prolaps de valva mitrala

19-03-2007
mela2
Nu este medic/terapeut
mela2
buna !ma numesc mihaela, sunt din constanta, am 25 de ani, acum 2 luni m-am dus la un medic neurolog deoarece aveam mari dureri de cap.Dupa o electroencefalograma doctorul mi-a dat sa urmez un tratament spunandu-mi ca am facut un mic atac cerebral, dar, eu aveam si o amorteala pe partea stanga, fata, gat.mana stanga si picior stang.i Doctorul m-a sfatuit sa ma duc la un medic cardiolog.Dupa examenul medicului cardiolog si dupa un eco la inima mi-a pus diagnosticul de prolaps de valva mitrala si dupa o electrocardiograma mi-a gasit si un suflu sistolic de 70%.M-am intors la doctorul neurolog deoarece nu ma puteam tine pe picioare, m-a internat, mi-a facut o tomografie iar dupa acea tomografie mi s-a spus ca nu e nici o tumoare nici un cheag dar ca as avea un sindrom vestibular drept, mai nou sindromul meniere sau boala meniere?care ar fi cam acelasi lucru.Acum iau bilobil cu betaserc si cu rudotel dar, amorteala pe partea stanga mi-a revenit si ma simt din ce in ce mai amortita si lupt cateodata sa ma tin pe picioare, mai ales la urcatul scarilor imi este foarte greu pentru ca obosesc nu pot sa respir, oricum pe strada nu pot merge singura deoarece simt ca nu am stabilitate, ma sufoc, si imi tarai cateodata piciorul pentru ca imi amorteste.Va rog frumos daca ma puteti indruma undeva, am auzit ca ar trebui sa ma duc sa vad de ce grad este prolapsul de valva mitrala dar nu stiu unde.Va multumesc.
4 comentarii
0
21-03-2007, ora 00:00
adricutza
Nu este medic/terapeut
adricutza
Buna, Mihaela. Nu stiu daca pot sa te ajut prea mult, iti pot spune insa cateva cuvinte despre prolapsul de valva mitrala. Si eu am fost diagnost. cu asa ceva acum 2 ani. Am fost f. speriata la inceput, am crezut ca voi muri curand, insa dupa ce am facut multe alte ivestigatii si cercetari in domeniu, m-am mai linistit. Asta este cea mai benigna afectiune a inimii, dar din nefericire afectiunea prezinta nenumarate simptome, dintre care unele par sa n aiba nimic de a face cu aparatul cardio-vascular. Nu stiu daca sindromul meniere de care amintesti nu este si el cumva legat de pvm...Trebuie sa vezi intr-adevar ce grad este prolapsul ca sa stai linistita, si eu nu m-as ingrijora decat daca ar fi gradul 3 sau 4. Nu stiu cardiologi in Constanta, dar du-te la un medic cardiolog primar sau specialist, si oricare dintre ei poate sa-ti spuna la un ecograf ce grad este pvm. Pana atunci stai linistita si bucura-te de tinerete si viata!
0
21-03-2007, ora 00:00
mela2
Nu este medic/terapeut
mela2
Buna, Adricutza.Iti multumesc de raspuns, crede-ma, eu chiar nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma duc, la cardiolog la ecografie am fost dar nu a stiut dupa ecograf sa-mi zica ce grad am dar chestia cea mai nasoala, sa zic asa, este ca eu nu ma pot tine pe picioare, obosesc foarte repede, nu pot merge singura pe strada, iti zic ca de cand ma simt asa rau sunt chia pe sfert de cat eram inainte, nu mai pot sa fac nimic singura, nici macar mancare nu mai pot sa fac, fac ce fac si ma asez pe scaunf iindca altfel as cadea, e un chin pentru mine si amorteala asta pe partea stanga, muncesc pur si simplu sa misc mana.am o zi buna in care ma simt bine sa zic asa (acceptabil) si doua de de abia ma tin pe picioare.Dar oricum ma duc zilele acestea la dr si o sa vad ce imi spun.Iti multumesc inca o data.
0
21-03-2007, ora 00:00
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
adricuza, nu as spune ca prolapsul este cea mai benigna afectiuune a inimii, si stii de ce pentru ca daca e insotit de regurgitare (oricum se ajunge si acolo) in timp se poate ajunge la insuficienta cardiaca.
0
16-04-2010, ora 15:05
tricinico
Nu este medic/terapeut
tricinico
un medic cardiolog foarte bun in constanta este dr. Belgin Salim. poate ar trebui sa te mai vada si un alt medic sa mai afli o alta parere. sanatate multa
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: