roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 139140141 ..... 147 148 Înainte ›
0
18-09-2012, ora 02:00
Brida
Nu este medic/terapeut
Brida
Am luat Roacc in jur de 1 an. Am terminat la inceputul acestei veri, cand imi ramasesera numai semne/cicatrici. Aveam impresia ca se amelioreaza si ele incet, in timp si ma gandeam ca oricum sa incerc si un peeling ori tratament cu laser. De curand insa, am inceput iar sa am probleme. M-am dus la endocrinolog zicand ca gasesc vreo justificare hormonala, mai ales ca imi vine si ciclul neregulat si poate am vreo dereglare. Endocrinologul mi-a spus ca trebuie sa astept sa fac analize in zilele 14 si 21 ale ciclului ca sa fie relevante. A mai fost cineva la endocrinolog ? Stiti cumva daca analizele se fac in zilele 14 si 21 indiferent daca ovulatia nu are loc in ziua 14?
0
19-09-2012, ora 19:43
monyk88
Nu este medic/terapeut
monyk88
Brida eu am fost si la endocrinolog si am avut de facut urmatoarele analize: testosteronul, dheas si 17-oh-cetosteroizi. Pe astea nu a trebuit sa le fac intr-o anumita zi a ciclului menstrual, insa stiu ca exista anumite analize cand se fac la o anumita perioada a ciclului asa ca fa cum ti-a zis medicul. In alta ordine de idei, mie mi-a gasit intr-adevar si o dereglare hormonala, am hiperandrogenism care se manifesta cu hirsutism, cicluri neregulate si bineinteles acnee. Anul trecut am luat tratamentul dat de endocrinolog (Yaz+ Androcur) in paralel cu Sotretul, insa am renuntat sa il mai iau pe cel de la endocrinolog, pt ca efectele sale erau prezente doar atat timp cat il luam. Acum la aproape un an de cand am terminat prima data Sotretul, acneea mi-a reaparut (intr-o forma mai usoara) si am reluat tratamentul. Tratamentul endocrinologic probabil n-o sa-l mai reiau niciodata avand in vedere ca pot trai si cu hirsutism si cu cicluri neregulate; consider ca reactiile adverse in timp ale Androcurului sunt mult mai periculoase decat afectiunea in sine. Succes!
0
24-09-2012, ora 18:22
Roberto11
Nu este medic/terapeut
Roberto11
Buna ziua, ma numesc Robert si am 18 ani.De 4 ani ma lupt cu acneea si nimic... am incercat tot felu de tratamente... zynerit... dermatologii multe, creme multe... nici un efect.De curand am facut la un centru... un tratament cu o lampa numita Blu-U, aia a dat ceva rez... dar costa mult si tot iti apar cosuri.Acum o sapt am fost la un dermatolog la policlinica Regina Maria si... cum sunt doctorii nostrii ea cik sa imi dea nush ce fel de pastila.Eu am avut niste tov carora le-a trecut cu Roaccutane... si i-am zis doctoritei ca vreau sa imi dea si mie... si femeia mi-a prescris Roaccutane.Prima data mi-a zis sa iau 3 p zi... la 65 de kg... dar eu dak invat dim la sc nam cum sa iau dim la pranz si seara si eram obligat sa iau 2 odata.De la 2 pastile odata (10mg) incepea sa ma manance rau d tot capu. asa ca acum mi-a zis sa iau dekt 2 pastile la ora 2 si la ora 10 le iau.Vreau sa zik ca din primele 2 zile a dat rezultate... mi se usuca buzele rau... eu inainte aveam tenu foarte.. uleios.. acum nik... si paru la fel tot uscat perfect si imi apar o gramada de cosurri.. care apar si imediat se fak galbene semn de vindecare.Acum. nush cat timp o sa mai apara si in cat timp o sa se vindece...Va Multumesc
0
24-09-2012, ora 20:32
RobertsoN1
Nu este medic/terapeut
RobertsoN1
Roberto, prin situatia ta am trecut si eu. Acum sunt in luna a 9-a :)))) mai am umpic si "nasc" o noua fatza fina :D:D.
Roaccutane e cel mai bun, numai credeti ce se scrie pe net, va spun din proprie experienta, te vindeca complet. Eu m-ai am cateva semne, dar si acelea vor trece in curand ! :*
0
25-09-2012, ora 18:48
Roberto11
Nu este medic/terapeut
Roberto11
Aha... am inteles.. ms pentru incurajare.Dar tine ceva tratamentu.. asta acum depinde si de om.. uni zik ca 2-3 luni alti app si 1 an... sper sa imi treak cat mai rpd.Acneea asta e una din cele mai nasoale boli..inafara ca arati ca o "mumie"si nu iti mai vine sa iesi din ksa... nu poti sa t bagi in seama cu nici o fata.. iti dai seama sa ii ziki la o fata "buna"sau. ceva sa t bagi cu ea in seama si sa itzi zik pleak drq ma uratule. poi a doua oara nu t mai bagi in seama cu alta.Oricum... dak e sa imi treak cu acest Roaccutane. am sa sfatuiesc pe toate forumurile.si o sa fak un site, am un tov kre stie sa fak site-uri... si o sa pun adresa peste tot sa stiee toata lumea.. de Roaccutane asta..ca multi pot sa fie salvati... mai devreme nu sa ajunga in stadiu mare.Salve
0
26-09-2012, ora 15:12
alice211
Nu este medic/terapeut
alice211
Ziua buna tuturor!
Este minunat acest forum si de aceea am decis sa impart cu voi si experienta mea, cu aceasta boala groaznica ce desi pare a fii de trecut cu vederea este incredibil de suparatoare si daunatoare sanatatii fizice si mentale, creeaza complexe si zdruncina increderea de sine.

Din adolescenta ma confrunt cu aceasta problema, ca si voi am incercat nenumarate tratamente dermatologice, cosmetice, hormonale, stomacale si niciodata nu am ajuns la rezultatul asteptat, adica vindecarea completa.

Am urmat acum 2 ani tratament cu Sotret, 1 pastila/zi, timp de 10 luni, dupa care s-a ameliorat putin. In ultimele luni insa, a reaparut nenorocita de acnee. Am refacut toate analizele si singurele care nu au iesit normale, ci cu valori peste cele medii au fost cele hormonale, pentru care mi s-au recomandat anticonceptionale, in care sincera sa fiu nu aveam nicio speranta, deci nu le-am luat.

Zilele trecute am fost la medicul dermatolog cu intentia de a cere o trimitere la Institutul Cantacuzino pentru niste analize de laborator a acneei, mi-a spus o cunostinta ca a mers acolo, i s-au recoltat, i s-a pus un diagnostic propriu si i s-a facut un tratament special de catre cei de la Institut, niste amestecuri din care au rezultat o crema... bla bla. Revenind la actualitate, doctorul dermatolog (acesta ultimul, al nu stiu catelea pe care l-am vizitat) mi-a explicat foarte clar ca acneea este o boala ca toate celelate boli si trebuie tratata ca atare. Mi-a expus inca o data reactiile adverse ale Roaccutane, punctand capitolul depresie, deoarece eu tocmai am trecut printr-o perioada foarte grea in viata care m-a cam demoralizat... Doctorul mi-a explicat ca acest tratament ma va vindeca si ca voi sinti ca am "renascut" cand ma voi vindeca, intrebandu-ma daca acum (inainte de tratament cu Roacc) nu ma apuca depresia cand ma uit in oglinda, vad un chip tanar si frumos si mutilat de bube?

Astazi este prima zi, iau una dimineata, la pranz iau un antibiotic doar 7 zile, apoi din 3 in 3 zile, si seara a doua pastila de Roacc... Prima luna 2 pastile pe zi, asa mi-a presris, iar dupa prima luna merg iar la control.

Dragilor v-am citit povestile catorva dintre voi si ma bucur ca exista acest forum, aceasta problema este odioasa si va doresc din suflet tuturor sa scapti de ea, eu am 24 de ani si deja lupta cu ea m-a obosit dar acum mi-am pus toata speranta in Roacc. Doamne ajuta!
Vindecare rapida si completa tuturor!!!!
0
26-09-2012, ora 15:30
Loreleve
Nu este medic/terapeut
Loreleve
alice.. suntem alaturi de tine! E mult mai usor sa ne discutam problemele cu persoane care au trecut prin exact aceleasi etape.
Spune-ne cum te simti pe masura ce inaintezi cu tratamentul.
Pupici!!!
0
26-09-2012, ora 16:08
alice211
Nu este medic/terapeut
alice211
Iti multumesc Loreleve!
Da, ai perfecta dreptate, este mult mai usor sa impartasesti experienta asta chinuitoare cu persoane care din nefericire trec si ele prin ea.

Voi urmari acest forum iar cand am ceva de spus nu voi ezita sa o fac!
:***
0
26-09-2012, ora 16:10
RobertsoN1
Nu este medic/terapeut
RobertsoN1
Alice dami idul tau pe privat sa vorbim ceva pe Y!M
0
26-09-2012, ora 16:30
alice211
Nu este medic/terapeut
alice211
RobertsoN1 poti scrie aici sau din cate stiu eu imi poti trimite mesaj privat aici pe forum. Eu sunt la serviciu si nu pot accesa mess.
0
27-09-2012, ora 13:20
Roberto11
Nu este medic/terapeut
Roberto11
Buna ziua, ce credetii eu fac tratament cu roaccutane fix de 2 saptamanii.Prima data am luat 3 pe zii, adik luam una la ora 2 cand ajungeam de la scoala si 2 le luam seara la ora 10, dar aceasta formatie nu a functionat deoarece.. incepuse sa ma manance pielea capului rau de tot, asa ca doctora mi-a zis sa iau 2 pe zi, acum ora 2 si ora 10.La mine din a doua zi a dat rezultate deja mi se uscau buzele.. fata nu mai aveam sebuum dala delok, si tot scotea la cosuri... din mine.Acum ast si eu sa vad ce se intampla cat mai scoate. si cand o sa se vindecere.Va doresc la toti insanatosire grabnica. si continuati cu Roaccutane asta.Eu de cand iau asta inainte mancam zi de zi fast food, sucuri multe numai prosti, dar acum apa plata la greu, mancare gatita... si simt si eu in corp ca e altceva.
0
02-10-2012, ora 15:42
atari640
Nu este medic/terapeut
atari640
wow Brida un an de roaccutane si apoi sa-mi revina acneea cred ca as innebuni :(
eu am luat 3 luni de roaccutane si in pauza mi-a revenit acneea ia cineva de aici roaccutane cu pastile anticonceptionale?am auzit ca iti strica ficatul combinatia asta si ca doctorii nu prea ar trebui sa prescrie combinatia asta ca e foarte periculoasa
pe mine din toata lista de efecte secundare m-a oripilat numai partea cu malformatiile la sarcina si ce e si mai grav e ca in caz ca doamne fereste ramai insarcinata in cursul tratamentului sau 10 luni un an nush cat dupa tratament un qiuretaj poate sa te omoare deci prezervativul va trebui sa fie sfant in caz ca incepi acest tratament
singurul efect secundar pe care l-am avut eu a fost ca deveneam irascibila foarte usor- mi-as dori sa am asigurarea ca daca continui roaccutanele un an nu o sa mai am probleme apoi dar asta e viatza :(
eu in adolescenta aveam cateva cosulete pe luna si m-a mancat sa ma duc la doctoritza lu peste de la clina particulara a lu peste din ploiesti dare un dupa un consult de 5 minute care a costat un milion mi-a dat o reteta elaborata care a costat 3 milioane si a doua zi dimineata aveam cosuri pe toata fata si nu s-au mai oprit 3 ani de atunci.. in prezent am orazul stang bombardat de gauri de la cosurile din trecut si acum cand vad ca apar altele noi printre gaurile alea imi vine s aplang incontinuu si noul doctor la care ma duc mi-a dat 2 saptamani sa ma gandesc daca vreau sa continuu cu roaccutanele pana la capat sau sa incerc cu pastilele anticonceptionale si nu stiu ce sa aleg :(
0
03-10-2012, ora 16:17
Evangeline
Nu este medic/terapeut
Evangeline
Ai putea sa incerci mai intai cu anticonceptionale si suplimenete cu zinc, daca nu iti trece atunci poti sa incepi roaccutane. Stiu ca are multe efecte negative si multi se vaita, altii vorbesc de rau, dar uite pentru mine a fost singurul care si-a facut treaba. am terminat de 4 luni tratamentul si chiar daca nu am pielea perfecta nu pot sa ma plang fata de cum era inainte. acum imi mai apare cate un cos doua din cand in cand dar sunt mici, le dau cu usturoi si se usuca imediat. mai am cateva pete pe care le acopar cu un corector si atat. nu ma mai dau cu tone de fond de ten, pudra alea alea. incerc sa mananc cat mai sanatos, iau si zinc in continuare si sper sa fiu unul din cazurile fericite si sa nu-mi mai apara ca cred ca as innebuni!
Succes! Rabdare! Doamne ajuta!
0
03-10-2012, ora 22:56
Roberto11
Nu este medic/terapeut
Roberto11
Buna Seara... este p aici vreun baiat.. kre a faqut tratament cu Roaccutane... timp 2 -3-4 luni... i-a trecut acneea si pe urma in pauza aceea a aparut acneea din nou?. dak as patii asa ceva... crek ma arunc p geam :|
0
04-10-2012, ora 09:25
Evangeline
Nu este medic/terapeut
Evangeline
Care pauza aceea? Pai nu faci pauza, de ce sa faci pauza?
0
04-10-2012, ora 20:10
Roberto11
Nu este medic/terapeut
Roberto11
Mda... poi nu se face pauza deloc, am vazut ca lumea zicea ceva de pauza... in sf.. dar astia, baietii kre ati facut tratament cu Roaccutane.. dupa ati scapat de acneea de tot va mai aparut ceva sau e gata 4ever?
0
05-10-2012, ora 15:24
Brida
Nu este medic/terapeut
Brida
Alice, de ce spui ca nu ai incredere ca anticonceptionalele ar putea avea un efect pozitiv? Mai ales din moment ce analizele hormonale au iesit asa cum au iesit? Se pare ca problema ta ar fi din cauza dereglarilor hormonale, deci...cred ca merita incercat.
0
05-10-2012, ora 21:01
monyk88
Nu este medic/terapeut
monyk88
Sunt foarte putine cazuri in care tratamentul cu anticonceptionale rezolva ceva. Asta se poate intampla doar atunci cand nu suferi de o acnee severa. Eu personal, desi am dereglari hormonale, nu am scapat de acnee doar cu anticonceptionale...si de-a lungul timpului am luat si Diane 35 si Yasmine si Yaz si Marvelon. Toate astea au fost apa de ploaie in privinta acneei. Singurul care a functionat a fost Sotretul, dar si asta isi face efectul doar cat il iei, plus inca o perioada limitata de timp. L-am reinceput de vreo 2 luni...dar acneea inca persista, reactiile adverse de tipul durerilor articulare ma fac sa disper...offf
0
13-10-2012, ora 09:37
EnacheAlin
Nu este medic/terapeut
EnacheAlin
Salutare! Revin si eu dupa o perioada de vreo 5 luni de inactivitate pe forum. Incep a 9 luna cu roaccutane sj vreau sa va spun ca nu mi mai apar cosuri deloc. Mai am 2-3 pete care sper eu ca se vor duce in timp..in rest e ok. Aveti incredere in tratament.
0
13-10-2012, ora 23:21
play01
Nu este medic/terapeut
play01
Intrebare. Trebuie sa fac niste radiografi pot sa le fac daca iau Roaccutane, medicul mi-a zis sa ma feresc de radiatile solare.
0
14-10-2012, ora 10:15
Seila17
Nu este medic/terapeut
Seila17
Hello. M-am intors dupa inca o luna de luptat cu acneea !
Fata mea arata mult mai bine acum, am un singur cos la activ insa..ce ma fac cu petele ? Mi-au ramas pete pe fata :(. Sotretul mi-a mai daunat si la ficat, nu stiu de voi, dar mereu sunt obosita, am ochii galbeni imi curge sange pe nas, si imi apar mereu pete corp..pete de la ficat..S-a mai "luptat" cineva cu asa ceva pana acum ?
0
14-10-2012, ora 14:29
Evangeline
Nu este medic/terapeut
Evangeline
play01 daca trebuie sa le faci, le faci.

seila17 nu iei hepatoprotector? si zinc?
cat timp am facut tratament si eu eram mereu obosita, ma usturau ochii, ma dureau oasele in special articulatiile. sange pe nas nu mi-a curs, dar mi-au aparut niste puncte mici rosii pe maini. dupa ce am terminat tratamentul (am terminat in iunie) ba mi se decolorau ba mi se inroseau buzele, am incercat sa stau putin la soare ca am zis ca mai scap de pete si mi se inrosise fata ca o capsuna. eu am folosit un gel cu aloe si zeama de lamaie pentru pete, si binenteles zinc. s-au mai estompat putin si ce a mai ramas dau cu un corector peste. dar nu poti sa scapi de ele instantaneu, doar in timp.
0
14-10-2012, ora 21:20
Seila17
Nu este medic/terapeut
Seila17
@Evangeline. Nu iau nimic de genul, nu mi sa prescris. Tot ce mai iau acum sunt 3 pastile de sotret pe zii si 2 de Neuromultivit. Articulatiile ma dor si pe mine, dar avand reumatism nu am pus la socoteala. Puncte rosii am avut si eu pe maini, dar s-au transformat in pete, care la inceput m-au usturat, iar apoi dupa cateva zile au inceput sa ma manance. Acum mi-a trecut si senzatia de mancarime..insa petele tot acolo sunt..
Hepatoprotector ? ai putea sa imi dai niste detalii ?
0
15-10-2012, ora 11:52
Evangeline
Nu este medic/terapeut
Evangeline
Hepatoprotectorul protejeaza ficatul pentru ca sotretul ataca ficatul, eu am luat hepatoprotect asa se numesc pastilele. Poti sa vorbesti cu medicul sa iti dea reteta sau poti sa iei singura de la farmacie. Mai ales ca iei 3 pastile pe zi, eu luam doar 1. Iar zincul ajuta foarte mult la regenerarea pielii, in multe cazuri acneea apare din cauza unei deficiente de zinc, cel putin asa am citit si eu pe net, dar probabil ca e incorporat in Neuromultivit, iar la mine chiar are efect.
0
16-10-2012, ora 13:16
alice211
Nu este medic/terapeut
alice211
Buna ziua tuturor!

Stiti cumva daca trebuie sa intrerup tratamentul cu roaccutane in cazul unei interventii chirurgicale cu anestezie totala? Initial medicul chirurg nu mi-a spus sa intrerup tratamentul, in curand voi intreba si medicul de familie si medicul dermatolog, ca sa strang pareri de la trei medici diferiti deoarece sunt foarte ingrijorata. Voi stiti ceva in legatura cu acest subiect?

Multumesc.
0
20-10-2012, ora 23:11
george_balaur
Nu este medic/terapeut
george_balaur
Buna, tuturor!
Va rog din suflet sa nu faceti imensa prostie si sa luati acest preparat diabolic numit ROACCUTANE.
Sunt un tata indurerat de 52 de ani, a carui fiica a facut aceasta cumplita prostie de a nu se interesa la timp despre
efectele cumplite pe care le are. A postat chiar pe acest forum pe 17 martie 2011, nick-ul B_Elisabeta, cand a
inceput sa-l ia. Acum este internata intr-un spital din Colchester, Marea Britanie,
cu grave afectiuni psihice: halucinatii auditive si vizuale, mania grandorii, pierderea contactului total cu realitatea,
simptome specifice schizofreniei si maniei( sindromul bipolar). Eu va scriu acum din Colchester, UK, unde m-am
dus sa o vizitez si, dupa o saptamana de la internare, nu se vad semne clare de progres in a-si reveni. Doctorita
in supravegherea careia se afla, mi-a spus ca e posibil ca peste trei saptamani sa se refaca, adica sa-si dea seama unde este si ce s-a intamplat cu ea, apoi va trebui sa urmeze un tratament toata viata pentru ca aceste episoade psihotice sa nu mai apara, dar am citit ca in proportie de 90 % din cazuri, acestea vor recidiva.
Ea este studenta aici si e posibil sa intrerupa si facultatea. Medicamentul l-a cumparat din Romania, aici in Anglia nu se administreaza decat in cazuri cu totul speciale. Toata ziua plang cand imi vad fiica delirand si avand pierdut orice contact cu realitatea. Ma rog la bunul Dumnezeu sa fie constienta macar un minut ca sa pot vorbi cu ea si de o saptamana-aproape nimic. Va rog din suflet si in genunchi sa nu faceti ca ea. Va trimit un link in care sa vedeti cumplitele efecte secundare:http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2296

Daca doriti mai multe informatii puteti sa-mi puneti intrebari. Va voi raspunde pentru a nu se mai nenoroci si alti copii asa cum s-a nenorocit copilul meu. Doamne-ajuta!
0
21-10-2012, ora 09:23
george_balaur
Nu este medic/terapeut
george_balaur
Buna tuturor!
Revin cu alte marturii despre cumplitele efecte ale acestui diabolic produs numit roaccutane:
cititi acest link:http://sanatate.bzi.ro/descopera-cat-de-periculos-poate-fi-roaccutane-un-medicament-destinat-tratarii-acneei-12157

Va rog inca odata in genunchi sa nu faceti greseala de a lua acest asa numit medicament.

De o saptamana, de cand fiica mea este internata in spital de psihiatrie, avand pierdut orice contact cu realitatea, plang aproape continuu. Daca il luati acum, stopati imediat administrarea lui dar urmariti-va simptomele, pentru ca
creeaza dependenta si cel putin o luna de zile, se pare, veti avea probleme de readaptare a organismului la a trai fara roaccutane, caci da dependenta ca un drog.
0
22-10-2012, ora 23:19
monyk88
Nu este medic/terapeut
monyk88
Dupa 2 luni de cand am reinceput tratamentul au inceput sa imi reapara parca din ce in ce mai multe cosuri...Sper sa se opreasca odata pentru ca sunt foarte dezamagita. Pielea de pe corp imi este foarte uscata, iar pe maini mi-a aparut o eczema. Nu ar fi o problema prea mare reactiile astea adverse, dar imi doresc din tot sufletul sa scap odata de problema asta.
0
29-10-2012, ora 21:38
RobertsoN1
Nu este medic/terapeut
RobertsoN1
Roaccutane dupa cum scrie si in prospect unele reactii adeverse pot fi foarte grave 1 la 1.000.000 de persoane. Imi pare rau de ce s-a intamplat cu fata acelui user, [ daca e adevarat ceea ce nu stim sigur] dar ceilalti nu va speriati luati in continuare ca totul e bine. In doza mica frumusel totul merge perfect.Doame ajuta :)
0
18-11-2012, ora 18:39
theflameboy
Nu este medic/terapeut
theflameboy
Am inceput tratamentul de 3 luni jumate si fata mea arata mai rau ca la inceput.
Iau 50mg / zi...si am o intrebare : in jurul pometiilor si pe frunte am foarte multe cosulete mici albe( puncte albe) si ma intreb daca acelea vor disparea pana la terminarea tratamentului.
Dermatologul mia spus ca sunt comedoane inchise din care ies cosurile cele mari...
A mai fost cineva in situatia mea?

astept raspunsurile voastre !
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 139140141 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •