Produse naturiste adjuvante in tratamentul bolilor neoplazice

03-10-2011
Dacian Purcarita
Identitate neconfirmată
Dacian Purcarita
Acest articol are o valoare informativa, cu scopul de a aduce la cunostinta pacientilor care sunt principalele remedii homeopate, produse fitoterapeutice sau extracte glicerohidroalcoolice. O schema de tratament se stabileste doar individualizat, in functie de stadiul bolii si de patologia asociata de catre medicum homeopat / fitoterapeut.

Afectiunile neoplazice reprezinta afectiuni complexe, de cauze multiple in care apare o transformare a celulelor tesuturilor proprii in celule nediferentiate, ce se multiplica anarhic, fara limita si invadeaza tesuturile din jur si apoi intregul organism. Pentru a se produce aceasta evolutie este necesar sa existe multiple modificari la nivel celular si molecular, modificari biochimice, fiziologice, hormonale si psihologice. Tratamentul natural se asociaza tratamentului standardizat al neoplasmului, reprezentand un adjuvant in situatii de chimioterapie sau radioterapie. Tratamentul neoplasmelor este un tratament complex, asociat si multifactorial.
Exista numeroase produse fitoterapeutice, extracte glicerohidroalcoolice sau remedii homeopate cu efecte anticanceros si imunostimulent, produse printre care:
INDOLE-3-CARBINOL - are proprietati specifice anticancerigene, este recomandat in afectiuni favorizate de excesul de estrogen. Stopeaza cresterea si produce apoptoza ( moartea programata) a celulelor neoplazice in: neoplasmul mamar, cervical, de endometru, de colon, leucemie, dar si in alte forme de cancer. Manipuleaza genele antitumorale p 21, p 27 si p 53, avand astfel un efect chimioterapeutic..
CITONAT-contine unele dintre cele mai remarcabile plante medicinale si ciuperci terapeutice (cordyceps, ganoderma, agaricus) ce au proprietati antimutagene, antineoplazice si regenerante, asigurand protectia celulara. Induce apoptoza celulelor tumorale si inhiba angiogeneza.
CARTILAJUL DE RECHIN - este adjuvant in tratamentul afectiunilor neoplazice, inhiba neoangiogeneza.
SQUALENE ( SQUALENA) - este un extract purificat din Ulei de Ficat de Rechin de mare adancime, are proprietati anticancerigene, imunostimulatoare si oxigenator celular.
STEMULIN- este un activator al celulelor stem adulte.
NONI- este un ' polimedicament' de exceptie, este utilizat in multe protocoale pentru terapia alternativa a neoplasmelor.
VASCUL - protejeaza corpul impotriva diviziunii celulare, urmare a unei proliferari celulare anarhice, este utilizat traditional ca adjuvant in boli tumorale.
TUMOLIT- activeaza sistemul de autoaparare specific organismului ce intervine in ' lupta impotriva celulelor alterate'.
HYPER-TUM- datorita continutului in flavonoide ajuta la inhibarea carcinogenezei prin stimularea unor enzime, avand ca efect inhibarea diviziunii haotice a celulelor neoplazice.
RODIE- prin continutul in acid elagic inhiba dezvoltarea anarhica celulara.
CytoFLAVIN7+ - este un complex de bioflavonoide rosii, enzime ( germeni de grau, de broccoli, de lucerna) cu efect puternic antitumoral. Germenii de lucerna din compozitia sa asigura un efect alcalinizant, ajutand astfel la mentinerea echilibrului acidi-bazic, conditie esentiala pentru a se obtine rezultate terapeutice favorabile in bolile neoplazice.
CAT'S CLAW- prezinta proprietati puternic imunostimuratoare si antitumorale.
USTUROIUL- datorita continutului bogat in aliina si in aliicina este considerat a avea proprietati antitumorale.
GERMENII DE VARZA ROSIE- contine indol si ilonati de glucoza. Impiedica dezvoltarea tumorilor endocrinodependente ( cancer de san).
SUTHERLANDIA- este considerata o ' planta miracol', despre care se afirma ca ar inregistra rezultate favorabile in cazul unor maladii precum cancerul, SIDA si TBC.
VITAMINA B 17 ( AMYGDALINA) - se considera ca are o posibila activitate antineoplazica.
RESVERATROL- inhiba dezvoltarea anarhica celulara.Actiunea sa anticancerigena este diversificata si puternica. Resveratrolul distruge celulele canceroase indiferent daca sunt estrogen-dependente sau au gena p 53.
TINCTURA DE GERMENI DE GRAU- se utilizeaza traditional in afectiunile tumorale.
SERRA PLUS- dizolva tesuturile moarte.
LICHEN DE PIATRA ( CETRARIA ISLANDICA), ceai sau tinctura - contine lichenina si acizi lichenici- acid cetraric, este adjuvant in tratamentul bolilor canceroase.
CEAIUL ANTITUMORAL - are proprietati citotoxice ( antitumorale) si imunostimulente. Este recomandat complementar in tratamentul preventiv si curativ al tumorilor, franeaza diviziunea celulelor tomorale in interfaza.
ASHWAGANDA- se pare ca ar avea o actiune anticancerigena.
COENZIMA Q 10 - are efect adjuvant in afectiunile neoplazice, diminueaza efectele secundare ale radioterapiei si potenteaza efectele chimioterapiei, prelungeste durata vietii pe cale naturala, este un antioxidant si energizant puternic, cu rol cardioprotector.
KOROLEN- este un stimulator al sistemului imunitar in cazul afectiunilor oncologice si SIDA.
DRAGS IMUN - se poate utiliza ca adjuvant in oncologie si in terapia persoanelor seropozitive HIV.
BARLEY- extrasul de orz verde este recomandat in afectiunile neoplazice.
IMUNOSAN- reduce efectele nedorite ale chimioterapiei si iradierii.
SHATAWARI, ceai - reduce cresterea necontrolata, anarhica a celulelor.
GANODERMA ( REISHI) - contine germaniu organic, ce mareste oxigenarea celulara, are efect antioxidant puternic, amelioreaza durerile provocate de cancer, previne moartea subita a pacientilor neoplazici provocata de embolism. Datorita compozitiei in germaniu organic, diferite forme de beta-glucani ( 1, 3 D si 1, 6 D) si polizaharide ganoderma activeaza componentele defensive anticancerigene ale sistemului imunitar, inhiba angiogeneza si metastazarea, induce apoptoza celulelor neoplazice.
EXTRACTUL DE MLADITE DE VASC SI EXTRACTUL DE MLADITE DE BUXUS- au efecte anti tumorale si imunostimulente.
In pararel cu produsele fitoterapeutice, micoterapeutice si macaratele glicerinice, este recomandat un tratament homeopatic, reprezentand un adjuvant salutar in tratamentul afectiuniloe tumorale.Tratamentul homeopatic este individualizat, remediile fiind indicate doar dupa un consult prealabil.
S-a preconizat utilizarea in homeopatie de globuline extrase din tumorile maligne ( gloxine). In cazul tumorilor constituite trebuie utilizate specific, pentru fiecare tip morfologic de neoplasm o gloxina corespunzatoare, daca nu poate fi determinat tipul histopatologic se utilizeaza gloxinele polivalente. Se prefera fie remediul isod ( isodul este un preparat homeopatic din insasi tumora persoanei operate) daca este posibil, sau nosodul ( in situatia cazurilor inoperabile).
Principalele remedii homeopate, care se asociaza remediului homeopatic de constitutie ( cand se identifica acesta) sunt:
ARSENICUM ALBUM - se administreaza de regula in toate tipurile de cancer, stimuleaza activitatea interferonului.
BARYTA CARBONICA - se utilizeaza in cazul tumorilor maligne aflate ' la extreme' ( ori cu celularitate foarte slab diferentiata, ori cu celularitate foarte bine diferentiata)
CARBO ANIMALIS sau CARBO VEGETALIS- sunt considerate ' remedii ale starilor disperate'. Sunt incompatibile daca se administreaza simultan.
CARCINOSINUM - este nosodul corespunzator tumorii pacientului. Este un bioterapic obtinut din tumori maligne prelevate din diferite organe ( frecvent din adenocarcinom mamar). Se administreaza in general cand nu exista posibilitatea administrarii unui isod.
CONIUM - remediu utilizat in neoplasmul mamar, dar si in neoplasme cu alte localizari.
CRESOL - este un remediu al screlozei neuro-vasculare ( apare frecvent peri- si intratumoral).
DULCAMARA- este remediul pentru metastaze, tumorale sau septice.
KALIUM ARSENICOSUM- are efect antalgic pentru tumorile mamare.
KREOSOTUM- este un remediu pentru tendintele la hemoragie provocata de leziuni minime ale tumorilor.
LAC CANINUM (lapte de catea) - utilizat in tratamentul afectiunilor inflamatorii si tumorale aparute la nivelul aparatului genito-urinar feminin.
THUYA- remediu indicat in sindromul de neoformatie.
SCYRRHINUM - s-a recoltat dintr-un neoplasm schiros mamar.
INTERFITRON - este un ' fito -interferon' de origine fitoterapeutica ce cumuleaza trei principii terapeutice esentiale si anume: principiul similtitudinii ( homeopatie), principiul contrarietatii ( fitoterapie) si principiul insusit al pulstonicii. Interfitronul este dublat de actiunea HILT, prin dinamizarea produselor fitoterapeutice din compozitia sa, pe langa calitatile fitoterapeutice ale plantelor produsul final obtinut dobandeste si insusiri noi, determinate de particularitatile laserului, prin amplificari pulstonice, rezultand un produs terapeutic nou, ce aparent are aceeasi structura, dar este dinamizat de catre tehnologia laser incorporata ( HILT).
Este de notorietate cazul dr Ioan Parvulescu, medic oncolog care in anul 2002 a fost diagnosticat cu neoplasm corporeal de pancreas cu metastaze hepatice si pleuro-pulmonare. Dr Ioan Parvulescu este actualmente vindecat, tratamentul urmat a fost exclusiv naturist, efectuat cu ajutorul homeopatiei si al Interfitronului.

CENTRUL DE CONSULTANTA NATUROPATA, DIAGNOSTIC SI TRATAMENT MEDICINA NATURISTA ' PRIMUM NON NOCERE' TM

Dr Purcarita Dacian
medic rezident medicina familiei
doctorand in medicina
masterand in biologie moleculara si biotehnologii
atestate in fitoterapie, homeopatie, acupunctura, geriatrie-gerontologie, laserterapie neinvaziva, contraceptie, sexologie si planificare familiala.
2 comentarii
0
21-06-2013, ora 12:33
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Buna ziua, pentru tratamentul adjuvant in tumori, reducerea efectelor negative ale chimioterapiei, se poate administra un produs natural compus din extracte si pulberi de ciuperci cu efect chimio şi radio protector, antitumoral, antioxidant, adaptogen, tonic general, antitoxic, protector hepatic şi renal, imunostimulator puternic (activeaza macrofagele, limfocitele T si celulele NK- natural ucigase, creste productia de interleukine), antialergic (antihistaminic), antibacterian, antiviral, antifungic.Ciupercile medicinale sunt folosite pentru o gamă largă de afecţiuni, prin utilizarea lor ca stimulenţi şi modulatori ai imunităţii, adaptogeni şi antioxidanţi.

Reishi (Ganoderma lucidum), conţine aproximativ 400 de diferiţi compuşi bioactivi, care îi conferă numeroase efecte farmacologice: imunomodulator, chimio şi radio protector, antihepatotoxic, antioxidant, antialergic, hipocolesterolemiant, hipotensor, adaptogen, precum şi de protecţie împotriva deteriorării ADN-ului.

Shiitake (Lentinus edodes) nu este doar o ciupercă medicinală, ci şi un excelent aliment folosit pe scară largă în Japonia. Atât miceliul cât şi ciuperca sunt frecvent utilizate pentru stimularea sistemului imunitar, reducerea colesterolului, infecţia cu HIV şi a tumorilor.

Maitake este cunoscut mai ales pentru proprietăţile sale puternic imunostimulatoare, antioxidante şi antitumorale conferite de nivelul ridicat de ß-glucani găsit în această ciupercă. Maitake, de asemenea, ajută la scăderea glicemiei şi colesterolului.
Shitake si Maitake protejeaza celulele sanatoase, inhiba metastazele (ex.: de la san la plaman), stopeaza cresterea tumorilor si in cazuri mai agresive si dificile (stomac, ficat) sau tumori inoperabile, actioneaza si pe tumori solide, inhiba angiogeneza ( util si in degenerescenta maculara).

Cordyceps a devenit foarte popular datorită capacităţii sale de a spori rezistenţa fizică fiind utilizat de către sportivii olimpici. Are o gamă largă de utilizări, inclusiv stimularea sistemului imunitar, reducerea nivelul colesterolului, astm, aritmie, tumori.

Ciuperca de mesteacăn are o activitate puternic antioxidantă, proprietăţi antiinflamatorii şi poate reduce nivelul de zahăr din sânge. Conţine betulin şi inotodiol, doi compuşi care au demonstrat capacitatea de a induce distrugerea anumitor linii celulare maligne. Această ciupercă poate fi utilizată şi în caz de gripă.

Coriolus versicolor a dat rezultate foarte bune în mai multe tipuri de tumori: pulmonare, mamare, cervicale stomacale, hepatice şi de prostată. Atunci când este folosit în combinaţie cu chimioterapia, a dovedit că reduce în mod semnificativ efectele secundare ale acesteia.

Iasca prezintă un puternic efect antiviral, antibacterian şi imunostimulent. De asemenea poate ajuta în complicaţiile diabetice, prin scăderea glicemiei, colesterolului şi trigliceridelor din sânge.
Se administreaza 1 capsulă de 3 ori pe zi, la 2 ore după masă. După chimioterapie sau iradiere se administrează câte 2 capsule de 3 ori pe zi.Durata curei este de 1-3 luni.Se poate repeta dupa o pauza de 3-4 saptamani.

Pe langa tratamentele naturiste adjuvante, dieta, increderea in reusita tratamentului, inducerea unui tonus optimist, sustinerea de catre cei apropiati abolnavului, sunt elemente foarte importante care contribuie impreuna in procesul de stopare a evolutiei tumorale si chiar vindecare.
0
20-05-2014, ora 22:16
mihaelaandreea
Nu este medic/terapeut
mihaelaandreea
Buna seara!
Hyper-tum ceai se poate folosi si in timpul chimioterapiei cu Gemzar?

Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
01-11-2022, ora 12:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Sunteți interesați de prelungirea vieții?
Descoperirea moleculei C60 pentru care s-a decernat Premiul Nobel este o soluție dovedită prin studii științifice. Efectele acesteia sunt însă mai ample. Le puteți încerca accesând produsul C60 prin:
https://bewit.love/produkt/prawtein-c60/?i=dfs8llzv
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.