procedez corect?

05-03-2007
scratch_rapp
Nu este medic/terapeut
scratch_rapp
Acum 2 zile, pe 3 martie, am avut un contact neprotejat si nu stiu ce sa fac. Maine este ultima zi in care pot lua postinor si as vrea sa stiu daca este bine sa il iau. Contactul sexual l-am avut in perioada in care trebuie sa imi vina ciclul... Care sunt sansele sa ramai insarcinata daca ai un contact in aceasta perioada? Desi nu am un ciclu regulat, sunt foarte speriata cu privire la faptul ca nu mi-a venit pana acum pentru ca cel mai lung ciclu a fost de 28 de zile si am depasit cu cateva zile aceasta perioada. As dori un raspuns cat mai urgent, multumesc anticipat.
7 comentarii
0
05-03-2007, ora 00:00
scratch_rapp
Nu este medic/terapeut
scratch_rapp
In ultima luna, acum aproximativ 2 saptamani in timpul unui singur act sexual, la inceputul contactului nu am folosit prezervativ, insa pentru foarte putin timp, poate un minut, fara ca partenerul sa se termine. Sunt sanse sa ramai insarcinata chiar si asa? Ma gandeam sa fac un test de sarcina, dar asa nu pot avea decat un raspuns la ceea ce s-a intamplat acum 2 saptamani, ramane inca intrebarea cu prostinorul...
0
05-03-2007, ora 00:00
anditof
Identitate neconfirmată
anditof
Postinorul este un Contraceptiv de urgenta care se poate administra in maxim 72 ore de la un contact sexual neprotejat. Deci dupa 2 saptamini nu mai asigura decit o fixare mai buna a oului (poti ramine insarcinata si prin asa zisa protectie a barbatului). Sa nu mai vorbim ca aceasta contraceptie de urgenta se poate face de cel mult 2 ori pe an si in nici un caz de rutina. Daca ai un ciclu neregulat cresc sansele sa ramii insarcinata in orice zi a ciclului, chiar inainte sau dupa menstruatie. Sfatul meu este sa faci un test de sarcina care iti confirma sau infirma sarcina si sa-l repeti dupa o saptamina in care nu apare menstruatia. Pe viitor, sperind ca nu esti insarcinata daca nu doresti acest lucru foloseste PREZERVATIVUL sau alte metode mai sigure de contraceptie.
0
05-03-2007, ora 00:00
scratch_rapp
Nu este medic/terapeut
scratch_rapp
Vreau sa ma folosesc de prostinor in legatura cu actul sexual de acum 2 zile, in legatura cu ce s-a intamplat acum 2 saptamani nu imi fac mari probleme, oricum voi incerca un test de sarcina... dar intrebarea mea era in legatura cu ce a fost acum recent... Multumesc pentru raspuns.
0
05-03-2007, ora 00:00
anditof
Identitate neconfirmată
anditof
Poti sa iei postinor dar daca esti deja insarcinata nu te va ajuta cu nimic. Oricum, gindeste-te mai bine pe viitor ca sa nu regreti!
0
06-03-2007, ora 00:00
scratch_rapp
Nu este medic/terapeut
scratch_rapp
Azi iau pastila... sper din toata inima sa ma ajute... Am dureri de spate si ma dor sanii inca de ieri, ca atunci cand trebuie sa imi vina mentruatia, dar imi este frica, am asteptat 2 zile si cum este ultima zi in care pot lua pastila... nu pot sa mai astept sa vad daca imi vine sau nu... cred ca este mai bine sa o iau... pentru orice eventualitate.
0
11-03-2007, ora 00:00
scratch_rapp
Nu este medic/terapeut
scratch_rapp
Pana azi nu am avut nici un fel de sangerari, insa ma dor foarte tare sanii in fiecare zi, si spatele...
0
14-03-2007, ora 00:00
scratch_rapp
Nu este medic/terapeut
scratch_rapp
Azi avusei prima sangerare, dar de dimineata avusei niste dureri groaznice, de fapt nu am avut nici o data dureri atat de puternice. Aveam stare de voma, insa nu puteam sa vomit si frisoane de groaza... simteam ca sunt de gheata timp de cateva secunde dupa care simteam ca fierb, nu ma puteam tine pe picioare... Sunt normale toate astea?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul