roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 303132 ..... 147 148 Înainte ›
0
02-04-2010, ora 21:45
myham
Nu este medic/terapeut
myham
buna.doctorul trebuie sa-ti recomande cate pastile sa iei.tratamentul este diferit de la o persoana la alta in functie de gravitatea problemei.succes!
0
03-04-2010, ora 15:02
belatris
Nu este medic/terapeut
belatris
Buna :)
Va mai amintiti de mine? pe la inceputul lui februarie am intrat pe acest forum intrebandu-va de acnee.
Eeh, am ajuns la un dermatolog aiurea rau. Mi-a recomandat exact ce nu era pentru mine. (si fara analize) Asa am continuat 3 luni, pana in aprilie adica acum recent. Fata mea arata ingrozitor, ce sa va zic, plangeam in fiecare zi, nici afara nu mai ieseam, aveam cosuri pete cicatrici..uff..Doamne..
Mama nu a mai suportat sa ma vada asa, pur si simplu nici familia mea nu ma mai recunostea la ce fata aveam..nu erau doar cosuri era o masca de pete si cicatrici..Doamne :(.
Am gasit din fericire o dermatoloaga excelenta, mi-a dat sa imi fac o multime de teste.. am fost la un laborator sa vada daca am un parazit pe fata care se prezinta sub forma de acnee (mi-a luat ceva de pe fata) dar nu aveam.. apoi am fost la ginecolog..am facut multe multe teste..
Mi-a dat o crema preparata pentru mine, niste vitamine..in fine. Ce sa va zic..dupa prima aplicare s-au vazut rezultate si sunt foarte fericita multumita doamnei aceleia. Desigur urmez si un regim si beau multa apa zilnic, cam 2 litri -2 jumate pe zi..poate mai mult. Analize mai am de facut.. dupa Pasti ma mai duc pentru alte analize.
V-am scris aceste randuri pentru ca roaccutane nu este solutia in acnee dragii mei. Eu i-am spus doamnei de asta, si mi-a explicat multe. Si in plus dragilor daca ar fi asa de eficient de ce acneea recidiveaza? Are prea multe efecte adverse si nu e prea grozav. Analizele trebuie facute si pe baza lor iese ce e de facut. Oricum va doresc bafta in continuare. Va pup :)
0
04-04-2010, ora 19:17
djleito
Nu este medic/terapeut
djleito
Hristos a Inviat! ce imi recomandati (ma refer creme ceva..orice) si mie pentru petele ramase de la acnee? pls ras la intrebare
0
04-04-2010, ora 20:39
roxxane
Nu este medic/terapeut
roxxane
Salut, am tot citit toate comentariile si sunt in ceata..mai ales acesta a lui belatris m a bagat definitiv in ceata, oricum ma bucur pentru tine :) am avut niste cosulete mici si un asa zis dermatolog mi a zis sa iau azitromicina..si atunci a explodat ceva horror la mine pe fata..am ajuns in stadiul final, la roaccutane... iau roaccutane de 3 luni cate 3 pastile pe zi.. am avut si acea eruptie urata mai ales in mijlocul obrajilor unde am si acum niste pete mari si urate..nu sunt foarte incantata de tratament, mai ales cand vad ce urme mi au ramas pe fatza...:( ce ma deranjeaza e ca in aceea zona rosie imi e foarte uscata pielea si mai tot imi apare cate un cos dureros.. si arata foarte rau..tot am citit despre cremele de care vorbiti..insa din atatea persoane care scriu aici nu am gasit cel putin 3 persoane care sa foloseasca aceeasi crema si sa fie multumiti..plus ca eu sunt si f sceptica in privinta cremelor pentru fatza..eu folosesc spuma de la roche posey pt tenurile sensibilizate de la trat derm...insa mi se usuca foarte tare pielea. puteti sa imi spuneti cu ce va spalati voi pe fatza pe timpul tratamentului si care sa aiba rol de calmare si totusi sa nu usuce asa tare pielea? of. am atatea intrebari:(

