renuntare la tutun

09-01-2008
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
Sint si medic si as vrea sa va vorbesc despre tratamentul ce m-a ajutat sa renunt la fumat.Am fost o fumatoare inraita ajunsesem la 40 de tigari pe zi si fara sa fi avut in antecedente probleme cu circulatia preiferica am facut o tromboflebita.Si am stat si am judecat la rece si am constatat ca acest "incident"a aparut dupa un drum de 13 ore cu trenul in care nu am facut altceva decit sa fumez.Asta m-a hotarit pentru ca tentative mai avusesem cind terminasem facultatea am mai avut o incercare dar n-a durat decit trei luni pina am revenit in spital in mediul cu fumatori.Acum nu numai ca nu ma mai atrag dar nu imi mai place mirosul de tigara!Am facut tratament cu biorezonanta pe care vi-l pun la dispozitie in Craiova intr-o clinica privata.Sint necesare intre 1 si 3 sedinte(cit mai apropiate una de alta si costul e 50 lei sedinta.La mine a mers dar trebuie sa stii ca tigara din mina nu ti-o ia nimeni trebuie sa constientizezi ca iti face rau.Si eu mai cred ca nu e atit dependenta de substanta in sine de nicotina cit de gestul in sine de a-ti aprinde o tigara!Merita sa incercati.
5 comentarii
0
09-01-2008, ora 00:00
Greece woman2
Nu este medic/terapeut
Greece woman2
Cum sa nu!!!!!!!!!!Eu sunt o fumatoare inraita si cand incerc sa ma abtin sa nu fumez am dureri de cap, dureri de plamani, sunt mult mai nervoasa si vrei sa spui ca biorezonanta ma calmeaza pe mine, imi intareste ambitia...E o alta forma de a pacali oamenii din Romania bazata pe efectul Placebo.
0
01-06-2008, ora 00:00
Ellla
Nu este medic/terapeut
Ellla
raspuns pentru Greece woman2: nu inteleg ce e cu inversunarea asta pe capul tau, in sensul ca orice metoda ce se propune pentru a te lasa de fumat(in general, nu pentru tine in special) esti total impotriva. Vreau sa zic ca am citit cate ceva despre ceea ce s-a propus pe forumul acesta atunci cand m-am hotarat sa ma las de fumat si peste tot am dat de comentariile tale. Draga, nu te lasa mah, ca nu te intreaba nimeni daca te-ai lasat! Fumeaza pana nu mai poti! Ca nu ti-a zis nimeni sa nu mai fumezi. Insa nu mai comenta cu privire la pareri si recomandari ce se posteaza in legatura cu lasatul de fumat. Hai sa-ti si argumentez: poate sa fie si efectul Placebo, asa cum sustii tu, insa daca se lasa de fumat ii face mult mai bine chiar si doar ajutorul efectului Placebo decat.negativismul tau!!!! Asa ca, parerea mea e ca nu conteaza metoda, ci rezultatul. Mentionez ca m-am lasat de fumat de aprox. 2 luni, ca mi-e bine si ca am reusit cu plasturii Nicorette(adica cu un singur plasture, pt ca dupa prima zi nu am mai folosit, insa pentru prima zi plasturele a fost esential in cazul meu). Asa ca nu conteaza cum si cu ce, poate ca nici nu conteaza daca te costa tratamentul cateva sute de lei, oricum pe tigari dai mai mult si e mult mai daunator. Concluzie: daca nu ai sfaturi ABTINE-TE!
0
01-06-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
Nu am vrut sa raspund la provocari.Am fost fumatoare de 2 pachete de tigari timp de 18 ani si am 2 ani jumate de fumat.Exact cum am spus si in mesajul postat-tigara din mina nu ti-o ia nimeni.Toate metodele antitabac nu fac altceva decit sa iti reduca efectul de sevraj adica exact ce descrie doamna din mesajul contra:dureri de cap, tremuraturi, nervozitate.Si atunci cind fumezi prima tigara iti e rau ametesti dar totusi fumezi si cind te lasi e acelasi lucru daca tot insisti in viciu nu o sa te lasi niciodata nu s-a inventat inca metoda de crestere a vointei!Multumesc, Ella..
0
03-06-2008, ora 00:00
Ellla
Nu este medic/terapeut
Ellla
Cu mare placere marinaalina! Felicitari pentru ca propui si sustii o metoda!! Eu am incercat sa spun despre plasturii de la Nicorette pentru ca m-au ajutat. Orice metoda e buna, doar sa aiba rezultatul scontat. Multa bafta si. la plamani mai curati!!
0
29-04-2010, ora 16:52
adrian12345
Nu este medic/terapeut
adrian12345
buna am 19 ani..m-am lasat de fumat de 7 luni..in primul rand trebuie sa ai vointa in al doilea sa le raresti..eu fumam kent lung, fumam un pachet jumate 2. in ultima luna m-am dat pe kent 1 si incercam sa nu mai trag tare..doar sa le pufui..apoi m-am apucat de sport la o sapt..pt a avea o ocupatie...sfatul meu dak ai si vointa ca vrei sa te lasi vei reusi. bafta!! app 5 ani am fumat in caz ca va intereseaza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Renuntarea la fumat
  • Avantajele renunțării la fumat
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  •