rezultat RMN

12-04-2011
MITRA MARIETA
Nu este medic/terapeut
MITRA MARIETA
As dori o explicatie pentru un rezultat RMN.Am fost operata in 2009 de neoplasm rectal mi s-a facut anus iliac stg si am facut un RMN pentru afi mai linistita. Rezultatul a fost formatiuni gadolinofile in peretele drept abdominal cu diam de cca 18-8-9 mm tangente la conturul posterior al muschiului si colonul transvers.As dori sa stiu ce sunt aceste formatiuni.Concluzia finala a fost imagini nodulare intens gadolinofile cu aspect sugestiv de determinari secundare.Va multumesc.
64 comentarii 12 3 Înainte ›
0
12-04-2011, ora 19:55
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu arata bine.
totusi, furnizeaza-ne mai multe informatii legate de istoricul bolii tale, te rog! in ce stadiu a fost boala, ce scria pe buletinul anatomo-patologic, cand si ce tratamente ai urmat, inclusiv operatia, cand ai facut acest RMN, daca ai facut sau nu o colonoscopie, asa cum ar fi fost indicat. inafara faptului ca sunt convins ca scrie ceva mai mult in buletinul de la rezonanta magnetica...
voi putea sa-ti raspund mai bine.
esti luata in evidenta in serviciul oncologic teritorial ? ai aratat RM-ul oncologului care te trateaza, sau oricarui medic ? esti programata la un consult ?
0
13-04-2011, ora 20:40
MITRA MARIETA
Nu este medic/terapeut
MITRA MARIETA
In 2009 am depistat o tumoare pe rect.Am facut tomografie si biopsie.La biopsie tumoarea era moderat diferentiata.Am facut 25 de sedinte de radioterapie si 10 perfuzii cu citostatice.Am fost operata in iulie 2009 si la anatomopatologic scrie asa, piesa de amputatie anala care prezenta la 1, 5 cm de inelul anal o arie ulcerata cu diam de 1 cm, microscopic se evidentiaza o ulceratie cronica cu tesut matur si infiltrat inflamator cronic perilezional si infiltrat inflamator acut supraadaugat cu detritus fibrino necrotic in suprafata.Mucoasacolonica adiacenta prezinta modificari reactive postterapeutice, intramural se evidentiaza extinsa fibroza.Fara stadiu sau altceva. RMN -ul l-am facut ieri 12 apr la Bucuresti la Medlife.Sunt in evidenta la oncologie si nu am facut niciun tratament deoarece medicul nu a considerat necesar.Operatia a fost facuta la 3 sapt de la terminarea radioterapiei la Bucuresti la Sp. Fundeni.In speranta unor lamuriri va multumesc f. mult.
0
13-04-2011, ora 20:42
MITRA MARIETA
Nu este medic/terapeut
MITRA MARIETA
Am uitat sa spun ca in oct 2010 am facut colonoscopie si totul a fost bine.La medic nu am ajuns pt. ca nu am avut cand si chiar m-a ingrijorat acest rezultat.Pana ajung la medic astept un raspuns.
0
13-04-2011, ora 22:48
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Mama a fost diagnosticata cu metastaza osoasa, localizata la nivelul coloanei vertebrale, cu punct de plecare necunoscut.As dori sa stiu mai multe despre aceasta problema, va rog !!!
0
13-04-2011, ora 23:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
@mitra marieta: conform concluziei radiologului care ti-a efectuat RM-ul este foarte probabil ca boala a recidivat local (pe investigatia asta). asta inseamna "determinari secundare". nimic nu e mai important momentan decat sa te prezinti cat mai repede la oncolog. nu mai amana! iti urez succes! sa ne spui ce ai mai facut.

@mirelie: furnizeaza-ne, te rog, mai multe date despre mama ta si diagnosticul ei! cati ani are, ce alte boli are, cum a fost descoperita aceasta metastaza? ce investigatii a facut ? mai are si alte metastaze ? unde a fost diagnosticata ? s-a facut punctie din metastaza respectiva ? ce alte boli s-au exclus ? atunci voi putea sa-ti spun mai multe.
0
14-04-2011, ora 21:23
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Mama are 63 de ani.Incepand din octombrie au inceput sa o doara oasele (intai un umar, apoi celalalt, coloana si piciorul stang). Initial i s-a spus ca are osteoporoza si dupa ce a luat tratament si-a adus aminte medicul ca trebuie sa faca testul de osteoporoza...si "surpriza".nu are osteoporoza.Apoi au ziz ca e durere reumatica si am dus-o la Bucuresti la spitalul de reumatologie (noi fiind din buzau ).I-au facut fel de fel de investigatii, inclusiv masaj si fizioterapie!!!!!!desi una din vertebre este aproape de tot tasata !!!Cred ca i-au facut mai mult rau decat bine.Acum 3 sapt am mers la spitalul Bagdazar pt RMN.Si aici i s-a dat acest diagnostic, spunandu-ne sa o luam acasa ca nu mai e nimic de facut.
In Buzau am mers la oncolog (o domnisoara doctor extraordinara), in policlinica, si acum mama face tratament cu BONEFOS, DHC, DEXAMETAZONA SI GABARAN.Nu mai are dureri dar nu mai poate merge.
0
14-04-2011, ora 23:07
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
inseamna ca are o fractura prin tasare a unei vertebre care avea o metastaza osoasa. mi se pare neverosimil si cel putin aiurea, ca sa zic asa, faptul ca a fost trimisa acasa cu verdictul "nu se mai poate face nimic" din moment ce nici nu s-a descoperit o cauza. oncoloaga din buzau la care ai fost ti-a dat niste investigatii de facut ? v-a dat un diagnostic de cancer ? a propus ceva de genul biopsie din metastaza, mamografie sau ecografie mamara, radiografie sau CT toracal, CT abdominal, o ecografie tiroidiana ? orice de genul asta ? trebuie stabilit un diagnostic pentru a se vedea ce solutii de tratament exista si ce asteptari poti avea. nu trebuie sa accepti sa ti se spuna "nu mai e nimic de facut" fara si sa ti se dea un motiv si un diagnostic clar!
0
17-04-2011, ora 21:30
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Multumesc pt raspuns.Mama s-a simtit mai bine azi, chiar a reusit sa faca catava pasi (ajutata ) prin camera.Urmeaza sa mearga la spital pentru investigatii.
0
17-04-2011, ora 21:56
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ma bucur sa aud!
0
11-05-2011, ora 19:18
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Am reusit sa o internez pe mama la spitalul oncologic si a facut chimioterapie.Pe biletul de iesire din spital scrie: Dianostic principal (DRG Cod 1):tumori maligne cu sediu neprecizat.
Diagnostice secundare 1 C79.5. tumora maligna secundara a osului si maduvei osoase
2 C78.7.tumora maligna secundara a ficatului
3. Z51.1.sedinta de chimioterapie pentru neoplasm
4.durere cronica ireductibila
Diagnostice formulare libera :metastaze multiple vertebrale toraco-lombare si hepatice (in obs.)cu punct de plecare nedecelat.
0
11-05-2011, ora 23:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai pentru o femeie in varsta (banuiesc ca are peste 60 de ani) trebuie evaluate urmatoarele 5 cele mai probabile surse de metastaze osoase. acestea sunt, in ordinea descrescatoare a frecventei, urmatoarele tipuri de cancer: de san, de plaman, de tiroida si renal. mai sunt si altele, e drept, care dau mai rar metastaze osoase, dar pentru astea 4 cel putin trebuie evaluata. io as verifica intai asiduu daca nu are un cancer de san, asta e cel mai probabil. pentru faptul ca nu poate sa mearga... fie ca are fractura prin tasare vertebrala, din cauza unei metastaze, fie ca are invazie medulara, poate sa faca radioterapie pe coloana, care ajuta.
in rest: ce tip de tratament a facut ? ce investigatii s-au facut si ce tipuri de cancer dintre cele mentionate au exclus doctorii ?
0
12-05-2011, ora 11:08
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Mama are 63 de ani. Doctorita(oncologul din spital) nu comunica deloc !!!(este o "ciudata"ca sa nu zic mai mult ).Am discutat mai mult cu medicul oncolog din policlinica.Dupa externare mergem incontinuare cu BONEFOS, DHC, DEXAMETAZONA SI GABARAN si in plus i-a dat sa ia si SILIMARINA. Pe iesirea din spital mai scrie : se instituie I ciclul PCT paliativ ( ADRIAMICIN +5FU0 CU TOLERANTA MEDIE.Ce vrea sa insemne asta??
Multumesc pentru raspuns.
0
12-05-2011, ora 13:31
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
asta vrea sa insemne o schema de tratament citostatic, valabila in mai multe tipuri de cancer, dar mai ales in cancerul de san. deci probabil ca au niste motive sa suspicioneze asta. paliativ inseamna cu scopul de a controla simptomele si a prelungi durata de supravietuire, intrucat ea este dincolo de posibilitatea de vindecare.
0
12-05-2011, ora 13:34
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Multumesc mult pentru raspuns. As mai dori sa stiu cat mai are mama de trait?? (sa stim si noi la ce sa ne asteptam )
0
12-05-2011, ora 13:45
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
imposibil de estimat fara un diagnostic clar, care sa includa stadiul, extensia bolii, examenul histopatologic, imunohistochimic eventual, varsta, alte boli asociate si multe altele...
0
10-06-2011, ora 14:09
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Vreau sa va prezint rezultatele la ultimul RMN al mamei( abdomen + pelvis) :Ficat cu LSH=76mm, lob caudat=16 mm, LDH=160mm, cu semnal inomogenprin prezenta unor leziuni cu contur net in hiposemnal T1, hipersemnal T2 (semnal lichidian ), fara priza de contrast cu diam intre 4 si 12 mm, diseminate pe intreaga arie hepatica, posibil chiste hepatice.Fara dilatatie de CBIH.CBP=4mm fara elemente obstructive.Colecist cu pereti subtiri fara elemente lacunare sugestive pt calculi. Pancreas cu diam de 24 mm in regiunea cefalica, 20mm mediocorporal, 17 mm caudal, fara procese focale, fara dilatatie de Wirsung, fara colectii peripancreatice. Splina 76mm, cu leziune chistica cu diam de 7 mm localizata in vecinatatea hilului. Ambii rinichi cu dimensiuni normale. Suprarenale normale.Stomac cu discreta ingrosare parietala in portiunea verticala, perete posterior.Fara lichid peritoneal.Fara adenopatii cu caracter oncologic.
Plaje in hiposemnal T1, hipersemnal T2 corpi vertebrali L1, L2 (determinari secundare ? )-asa era in fisa.
Rect cu aspect normal, Vezica-continut omogen. Uter discret latero-deviat dreapta, involuat, cu structura normala.Fara lichid in fundul de sac Douglas.Fara adenopatii cu caracter oncologic.
0
10-06-2011, ora 14:13
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
tratamentul pe care l-a primit astazi, la iesirea din spital este :Bonefos 800mg =2tb/zi ; metoclorpramid 3tb/zi pt 7 zile ; omez= 1 tb /zi ; ketonal 100mg =2 tb/zi ; silimarina 300 mg =2 tb/zi (revine la spital peste 3 sapt )
0
10-06-2011, ora 17:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
s-a demarat un tratament cu citostatice care spera sa acopere unele dintre cele mai probabile puncte de plecare ale cancerului, care dupa descrierea RMN-ului nu a metastazat si in ficat. revin la ce am zis mai sus, dupa parerea mea inainte de inceperea tratamentului citostatic trebuia cautat cu atentie punctul de plecare.
s-a exclus un cancer de san ? are macar o radiografie pulmonara efectuata ? are niste markeri tumorali efectuati ? un examen ginecologic? poate o endoscopie digestiva superioara/colonoscopie...
din momentul de fata lucrurile sunt putin compromise vis-a-vis de speranta de a identifica punctul de plecare, ca atare sansele ei de vindecare sunt nule iar speranta de viata medie nu este nici ea prea buna, probabil de ordinul lunilor. imi pare rau!
totusi mult succes in continuare si mult noroc !
0
15-06-2011, ora 10:35
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Dupa ultima sedinta de chimioterapie mama se simte mai rau decat se simtea inainte de chimioterapie. Nu mai poate sa meraga si zice ca se simte foarte slabita.Sunt disperata !!! Nu stiu unde sa mai merg cu ea ?!?Ar trebui sa intrerupa chimioterapia??As vrea sa vorbim putin la telefon daca se poate...-*


(*modificat de admin)
0
16-06-2011, ora 00:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu recomand sa-ti faci asa, tam nesam, public numarul de telefon. eventual da-mi un mesaj privat pe acest forum daca vrei sa vorbim mai pe larg. totusi nu dau consultatii medicale prin telefon, pentru ca nu e deontologic si poate fi foarte daunator, mai ales pentru tine. nici pe internet nu fac asta propriuzis, consultatia si actul medical nu poate fi substituit prin nimic. tot ce pot face este sa-ti explic anumite neclaritati sau sa-ti dau date suplimentare si explicatii despre discutiile tale cu medicii, pe baza a ce ne furnizezi tu.
despre faptul ca se simte rau dupa chimioterapie, este absolut normal asta. aproape toata lumea se simte rau dupa citostatice. trebuie monitorizata si mentinuta cat mai hidratata posibil. de asemenea trebuie sa ai de la medic niste recomandari despre cum sa administrezi greata si varsaturile sau eventuala diaree atunci cand apare. daca starea nus e amelioreaza, trebuie vazuta de medic.
de intrerupt chimioterapia nu poate decide decat medicul care conduce tratamentul.
de curiozitate, in ce oras si ce spital se trateaza ?
0
16-06-2011, ora 12:02
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Multumesc pt raspuns.Mama se trateaza in spitalul de oncologie din Buzau si domnisoara doctor (50 ani) este singurul oncolog din spital.
Dar acesata domnisoara nu comunica DELOC !!!!!!! Aproape tot timpul este foarte nervosa, tipa si ma doare capul de cate ori intru sa o intreb cate ceva.Ultima data cand am externat-ope mama (vinerea trecuta ) am intrat sa o intreb daca pt data viitoare cand o aducem este necesar sa sun inainte si ea mi-a raspuns :, , stai sa ne vedem pana data viitoare"...si acum eu ce sa inteleg ???
Mama nu se simte rau numai din cauza greturilor, din nou ea nu se mai poate ridica din pat, nu mai poate merge.
0
16-06-2011, ora 13:15
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
de ce nu mai poate merge ? dureri insuportabile ? vertij? slabiciune musculara ? depresie ? combinatii ?
0
16-06-2011, ora 13:44
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Nu poate merge din cauza durerii, la coloana. Daca sta in pat nu are dureri.
0
16-06-2011, ora 21:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ati primit si voi un bilet de externare cu un diagnostic si niste detalii despre ce s-a facut, ce s-a pus in discutie, ce tratament a urmat, care e fundamentul deciziilor luate, etc etc etc ?
0
16-06-2011, ora 21:54
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Acum nu am biletul de iesire din spital la mine (mama locuieste la tara). O sa va pot spune ce scrie acolo cand voi ajunge la tara. Dupa cum v-am mai spus doctorita nu spune NIMIC.
0
18-06-2011, ora 00:43
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu mi se pare in regula asta... insa nu stiu ce poate fi facut aici, nu este o problema medicala, nu stiu ce sa iti zic aici.
0
21-06-2011, ora 13:13
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Pe biletul de iesire din spital scrie: 1.Diagnostic principal: Tumori maligne cu sediu neprecizat; 2.Diagnostice secundare: Tumoare maligna secundara a osului si a maduvei osoase ; Tumoare maligna secundara a ficatului; sedinta de chimioterapie pt neoplasm; Durere cronoca ireductibila; Hipertensiune esentiala( primara )
Epicriza: DGN in III col. lombara la sp Bagdazar, cu chimioterapie din V 2011, revine cu stare generala medie, dureri persistente col dorsala -lombara, artic coxofemurala bilat functionala marcata. SE aplica ciclul paliativ ( adriamicina + 5FU ) cu toleranta medie se externeaza stationar.
hemoglobina= 10, 8g/dl, nr leucocite=7, 3, nr trombocite= 273, glucoza ser=70mg/dl uree ser=35mg/dl creatinina ser=0, 59 mg/dl TGO=19U/L TGP= 45 U/L
0
21-06-2011, ora 16:07
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
am inteles. este tratata practic ca ceva de genul CANCER METASTATIC cu punct de plecare precizat. exista cate un asemenea capitol in fiecare carte de oncologie.
faptul ca au expediat-o cam repede si nu s-au obosit prea tare cu punctul de plecare este totusi aparent, dar, ma rog, aici sunt multe de spus. in orice caz sperantele ei de vindecare sunt nule, tot ce spera oncoloaga de la ea este, daca tolereaza aceasta schema de citostatice menita sa acopere mai multe puncte posibile de plecare, sa mai prelungeasca supravietuirea ei si eventual sa intarzie aparitia simptomelor. totusi ele vor aparea, iar prognosticul ei vital este unul nu foarte bun totusi...
pe langa tratamentul citostatic, ea trebuie luata in evidenta si intr-un centru/spital de ingrijiri terminale, specializat in administrarea si controlul simptomelor.
0
23-06-2011, ora 22:26
mirelie
Nu este medic/terapeut
mirelie
Am inteles din cele spuse de dvs ca mama nu mai are nici o sansa de vindecare, dar poate mai traieste si ea un an- doi cu tratamentul, este poaibil???Ce ati vrut sa spuneti cu ;"sa intarzie aparitia simptomelor"
0
25-06-2011, ora 19:34
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
in postul de sus voiam sa zic "cancer metastatic cu punct de plecare NEprecizat, posibil... diverse" dar uneori tastatura imi joaca feste. fie ca punctul de plecare al cancerului e cunoscut sau nu, dar mai ales cand NU e stiut sigur, in momentul in care este METASTATIC, el nu mai poate fi vindecat. asta inseamna ca el va progresa, tumorile vor creste atat ca dimensiuni cat si ca numar, se vor raspandi eventual si vor da diferite simptome, in functie de organele unde se afla, oase, plamani, ficat, creier, etc... boala terminandu-se cu moartea bolnavului. perioada pana cand acestea se intampla, respectiv pana cand metastazele incep sa dea simptome severe (dureri, greutatila respiratie, oboseala, etc etc etc) sau pana la momentul mortii, poate fi prelungita prin diverse tratamente, numite tot CU SCOP PALIATIV, fie cu citostatice, fie cu iradiere, etc, in concomitenta cu tratamentul suportiv sau pur simptomatic.
se intelege ceva ?
despre perioada probabila de vindecare, este FOARTE greu de spus, dar literatura citeaza cazuri de la cateva luni pana la, intr-adevar, unul sau 2 ani, uneori chiar si mai mult. asta doar CU TRATAMENT, in functie de toleranta bolnavului.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
64 comentarii 12 3 Înainte ›

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.