Puroi la degetul mare de la picior

133 comentarii 1 2 ..... 4 5
0
06-08-2012, ora 13:34
ilinca11
Nu este medic/terapeut
ilinca11
Buna ziua Dle Uscatu,

In februarie am suferit o operatie de extirpare a unghiei in urma unui traumatism prin strivire a falangei distale cu deplasarea unghiei. Unghia a inceput sa creasca, momentan fiid crescuta cam jumatate si am urmatoarea problema: acum o saptamana sau doua am observat o usoara durere pe partea interioara a degetului precum si o usoara durere cand apasam pe unghie. Ieri am apasat putin mai tare pe unghie si a inceput sa iasa puroi de sub unghie. Precizez ca degetul nu este inflamat, nu este rosu si nici umflat, si parea ca puroiul era colecatat. M-am speriat si nu stiu ce sa fac. Va rog sa imi dati un sfat. Momentan am pus doar betadina si am pansat, insa infectia este sub unghie.

Va multumesc.
0
07-08-2012, ora 09:48
kta87
Nu este medic/terapeut
kta87
buna, eu iti recomand sa te duci la un chirurg si se termina problema. Un an am avut degetul mare de la picior plin de puroi, am incercat tot felul de tratamente unguente etc.etc. si in final in decembrie inainte de sarbatori am ajuns sa iau o decizie si m-am dus la chirurgie.Operatia a durat 1 ora, mi-au scos doar partial unghia, adica lateralele si m-au cusut in asa fel incatmarginile unghiei sunt deasupra pielii.am stat zece zile cu firele in picior
Degetul arata super, n-am mai avut probleme.Daca as fi stiut ca numai atat este toata treaba m-as fi dus mai repede, dar stiti...frica.Mentionez ca in aceste 10 zile am putut umbla cu conditia sa nu ma sprijin pe degetul operat.
0
11-08-2012, ora 07:43
cristixl
Nu este medic/terapeut
cristixl
Buna ziua Dle Uscatu,

De cateva zile am degetul mare de la picior umflat. Nu ma doare, dar daca il apas de sus e destul de dureros. Am decis sa imi tai unghia ca poate aveam un colt si acela era motivul umflaturii. Cand am taiat unghia a inceput sa iasa puroi si m-am speriat un pic. Am inceput in fiecare zii sa ma dau de dimineata cu spirt ca sa curat zona si cu unguent de galbenele. Ei bine toate acestea nu au functionat, rana nici nu a trecut dar nici nu a crescut. Ieri am incercat bicarbonatul de sodiu in apa fierbinte si in decursul noptii rana a sangerat. A...si inca un lucru, dupa ce am taiat unghia a ramas o rana deschisa si nu stiu cum sa fac sa imi treaca. Sunt relativ ingrijorat acum si chiar am nevoie de ajutor, astept orice sfat si un remediu natural pentru problema mea.

Multumesc pentru timpul acordat, cristi.
0
19-01-2013, ora 22:41
LORENUCA
Nu este medic/terapeut
LORENUCA
Buna seara.eu am cazut pe ghiata si mi sa rupt un pic unchia la mijloc foarte putin, in primele 2 zile mia curs ceva de sub unchie am pus comprese cu apa oxigenata si rivanol.pe urma a inceput sa ma doara si imi zvacnea degetul am fost la chirurgie mia facut raza si mi sa spus ca nu am nimic ca nu se vede infectie sa pun comprese cu apa rece dar a doua zi mi sa ingalbenit acolo unde sa rupt si sub unghie e puroi si ma doare foarte tare e si unflat si ma inteapa tot degetul mare de la picior.
0
06-01-2015, ora 11:12
Silviu Vela
Nu este medic/terapeut
Silviu Vela
Buna ziua,

Am problema cu unghiile incarnate de aprozimativ 4-5 ani, pana recent(acum 3-4 luni) am fost operat de 4 ori la piciorul stang, unghia mare(mi s-a extras unghia de fiecare data), dupa ultima operatie am avut chiar probleme mari, am facut o inflamatie foarte urata si am fost aproape de septicemie, acum problema s-a mutat la piciorul drept, tot la unghia mare.as dorii un sfat de la domnul doctor Marius daca se poate pentru un tratament acasa, nu mai doresc sa umblu prin spitale aiurea.
0
16-01-2015, ora 01:45
apodaresei
Nu este medic/terapeut
apodaresei
va salut. m-am operat acum o saptamana, de unghie la degetu, de la piciorul mare si imi curge inca puroi. imi pueti spune care e cauza si ce trebuie facut? multumesc
0
11-12-2015, ora 23:47
Diana160
Nu este medic/terapeut
Diana160
Buna seara, am avut la ambele degete de la picioare panaritiu din cauza unei pedichiura prost facut(m'am înţepat cu forfecuţa si m'am infectat). In fine, cu greu mi'a trecut, am scăpat in sfârşit de panaritiu, dar la unul din deget mi-a rămas o piele roşie crescută peste unghie(nu stiu exact daca e granulom). Ma deranjează foarte tare pentru ca nu se trage nicicum, am încercat toate cremele, toate soluţiile, dar fără niciun rezultat. La medic nu pot sa ma duc pentru ca momentan sunt in alta ţara si nu am asigurare de sănătate, si imi e si frica, sa fiu sinceră. V'as fii recunoscătoare daca mi-aţi putea Răspunde. Va mulţumesc!
0
11-02-2016, ora 12:37
Emylya-maria
Nu este medic/terapeut
Emylya-maria
Buna ziua. In 1 Aprilie 2015 am suferit o operatie de indepartarea coltului unghiei pe ambele parti ale degetului. Am facut reactie alergica la ate si locul a inceput sa de unfle. Nu am putut calca pe picior 1 luna de la operatie din cauza durerilor. Dupa 2 luni de la operatie rana s-a inchis, dar de pare ca am suferit o infectare cu un stafilococ, drept urmare m-am ales cu panaritium cronic. Boala recidiveaza, rana nu ramane inchisa mai mult de 1-2 saptamani, si face iar puroi. Am incercat o multime de tratamente, creme antibiotice si ultimul pe lista urmeaza smulgerea unghiei. Asi dori sa stiu ce tratamente exista pentru Panaritiu cronic ce dureaza deja de 10 luni. Nu doresc smulgerea unghiei. Apropo infectia este la radacina unghiei deci nu are deaface cu colturi infectate. Va multumesc!
0
18-12-2016, ora 18:33
Robotzela
Nu este medic/terapeut
Robotzela
Bună seara, am și eu o problemă la unghia de la degetul mare al piciorului, vroiam să tai colțul unghiei și am tras cam tare de el. următoarea zi mă durea puțin, a doua mă deranja și tot așa. nu am făcut nimic acolo, gândindu-mă că își revine de la sine, dar acum am o umflatură mare la deget și mă doare. am întrebat o prietenă și ea spune că ar putea să fie ori sânge "negru" ori puroi și că dacă e puroi să încerc să apăs acolo până îl scot. am apăsat și nu a ieșit nimic, dar încă mă doare când port încălțăminte. trebuie să merg la un doctor specialist sau pot cumpăra medicamente? mi se pare că s-a cam agravat și mi-e frică să nu fiu operată. Vă mulțumesc pentru atenție!
0
11-07-2018, ora 00:55
Vlad Cristi
Nu este medic/terapeut
Vlad Cristi
Am nevoie de ajutor, în urma cu câteva luni miam revenit de la o operație din cauza unei unghi încarnate la piciorul stâng iar acum am aceaşi problemă dar de data asta la piciorul drept, abia sa făcut puroi dar deja simt cum pulsează venele de durere şi nu ştiu cum să scap.
0
14-05-2020, ora 17:49
Anamaria94
Nu este medic/terapeut
Anamaria94
Buna ziua.De 2 saptamani mi s a umflat lângă unghia degetului mare la picior si cred ca am si putin puroi acolo.Nu stiu daca e unghie încarnată pentru ca nu pot sa ma uit daca am colt crescut sub carne.As dori sa stiu ce pot face ca sa nu merg la medic ca imi este frica.Ma doare doar cand apas pe umflatura. Mulțumesc!
0
13-01-2021, ora 10:26
Aldea Robert
Nu este medic/terapeut
Aldea Robert
Buna ziua!
As avea și eu o problema, la degetul mare de la piciorul stâng... in august mi-am tăiat mai pe graba unghiile și am tăiat puțin mai mult, astfel încât am ajuns sa am dificultăți in a calcă pe el, puroi și sânge pentru aproximativ 2 luni... am încercat periodic sa remediez problema astfel încât după 3 luni am ajuns sa nu mai am dureri atât de mari, și constant cum tot curățam și dezinfectam cu spirt medicinal, după 5 luni am scăpat complet de orice problema, unghia începând sa crească frumos... însă in a 6 luna de la incident, am avut de ma grăbit in a ajunge într-un loc, am călcat mai puternic pe picior și am simțit o înțepătura... au trecut 3 săptămâni de atunci, am început sa fac puroi și sânge, și uneori când calc pe el simt durere in acea zona... din ce pot simți cu forfecuța nu găsesc vreo zona de contact, jumătate de unghie neatingand deloc “carnea” doar spre rădăcina unde nu a fost tăiat niciodată și nici vreun colț nu se vede/simte... as dori o opinie, as prefera sa evit mersul la un doctor deoarece nu pare a fi ceva foarte serios... de asemenea as dori informații despre un anestezic local, care sa îmi permită sa văd mai clar situația și poate posibilul “firicel” de unghie care ar fi acolo sa îl rezolv.
De asemenea menționez ca nu dispun de banii necesari unei intervenții chirurgicale, motiv pentru care as dori sa rezolv singur problema.
Va mulțumesc!
0
17-02-2021, ora 13:45
Andreea9144
Nu este medic/terapeut
Andreea9144
Buna ziua.M-am lovit la unghia mare de la picior.Folosesc violet de gentiana dar nu da rezultat. Are pungi cu puroi in ambele parti ale unghiei.Unghia pare ca se desprinde, are usoare ridicaturi pe alocuri si este umflata.Se vede ca este puroi si sub unghie.Va rog sa imi recomandati ce sa folosesc ca sa previn caderea unghiei, chiar daca cred ca nu se mai poate face nimic.Unghia este asa de anul trecut, nu cu toate aspectele, aceestea inrautatindu-se odata cu trecerea timpului.Prima data a avut o punga cu puroi care a trecut destul de repede, iar apoi nu a mai facut nimic.Iar de o luna doua am numai pungi cu puroi si umflaturi pe alocuri si ma doare chiar si la o lovitura minoraP.S De fiecare data cand misc unghia, se aude un zgomot ciudat, ca si cum ai trosni un deget de la mana.Se aude de parca trosneste osul.Va multumesc O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns
133 comentarii 1 2 ..... 4 5

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul