roaccutane - pro sau contra
alexx da e corect ca poate sa fie de la pastilele roacuttane??? eu la fel am examene ce-i de facut cite pastile sa mai bag in mine deja turb...sinca si leticina oara ce osa zica ficatul meu.. frate zimi...???
@Sula_ion
S-ar putea sa fie si de la pastile :))). Deja turbezi ? dupa o luna ? de cat timp te :"lupti" cu accnea ?
S-ar putea sa fie si de la pastile :))). Deja turbezi ? dupa o luna ? de cat timp te :"lupti" cu accnea ?
@Sula_ion
trebuie sa folosesti o crema hidratanta neaparat, intr-adevar avene si roche posay sunt scumpe si dupa cum spui ca nu ai bani ai putea sa incerci sa cumperi de la plafar o crema hidratanta...
trebuie sa folosesti o crema hidratanta neaparat, intr-adevar avene si roche posay sunt scumpe si dupa cum spui ca nu ai bani ai putea sa incerci sa cumperi de la plafar o crema hidratanta...
alex 93 ma lupt cu ele de vreo 10 ani asa serios cu puroi avem pe fata practic in fiecare zi. şinca ceva am semne pe fata in amundoi obraji oare mai exista vreo speranta sa refac semnele. cind am fost la curatare deatuncea mi-au ramas semne numai cu ceva ieftine medicamente.. ca na-m nimic bani.!!!
myham se poate sa iau o crema hidratanta nivea e foarte buna am inteles si nu e chiar asa skumpa?!?!!?!?!?
da' ia domnule ce crema vrei, hidratanta sa fie. poate are mama ta ceva prin casa in acest sens si nici nu stii. daca nu...vorba lui myham, mergi la plafar si sigur gasesti ceva ieftin
Pei sula ion daca de vreo 10 ani te chinui cu ea ce mai inseamna pt tine 4 5 luni pe roaccutane.. tinete de tratament iati o crema hidratanta... si cu asta basta.
Va multumesc mult pentru incurajari.dupa ziua mea o sa incep tratamentul! Gravitatea acneei mai tine si de noi, adik de ce vedem la noi si ce ne deranjeaza!Cu siguranta sunt pers care au sau au avut acnee mai groaznica decat a mea...dar la mn a fost suficient sa-mi schimbe viata definitiv...unidoxul mi-a dat o speranta sa fiu ca inainte, din cauza asta sunt asa speriata!insa acneea mea este ff incapatanata si rezistenta!!Daia m-am decis ca iau Roaccutane sa scap odata de calvarul asta.Regret mult ca nu am luat Roacc in loc de Unidox, in 7 luni cat au trecut de atunci cred ca eram ok...dar asta e.incep acum!!Multumesc din nou si sper sa revin din nou cu vesti bune...vreau sa zic: Roaccutane mi-a redat viata de dinainte!!!!!!:)))) Sper sa fiti bine si voi:)!!ca, daca noi nu ne intelegem intre noi..atunci cine:p
sula_ion tu nu ai nevoie de crema nivea ai nevoie de o crema care hidrateaza mult mai bine, fa o vizita la plafar si cei de-acolo te vor ajuta..
loome eu urmez tratamentul ku roaccutane insa parka nustiu ma simt bine si fara crema hidratanta deodata mi se corjise fata da acuma e ceas vadca ce spuneti sami mai iau crema sau nu face ??? toti va dati cu crema hidratanta??!!
baieti si prieteni mai am o problema insa nu pre am bani si de aceasta va mai cer sfatul vostru am niste semne decind mia facut curatarea nenorocitata ceea de doctoreasa si mia lasat gropicele in obraji oare mai am wreo speranta sa le refac inapoi numai numi ziceti de laser ca nam bani ceva ulei de palnte am inteles ca ajuta hai va rog spunemtimi poate mai am vreo sansa sami aduk obrajii inapoi mersi tare muult?!!!!
Am 17 ani si de la varsta de 13 ani am acnee. Am folosit creme, lotiuni, nici un rezultat.
Acum o saptamana am fost la dermatolog si mi'a dat pastile Roaccutane 10mg 3 pastile pe zi. Acum nu imi vine sa mai ies din casa. Mi'e rusine. Numarul cosurilor s'a triplat, toate au facut cap alb. NU mai suport. desi medicul dermatolog mi'a zis ca la inceput o sa erupa si o sa iasa mai multe, dar acum parca sunt un monstru nici in oglinda nu ma mai uit de rusine. Reactii adverse au aparut: Uscarea fetei si a buzelor si psihicul meu e devastat. Ma gandesc serios sa intrerup acest tratament deoarece mi'e rusine sa ma duc pana la magazin, nu mai vorbim de scoala, sala, oras :(((. dati'mi un sfat. Ce sa fac? La voi cat a durat aceasta "erupere" a cosurilor? ajutati'ma va rog! :((
Acum o saptamana am fost la dermatolog si mi'a dat pastile Roaccutane 10mg 3 pastile pe zi. Acum nu imi vine sa mai ies din casa. Mi'e rusine. Numarul cosurilor s'a triplat, toate au facut cap alb. NU mai suport. desi medicul dermatolog mi'a zis ca la inceput o sa erupa si o sa iasa mai multe, dar acum parca sunt un monstru nici in oglinda nu ma mai uit de rusine. Reactii adverse au aparut: Uscarea fetei si a buzelor si psihicul meu e devastat. Ma gandesc serios sa intrerup acest tratament deoarece mi'e rusine sa ma duc pana la magazin, nu mai vorbim de scoala, sala, oras :(((. dati'mi un sfat. Ce sa fac? La voi cat a durat aceasta "erupere" a cosurilor? ajutati'ma va rog! :((
roby 93 nu intrerupe nimik lasa aşa o sa treaca deodata eu la fel aveam ca tine da amuia am o fata curata de tot numi iese deloc cosuri si chiar de imi ese vreeo unul doi, nu trag atentia si eu aproape am o luna numai ca am semne asta ma cam ineveaza insa cum aveam inainte numai cu puroi era mai rau e si urmeaza si totul osa fie bine credema.. mergi mai departe cu el..!!! te ami anunt daca ceva!!!!
@roby
Nu te descuraja, asa se intampla la multe persoane, unii au parte de aceea explozie in prima saptamana/saptamani iar alti mai tarziu, dar sunt si persoane care nu o au. Eu sunt pe roaccutane de 6 sapt si mi-e mi-a spus ca la inceputul primelor saptamani imi va "exploda" fata (bine nu cu aceste cuv, dar la asta se referea.. la eruptie ) si ca va dura cam in jur de 2 sapt intr-un fel e bine ca sa intamplat acum cel putin dupa cunostintele mele deoarece asa i s-a intamplat si unui prieten si dupaia deabea ii mai ieseau cate unu 2 pana a avansat in tratament. Deci nu te descuraja, continua si o sa vezi ca totu' va fi bine iar ca sa fii sigur dai un telefon doctorului tau, el iti va explica mai clar. Bafta !
Nu te descuraja, asa se intampla la multe persoane, unii au parte de aceea explozie in prima saptamana/saptamani iar alti mai tarziu, dar sunt si persoane care nu o au. Eu sunt pe roaccutane de 6 sapt si mi-e mi-a spus ca la inceputul primelor saptamani imi va "exploda" fata (bine nu cu aceste cuv, dar la asta se referea.. la eruptie ) si ca va dura cam in jur de 2 sapt intr-un fel e bine ca sa intamplat acum cel putin dupa cunostintele mele deoarece asa i s-a intamplat si unui prieten si dupaia deabea ii mai ieseau cate unu 2 pana a avansat in tratament. Deci nu te descuraja, continua si o sa vezi ca totu' va fi bine iar ca sa fii sigur dai un telefon doctorului tau, el iti va explica mai clar. Bafta !
@roby
imi zice cineva in legatura cu semnele de fata ce sa fac stie cineva vreun leac ??!?!?!?!
Buna All, si eu am aceea problema ca sula_ion am cam multe semne si momentan nu pot sa fac tratamente cu laser sau ceva ca am dooar 6 sapt de roaccutane si cine stie poate mai apar monstruleti, dar pe o parte a fetei nu mai am nici un cos doar semne si ma cam deranjeaza se vad urat. Stiti ce as putea folosi ? Mi-as suna si doctorul dar e sambata si nu vreau sa-l deranjez :) l-am sunat destul sapt astea :))
am facut eu sedinte laser cutera...praf in ochi si degeaba, semnele sunt la locul lor. poate m-au ajutat FOOOOOOOOOOOARTE PUTIN, dar in niciun caz vizibil deci bani aruncati! Peeling n-am incercat dar la ce am citit pe net, nici ala nu ar da cine stie ce randamen. Cred ca mai eficient ar fi dermarollerul (rollerul cu ace).
Ro_buc eu am auzit ca dau rezultate :-? acum poate or fi mai multe feluri cine stie, nu ma pricep la astea. Dar vroiam sa va intreb daca as putea folosi vreo crema sau nush :-? am destul de multe semne rosi.. si stiu ca unele din ele se vor duce dar sigur vor mai ramane
da..dau rezultate, mai ales daca te iei dupa pozele gen "inainte" si " dupa" care ti le arata la cabinet. mai, nu stiu, eu personal am niste semne urate si o avea efect mai mult pentru cei cu semne superficiale ( iar alea nici nu prea deranjeaza in mare, cred). anyway cremele dau si ele de cele mai multe ori gres. io momentan imi dau cu apireven si contractubex, na...vad o amelioare, mi-e si greu sa dau un verdict exact, ca n-am cum sa le masor sa vad daca s-au facut mai mici sau nu, dar TOT SUNT ACOLO, din pacate.
nush ce sa zic.. Dar trebuie sa fie o cale sa scapi de ele :-? adik din cate am citit nu ai avut vreo acnee severa sa zici ca e foarte rau si ca nu poti scapa de ele
fetelor eu am auzit de ulei de macies se spune ca indreapta semnele de pe fata.., piele o regenereaza eu mi-am procurat si ma dau cu el.. nustiu pina ce nu va pot spune ca da rezultate osa va mai anunt... cu timpul?!!!!
buna
bianca_roselini si eu lucrez in sistemul bancar...
am mai scris pe acest forum si acum cateva luni...aproape un an. aveam o acnee ingrozitoare, ajunsesem intr-un punct disperat. nu stiam ce sa mai fac. ajunsesem sa ma spal pe fata de 5 ori pe zi. am folosit cred...toate cremele posibile...si solutiile antiacneice...si gelulile de curatare si pfff. credeam ca nu mai e nici o sparanta ptr mine. am fost la medic. mi-a recomandat roacutanne. am luat cate o pastila pe zi timp de 7 luni. au trecut deja 3 luni de cand nu mai iau si nu mi-a revenit acneea. am fata curata. nici mie nu imi vine sa cred.
pe parcursul tratamentului am avut dureri de ficat ocazional, si cand aveam astfel de dureri imi mai amnteam sa iau hepato protectoare, am avut si cateva perioade scurte intradevar, dar au fost cateva perioade cand eram oarecum depresiva. in sensul ca ma trezeam de dimineata si aveam un singur cand "viata asta e o lupta. nu vreau sa mai lupt" dar m-am ambitionat. m am gandit mereu ca totul depinde de mine si lucrurile au fost ok pana la final. nu am tinut nici un regim alimentar, doar ca nu am baut alcool decat f rar si in cantitati reduse. stiu ca odata am baut...muult iar dimineata am mancat o shaorma cu muuulta maioneza...si m-a durut ficatul cateva zile dar in fara de asta, , , fizic nu am avut probleme.
am incetat sa iau ptr ca venise vara si vroiam sa merg la mare si nu era ok sa ma expun fara factor 50, , , am stat odata la soare pe durata tratamentului si m-am ars desi am pielea oarecum creola. deci trebuie sa ai grija cu asta.
in plus...mai e o pronlema si apa. trebuie sa bei apa pe parcursul tratamentului. macar 1 litru pe zi. eu, la un moment dat, din cauza faptului ca nu conumam apa incepusem sa am mancarimi groaznice peste tot. offf...groaznic..dar mi-am revenit imediat.
deci eu.per ansamblu consider ca e un medicament super ok...:) pt mine a facut minuni
bianca_roselini si eu lucrez in sistemul bancar...
am mai scris pe acest forum si acum cateva luni...aproape un an. aveam o acnee ingrozitoare, ajunsesem intr-un punct disperat. nu stiam ce sa mai fac. ajunsesem sa ma spal pe fata de 5 ori pe zi. am folosit cred...toate cremele posibile...si solutiile antiacneice...si gelulile de curatare si pfff. credeam ca nu mai e nici o sparanta ptr mine. am fost la medic. mi-a recomandat roacutanne. am luat cate o pastila pe zi timp de 7 luni. au trecut deja 3 luni de cand nu mai iau si nu mi-a revenit acneea. am fata curata. nici mie nu imi vine sa cred.
pe parcursul tratamentului am avut dureri de ficat ocazional, si cand aveam astfel de dureri imi mai amnteam sa iau hepato protectoare, am avut si cateva perioade scurte intradevar, dar au fost cateva perioade cand eram oarecum depresiva. in sensul ca ma trezeam de dimineata si aveam un singur cand "viata asta e o lupta. nu vreau sa mai lupt" dar m-am ambitionat. m am gandit mereu ca totul depinde de mine si lucrurile au fost ok pana la final. nu am tinut nici un regim alimentar, doar ca nu am baut alcool decat f rar si in cantitati reduse. stiu ca odata am baut...muult iar dimineata am mancat o shaorma cu muuulta maioneza...si m-a durut ficatul cateva zile dar in fara de asta, , , fizic nu am avut probleme.
am incetat sa iau ptr ca venise vara si vroiam sa merg la mare si nu era ok sa ma expun fara factor 50, , , am stat odata la soare pe durata tratamentului si m-am ars desi am pielea oarecum creola. deci trebuie sa ai grija cu asta.
in plus...mai e o pronlema si apa. trebuie sa bei apa pe parcursul tratamentului. macar 1 litru pe zi. eu, la un moment dat, din cauza faptului ca nu conumam apa incepusem sa am mancarimi groaznice peste tot. offf...groaznic..dar mi-am revenit imediat.
deci eu.per ansamblu consider ca e un medicament super ok...:) pt mine a facut minuni
Hey :) a folosit cineva pudra sau fond de ten pe timpul tratamentului ?:-s
Pt. aLcSaa:
Pe prospect apar la efecte adverse problemele cu memoria si eu am avut aceeasi enigma. Eram ingrijorata daca pot sa rezist in fata bacului si a admiterii la facultate :)). La mine a mers bine, nu am simtit ca ma afecteaza. Oricum, in opinia mea, de obicei tindem sa dam vina pe efectele edverse ale medicamentelor in cazul in care totul nu merge cum trebuie. Sfatul meu e sa te tii de scoala si sa te straduiesti sa termini cu bine :)
Pt. Alexx93:
Poti folosi fond de ten atat timp cat este dermatocosmetic. Personal, recomand La Roche Posay :)
Pe prospect apar la efecte adverse problemele cu memoria si eu am avut aceeasi enigma. Eram ingrijorata daca pot sa rezist in fata bacului si a admiterii la facultate :)). La mine a mers bine, nu am simtit ca ma afecteaza. Oricum, in opinia mea, de obicei tindem sa dam vina pe efectele edverse ale medicamentelor in cazul in care totul nu merge cum trebuie. Sfatul meu e sa te tii de scoala si sa te straduiesti sa termini cu bine :)
Pt. Alexx93:
Poti folosi fond de ten atat timp cat este dermatocosmetic. Personal, recomand La Roche Posay :)
si eu la fel iti recomand alexx93, tot roche posay, este dermatocosmetic si acopera imperfectiunile foarte bine.eu am folosit pe duraata tratamentului aproape zilnic fondul de ten si vreau sa zic ca fata mea arata ok dupa 4 luni de tratament, mai am cateva semne care sper sa se duca si ele:D.inca 2 luni si termin tratamentul.numai bine tuturor si fiti optimisti o sa fie bine, o sa scapati de acnee si veti fi frumosi.
a atunci e bine :) si eu cam de 4 5 ori maxim pe sapt am nevoie si la inceputul tratamentului n-am folosit decat ocazional.
Unde-ati fugit cu totii?! Care cum mai sunteti?
Eu dupa 3 zile pe 20 mg am dat in boala excesului de fericire. =)) Cred ca numai la mine se manifesta asa "depresia". :))
Eu dupa 3 zile pe 20 mg am dat in boala excesului de fericire. =)) Cred ca numai la mine se manifesta asa "depresia". :))
S-a manifestat in cazul vreunuia dintre cei care ati luat sau luati Roaccutane o stare de oboseala in timpul tratamentului? Intreb pentru ca eu ma simt foarte obosita de vreo saptamana si nu stiu daca e sau nu de la Roaccutane.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2anti-androgen... imi doresc foarte mult sa scap de acnee
- 7manac zilnic cate o ciocolata si daca nu mananc simt nevoia
- 4acnee cu semne.. exista tratamente cu laser care pot face sa dispara aceste semne?
- 16sotret roacutane
- 16acnee
- 3cosuri micute pe spate...
- 4roaccutane si pregatirea pt sarcina
- 13acnee - tratament!
- 31Hidrosadenita supurativa se transmite?
- 2Roaccutane, acnee agravata
- 4Ce stiti de Maskrym? Il folosesc de 5 zile si nicio imbunatatire parca...
- 0alergie prin acnee
- 1Cosuri multe pe pielea spatelui
- 1herpes genital? acnee, micoza? barbat 25 ani
- 0Karissa si acneea
- 0Acnee urata.
- 1O punga infectioana de la un cos
- 1Cosuri, ten gras
- 1Acnee severa in zona barbiei, a maxilarului si a gatului
- 1Recomandare crema hidratantă pentru ten acneic
Mai multe informații despre: acneea roaccutane tratament pentru acnee
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: