Realitatea despre masturbare

19-11-2013
ady_39
Nu este medic/terapeut
ady_39
Am si eu o intrebare pentru cineva de aici care poate sa imi dea un raspuns obiectiv dincolo de perspectivele spirituale si rog a nu se da cu presupusul la intrebarea mea.

Articolul de aici:----------*, spune in felul urmator :'Hormonii produşi de testicul sunt ca roua dimineţii care înviorează dezvoltarea şi frumuseţea florilor. Dacă rămân în corp sunt preluaţi în sânge şi hrănesc toate organele, dar dacă sunt în afară, atunci tânărul se ofileşte. Ademenit de clipele plăcerii produse de eliminarea lichidului spermatic, tânărul începător repetă tot mai des actul desfrînării, iar efectele nu întârzie să apară. Marcat de ruşine şi timiditate pătimaşul se retrage dintre prieteni, se ascunde şi caută locuri tainice unde să-şi poată practica viciul. Nu-l mai interesează şcoala, devine tot mai tăcut şi mai obosit, ritmul dezvoltării fireşti a trupului este încetinit, mâinile încep să-i tremure, ochii devin încercănaţi şi privirea tulbure, comportamentul general nu mai are voiciune, memoria slăbeşte, iar bietul tânăr devine agitat şi parcă îmbătrâneşte înainte de vreme.'

Sunt de acord ca e un obicei care te imbolnaveste psihic, spiritual si iti scade stima de sine dar vreau sa stiu si eu de la un medic de ce nu se spune despre sex acelasi lucru?! Pana la urma consider ca e tot una, ca sperma ajunge intr-un prezervativ sau intr-un WC, asa dupa logica mea, asta referitor la faptul ca se elimina substante importante din corp prin masturbare.

De ce nu se spune niciodata pericolul real dincolo de 'pericolele spirituale'?

Va multumesc pentru raspuns!

(*modificat de admin)
22 comentarii
0
19-11-2013, ora 15:17
adirafa
Nu este medic/terapeut
adirafa
ady


se stie ca din cele mai vechi timpuri oamenii s-au mastrurbat.biblia zice ca este un pacat destul de mare dar nu intra chiar la pacatele acelea gen(violat, pedofilie, crima, sinucidere etc etc)..acum ceea ce ai zis tu mai sus este adevarat ca devine un viciu, spiritual esti la pamanat daca incepe sa devina o obsesie pentru unii...dar ca sa iti raspun la intrebare...diferenta dintre masturbare si sex..este ca sexul(dragoste)faci cu iubita, iubitul..sotia..sotul...s-au nu numai(si atunci nu se percepe ca pacat, ci ca un lucru absolut normal)noi ca si oameni am fost programati sa procreem ca si animalele...dar fiindca am ajuns atat de inteligenti am reusit sa facem din aceasta procreere o placere..sa stim sa ne controlam in timpul unui act sexual si nu sa ne dam drumul ca boii in a 2 secunda...am invatat sa ne descoperim corpul(atata barbatesc cat si cel al femeii)..nimeni nu pune la indoiala ca sperma este un bun al organismului pentru barbati.dar gandeste te la cate probleme au femeile...noi doar atat avem(sperma)...si ca sa inchei intr-un ton frumos, tot ce pot sa zic si despre masturbare si despre sex este sa nu se exagereze...o exagerare duce probabil la deceptii si la probleme asa ca trebuie sa fim mai responsabili si mai atenti!!!o zi faina!
0
19-11-2013, ora 16:09
ady_39
Nu este medic/terapeut
ady_39
Am reusit sa scap de aceasta obsesie foarte greu si cu mult autocontrol dar vroiam sa stiu daca are efecte negative pe termen lung si intarziate. Momentan sunt sanatos fizic in schimb am un mare gol spiritual, emotional in mine dar nu pot sa invinui 100% acest prost obicei. Poate chiar nu are vreo implicatie. Cred ca mai degraba sunt experientele negative pe care le-am avut si unele deceptii fata de oamenii care mi-au iesit in cale dealungul timpului.
0
21-11-2013, ora 22:43
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu trebuie plecat de la premiza ca medicina ar fi o stiinta obiectiva. Din simplul motiv ca stiinte obiective nu exista. Cu atat mai mult medicina, care e facuta de oameni despre oameni, iar oamenii sunt culmea subiectivitatii.
In vremea cand eram eu student, practici ca homosexualitatea, felatia, cunilingusul sau fetisismul erau studiate la psihiatrie, capitolul 'parafilii'. Astazi, doar fetisismul mai este considerat astfel. Acelasi comitet de psihiatri care considerase ca felatia e parafilie nu a mai considerat astfel dupa doar 5 ani. Iar astazi, in Europa, ca si in SUA, un universitar care ar sustine cu argumente stiintifice ca homosexualitatea este de domeniul psihiatriei si-ar risca renumele, slujba, banii si, de multe ori, chiar libertatea.

Avem aici dimensiunea ideologizarii medicinei. In aceste subiecte cu mare 'incarcatura ideologica', ca sa zic asa, intra si masturbarea. Carti clasice descriu riscurile ei, care nu se limiteaza la probleme de echilibru psihic si de dinamica sexuala (ejaculare precoce, impotenta), ci si la alte sfere (de exemplu: scaderea acuitatii vizuale). Dar carti mai noi nu mentioneaza asemenea efecte, de obicei pentru ca lipseste un astfel de capitol in cartile mai nou aparute. Parerea mea este ca aceasta tacere asupra subiectului are cauze care tin de prudenta.

Un lucru este clar: nu am auzit niciodata, nici ieri, nici azi, vreun medic care sa recomande masturbarea, in afara unor situatii absolut speciale si punctuale (recoltarea de sperma, de exemplu).
0
22-11-2013, ora 23:19
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Ady sper ca 39 nu e de la varsta ta ca atunci imi ridica grave semne de intrebare. Masturbarea asa cum ai mentionat-o tu si ai si sanctionat-o textual este clar desprinsa sau inspirata din demagogia neinspirata propovaduita de religie mai exact de institutia monahala. Nu are nimic de a face cu logica si cu bunul simt. Masturbarea in sine poate fi un act destul de mare consumator de energie vitala si poate ca unul dintre neajunsurile majore ar fi doar ca practicata in exces duce la o lipsa de energie pentru alte activitati cotidiene si ele consumatoare de energie. Practicata in exces poate duce si la aparitia semi-impotentei dupa varsta de 40 de ani. E adevarat ca medicii nu recomanda asa ceva (dar hai sa fim seriosi ca sigur o practica la greu chiar si ei ca si majoritatea barbatilor care scriu pe acest forum.) dar medicii nu o recomanda din lipsa de interes si din jena fata de pacient de frica sa nu fie interpretata gresit recomandarea lor si sa aiba de suferit ca reputatie..de altfel de 2 bani.(ca sa nu mai vorbim de incompetenta pregatirii lor). In lipsa unei relatii stabile care sa descarce prin ejaculare incarcatura spermatica in exces, masturbarea periodica este foarte indicata deoarece in caz contrar individul acumuleaza frustrari si supraenergii destabilizatoare care vor face din mascul un personaj nervos, irascibil, violent in lipsa masturbarii. Teoria aia cu roua diminetii care invioreaza florile m-a facut sa ma amuz serios.Hai sa fim seriosi. Acum despre problema masturbarii in sine...cate un individ...asa ca tine...se simte la un moment dat o exceptie si inca una negativa si incepe sa aiba remuscari si resentimente de autoculpabilizare absurda. Stii care e motivul?..ca problema este ocolita de majoritate masculilor...adica majoritatea sunt atat de ipocriti ca nu recunosc ca o fac si mai ales in ce hal. Ba te mai si te condamna in fata daca faci greseala sa marturisesti asa ceva. Ca sa nu mai vorbim de femelele care sunt in calduri permanente si care daca te uiti si aici pe forum condamna vehement masturbarea si sar ca arse numai la ideea ca se iroseste atata maciuca pe care ar putea sa o foloseasca ele saracele. Aceasta ipocrizie va dispare atunci cand barbatii intr-o discutie sa spunem chiar pe strada..vor fi la fel de sinceri. Adica niciodata.Adica daca te intreb.fumezi?...vei raspunde sincer Da sau Nu. Daca te intreb daca te masturbezi?.vei fi la fel de sincer. ?...ma cam indoiesc. Ca sa nu se creda ca sunt numai opinii personale voi posta imediat dupa asta un studiu stiintific care nu imi apartine.Informatia este publica si daca faci un studiu pe net il poti gasi si tu si probabil pune pe ganduri pe multi si te duce la o concluzie. Mai mult sau mai putin placuta.
0
22-11-2013, ora 23:30
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Pot sa iti dau niste statistici oficiale care probabil o sa dea de gandit si poate pe viitor multi 'specialisti' in sfaturi de pe acest forum se vor gandi de 2 ori inainte de a scrie aberatii pe topicurile de pe aici. Hai sa iti explic cum sta treaba : Cercetarile arata ca 90% dintre barbati si 70% dintre femei se masturbeaza pana la varste destul de inaintate.Da, ai citit bine, si batranii practica astfel de activitati incitante. Un studiu ce a inclus mai mult de 800 de persoane in varsta de peste 60 de ani a aratat ca 46% dintre acestia se masturbau cu regularitate, iar 20% se masturbau o data sau chiar de mai multe ori pe saptamana.Desi statisticile arata ca barbatii se masturbeaza intr-adevar mai frecvent decat femeile, acest lucru are mari sanse sa nu fie adevarat. Pentru ca reprezentantele sexului frumos de obicei nu vor sa vorbeasca despre acest aspect si pastreaza secret practicile lor intime.Mitul privind efectele daunatoare ale masturbarii vine din istoria indepartata, dar nu contine nici un sambure de adevar. Lucru confirmat si de stiinta. Mai mult decat atat, ejacularea zilnica la barbati, de exemplu, chiar imbunatateste calitatea spermei.Exista persoane care considera ca partenerii unui cuplu nu practica masturbarea din moment ce pot intretine relatii sexuale regulate.
Dar nici acest lucru nu este adevarat, arata o serie de cercetari. Dimpotriva. Un studiu american arata ca aproape 40% dintre barbati si 30% dintre femeile implicate intr-o relatie stabila practica auto-stimularea.
In urma cercetarilor efectuate de Playboy, reiese ca dintre barbatii casatoriti, 72% se masturbeaza, iar in urma cercetarilor realizate de revista Redbook, nici 68% dintre femei nu se dau in laturi de la aceasta practica.
Acum hai sa iti spun si care este reversul. Adica 5 % dintre barbati spun ca nu se masturbeaza (sau mint) si procentul creste la 11 % la femei.
0
30-11-2013, ora 10:14
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
Danonino, nu sti sa faci altceva decit sa ne jignesti pe noi femeile,
nu ti se pare ca maninci cam mult rahat aici ???
mai veziti dracu de treaba ta si daca nu esti capabil de vorbe normale si frumoase, pastreaza pentru tine ce parere ai despre
fiecare in parte
0
18-12-2013, ora 01:58
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Veroniko bre..jignirea pe voi femeile nu prea vad cum se face...dar dak te simti jignita ca femeie probabil ca ai de ce si ca urmare imi cer scuze desi nu stiu pentru ce. In privintza rahatului probabil te referi la un produs zaharos placut copiilor si celor cunoscatori de produse de cofetarie. Ca dak te referi la altceva eu am impresia ca depasesti limitele unui topic si al unui forum civilizat in care numai un om frustrat poate sa recurga la asemenea referinte de kkt mai exact. Dracuiala e probabil caracteristica tie ca probabil ca treci pe la biserica numai de Pashte asa ca ce pot sa pretind de la o ignoranta ca tine pasionata de topicurile de masturbeala. Ca tot doreai ca sa stii ce parere am de fiecare in parte. Asta e parerea mea despre tine sa ma scuzi te rog cu ghilimelele de rigoare nu-i asa?.Ti-am pastrat dupa cum vezi ce e al tau e pus deoparte...buna masturbarea asta nu-i asa ?...mmmmm..apropo de tine...nu de femei in general..!
0
18-12-2013, ora 02:05
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Eu cred ca jignirea se face prin instigarea la acordarea unei portii serioase suplimentare de p...a pe care oricum cu siguranta tu nu o meriti ! De ce? stii singura raspunsul.ca e criza Veroniko bre..!
0
07-02-2015, ora 22:15
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Daca ati ras de http://ortodoxia.md/frmantrile-sufleteti-ale-tinerilor/2801-despre-pcatul-malahiei-masturbrii-i-onaniei-pazei-de-a-nu-avea-copii atunci continuati cu pedepsele bisericesti aplicate malahiei. veti muri de ras...sau de plans.
Masturbarea la barbatii normali descarca tensiuni sexuale acumulate care ajung sa fie suportate ca un COSMAR adevarat. Adica nervozitate extrema, violenta, anxietate, vise-cosmar erotice, duritate in comportament si limbaj. Unii chiar aluneca in crime si violuri.
O femeie nu poate intelege acest cosmar si nu poate concepe asa ceva...cica este animalic. Dar este deosebit de greu de controlat.
Si masturbarea si escortele reduc acest cosmar fiecare in felul lor.
Important este sa nu se abuzeze de ea si sa se lase timp suficient pentru regenerarea organismului dupa o astfel de activitate. Adica pana la primele semne de nervozitate si irascibilitate.
Ideal ar fi sa profite in mod natural si femeile de tensiunea sexuala a barbatilor care altfel se pierde degeaba.
0
12-02-2015, ora 01:50
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Domn' doctor, dumneata nu ai auzit de medic care sa recomande masturbarea pentru ca nu i-ai citit pe Masters si Johnson. Si banuiesc ca de la ei incoace n-ai citit niciun articol medical cu peer-review indexat de Medline pe tema asta. Stai foarte prost cu bibliografia stiintifica.

"Masturbarea: activitatea sexuala de capatai a omenirii. In secolul al XIX-lea era o boala; in cel de-al XX-lea este un leac. Modul preferat de satisfacere al celor care prefera imaginarul realului."
"”Thomas Szasz, The Second Sin, Anchor Press, New York, 1973, p. 10.

In caz ca pe sotie o doare capul, ce ar fi de preferat?

a) amanta;
b) prostituatele;
c) imaginarul.
0
12-02-2015, ora 10:21
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Ar mai fi de adaugat:
d)abstinenta;
e)masturbarea compensatorie;
f)un antinevralgic pentru capul sotiei;
g)un cadou substantial facut sotiei.

Ultimul punct este, din pacate, cel mai eficient...dar ruinator.Asa ca raman deschise celelalte optiuni. Fiecare dupa cum prefera si cum poate.
Personal, as prefera punctul "a"... si acea persoana are dreptul la atentiile unui barbat normal atunci cand sotia le refuza din diferite motive.
0
12-02-2015, ora 11:32
ady_39
Nu este medic/terapeut
ady_39
Multumesc pentru raspunsuri.

Masturbarea duce pana la urma la impotenta si infertilitate sau nu?
E posibil ca dupa ce ai practicat masturbarea in momentul in care te decizi ca vrei sa concepi un copil acesta sa iasa cu un handicap?

Ma intreb daca mai are aceeasi calitate genetica sperma generata "a mia oara".
Daca simplul stres duce la infertilitate si anomalii ale spermei oare de ce nu ar avea si masturbarea acelasi efect?
0
12-02-2015, ora 16:02
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Pentru Ady

Masturbarea in exces, prin "fortarea" organismului ( de exemplu partide sexuale succesive "fortate"), poate avea niste efecte neplacute:
-"epuizarea si stresarea " organismului...prin faptul ca nu se respecta timpul de recuperare si apar hormonii stresului(similar cu un somn incomplet, practicat mai mult timp),
-ne-maturizarea suficienta a spermatozoizilor, (acestia au nevoie de cateva zile bune pentru maturizare din momentul eliberarii din testicule),
-banuiesc ca substantele in care "inoata" spermatozoizii sunt in cantitate mai mica decat atunci cand exista acea pauza de refacere si astfel, rezerva de substante care asigura vitalitatea spermatozoizilor este mai mica.
Dupa o perioada de odihna si recuperare, totul revine la normal. (Similar cu un somn bun si lung dupa o perioada de stres si oboseala).

Masturbarea "normala", fara epuizarea organismului, nu are cum sa duca la impotenta...din moment ce se practica si functioneaza aparatul genital.

Ea nu provoaca infertilitate deoarece nu are nici o legatura cu "fabricarea" spermatozoizilor.

Handicapul copiilor provine din alte cauze...defecte genetice, droguri, medicamente periculoase, substante chimice periculoase din mediu, radiatii, stresul mamei (posibil si al tatalui), dereglaje hormonale ale mamei etc.


Problemele de impotenta si infertilitate pot avea numeroase alte cauze.Tot un medic poate stabili cauza si remediul in urma unor examinari destul de complexe.
0
12-02-2015, ora 16:20
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Un caz particular de impotenta este cel al "primelor contacte cu o partenera noua" (atat in cazul practicarii masturbarii cat si in cazul relatiilor normale cu o fosta partenera).
Este ceva normal la cei care nu schimba partenerele ca pe ciorapi...si deci nu au un "antrenament psihologic" de taur comunal...
Solutia este simpla...medicamente care "forteaza si mentin" erectia. Dupa primele intalniri OK, nu va mai fi nevoie de ele. Recomand injumatatirea pastilelor pe masura ce se "sparge gheata" dintre parteneri.
Pentru cei ce au necazul ejacularii precoce, se gasesc produse care desensibilizeaza eficient penisul (vezi sex-shop). Atentie la modul de utilizare...nu sunt periculoase dar va pot juca "feste".
0
14-02-2015, ora 02:27
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Pe vremuri se credea ca sperma este mai fertila dupa 3-4 zile de pauza sexuala. Cercetarile stiintifice contemporane au demontat insa acest mit medical. Ejacularile frecvente sporesc calitatea si fertilitatea spermei. Vezi de ex. http://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090630075311.htm
0
15-02-2015, ora 11:14
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Cred ca are dreptate articolul...pare logic ca in 2-3zile multi spermatozoizi sa " cedeze " si astfel sa creasca procentual numarul color defecti.
Ma intreb dece clinicile care recolteaza sperma cer abstinenta circa 2-3 saptamani. Probabil doresc numai o cantitate mai mare decat calitate.
0
16-02-2015, ora 15:40
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Buna, o sa adaug ceva legat de intrebarea initiala a lui Adi_39, de unde citez:
"..Sunt de acord ca e un obicei care te imbolnaveste psihic, spiritual si iti scade stima de sine...", referindu-se la masturbare.
In general s-au dat raspunsuri privind consecintele fizice ale masturbarii, asa ca as vrea sa nu fiu de acord cu citatul de mai sus, privit ca generalizare.
Masturbarea nu este un obicei care imbolnaveste "psihic, spiritual si scade stima de sine" DECAT daca este o consecinta a unui comportament schizoid sau obsesiv, excesiv si lipsit de interactiune umana. Un individ care se simte vinovat sau pacatos pentru ca se masturbeaza, poate exacerba niste stari psihologice negative.
O persoana care nu are complexe de niciun fel, nu va fi afectat deloc de masturbare, pe care probabil o va folosi doar compensator, fara sa se eschiveze de situatiile sociale. Cred ca problema care ar trebui tratata nu este masturbarea, ci convingerile negative legate de aceasta.
0
22-02-2015, ora 23:38
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Referitor la ce scrie mai sus: "dar nu intra chiar la pacatele acelea gen(violat, pedofilie, crima, sinucidere etc etc)", adirafa a analizat Biblia dupa ureche, nu dupa ce scrie la carte. Biblia nu are absolut niciun verset care sa condamne pedofilia. Detalii pe http://www.skepticsannotatedbible.com/says_about/pedophilia.html
0
23-02-2015, ora 14:24
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Daca tot practicati masturbarea, incercati sa o faceti cu folos.

-Masturbarea simpla, rapida, nu aduce satisfactie si nici detensionarea deplina ca dupa o partida cu o femeie. Din acesta cauza apare mai des nevoia de inca o masturbare. Incercati sa prelungiti cat mai mult momentul orgasmului astfel incat acesta va fi mai intens si deci mai detensionant.

-Prelungirea voita a momentului final (al orgasmului si al ejacularii), va asigura controlul voluntar asupra intregii partide de sex cu o partenera reala.

-Prelungirea actului de masturbare conduce la eliberarea in creier in a unor hormoni (dopamina, oxitocina si altele)dar in cantitate mult mai mare.Acestia ofera o perioada mult mai mare de calm si liniste iar durerile de cap vor disparea.

-Intarzierea orgasmului si a ejacularii se face treptat, prin doua procede:
-intreruperea masturbarii cu putinn timp inainte de orgasm si oprirea excitarii penisului pana se 'linisteste' deplin,

-reducerea masiva a miscarilor de excitare a penisului astfel incat excitatia sa nu se amplifice mai mult si sa se pastreze constanta cat mai mult timp la acest nivel.

Desigur trebuie multe incercari si ceva vointa, dar rezultatele vor fi absolut multumitoare.
0
24-02-2015, ora 09:46
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Un amanunt important.

Dupa ceva 'antrenament', puteti obtine orgasme mult mai puternice si mai vii decat cele obtinute cu o femeie.

Aceste performante nu se pot obtine DECAT prin masturbare, cand aveti controlul deplin asupra propiului corp.

Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la partidele cu femei, si ele au farmecul lor inegalabil. Puteti multumi astfel o femeie mai iubareata fara a devia spre impotenta.(orgasme si ejaculari dese pot 'slabi' organismul in cateva luni, poate si cativa ani pana la impotenta...forumul abunda de astfel de cazuri).
Desigur ca puteti avea orgasm si ejaculare naturala, dar mai rar, dupa cum cere organismul vostru.
FOARTE IMPORTANT. NU RISIPITI AIUREA SPERMA DVS. Partenera dvs. are nevoie, pentru sanatatea ei, de substantele continute in sperma. NU se cunosc bine mecanismele acestea dar viata si unele cercetari de specialitate au dovedit.
Pentru evitarea sarcinii nedorite (in zilele de fertilitate) este bine ca ejacularea sa se produca in exterior.Cu spema sa se maseze imediat pielea partenerei astfel incat acele substante benifice sa fie absorbite prin piele si nu prin tesuturile vaginului.

Antrenamentul prin masturbare fara ejaculare va ajuta sa mentineti tonusul vital ridicat si masculinitatea voastra intacta.

NU UITATI. 'Functia mentine organul'...fie creier, fie muschi, fie testicole, fie penis, fie plamani...Puteti ajunge la o varsta inaintata pastrand ACELASI tonus sexual ca la maturitate. Nu glumesc deloc.
0
24-02-2015, ora 10:46
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Inca o precizare importanta...

Antrenamentul prin masturbare fara ejaculare va ajuta sa mentineti tonusul vital ridicat si masculinitatea voastra intacta.
Va creste increderea de sine prin faptul ca nu sunteti la cheremul partenerei dvs. cand aveti chef de sex si puteti obtine satisfactii mai mari, independent.

Avand control asupra sexualitatii dvs., evitati astfel intalnirile cu escortele care NU POT oferi senzatii depline. In plus, evitati sa va simtiti umiliti prin faptul ca apelati la "ajutorul" lor. Si ca va vor considera un personaj slab, bun de stors de bani.

La fel, nu va mai trebui sa apelati la psiholoage, care, pentru cateva sedinte inutile, va vor stoarce si ele de bani.

NU UITATI. Femeile, in general, sunt mai inteligente decat barbatii si va vor domina si exploata in cel mai crud mod. Inclusiv prin santaj sexual.
0
24-09-2015, ora 23:40
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Voi sunteti zdraveni la cap cu asemenea comentarii?..eu nu stiu de unde le inventati adica e ok sa spui aici ce visezi noapte tu dar hai sa nu o ridicam la valoare stiintifica. Sunteti extrem de ipocriti asta observ in prima faza. in rest..mai vedem !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: