probleme cu pielea capului

01-03-2007
armonie
Nu este medic/terapeut
armonie
anul trecut, dupa o vizita la un salon de coafura, am constat ca pe pielea capului in anumite zone (frontal, lateral) mi-au aparut niste peste rosii, care dupa spalare se escuamau. am dat cu unguent diprosalic, cu unguent cu propolis, cu ceai de urzica si radacina de brusture. Petele rosii au disparut, dar dupa fiecare spalare pielea capului este foarte uscata iar in acele zone, apar coji albe, inestetice. o perioada parul a cazut destul de rau o perioada.cel putin asa mi se parea mie.acum dupa aplicarea ceaiului si a unguentelor mai putin (20-30 de fire/zi). dar persista problmea cojilor, uscaciunea parului si a pielii capului. ce sfat imi puteti da? multumesc anticipat
2 comentarii
0
02-03-2007, ora 00:00
dr alexandru
Identitate neconfirmată
dr alexandru
Incearca sa speli parul cu un sampon dermatologic - Squaphane S, de 2-3 ori pe saptamana, lasi sa actioneze 10 minute apoi clatesti.
Urmareste evolutia si daca nu se amelioreaza sau daca apar leziuni si in alte zone ale pielii mergi la dermatolog.
0
04-04-2007, ora 00:00
OliviaMadalina
Nu este medic/terapeut
OliviaMadalina
da eu cred ca te inteleg cel mai bine. Nu este de vina coaforul sau coafeza la care ai fost. Este o chestie genetica si s-a declansat pe sistem nervos. Poate aparea de la un soc pe care l-ai trait, de bucurie ori de necaz. Sunt in aceeasi situatie ca si tine. Imi dau tot cu diprosalic. Boala se numeste psoriazis si inca nu s-a descoperit un medicament care sa o elimine, ci doar unele cu care sa ti in frau cat de cat aceasta boala incurabila. E trist dar adevarat, am si pe frunte si pe gambe. Eu am fost la dermatologie si mi-a prescris diprosalic pentru pielea capului si daivonex pt pielea de pe picioare. Ma lupt cu aceasta boala din 99, cd si eu am avut un soc (am picat la bac) nefericit. Inchipuieti ca pt ine e si mai nasol ca nu pot purta fuste sau pantaloni scurti, mai ales vara. Si lumea care nu ma cunoaste ma intreaba.ce ai facut la frunte, te-ai lovit sau te-ai ars?????
Ideea este ca totusi tre' sa te vada un dermatolog, nu te costa nimic, dc ai trimitere de la medicul de familie.
Asta este tre sa te obisnuiesti cu ideea si sa fii optimista.
Astept un raspuns de la tine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru cei ce doresc să se radă în cap
  •