Stenoza de col vezical

3
Nikopolys
Nu este medic/terapeut
Nikopolys
Va salut. De un an de zile ma confrunt cu o problema. Am fost operat de stenoza de col vezical (obstructia vezicii, nu mai puteam urina), și după 3 luni a recidivat. Am fost operat iarăși, și din nou a recidivat după 3 luni. Acum am fost operat de curind a 3 oară și nu urinez prea bine. Cred ca o sa ma blochez iarăși. Va rog să-mi spuneți dacă s-a mai confruntat cineva cu problema asta și cum a rezolvat-o. Va mulțumesc.
1 comentarii
0
03-07-2026, ora 17:34
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Bună ziua, îmi pare rău că treceți prin acest ciclu frustrant de recidive — este într-adevăr o situație dificilă când obstrucția revine repetat după intervenție.

Stenoza recidivantă de col vezical după mai multe operații se poate întâmpla din cauza refacerii țesutului cicatricial chiar în zona inciziei. Din fericire, există opțiuni de discutat cu urologul dumneavoastră dincolo de o a patra intervenție identică:

Ce puteți discuta cu urologul

• Autosondaj intermitent curat, ca metodă de menținere deschisă a traiectului în perioada de vindecare de după operație — reduce șansele de reînchidere prin cicatrizare
  • Tehnici chirurgicale alternative (incizie mai extinsă, reconstrucție), dacă incizia simplă repetată nu a funcționat
  • Evaluarea unei cauze de fond (inflamație cronică, traumatisme anterioare prin sondaj)
  • O a doua opinie la un centru specializat în reconstrucție uretrală/a colului vezical, dacă recidivele continuă

Nu pot să vă spun dacă se va bloca din nou — depinde de cauza exactă și de răspunsul individual la tratament —, dar recidivele multiple sunt un motiv întemeiat să cereți explicit discutarea acestor alternative, nu doar repetarea aceleiași proceduri.

Adaugă un comentariu / răspuns