Procedura CT torace

31-10-2024
diandra72
Nu este medic/terapeut
diandra72
Salut pe toti.eu trebuie sa fac un CT toracic recomandat de pneumolog dar as dori sa stiu care este procedura de la cei care au facut.eu fac fara substanta de contrast.am inteles ca iti da un halat pe care il imbraci dar sub halat cred ca te lasa cu ceva haine usoare fiind mai frig, intreb si eu nu am facut niciodata.
1 comentarii
0
04-11-2024, ora 09:58
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Salut,

Pentru o tomografie computerizată (CT) toracică fără substanță de contrast, procedura este destul de simplă și nu necesită prea multe pregătiri.

Iată la ce să te aștepți:

1. Pregătirea: La spital sau la clinica unde faci CT-ul, îți vor da un halat pe care să îl îmbraci. În general, îți vor cere să te dezbraci de la brâu în sus și să îți dai jos bijuteriile, sutienul sau alte obiecte metalice, care ar putea interfera cu imaginile CT. Uneori, te pot lăsa să porți un tricou foarte subțire, dar de obicei se preferă halatul, pentru că îți oferă cea mai bună claritate a imaginilor.

2. Aparatul CT: Tomograful este o masă pe care te vei întinde, iar în jurul tău va fi un dispozitiv mare, circular. Te vei întinde pe spate și va trebui să rămâi nemișcat în timp ce aparatul face imagini. Procedura nu durează mult – de obicei, doar câteva minute.

3. Instrucțiuni în timpul scanării: Tehnicianul îți va da indicații pe parcursul procedurii. De exemplu, îți va cere să îți ții respirația pentru câteva secunde, de câteva ori, pentru a obține imagini clare ale plămânilor.

4. Temperatura: În camera de scanare poate fi puțin mai rece, însă halatul oferit de clinică ar trebui să te ajute să te simți confortabil. Dacă știi că ți-e frig mai ușor, poți să întrebi dacă poți purta un tricou subțire de bumbac, dar este posibil să fie necesar să rămâi doar în halat.

Nu ar trebui să simți niciun disconfort, iar scanarea este complet nedureroasă. Procedura este rapidă, iar expunerea la radiații este mică. Dacă ai alte întrebări sau te simți neliniștit, nu ezita să discuți cu tehnicianul, care îți poate explica exact ce urmează să se întâmple.

Mult succes și sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.