Rezecția vezcii urinare ( Scoaterea vezicii urinare afară )

07-06-2024
Rică2023
Nu este medic/terapeut
Rică2023
În curând am pe cineva care se va opera pentru extirparea vezici urinare ( o dă afară definitiv ) pentru că, ea găsit tumoare canceroasă foarte agresivă, eau luat probe și au considerat medicul că trebuiește scoasă definitiv...! Întrebarea este care sunt consecințele spre viitor...speranța de viață...e.t.c...având vârstă de 56 ani. Ce viață poate duce după rezecția vezicii urinare poate duce...complicațiile ce pot apărea...!? Pe data de 10. iunie 2024 va întra în operație...!
3 comentarii
1
07-06-2024, ora 14:53
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Extirparea chirurgicală a vezicii urinare, cunoscută și sub numele de cistectomie radicală, este o procedură majoră și este adesea indicată în cazurile de cancer vezical avansat sau foarte agresiv. Această procedură poate avea impacturi semnificative asupra calității vieții, iar recuperarea și adaptarea la viața după operație necesită ajustări importante. Iată câteva aspecte importante legate de prognostic, complicații și adaptarea la viață după cistectomie:

Speranța de viață și prognosticul

- Stadiul cancerului: Prognosticul depinde în mare măsură de stadiul cancerului la momentul diagnosticului și dacă acesta s-a răspândit la alte organe.
- Marginile chirurgicale și răspândirea: Rezultatele sunt mai bune dacă cancerul este localizat și nu s-a extins la nodurile limfatice sau la alte părți ale corpului.
- Monitorizarea postoperatorie: Monitorizarea regulată este crucială pentru detectarea precoce a oricăror semne de recidivă.

Viața după rezecția vezicii urinare

- Urostomia: Majoritatea pacienților vor avea o urostomie, unde urina este deviată printr-o deschidere în abdomen într-un sac colector. Adaptarea la aceasta poate necesita timp și suport.
- Funcția sexuală: Bărbații pot experimenta disfuncție erectilă, iar femeile pot avea schimbări în funcția sexuală și vaginală.
- Impact emoțional: Diagnoza de cancer și schimbările majore în stilul de viață pot avea un impact semnificativ asupra sănătății mentale, necesitând adesea suport psihologic.

Complicații potențiale

- Complicații chirurgicale: Acestea pot include sângerare, infecție, probleme legate de anestezie și complicații ale plăgii chirurgicale.
- Probleme pe termen lung: Pot include obstrucția intestinală, probleme renale sau complicații legate de stoma (deschiderea pentru urostomie).

Adaptarea la viața de zi cu zi

- Managementul urostomiei: Învățarea gestionării sacului de urostomie și îngrijirea stomei.
- Suport și educație: Grupurile de suport pentru pacienții cu urostomie pot fi de mare ajutor.
- Nutriție și hidratare: Menținerea unei hidratări adecvate și ajustarea dietei pentru a menține sănătatea rinichilor și a întregului sistem urinar.

Pentru a naviga prin aceste schimbări, este crucială colaborarea strânsă cu o echipă multidisciplinară de sănătate, care poate include urologi, oncologi, asistenți medicali specializați în îngrijirea stomei, dieteticieni și consilieri psihologi. Adaptarea la viața după cistectomie poate fi dificilă, dar cu suport adecvat și resurse, mulți pacienți reușesc să ducă o viață activă și împlinită.
0
07-06-2024, ora 16:58
Rică2023
Nu este medic/terapeut
Rică2023
Vă mulțumesc de răspuns...!
0
13-06-2024, ora 23:12
Rică2023
Nu este medic/terapeut
Rică2023
Bună...! A făcut extirparea vezicii urinare acum marți 10 iunie 2024 la ora 10 sa început operația și a scoso din sala de operație la ora 15: 40 și a duso direct la terapia intensivă sub observație cred...dar am observat că, continui e somn miercuri chiar și azi joi...mă duc la ea la terapia intensivă vorbesc cu ea și o fură somnul...cică o doare tot corpul...nu știe cum să zică nu se simte bine și âi somn mereu...! Întrebarea este oare de ce âi somn continu...a fost sub narcoze cînd a operato...dar acelea după operație în 2 - 3 ore își revine am înțeles...! Sper să meargă spre binee...! Vă mulțumesc...! Operația sa făcut în Germania căi nemțoaică...! Dar și aici e ca, peste tot...restul zile de la Dumnezeu...! Cu respect...!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.