Resturi de mâncare

28-04-2012
Putin
Nu este medic/terapeut
Putin
Am gingivită probabil chiar parodontoză
Spuneţi o metodă de a curăţa resturile de mâncare fără periuţa de dinţi că face gingiile pilaf la atingere
1 comentarii
0
08-05-2012, ora 20:23
camryn
Nu este medic/terapeut
camryn
Nu e doar un singur aspect, 'spuneţi o metodă de a curăţa resturile de mâncare', e vorba de o igiena 'dumnezeiasca'.
1. Faci un detartraj complet (pt. toata gura, nu numai partial, pt. zona ionflamata). Dintii trebuie sa fie perfect curati pentru ca gingia sa se prinda (in caz de desprindere).
2. Iti cumperi Parodontax (de preferinta Fluoride), iar daca consideri ca e prea acida pasta, o poti combina cu Lacalut (pe jumatate de perie Lacalut, pe jumatate Parodontax). O folosesti de 2 ori pe zi, ideal dupa fiecare masa (chiar daca gingiile sangereaza); dupa cateva zile o sa observi ca nu-ti mai curge nici o picatura de sange, daca te speli corect.
3. Iti schimbi tehnica de periaj (miscarile nu trebuie sa fie nici orizontale, nici oblice, ci neaparat circulare: reactiveaza circulatia la nivelul gingiei si in acelasi timp ai o senzatie de 'masaj' al gingiei). Uite aici un exemplu: http://www.colgate.ro/app/Colgate/RO/OC/Information/InteractiveGuides/BrushTool.cvsp. Circular inseamna miscari antero-posterioare, dinspre gingie spre dinte, intre 5 si 10 miscari, care sa depaseasca 3 minute, chiar 5.
4. Iti cumperi o periuta extra-moale, care sa nu lezeze gingia mai tare: cea mai buna e cea de la Parodontax.
5. Punctul asta se refera strict la 'metoda' ceruta de tine. Dupa periaj, folosesti ata dentara, si aici ai tehnica folosirii atei: http://www.colgate.ro/app/Colgate/RO/OC/Information/OralHealthBasics/GoodOralHygiene/BrushingandFlossing/HowtoFloss.cvsp. Ata se foloseste ideal de 2 ori pe zi, si minim o data pe zi, de preferinta seara. Aceeasi specificatie si aici, ca la 2, chiar daca gingiile sangereaza, tu continui sa iti cureti dantura.
6. Dupa folosirea atei, te clatesti cu apa de gura, tot de la Parodontax.
In 3-4 saptamani ar trebui sa se observi o stare de ameliorare semnificativa a starii gingiilor tale (cam 70-80%), ulterior vindecandu-se (inca in vreo 2 saptamani).
PS1: toate astea ti le-am spus din experienta mea, si chiar dau rezultate (perioada de vindecare tine atat de respectarea tuturor metodelor mai sus mentionate, cat si de starea gingiilor, insa cu siguranta se vindeca). Dupa parerea mea, punctele 3 si 5 conteaza cel mai mult.
PS2: tot din experienta... gaseste un stomatolog bun, atat pentru detartraj, cat si pentru alte nelamuriri pe care le poti avea; daca vezi ca e nehotarat sau mai pe romaneste, ca 'da din colt in colt', cauta-ti altul!... ca altfel o lungesti asa, si nu ajungi la nici o rezolvare nici in 100 de ani de acum incolo...
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul