multumesc
1 comentarii
Indicele care arata eficienta unei metode contraceptive este de 0.99 pentru prezervativ, la egalitate cu pilula anticonceptionala. Aceasta inseamna ca, dintr-o suta de cupluri care folosesc in mod corect prezervativul ca unica metoda contraceptiva, o sarcina va aparea la unul dintre ele, in decurs de un an.
Probabilitatea ca prezervativul sa sa rupa scade mult daca urmatoarele reguli sunt aplicate:
-prezervativul se cumpara numai din farmacie si nu din supermarket, butic, sex shop, florarie, etc.
-nu se folosesc lubrifianti ori alte substante ori medicamente (spermicide, etc). Acestea pot face ca prezervativul sa se rupa mai usor, ori ii afecteaza etanseitatea. Unele tipuri de prezervative au ele un lubrefiant, care este testat de firma producatoare ca neafectand etanseitatea.
-se verifica termenul de expirare si mentiunea "testat electronic".
Probabilitatea ca prezervativul sa sa rupa scade mult daca urmatoarele reguli sunt aplicate:
-prezervativul se cumpara numai din farmacie si nu din supermarket, butic, sex shop, florarie, etc.
-nu se folosesc lubrifianti ori alte substante ori medicamente (spermicide, etc). Acestea pot face ca prezervativul sa se rupa mai usor, ori ii afecteaza etanseitatea. Unele tipuri de prezervative au ele un lubrefiant, care este testat de firma producatoare ca neafectand etanseitatea.
-se verifica termenul de expirare si mentiunea "testat electronic".
Alte subiecte recente din această secțiune: