roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 107108109 ..... 147 148 Înainte ›
0
03-10-2011, ora 15:05
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
La mine e un pic mai speciala povestea, ca eu n-am avut niciodata leziuni inflamatorii, doar comedoane, si nu pe fond bacteriologic, ci din motive de hiperkeratinizare. La mine doza initiala a fost de 10 mg si rezultatele s-au vazut din prima saptamana, dupa 7 zile nu mai aveam nici urma de comedon si asa am tinut-o 3 luni jumate, dupa care au mai aparut ceva miiiiici mici comedoane sub piele, dar numai pe spate, si am crescut doza la 20 mg. Voi merge asa o luna si jumatate, dupa care descresc din nou doza la 10 mg si gata tratamentul. :)
In general dupa 3 luni se vad rezultate concrete la persoanele cu acnee foarte activa.
Multa sanatate si tie! :)
0
03-10-2011, ora 15:10
MikyC22
Nu este medic/terapeut
MikyC22
Ce bine de tine, daca pot spune asa.ca nu ai leziuni inflamatorii!!! practic asta e problema si la mn...am comedoane care inainte de unidox se inflamau si se faceau noduli sau cosuri cu cap.Acum inflamatia a disparut de la Unidox si mai am comedoane inchise...cateva..daia inainte de Roacc vreau sa le scot ca altfel...!O ultima intrebare..tu ce zici ca e ok sa incep cu una pe luna...sau 2 sa termin mai repede?Ms din nou Si sper sa auzim de bine!!BAFTA tuturor!
0
03-10-2011, ora 15:13
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
Poti sa incepi cu doua, eu am 46-47 kg, de-asta am inceput cu 10 mg, cu atat mai mult cu cat aveam forma aceea usoara de acnee.
0
03-10-2011, ora 15:31
indra90
Nu este medic/terapeut
indra90
eu simt cum o iau razna, am terminat de ceva timp tratamentul cu roaccutane, am facut si 12 sedinte de LED, si am tot asteptat sa am un ten ok, daaaaaaaar mi-au mai ramas mici gaurele iar obrajii mi se vad foarte ciudat chiar daca am fond de ten, adica nu se vad pete rosii, zici ca sunt inchise, ca si cand ar fi prins o usoara nuanta de gri. Voi ce ati facut dupa incheierea tratamentului pentru pete/ gaurele? ajutor:D
0
03-10-2011, ora 20:14
Alexx93
Nu este medic/terapeut
Alexx93
@indra90
Sedintele de LED te-au ajutat macar ? :-? adik au mai ameliorat din semne:-? si ce fel de semne aveai dinacelea rosi sau doar gropite ?:-? Ma preocupa foarte mult chestia asta cu semnele :D
0
03-10-2011, ora 20:27
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
io nici nu am terminat tratamentul ( mai am 12 pastile de luat) dar cum am trecut pe una la loc...usor, usor imi apar din nou. ma apuca disperarea din nou.
0
03-10-2011, ora 22:40
Asylum
Nu este medic/terapeut
Asylum
aceeasi pb ca indra. nu am incredere sa fac sedinte culaser si oricum am auzit ca nu functioneaza. o sa incerc cu anticonceptionale, ca asa mi-a fost recomandat. cica ar trata si problema asta.
0
03-10-2011, ora 23:18
sula_ion
Nu este medic/terapeut
sula_ion
eu deja nu mai vreau sa urmez roacutane cred ca mi-a ajunge o luna insa incep sami iasa.. oare ce sa fac... dar mam decis parca nu mai doresc pastile ca din cite citesc aicea ele totusi or sa iasa...chiar de urmez pastilele... oare ce-i de facut?!?!?!?!?!?!?
0
04-10-2011, ora 12:14
ph123
Nu este medic/terapeut
ph123
Buna tuturor.Scriu pt prima data pe un forum dar ceea ce ma face sa fac acest lucru este disperarea.M-am saturat de cosuri!!!De o saptamana si jumatate sunt pe Roaccutane si ieri mi-au aparut niste chestii naspa in barbie.De fapt zona cu probleme la mine e barbia.Nu stiu daca aceasta mica explozie are legatura si cu faptul ca mi-a venit si ciclul sau e doar binecunoscuta explozie pe care acest medicament o da in primele saptamani.Medicul mi-a scris pe reteta si Yasmine anticonceptionale dar nu stiu daca sa le mai iau si pe acestea.Ma gandesc ca Roaccutanul ar trebui sa fie de ajuns.In urma cu vreo 3 ani si ceva am mai facut o cura in urma careia m-am ales cu un ten superb.Sper sa faca minuni si acum.Ideea e ca nu mai am rabdare, nu mai suport, m-am saturat sa stau in casa si sa nu pot iesi afara pentru ca ma simt ca dracu'.Nu stiu...
0
04-10-2011, ora 12:29
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
@ph123 - Yasmine ti-a scris nu pentru ca n-ar fi de-ajuns Roaccutane-ul, ci pentru ca medicii rigurosi respecta protocolul care spune ca pentru maxima siguranta in evitarea unei sarcini pe durata tratamentului trebuie scris si un contraceptiv. Ba chiar se recomanda dubla protectie contraceptiva, adica atat contraceptie orala, cat si utilizarea prezervativului.
Cat despre eruptiile din zona mentoniera, sunt normale si e foarte bine ca se curata, e mai nasol sa lucreze sub piele si sa se extinda pe orizontala. Ai incredere ca va functiona tratamentul. :)
0
04-10-2011, ora 12:33
yoyo07
Nu este medic/terapeut
yoyo07
@ph123

Stai linistita, asa a fost si la mine la inceput dupa apoximativ 2 sapt de cand am inceput tratamentul...s-a inrautatit situatia, imi venea sa ma urc pe pereti cand ma uitam in oglinda...si la mine zona cu problema este tot barbia...ziceai k ai mai facut tratamentul asta si acum 3 ani...si acum ti.au reaparut ca si inainte sau intr.o forma mai usoara?si cat timp ai facut tratamentul atunci?referitor la anticonceptionale.daca ti le-a prescris, eu zic sa le iei...ajuta si ele, si eu iau, insa de dinainte de a incepe tratamentul...iti inteleg perfect starea care o ai acum...eu aveam foarte multe comedoane albe si din acestea se formau in mod constant 3-4 cosuri de alea mari, noduli...tocmai pentru asta mi-a prescris tratamentul...eu de aproape 7 saptamani sunt pe tratament.si sincer...cam de 0 saptamana si ceva se vad efecte mai mari.in sensul ca cosuri de alea mari si dureroase sub piele nu mi.au mai iesit decat poate 1-2 asa...si incepe sa se curete incet incet mai vizibil zona.dar cum mi.a zis si doctorita.RABDARE RABDARE RABDARE.si am incredere in ea ca o sa fie totul bine.sunt persoane carora le-a trecut in cateva saptamani, la altele doar dupa vreo 3 luni asa s-au vazut imbunatatiri mai mari...apropo pe ce doza esti?
0
04-10-2011, ora 17:04
ph123
Nu este medic/terapeut
ph123
Merci de incurajari.M-am hotarat sa evit sa ma mai uit in oglinda ca sa evit sa nu ma enervez si sa intru in depresie.Am mai facut acest tratament, adica am luat Roaccutane pe la sf anului 2008, timp de vreo 6 luni de zile.Stiu ca o anumita perioada am luat 2 pastile a 10mg dupa care doza s-a redus la 1 pastila pe zi.Acum iau 20mg pe zi.Sper sa am RABDARE(ca tare imi mai lipseste.) si sa mi se curete tenul.Sper sa iasa acum ce e de iesit dupa care sa se usuce si sa treaca.Nu-mi vine sa ies din casa.Poate exagerez si eu dar cand ai un ten ok si dupa aia te trezesti cu niste bube nu prea iti mai arde de nimic.De la rau la bine e foarte usoara trecerea dar de la bine la rau, tare grea.Sper sa ne fie bine tuturor.
0
04-10-2011, ora 17:14
ph123
Nu este medic/terapeut
ph123
Ideea e ca acum trei ani aveam ceva probleme cu cosurile in zona obrajilor, acum doar in zona barbiei.Asa ca nu stiu ce sa zic in legatura cu gravitatea reaparitiei.Nu am asa multe numai ca o data la 3 zile imi apareau cate1-2-3 si treceau mai greu.Acum cu aceasta mica explozie parca e mai naspa.Sunt de abia la inceputul tratamentului(iau de vreo 10 zile), astept sa vad cum merge in urmatoarele saptamani.
0
04-10-2011, ora 19:04
indra90
Nu este medic/terapeut
indra90
pt alexx x 93: as minti daca as spune ca Ledul a fost inutil, m-a ajutat, in sensul ca nu mai sunt atat de puternice petele, dar la gropite nu am vazut mare diferenta desi medicul a spus ca se amelioreaza denivelarile pielii bla bla bla, ei bine nu stiu daca as recomanda un asemenea tratament..acum vreau sa incerc peeling chimic, dar la alt medic, sa vedem si ce imi recomanda
0
04-10-2011, ora 19:45
Alexx93
Nu este medic/terapeut
Alexx93
da ms pt raspuns si asa Eu oricum intreb doar asa nush, cum sa zic din curiozitate sau sa ma aflu in treaba :)). Inca n-am scapat de acnee si ma preocupa semnele :)))
0
04-10-2011, ora 19:47
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
ph123 cati ani ai si de cat timp ai probl cu acneea?
0
05-10-2011, ora 10:38
myham
Nu este medic/terapeut
myham
indra90
daca vrei poti sa incerci sa faci sedinte de dermaroller eu sunt multumita si chiar se vad rezultatele.am facut 3 sedinte pana acum insa in timpul verii am renuntat.sapt viitoare incep iar sedintele, trebuie facute cam in jur de 5 sedinte pentru a vedea rezultatele bune... si eu la fel aveam pete si vreo doua semne (gen gaurele) care nu imi placeau deloc si acum mai am doar una care abia se mai vede, o sedinta costa 300 lei la dermestetica(Bucuresti), poti sa intri pe siteul cu acelasi nume...
sanatate!
0
05-10-2011, ora 11:36
ph123
Nu este medic/terapeut
ph123
Am 23 de ani.Cred ca de pe la liceu aveam ceva probleme.Daca cosurile coc si se fac galbene voi ce faceti, le storceti sau le lasati asa sa se usuce?
0
05-10-2011, ora 11:41
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
ph123 -- nu le atinge, pentru ca mecanismul e urmatorul: se formeaza o colectie organizata de puroi, care iese la exterior doar cand reuseste sa subtieze suficient pielea. Daca inca n-au reusit sa-si creeze cale de acces la exterior, asta inseamna ca tu cand faci presiune pe ele ai mai multe sanse sa spargi punga de puroi inspre interior decat inspre exterior, moment in care continutul se imprastie sub piele si va incerca sa iasa prin mai multe locuri, deci te vei alege cu mai multe leziuni. In plus, tu ranesti si pielea din vecinatate, deci vor ramane semne mai mari si mai urate.
0
05-10-2011, ora 16:04
Alexx93
Nu este medic/terapeut
Alexx93
@myham
Auzi acele sedinte de dermaroller se pot face si in timpul tratamentului cu Roaccutane :-? ma refer spre sfarsit cand nu prea vor mai aparea cosuri sau e la fel ca si cu peelingu, trebuie sa sa astepti o anumita perioada ?
0
05-10-2011, ora 16:59
myham
Nu este medic/terapeut
myham
eu am intalnit medici care ziceau ca este ok sa se faca tratamente faciale in perioada cand se ia roaccutane altii ziceau ca nu e bine, cred ca totul depinde de cum reactioneaza pielea la aceste tratamente, mie una imi pare rau ca nu am facut nimic in perioada trat cu roacc.poate as fi reusit sa nu mai am semne.oricum de preferat daca se decide careva sa faca o sedinta dintr-asta, sa nu aiba acnee. ( in ziua respectiva cand se duce sa faca dermarollerul)
0
05-10-2011, ora 18:08
Alexx93
Nu este medic/terapeut
Alexx93
aha :-? am inteles pei dasta o sa mai intreb doctori, persoanem sa stiu sigur. Dasta am intrebat daca se poate mai spre sfarsitul tratamentului, cam prin ultima luna ca acum n-ar avea rostu ba chiar poate ar face mai mult rau fetei :-??
0
05-10-2011, ora 22:55
abcdece
Nu este medic/terapeut
abcdece
JustStarted, ti-am lasat un mesaj, fii draguta si raspunde-mi!
0
05-10-2011, ora 23:10
indra90
Nu este medic/terapeut
indra90
myham la natalia dumitrescu sedinta cu dermaroller e 2 milioane, iti spun pt ca o sa incep si eu tratamentul de vineri, doar ca nu pentru ten, pentru alta problema tipic feminina, mi se pare mai convenabil ca 3 milioane
0
07-10-2011, ora 11:39
myham
Nu este medic/terapeut
myham
intr-adevar este mult mai ok pretul...te duci la salonul din strada Vasile Mironiuc 3, Sector 1, Bucuresti ?
0
07-10-2011, ora 13:57
indra90
Nu este medic/terapeut
indra90
Str. Prof. Cobălcescu Grigore, nr.35, Sector 1, Bucureşti, România.

(Zona Cişmigiu)
În cadrul Clinicii Medicale Data Plus
asta e adresa Myham, inainte mergeam la doctorul Nedelcu, am fost timp de 8 luni, iar acum o sa iau o bine meritata pauza de la orice inseamna "probleme cu tenul", doctorita Natalia mi-a recomandat un ser de la bioderma, mi-a zis ca folosit timp de o luna are efectul unui peeling chimic superficial si e bun pt pete postacnee si pt comedoane, prin urmare nu o sa fac peeling chimic sau altceva
0
07-10-2011, ora 14:05
ioana_me_blue
Nu este medic/terapeut
ioana_me_blue
o alta nelamuriri am si eu : conteaza cum iau pastilele? eu de exemplu le iau cu apa dar am auzit variante ca ar fi mai bine sa le inghit in timul mesei...voi cum le luati? :(
0
07-10-2011, ora 14:08
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
Ioana -- irelevant. :)
Important e sa nu le iei pe stomacul gol, sa nu ti se faca rau dupa ele.
0
07-10-2011, ora 14:08
ioana_me_blue
Nu este medic/terapeut
ioana_me_blue
multumesc :)
0
09-10-2011, ora 14:02
aLcSaa
Nu este medic/terapeut
aLcSaa
Buna tuturor, stiti cumva daca are ceva daca imi administrez un paracetamol are ceva?sunt in a4a luna de roaccutane si am cam racit:-s.
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 107108109 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •