Probleme ginecologice, ajutor vă rog!
Bună ziua. De câțiva ani port absorbante zilnice iar la menstruație am avut ba absorbante, ba o.b.-uri, depinde de chef. Mai nou am schimbat absorbantele cu unele de la Carrefour, ceva mai groase. Până acum am avut menstruații regulate (5 octombrie, 1 noiembrie, 29 noiembrie, 26 decembrie, 22 ianuarie, 20 februarie) cu durata de 4-5 zile. Din semptembrie 2016 am relații sexuale (neprotejate) cu partenerul meu. Luna aceasta (pe 19 am impresia) am început să am mâncărimi în zona vaginului și contactul sexual a fost puțin dureros. Mâncărimile au persistat așa că mi-am luat o cremă Canesten de la farmacie (pe lângă mâncărimi aveam și un fel de secreții albe brânzoase fără să aibă miros neplăcut neapărat). M-am dat cu crema respectivă seara. Menstruația trebuia să îmi vină pe data de 20 dar nu a venit. Azi ar fi fost a6a zi de intârziere. În dimineața asta am observat o sângerare asemănătoare ciclului dar e foarte puțină și nu are culoarea aceea roșie aprins ci mai degrabă un roz deschis care se observă pe hârtia igienică mai mult decât pe absorbant (pare că aș fi în ultima zi, nu în prima, așa de puțin este)(aseară urinam cu puțină durere dar asta a trecut). Menționez că până acum primele 2 zile de ciclu erau destul de abundente. Ieri (la amiază- deoarece pe cutie scrie *în orice moment al zilei) am făcut un test de sarcină (Fildas, cu capsulă) și a ieșit negativ. Simptome de sarcină nu am (fără grețuri, fără oboseală excesivă, fără dureri de sâni). Dureri menstruale nu am avut niciodată, nici acum. Acum vreo 2-3 săptămâni am luat antibiotic (cu administrare la fiecare 12 ore, pentru infecție la măsele) și am fost și răcită ulterior. Burta mi s-a mărit (abdomenul mai exact, sunt o persoană mai plinuță deci burta e la fel, dar abdomenul pare umflat) dar am impresia că e de la mâncatul haotic (cum sunt studentă am un program destul de aiurea și nu apuc să îmi fac mâncare sau să mănânc sănătos așa că în ultima vreme am mâncat destul fast-food și dulciuri), sânii par puțin mai mari dar nu sunt dureroși, mi-au apărut niște dungulițe roșii pe burtă și pe abdomen în unele locuri, ca niște vergeturi (cred că datorită faptului că m-am îngrășat). Parte de stres am avut (datorită facultății plus că m-am stresat foarte rău având impresia că sunt însărcinată). Credeți că e sarcină? (chiar dacă testul a ieșit negativ și nu am nici un simptom) Sau dereglare hormonală? (întârzierea se poate datora stresului, alimentației, medicamentelor, răcelii, candidozei-de asta luam Canesten, nu am fost la medic dar erau toate simptomele-mâncărimi, secreții ciudate, am bănuit că e din cauza noilor absorbante zilnice, că nu i-au plăcut organismului meu deoarece partenerul nu are nici o boală și igiena mea a fost ok). Secreția aceasta care ar trebui să fie ciclu este anormală? Menționez că nu iau anticoncepționale sau altceva (am încercat pe la finalul lunii trecute să iau Apuretin pentru a elimina apa din organism dar mă dureau destul de rău rinichii deoarece nu beam apă -mai puțin de 0, 5 litri pe zi, pur și simplu mi-e greu să beau apă- și am renunțat la a le lua, acum vreo 2 ani am stat și în spital o săptămâna datorită unei infecții urinare și ceva minor la rinichi și mi-a fost frică să nu pățesc ceva iar)
9 comentarii
Menționez că am avut contacte sexuale neprotejate luna asta pe 6 și pe 18-19 (cam asta îmi amintesc)
Am mai făcut un test acum, tot negativ. Sângerarea e la fel, tot neconsistentă (ca și cum aș fi în ultima zi, nu în prima). Mi-a crescut abdomenul foarte mult, sper să fiu doar balonată
Sângerarea și-a schimbat culoarea spre roșu închis (pe hârtia igienică deoarece abia intră în absorbant, e foarte puțin)
Primele 2 teste au fost Fildas casetă. În dimineața asta am mai făcut un test Barza Ultrasensibil casetă și a ieșit tot negativ..
Nu e sarcina cu teste negative ci o dereglare hormonala. Ideal ar fi sa mergeti si la un control si ecografie transvaginala sa excludeti un chist ovarian!
Bună dimineața tuturor!
Ma numesc Elena și am 35 de ani.
În urma cu 2 luni, prezentam dureri la contactul sexual, am ajuns la medic, sa efectuat papanicolau care a venit cu rezultatul pap 2 -p, proliferation Grad 3-4 inflamație și cu recomandare de repetarea testului 6 luni.
Eu totuși am făcut o colposcopie unde a ieșit ca as avea 2 verugi.
Am repetat un alt papanicolau săptămâna aceasta și rezultatul a venit ASC-US și repetarea testului pap la 6 luni.
Eu ma întreb nu ar trebui un tratament ?
Sunt foarte speriata...
Va mulțumesc frumos pentru timpul acordat!
Ma numesc Elena și am 35 de ani.
În urma cu 2 luni, prezentam dureri la contactul sexual, am ajuns la medic, sa efectuat papanicolau care a venit cu rezultatul pap 2 -p, proliferation Grad 3-4 inflamație și cu recomandare de repetarea testului 6 luni.
Eu totuși am făcut o colposcopie unde a ieșit ca as avea 2 verugi.
Am repetat un alt papanicolau săptămâna aceasta și rezultatul a venit ASC-US și repetarea testului pap la 6 luni.
Eu ma întreb nu ar trebui un tratament ?
Sunt foarte speriata...
Va mulțumesc frumos pentru timpul acordat!
Puteti face testare HPV (tipaj viral recoltat din col) si in functie de rezultat poate sa fie nevoie si de tratament daca aveti tulpini cu risc crescut de cancer de col!
Va mulțumesc frumos pentru timpul acordat.
Mulțumesc!
Mulțumesc!
In urma cu ceva timp dupa epilare am obsevat in zona genital-anala o iritatie careia nu i-am dat importanta pe moment datorita epilarii insa in decurs de o saptamana aceasta iritatie s-a modificat si informandu-ma am constatat ca sunt condiloame ceea ce a confirmat si medicul ginecolog la consultatie prelevadu-mi secretie pentru Testul Papanicolau cu recomandare catre medicul dermatolog. Pana la rezultatele testului am aplicat solutie condyline si am luat isoprinosine in la recomandarea dermatologului si totodata am completat tratamentul cu extras de catina, echinaceea cu propolis pentru intarirea imunitatii. Condiloamele vizibile la exterior ( pentru ca la controlul ginecolgic mi s-a spuns ca nu se vad in interior)au disparut. Intre timp a iesit rezultatul testului Papanicolau care a iesit negativ la toate aspectele cu exceptia candidei iar doctora mi-a recomandat ovule polygynax pe care nu le tolerez creandu-mi disonfort desi fac si spalaturi externe cu tantum rosa. Deoarece sunt destul de panicata crezand ca imi tot apar condiloame desi nu exista va rog sa imi spuneti cum este posibil sa am HPV dar el sa nu apara la analiza testului Papanicolau? Testul l-am facut recent, sa il repet? Am nevoie de raspunsul Dvs. Va mulumesc
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Credeți că aș putea fii însărcinată ? Vă rog să îmi răspundeți
- 0Sex in a 4-a zi de pastile, dar nu 100% protejata??
- 1Buna, e posibil sa raman insarcinata?
- 2Virgina însărcinată doar prin contact cu lichidul ejaculat de pe un capac de toaleta?
- 2Sunt însărcinată?
- 1Dereglare sau sarcina ?
- 2Test fals pozitiv?
- 1Sarcină? <0, 5 HCG
- 1Sarcină?
- 2Poți ramane gravida înainte de menstruație??