roaccutane - pro sau contra
eu am 23 de ani si am probleme cu acneea de 8 ani. nu am avut forma grava de acnee niciodata. dar eu sunt obsedat de stoarcerea lor. pot sa zic k aprox toate cosurile care le am avut le am stors, si pe alea coapte si pe acelea rosii. din cauza asta cateodata imi faceam rani urate pe fatza prin stoarcere. in momentul asta am doar 2 cosuri mici de tot, dar pe parcursul la astia 8 ani am avut si eu chisturi si noduli dar imi apareau numai cate 1 odata pe fatza.nu mai multi deodata.si inca imi mai apare cate unu mare mai rar.iar mici mai des.intrebarea mea este.AS AVEA VOIE SA IAU ROACUTANE K SA MI TREACA DEFINITIV COSURILE pt k m-am saturat de atatia ani sa am probleme cu cosuri...si sa le storc si sa apara iar si sa mi mai fac si rani.am tenul fff gras dar in momentul asta am doar 2 cosuri mici de tot pe fatza.atat...
Cel mai bine te duci la un dermatolog.Trebuie sa vada tenul si in functie de asta sa decida daca-ti recomanda roaccutane.Oricum nu prea e bine sa umbli la cosuri pentru ca intr-adevar raman semne daca nu sunt stoarse corespunzator.Pana ajungi la un dermatolog poti incerca skinoren.Cum vezi ca ca e pe cale sa iti iasa un cos dai imediat cu skinoren il usuca si nu-ti mai apare..
pai.crede-ma MYHAM k eu am stors sute de cosuri la viata mea...inclusiv chisturi si noduli.in sensu k la suprafata era mare rosu dureros.si dak apasam cu putere f mare si cu o precizie f buna a mainilor.iesea puroi care exista in interior.deci in exterior puroiu nu era vizibil.dar unii nu contineau acel puroi in interior si aceia se umflau si mai tare si rezultau niste rani mari de tot.in timp.eu mi am perfectionat fff bine arta storsului.eu nu am avut acel nr mare de chisturi sau noduli deodata...apareau pe rand cate unu...dar k si cos.am avut 4 cosuri aparute pe rand atat de mari incat nici pe net nu am vazut marimea aceea in poze.de asta mi as dori roaccutane din tot sufletul.insa am stors muuulte chisturi cu o precizie chirurgicala incat dupa o zi mai exista o pata extrem de mica iar dupa 3 zile vindecata complet si pata.am fost de 2 ori in viata mea la dermatolog dar numai dupa ce s-au vindecat cosurile stoarse.incat nu aveam nimic pe fatza atunci la consultatie pt k mi-era rusine sa ma duc cu ele nestoarse...
imi pare rau, eu am avut o faza mai usoara dar oribila :(:(.ar fi bine mai bine sa faci totusi o vizita la dermatolog.Oricum cred ca ti-ar prinde si un peeling, dermabraziune etc ca ai fata destul de chinuita din pacate..
Craciun Fericit tuturor, multa santate, fericire si noroc!
MYHAM dak te refereai la mine de peeling.crede ma k eu am fatza la fel de fina precum cei care nu au cosuri deloc...la mine e invers...eu prin stoarcere.mi am pastrat tenu foarte fin.doar k cateodata mi am facut rani...dar care s-au vindecat complet in maxim 10 zile.
imi lasi te rog id tau de mess sa mai pove...
eu gata am spus stop roaccutane, ieri am luat ultima pastiluta la recomandarea mea, am luat 6 luni si chiar daca mi-ar mai da medicul nu cred ca as mai lua, momentan tenul meu arata bine dar in aceste 6 luni am avut ah1n1, stafilococ auriu si momentan lant ganglionar mamar, nu am aflat inca ce fel de, imunitatea este f. scazuta nu pot spune sigur ca am de la roaccutane dar m-am riscat suficient. eu am avut o acnee f. grava, conglobata cu furunculi, de aceea nu recomand nimanui roaccuate decat daca este intr-o forma deosebita de grava.
hi.cum merge tratamentul?eu il am de 3 saptamani si vreau sa va spun ca este un miracol acest medicament pt mine, miau trecut aproape toate cosurile mai apar cate 3, 4 asa da le dau cu skinoren in rest cateva pete lasate de roacc care se fac mai vizibile la frig, si reactii adverse doar uscarea buzelor deocamdata sper sa fie asa si in continuare.mult succes la toti.multumesc
myham, mi-a mai trecut din pete cu ruboril si asta dupa o sapt., mi-au spus cei din jur ptr. ca eu vazandu-ma in fiecare zi in oglinda nu mi-am dat seama
imi poate spune cineva dupa cat timp de la finalizarea tratamentului cu roaccutane a facut dermabraziunea sau alte metode ptr. cicatrice; mie medicul mi-a spus dupa terminarea tratamentului, din ce am cicit pe net abia dupa 6 luni, nu stiu ce sa mai cred
ma bucur ca iti prieste ruboril :) eu am renuntat o perioada la el, continui cu rosaliac ca tot am dat banii si pe crema asta :))...doctorul dermatolog mi-a spus ca abia dupa 6 luni pot face peeling, dermabraziune etc.ar fi fost super sa pot face mai repede toate astea, dar cum am indurat aproape 3 ani de zile mai rezist cateva luni..
mami78, felicitari ! :)
Si mie mi-a spus medicul despre dermabraziune tot dupa terminarea tratamentului, dar ma tem sa nu fie vb despre acelasi medic:D (Nedelcu...) deci nu abia dupa 6 luni... ci si imediat dupa...
Voi mai aveti sau ati avut pete rosii? ca eu nu stiu ce sa ma mai fac cu ele... se inrosesc si mai rau la emotii sau la caldura...
Sarbatori fericite si multa sanatate!
Si mie mi-a spus medicul despre dermabraziune tot dupa terminarea tratamentului, dar ma tem sa nu fie vb despre acelasi medic:D (Nedelcu...) deci nu abia dupa 6 luni... ci si imediat dupa...
Voi mai aveti sau ati avut pete rosii? ca eu nu stiu ce sa ma mai fac cu ele... se inrosesc si mai rau la emotii sau la caldura...
Sarbatori fericite si multa sanatate!
Si as avea o rugaminte... daca e sa gasiti vreun medic bun la care sa faceti interventii dupa tratamentul cu Roacc, va rog, scrieti-mi... ca sa-mi fac o idee.. ms
da giglia, este medicul care l-ai mentionat, dar mi-e frica sa nu se irite pielea si mai tare, am sa mai vb si cu alti medici sa vad si parerea lor
mami78, in timpul tratamentului cu Roaccutane ai facut gomaj? mie-mi recomandase o crema de gomaj... e bine sa ne facem gomaj? sau pielea e mult prea sensibila?
Am mai citit pe acest forum, de utilizatorul Adrian Padeanu, cum ca ar fi folosit crema depigmentanta universala si i-ar fi priit pentru pete... A mai folosit careva aceasta crema? ms
eu inca mai am pete, nu mai sunt chiar asa vizibile, insa si mie mi se intampla atunci cand am emotii sau stau in frig sau caldura sa se mai inroseasca..
nu l-am folosit prea mult insa de cateva zile ma dau numai cu el si este ok, sper sa aiba efecte bune..
am cautat si pe net si am gasit cateva articole care zic ca dermabraziune chiar si celelalte zic eu se fac dupa 6 luni de la tratatamentul cu roaccutane.Eu oricum o sa astept nu vreau sa-mi creez si alte probleme...
Care sunt contraindicatiile dermabraziunii?
* tratament cu izotretinoin (folosit pentru acnee) in ultimele 6-12 luni
"™Dermabraziunea agresivă trebuie să fie evitată la pacienţii în tratament cu isotretinoin şi pentru o perioadă de 5 - 6 luni după încetarea tratamentului deoarece există riscul de scarificare hipertrofică în zone atipice."™"™
Care sunt contraindicatiile dermabraziunii?
* tratament cu izotretinoin (folosit pentru acnee) in ultimele 6-12 luni
"™Dermabraziunea agresivă trebuie să fie evitată la pacienţii în tratament cu isotretinoin şi pentru o perioadă de 5 - 6 luni după încetarea tratamentului deoarece există riscul de scarificare hipertrofică în zone atipice."™"™
Buna tuturor, am 23 de ani si sufar de o forma destul de grava de acnee, am probleme cu ea de vreo 4-5 ani. Acum un an imi trecuse aproape definitiv dupa un tratament indelungat cu zineryt si creme hidratante, dar de la inceputul anului mi-a aparut din nou, poate chiar mai rau decat inainte. Am fost la nenumarete consultatii dermatologice si am schimbat foarte multe tratamente, fara efect. La ultima consultatie mi s-a recomandat Roaccutane insotit de Clean AC si Cold Cream de la Avene. Din ce am citit pe forum reactiile adverse nu sunt atat de grave, eruptie "vulcanica" in primele 2 luni si uscarea pielii pe tot corpul, dar din ce am citit pe alte situri m-am speriat, unul din ele spunea ca folosirea medicamentului duce la depresii grave, in unele cazuri chiar la suicid :O. Poate sa ma sigure cineva ca aceste fenomene se intampla foarte rar si la persoane cu risc ridicat, care au mai avut probleme cu depresiile?
Un alt lucru pe care nu l-am citit pe forum si pe care dermatologul mi l-a recomandat, este folosirea medicamentului in prezenta obligatorie a unui anticonceptional. Din cate stiu Roaccutane este un medicament foarte greu tolerat de catre stomac, de aceea si analizele lunare de care se vorbeste. In acelasi timp si anticonceptionalele duc la probleme cu ficatul... si atunci nu mi se pare logic sa le amesteci pe amandoua. Ma poate lamurii cineva?
Va multumesc tare mult.
Sarbatori fericite!
Un alt lucru pe care nu l-am citit pe forum si pe care dermatologul mi l-a recomandat, este folosirea medicamentului in prezenta obligatorie a unui anticonceptional. Din cate stiu Roaccutane este un medicament foarte greu tolerat de catre stomac, de aceea si analizele lunare de care se vorbeste. In acelasi timp si anticonceptionalele duc la probleme cu ficatul... si atunci nu mi se pare logic sa le amesteci pe amandoua. Ma poate lamurii cineva?
Va multumesc tare mult.
Sarbatori fericite!
nu sunt obligatorii anticonceptionalele, eu nu am luat si nici nu mi-a recomandat nimeni, dar obligatoriu e sa nu ramai insarcinata in timpul utilizarii roaccutanului si nici dupa o perioada ( difera de la medic la medic, unii spun 3 luni, altii 6 luni, 1 an, 2 ani si chiar 3 ani) ptr. ca creaza malformatii copilului.
si mie mi-a dat medicul si anticonceptionale pe langa roacc, o mie de creme si regim alimentar.
in ceea ce priveste ce se scrie pe forumuri, multe sunt tampenii asa k nu mai lua in seama :)
in ceea ce priveste ce se scrie pe forumuri, multe sunt tampenii asa k nu mai lua in seama :)
eu folosesc crema universala de gomaj profund de la deuteria la indicatia doctorului, dar eu folosesc din totdeauna gomaj o data/sapt. si apoi o masca hidratanta, dar cred ca poti folosi si alceva ptr. gomaj, dar sa ti-o achizitionezi de la farmacie ceva la roche, aven etc., nu mi s-a parut gomajul de la deuteria uimitor
aaa, si u mergi la nedelcu ;))
si eu am gomaj de la deuteria, oricum nu fac diferenta intre cel de la deuteria si altul.
pana la urma nush care din toate nebuniile astea pe care mi le-a prescris mi-au facut bine, ideea este ca ma bucur k am restrictiile acelea in ceea ce priveste alimentatie, am si slabit si cred k au avut un rol important in intregul tratament :)
bafta tuturor
si eu am gomaj de la deuteria, oricum nu fac diferenta intre cel de la deuteria si altul.
pana la urma nush care din toate nebuniile astea pe care mi le-a prescris mi-au facut bine, ideea este ca ma bucur k am restrictiile acelea in ceea ce priveste alimentatie, am si slabit si cred k au avut un rol important in intregul tratament :)
bafta tuturor
Multumesc mami78 pentru info. Despre problema cu depresia nu spune nimeni nimik, desi mie mi se pare cel mai grav efect pe care l-ar da acest medicament.
Inca ceva, tot dermatologul la care am fost mi-a spus ca nu am voie sa ma epilez cu ceara in timpul tratamentului, cunosteti informatii despre acest aspect? Presupun ca are legatura cu gradul ridicat de uscare al pielii.
Inca ceva, tot dermatologul la care am fost mi-a spus ca nu am voie sa ma epilez cu ceara in timpul tratamentului, cunosteti informatii despre acest aspect? Presupun ca are legatura cu gradul ridicat de uscare al pielii.
intr-adevar are legatura cu uscarea pielii, eu una imi hidratez in fiecare zi pielea insa nu am mai incercat sa ma epilez cu ceara de cand am inceput tratamentul.in legatura cu depresia, scrie pe prospect ca e posibil sa creeze si stari de genul acesta insa ar trebui sa vb cu doctorul tau despre asta.
Fetelor, mi-am facut azi ecografie.. si am dat peste un chist ovarian+pbeme cu rinichii... din Roaccutane mai am de luat o sapt numai si termin... la mine cu pbeme este barbia, acum am pete...
Am tot citit ca acneea este legata de un rinichi dereglat, iar cosurile din barbie sunt consecinta unor pbeme din partea de jos... intr-adevar, asa se pare ca e si la mine, am avut mereu pbeme cu rinichii, iar de curand se pare ca am si un chist. Contraceptive nu am luat concomitent su Roacc, pp ca urmeaza a mi se prescrie tratament hormonal.
Pluffy, pielea va fi destul de uscata, asa ca va treb sa eviti ceara... in rest, cu depresia, depinde de tine, dc esti o fire depresiva(in general) si de ceilalti, sa fie alaturi de tine, sa te sprijine :)
Sanatate multa!
Am tot citit ca acneea este legata de un rinichi dereglat, iar cosurile din barbie sunt consecinta unor pbeme din partea de jos... intr-adevar, asa se pare ca e si la mine, am avut mereu pbeme cu rinichii, iar de curand se pare ca am si un chist. Contraceptive nu am luat concomitent su Roacc, pp ca urmeaza a mi se prescrie tratament hormonal.
Pluffy, pielea va fi destul de uscata, asa ca va treb sa eviti ceara... in rest, cu depresia, depinde de tine, dc esti o fire depresiva(in general) si de ceilalti, sa fie alaturi de tine, sa te sprijine :)
Sanatate multa!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2anti-androgen... imi doresc foarte mult sa scap de acnee
- 4acnee pe cap
- 1acnee?
- 7acnee si roaccutane
- 3o problema cu cosurile: pe frunte si pe barbie
- 1acnee p tot corpul
- 4cum scap odata de cosuri?
- 2Acnee minora, dar persistenta
- 0namol vs acnee
- 6Umflaturi pe fata
- 3Acnee aparuta brusc
- 5De aproximativ un an ma confrunt cu o problema destul de neplacuta: semne si cosuri pe fese
- 5ovarul distrofic cauza tenului acneic?
- 0roaccutane + creatină aminoacizi
- 7Semne acnee
- 4Acnee persistenta(20 ani)
- 1Acnee ce solutie imi recomandati
- 8Baiat 20 de ani, ma simt mereu depresiv, anxios, fara chef de viata, sentimente de ura fata de mine
- 1Acnee dureroasă sub piele
Mai multe informații despre: acneea roaccutane tratament pentru acnee
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: