Probleme prostata | Forumul Medical ROmedic

Probleme prostata

24-08-2011
AdelinaV
Nu este medic/terapeut
AdelinaV
Buna ziua tuturor,

Am o problema cu care ma confrunt si va rog din suflet sa ma ajutati cu sfaturi sau informatii.

Sotul meu are prostata marita cu 3 cm, acest lucru manifestandu-se prin lipsa partiala/totala a erectiei. Medicul la care s-a dus a spus ca acest lucru s-a intamplat in urma unei infectii urinare, desi el nu a avut absolut niciun simptom gen urinari dese, dureroase, usturimi sau ceva de genul asta.
Am mers la o clinica particulara, unde i s-au facut radiografii la rinichi, la prostata, control urina, pana ce doctorul a concluzionat ca are o infectie urinara, fapt ce a cauzat marirea prostatei si blocarea canalelor.
I s-a dat o reteta pentru Ciprinol pentru 5 zile, supozitoare Voltaren si un tub de Supradyn. Toate controalele au costat 500 de ron (fara medicamente).
Dupa ce a incheiat acest tratament, astazi s-a dus din nou la control, unde i s-a spus ca infectia nu a fost sensibila la Ciprinol, si prin urmare, aceasta s-a strans in prostata sub forma unei pastile rotunde, si i s-a prescris alt medicament - Klabax.
Eu am foarte multe nelamuriri cu privire la aceasta diagnosticare si tratament, insa din pacate serviciul nu mi-a permis sa merg si eu la acest control, sa vad exact cum sta treaba.

Ideea este ca testul de urina s-a facut cu un betisor gradat cu niste valori, in functie de cum se colora betisorul, doctorul citea rezultatul. Deci nu a fost facuta o analiza a urinei, cum eu cel putin am facut si stiu cum se procedeaza si cum trebuie sa arate un rezultat al acestei analize.
Lucrul care m-a frapat cel mai tare este ca doctorul nu stie despre ce infectie este vorba, eu inteleg ca o ia pe ghicite cu tratamentul, pana gaseste antibioticul la care este sensibila bacteria respectiva.
Eu stiu cum se face la femeie un control, se recolteaza probe si se analizeaza, in urma rezultatului se stabileste despre ce bacterie este vorba, si a ce este sensibila, or in cazul de fata mie mi se pare un tratament dat "dupa ureche".
Acum, intrebarea mea este cum se face un test al urinei si stabilirea DENUMIRII infectiei existente la barbati, pentru ca sincer, acest doctor ne jupoaie de bani, astazi a dat iarasi 3 milioane, iar la urmatorul control (martea viitoare), trebuie sa dea alte 3. Nu mi se pare normal sa inghita antibiotice cu pumnul, pana ce doar-doar o sa gasim antibioticul potrivit.
Va rog ajutati-ma cu orice informatie mi-ar fi benefica sa imi dau seama daca acest doctor este bun sau profita de disperarea noastra.

Si de mentionat mai este si ca sotului meu nu i s-a dat basolut nicio foaie cu diagnosticul sau rezultate la analiza, doar reteta.

Va multumesc,

Adelina
3 comentarii
0
24-08-2011, ora 16:36
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cel mai simplu e sa faca urocultura si sa ceara si antibiograma concomitent. Atunci nu mai e tratamentul pe ghicite, desi oricand exista un risc de aparitie a rezistentei la antibiotice. Dar, oricum, incomparabil mai mic. Daca esti din Bucuresti, mai bine mergeti la Spitalul Sf. Ioan si cu rezolvati cu mult mai putini bani... si sunt medicii buni pe aceasta specialitate.
Sanatate!
0
07-09-2012, ora 07:27
robyx
Nu este medic/terapeut
robyx
As dori daca se poate sa ma ajutati intr-o problema care isi are originea acum vreo 10 -12 ani cel putin asa cred eu.
In timpul unei ejaculari acum 10-12 ani am simtit o usturime ingrozitoare pret de cateva secunde si pe langa sperma am observat si sange, sincer cateva ore mi-a fost teama sa merg sa urinez de frica sa nu vad iar sange.
Am urmat un tratament cu norfloxacin si o perioada buna de timp nu am mai avut probleme.
Fac precizarea ca am un varicocel pe partea stanga si de aproximativ trei ani urinez foarte des cu sange daca nu iau antibiotic, este singurul remediu am observat.Dupa ce am citit mai multe articole din forumul dumneavoastra am inteles ca inaintarea in varsta aduce cu sine si o anumita scadere a jetului la urinare.As dori sa intreb un specialist daca este posibil ca la acea ejaculare amestecata cu sange sa se fi produs o rupere a vreunui tesut sau vas de sange si ca atare sa determine ejacularea cu sange.
In ultimul an am avut si anumite tulburari de erectie care m-au speriat foarte tare as dori sa intreb daca la cei 37 de ani acest lucru intra in sfera normalitatii si daca are vreo legatura cu prostata(cateodata am o senzatie de disconfort amplificata de o durere si niste spasme la nivelul zonei dintre anus si scrot)
In momentul de fata iau ZINNAT si de foarte curand Tamsulosina sunt preocupat de faptul ca vine perioada rece si vor incepe din nou problemele(sensibilitate la frig cu dureri de spate in zona coccisului stanga si dreapta si transpir abundent la cel mai mic efort tot in aceeasi zona)
As dori daca se poate opinia unui medic specialist cu privire la toate aceste aspecte, va multumesc frumos.
0
07-09-2012, ora 15:37
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Mergi la un urolog daca n-ai fost, sper ca medicamentele amintite de tine nu le iei fara recomandare! Pentru orice probloema trebuie analize/investigatii/consultatie si apoi tratament daca e cazul. Se pare ca tu trebuie sa te lamuresti daca ai probleme cu vezica, prostata, rinichi etc.
Daca vrei sa-ti raspunda un specialist, posteaza intrebarea pe prima pagina.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Simptome frecvente în cancerul de prostată - când mergem la medic?
  • Beneficiile practicării yoga pentru sănătatea prostatei
  •