roaccutane - pro sau contra
@sula_ion
daca te simti u mai linistit luand hepatoprotect atunci ial. Dar la 20 mg nu cred ca e cazul decat daca ai avea probleme cu ficatul sau cu ceva :-?
daca te simti u mai linistit luand hepatoprotect atunci ial. Dar la 20 mg nu cred ca e cazul decat daca ai avea probleme cu ficatul sau cu ceva :-?
@sula_ion
Are dreptate Alexx, la o doza asa mica nu e cazul sa iei hepatoprotector, dar daca esti tu mai impacat asa, poti lua...eu in prima luna luam 40 mg pe zi si nu am luat hepatoprotect...doar de cand iau 60 mg iau!
@Alexx93
ce mai faci?cum iti mai e?eu mai am f putin si termin cu pastilele...si mi-a dat Retin-A dupa ce inchei tratamentul, ca a zis ca nu e bine sa trec direct de la pastile la nimic...si mi-a zis sa ma dau de doua ori pe saptamana, pentru intretinere o perioada...a mai folosit cineva crema asta?cum e?
Are dreptate Alexx, la o doza asa mica nu e cazul sa iei hepatoprotector, dar daca esti tu mai impacat asa, poti lua...eu in prima luna luam 40 mg pe zi si nu am luat hepatoprotect...doar de cand iau 60 mg iau!
@Alexx93
ce mai faci?cum iti mai e?eu mai am f putin si termin cu pastilele...si mi-a dat Retin-A dupa ce inchei tratamentul, ca a zis ca nu e bine sa trec direct de la pastile la nimic...si mi-a zis sa ma dau de doua ori pe saptamana, pentru intretinere o perioada...a mai folosit cineva crema asta?cum e?
Salut, am revenit cu un update.A trecut 1 luna decand am inceput tratamentul 30mg/zi 54kg, totul e ok deocamdata in afara de uscaciunea buzelor, a spatelui(nu am cosuri pe spate dar s-a uscat oricum) si a ochilor, inca un efect advers care se pare ca e des la mine sangerarea nazala nu stiu cauza sangerarii, dar stiu ca am un vas care ar trebuii cauterizat dar nu stiu daca asta e problema...In rest toate bune si frumoase, ma chinui sa duc la capat tratamentul ca stiu ca pana la final va merita efortul...
@yoyo07
IMi e din ce in ce mai bine :) adik mai am cateva cosuri da in nici un caz ce-a fost inainte. Semnele sau mai estompat :-? deci e bine :-? si roseata aia s-a mai dus. Mi s-a spus ca o sa fac 8 luni de tratament :)) deoarece inainteaza mai incet decat e normal. Eu am folosit retin a :-? foloseam alternativ cu brevoxil.:-?. Trebuie sa ai grija cu el deoarece e puternic. Poti sa te iriti sau chiar sa-ti faci niste arsuri daca nu esti atenta. Eu ti-am zis foloseam alternativ o zi cu o zi si la inceput cu retin -a am inceput gradat. Adik in prima seara 10 min si tot am crescut pana am putut sa stau si ore cu el pe fata fara sa ma arda sau altceva, dar daca ai grija e bun :).
IMi e din ce in ce mai bine :) adik mai am cateva cosuri da in nici un caz ce-a fost inainte. Semnele sau mai estompat :-? deci e bine :-? si roseata aia s-a mai dus. Mi s-a spus ca o sa fac 8 luni de tratament :)) deoarece inainteaza mai incet decat e normal. Eu am folosit retin a :-? foloseam alternativ cu brevoxil.:-?. Trebuie sa ai grija cu el deoarece e puternic. Poti sa te iriti sau chiar sa-ti faci niste arsuri daca nu esti atenta. Eu ti-am zis foloseam alternativ o zi cu o zi si la inceput cu retin -a am inceput gradat. Adik in prima seara 10 min si tot am crescut pana am putut sa stau si ore cu el pe fata fara sa ma arda sau altceva, dar daca ai grija e bun :).
Hello,
Recomandati-mi, va rog, un demachiant bun pentru tenul cu pbeme si sensibil.
Ms frumos
Recomandati-mi, va rog, un demachiant bun pentru tenul cu pbeme si sensibil.
Ms frumos
Buna,
giglia eu iti recomand ca si demachiant BIODERMA Sensibio H2O..
Sanatate!
giglia eu iti recomand ca si demachiant BIODERMA Sensibio H2O..
Sanatate!
deja am 14 zile si tot imi cami apar cosuri cam dupa cit timp no sami mai apara sau asa ar trebuie... doza e de 20 mg pe zi!!
Eu am 1 luna de tratament 30mg/zi si inca nici-o schimbare, dermatologul meu mi-a spus ca decurge excelent, am tenul foarte uscat si nici parul nu mi-i se mai ingrasa, imi dau de 10 ori cu strugurel pe zi ca mi-au crapat buzele in ultimu hal...!
intrebare: stiu ca in timpul adm. roacc nu se iau antibiotice. dar sunt racita si oricum nu am mai luat roac de o sapt, deci pot lua antibiotice? sau a ramas inca in organism?
@asylum
Dc nu iti sunt doctorul ? :-? Da iti dai seama deabea a trecut o saptamana.. e normal sa-ti ramana inca in organism dupa atatea luni.
Dc nu iti sunt doctorul ? :-? Da iti dai seama deabea a trecut o saptamana.. e normal sa-ti ramana inca in organism dupa atatea luni.
Miss Dermato nu prea coopereaza. Oricum nu am de ales, trebuie sa iau antib. Plus ca am rarit roacc in ultimul timp. Dar dupa faza cu raceala, o sa reiau.
Pei si pt raceala trebuie sa iei neaparat antibiotic ? :-? nu poti sa-ti faci un fervex sau un dush puternic cu niste ceai dupa ? :-? nush parca prea repede luam chestiile astea :-? sau poate ca ai luat si nu a mers
Poti lua antibiotice cu exceptia celor trecute in prospect. Eu am luat fromilid 5 zile ca racisem mai rau si nu imi trecea cu paracetamol si ceaiuri si nu am patit nimic. Daca ai vreo infectie in organism (in gat, sinusuri etc) iei antibiotic.
salut la toti zicetimi va rog aseara am consumat niste vin... si nu am mai luat pastila de roaccutane...si deja azi nustiu ce sa fac sa urmez sau sa mai las o zi sa iasa alcoolul!!! spunetimi wa rog??!!
Ati patit sa va apara cosuri de la dulciuri ? Cand am inceput tratamentul mi-a zis sa nu consum dulciuri, sucuri cu zahar dar citisem pe internet ca nu e adevarat si nu are legatura cu acnea.. dar mai recent mi se pare ca imi apare cate un cos cam de fiecare data cand mananc ceva dulciuri
@diazepam
Eu cand beau cola sau mananc ciocolata :-? imi apar cateva :-?, de aceea am si incetat sa mai beau sucuri acidulate sau sa mananc ciocolata, nici dulciuri nu prea mananc.. din cand in cand la ocazii speciale sau altceva in rest nu.. oricum s-ar putea doar sa ni se pare noua :-?? :)).
Eu cand beau cola sau mananc ciocolata :-? imi apar cateva :-?, de aceea am si incetat sa mai beau sucuri acidulate sau sa mananc ciocolata, nici dulciuri nu prea mananc.. din cand in cand la ocazii speciale sau altceva in rest nu.. oricum s-ar putea doar sa ni se pare noua :-?? :)).
sal...am o intrebare...daca am redus cantitatea la 20 mg/zi de vre-o saptamana...precizez ca inainte am luat 2 luni 40 mg/zi...apoi 30mg/zi o luna...si acuma 20mg/zi...pot sa revin la doza de 30, 40mg/zi sau trebuie sa treaca un timp cu doza mai mica??(am 77kg).
salut la toti am asa o intrebare.. daca iau roacutane de 3 sapt... si fara analize nam fakut... fara doctor cit timp sa le urmez sau ce sa fac mai bine spus plus ka am examene toata lun a aceasta!!!
@ sula_ion
Cel putin 4 luni trebuie urmat tratamentul!
Cel putin 4 luni trebuie urmat tratamentul!
da doza care sa fie de 10 mg sau so mai maresc???
salut scuzati ca tot pun asa multe intrebari da nam pe cine sa intreb daca nu pe voi.. am asa citiodata durere in partea dreapta parca mar intepa... si stau si ma gindesc oare nus de la pastile ca parca mii in grija ce spuneti voi??!!!!mersi anticipat!!
Sula Ion
Inainte sa incepi tratamentu trebuie sa te consulte un dermatolog care iti va da toate detaliile, vei face analize si in functie de rezultate si de starea tenului tau ti-i se va prescrie doza indicata.Tratamentul este foarte toxic deci obligatoriu trebuie sa te prezinti la un dermatolog, eu imi fac analize lunar si mai iau si esentiale si protector gastric pe langa tratament.
Inainte sa incepi tratamentu trebuie sa te consulte un dermatolog care iti va da toate detaliile, vei face analize si in functie de rezultate si de starea tenului tau ti-i se va prescrie doza indicata.Tratamentul este foarte toxic deci obligatoriu trebuie sa te prezinti la un dermatolog, eu imi fac analize lunar si mai iau si esentiale si protector gastric pe langa tratament.
heh am intrat in luna a3a... defapt am 2 si jumatate :D.. si na snt schimbari ft mari.. :D si snt happy dar, am ft multe puncte rosii ramase de la cosurile care s.au vindecat... si doar atat.. in rest e ok :D !
buna, am terminat tratamentul acum 1 luna si as vrea sa va intreb pe cei care ati terminat ce produse folositi acum pt ten si daca v=au mai aparut cosuri?ms va pup
Salutare tuturor,
Si eu am terminat cu tratamentul acum exact o saptamana.ce pot sa va spun, totul este bine, buzele sunt inca uscate, parul nu se ingrasa inca la fel de repede cum se ingrasa inainte..dar probabil, lucrurile astea treptat vor reveni la normal...de doua ori pe saptamana folosesc retin-A la recomandarea doctoritei, si am observat ca usuca destul de tare fata, dar doar pe anumite portiuni si o exfoliaza insa este bine asta, pentru ca petele alea micutze rosiatice de la cosuri s-au estompat foarte mult, aproape se mai vad, si tenul arata tot mai bine..doctorita mi-a zis ca procesul de vindecare continua si dupa intreruperea tratamentului...cosuri nu mi-au m ai aparut deloc, cred ca ultimul cos l.am avut pe la inceputul lui noiembrie, in rest totul decurge f bine.si sper sa continue tot asa!Alte produse ptr ten, folosesc tot aceleasi ca si pe parcursul tratamentului, adica, demachiant pt piele intoleranta, spray cu apa termala si crema hidratanta cu factor de protectie, toate gama Avene! Sunt extraordinar de multumita pentru rezultatele tratamentului, tenul arata super bine si recomand tuturor care mai au vreun dubiu in a incepe tratamentul, sa nu ezite..atata timp cat este sub supraveghere medicala bineinteles! Va pup si va doresc multa sanatate si un ten frumos! Iar pentru cei ce sunt sub tratament, multa rabdare, ca tratamentul functioneaza f bine, aveti incredere! Si eu am fost f sceptica in privinta lui, dar acum nu pot decat sa spun ca imi pare foarte bine ca am mers pe mana doctoritei, ca am avut enorm de castigat! Si il recomand in ciuda tuturor parerilor contra care exista! Important este ca rezultatul sa fie unul de durata, sa nu revina problema! Asta o sa vedem in timp! Oricum, daca ar fi cazul, insa sper totusi ca nu, as face si a doua cura fara sa stau prea mult pe ganduri! O sa urmaresc in continuare acest forum si in masura in care voi stii, voi raspunde la intrebari, pe baza propriei experiente traite, si voi fi aici sa va incurajez! Va pup, o seara faina!
Si eu am terminat cu tratamentul acum exact o saptamana.ce pot sa va spun, totul este bine, buzele sunt inca uscate, parul nu se ingrasa inca la fel de repede cum se ingrasa inainte..dar probabil, lucrurile astea treptat vor reveni la normal...de doua ori pe saptamana folosesc retin-A la recomandarea doctoritei, si am observat ca usuca destul de tare fata, dar doar pe anumite portiuni si o exfoliaza insa este bine asta, pentru ca petele alea micutze rosiatice de la cosuri s-au estompat foarte mult, aproape se mai vad, si tenul arata tot mai bine..doctorita mi-a zis ca procesul de vindecare continua si dupa intreruperea tratamentului...cosuri nu mi-au m ai aparut deloc, cred ca ultimul cos l.am avut pe la inceputul lui noiembrie, in rest totul decurge f bine.si sper sa continue tot asa!Alte produse ptr ten, folosesc tot aceleasi ca si pe parcursul tratamentului, adica, demachiant pt piele intoleranta, spray cu apa termala si crema hidratanta cu factor de protectie, toate gama Avene! Sunt extraordinar de multumita pentru rezultatele tratamentului, tenul arata super bine si recomand tuturor care mai au vreun dubiu in a incepe tratamentul, sa nu ezite..atata timp cat este sub supraveghere medicala bineinteles! Va pup si va doresc multa sanatate si un ten frumos! Iar pentru cei ce sunt sub tratament, multa rabdare, ca tratamentul functioneaza f bine, aveti incredere! Si eu am fost f sceptica in privinta lui, dar acum nu pot decat sa spun ca imi pare foarte bine ca am mers pe mana doctoritei, ca am avut enorm de castigat! Si il recomand in ciuda tuturor parerilor contra care exista! Important este ca rezultatul sa fie unul de durata, sa nu revina problema! Asta o sa vedem in timp! Oricum, daca ar fi cazul, insa sper totusi ca nu, as face si a doua cura fara sa stau prea mult pe ganduri! O sa urmaresc in continuare acest forum si in masura in care voi stii, voi raspunde la intrebari, pe baza propriei experiente traite, si voi fi aici sa va incurajez! Va pup, o seara faina!
buna tuturor,
eu am terminat trat deja de aproape 2 ani de ani de zile fara 2 luni, in martie se fac 2...in mare totul este ok, folosesc in continuare sebium de la bioderma pentru curatarea tenului, dimineata si seara, ca si crema hidratanta la roche posay, iar pentru mici apariti rosii folosesc brvoxyl...tenul arata mult mai bine, semnele s-au mai estompat si asta datorita sedintelor de dermaroller, m-au ajutat f mult...
multa sanatate!
eu am terminat trat deja de aproape 2 ani de ani de zile fara 2 luni, in martie se fac 2...in mare totul este ok, folosesc in continuare sebium de la bioderma pentru curatarea tenului, dimineata si seara, ca si crema hidratanta la roche posay, iar pentru mici apariti rosii folosesc brvoxyl...tenul arata mult mai bine, semnele s-au mai estompat si asta datorita sedintelor de dermaroller, m-au ajutat f mult...
multa sanatate!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5ovare polichistice, acnee deosebit de urata.. recomandare anticonceptionale
- 10Acnee in urma unui tratament cu Prednison
- 11despre roaccutane...
- 2Unde pot sa gasesc in tara PLEXION, pt tratamentul acneei??
- 17acnee severa chistica si pustuloasa
- 4acnee pe fata si spate.. stafilococ aureus
- 8cicatrice post-acneice
- 12Tratament pentru acnee - antibiotice + contraceptive?
- 4cat timp sa continui tratamentul?
- 9tratament demodex
- 0yazmin pentru acnee
- 0pete in urma acneei
- 2acnee la 19 ani
- 2brevoxyl
- 1Acnee, o parere despre..
- 1Acnee, cosuri purulente pe fata si spate, mai ales in zona cefei
- 2Tratament pentru acnee?
- 1Acnee Adolescent
- 1Ganduri de sinucidere
- 2Acnee severa.