probleme cu inima?

11-09-2010
y0y0
Nu este medic/terapeut
y0y0
De ceva vreme, cand fac efort simt o durere in jurul inimii (brusca) nu dureaza mult, 1-2 secunde, de obicei mi se intampla cand fac miscari bruste.
Am probleme cu inima?
1 comentarii
0
11-09-2010, ora 15:37
Terapeut Naturopat Holistic Adam Elisei
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Adam Elisei
Y0y0,

Acea durere poate fi un răspuns nepatologic din partea inimii, adică un răspuns care nu reflectă neapărat o boală. S-ar putea să experimentaţi acea durere bruscă din cauza cardio-inadaptabilităţii la efort. Şi totuşi, pentru a exclude o afecţiune cardiovasculară, vă rog să vă prezentaţi la un consult cardiologic.
Medicul cardiolog, cel mai probabil, vă va face un EKG (o investigaţie care se numeşte electrocardiogramă), eventual şi un eco-doppler, nişte teste serologice sau orice poate să-l ajute să vă pune un diagnostic cert. După ce veţi primi diagnosticul, veţi primi şi tratamentul corespunzător, însă dacă se va constata inexistenţa vreunei probleme medicale, s-ar putea să vi se prescrie un supliment cu magneziu şi potasiu, pentru a vă îmbunătăţi metabolismul celulelor miocardice, adică a celulelor care fac parte integrantă din miocard (muşchiul inimii), iar pe lângă această prescripţie potenţială, mai mult ca sigur veţi primi nişte sfaturi de adaptare a comportamentului la efort.
Consultaţi medicul!

ATENŢIE! Până ajungeţi la medic, de preferat ar fi să nu faceţi efort intensiv, să vă hidrataţi corect şi să vă destresaţi prin plimbări moderate în aer liber, prin exerciţii de respiraţie corectă şi prin lecturarea unor cărţi care să vă ajute la tranformarea pozitivă a mentalităţii (gândirea pozitivă, în orice circumstanţe, este foarte benefică).

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
Adaugă un comentariu / răspuns