si pentru cei cu mai mare experienta in aceasta problema, as vrea sa va intreb daca stiti ceva despre vaccinul de la Institutul Cantacuzino Bucuresti? va multumesc
0
05-04-2010, ora 01:01
anonim03
Nu este medic/terapeut
anonim03
Salutare tuturor.Vad ca sunt cativa useri pe aici ce posteaza inca de la inceput.ii respect pentru ca incearca sa ajute.Suntem toti in aceeasi oala se pare cu acest complex:acneea.Sa va spun despre mine.Am 18 ani(baiat) si am probleme cu cosurile inca de la 15 ani.AM incercat zinerit(rezultate de scurta durata), alte pastile destul de simple..masti naturale, insa fara sens.Aveam si pe gat niste cosuri, pe piept cateva si pe umeri+spate.Am decis in ianuarie 2010 sa ma duc la dermatolog.Mi-a recomandat direct Roaccutane. o pastila 10mg dimineata si una seara + Fucidin 2, 3 ori /zi timp de 10 zile intr-o luna. + Cold Cream.Dupa aprox o luna de tratament mi-au disparut cosurile de pe gat, piept, umeri si spate in totalitate.Insa pe fata situatia este tot rea.Am perioada in care fata arata binisor, insa apar din nou alte cosuri.Au trecut 3 luni de cand fac tratamentul si nu stiu ce sa mai cred...daca vor trece intr-un final.Insa am sperante, caci totul pare sa mearga spre bine, mai exact cosurile se usuca.Ca efecte secundare pot sa mentionez buzele foarte uscate si cred ca am niste probleme minore cu memoria.Promit sa revin cu detalii si voi fi activ in acest topic !
0
05-04-2010, ora 11:27
myham
Nu este medic/terapeut
myham
pt.djleito-eu folosesc retin a pentru petele ramase, trat trebuie facut cateva luni...este o crema care exfoliaza destul de bine si usuca pielea in acelasi timp de aceea trebuie folosita cu o crema hidratanta si e buna si pt punctele negre...
pt.roxanne-crema pentru fata trebuie sa fie hidratanta pentru ca in perioada asta ti se usuca pielea si trebuie sa te hidratezi f bine, nu numai cu crema ci si cu lichide.mie imi face bine crema hidratanta La Roche Posay Hydraphase Legere.

succes!
0
05-04-2010, ora 12:01
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
Hristos a inviat!

Roxxane, folosesc pentru curatarea fetei lotiunea demachianta de curatare pentru piele intoleranta de la Avene, mi se pare destul de blanda, nu-mi usuca tenul, dupa care pulverizez cu apa termala si la final mai dau si cu o crema(de vreo sapt am ramas fara crema. foloseam de la Deuteria crema hidratanta, mi se pare ok, dar e f scumpa, cam 170RON si intentionez sa-mi cumpar crema Hydraphase Legere, dar nu-s hotarata, caci am citit si pareri mai putin bune, nu face bine la toata lumea).

Bafta!
0
07-04-2010, ora 09:45
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
hello!

Mi-am achizitionat crema hidratanta pentru ten normal-uscat Xerialine, la recomandarea dermatologului. Va voi scrie mai multe pe masura ce o voi folosi... Am citit compozitia si are cam multi parabeni... sa vedem acum daca isi face efectul.
0
09-04-2010, ora 09:10
angel_rosses
Nu este medic/terapeut
angel_rosses
Sunt racita si trebuie sa iau antibiotic, dar nu stiu ce antibiotic se poate lua ca sa nu interactioneze cu roaccutane?In prima luna am luat 30 mg pe zi, acum a doua luna iau doar 20 mg pe zi...Ma puteti ajuta ?
0
09-04-2010, ora 10:26
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
Pai zi-i medicului ca iei Roaccutane si probabil iti va recomanda un antibiotic, de e cazul, care sa nu interactioneze. Oricum, antibioticul se ia doar cu prescriptie medicala.

Se stie ca Roaccutane interactioneaza cu tetraciclinele.

Ai putea incerca sa iei alte medicamente pana la anitbiotice(care sunt necesare doar daca esti rau racita si nu ti-a trecut cu fervex, coldrex, modafen, nurofen etc) Si sa iei si vitamina C...Ca antibiotic, la mine a functionat amoxicilina.

Bafta!
0
09-04-2010, ora 16:04
dian@
Nu este medic/terapeut
dian@
Ok, opinia mea dupa 6-7 luni de Roaccutane (finalizat). Eficient, n-am ce zice, functioneaza, cu un peeling ceva (dupa ce vor trece alte 6 luni la recomandarea derm.) va fi perfect. Dar, din pacate analizele zic ca e ceva dubios la mijloc dupa tot tratamentul acesta. Pe mine dermatalogul m-a indrumat din nou catre endocrine si urmeaza ca in urmatoarele luni sa fac un tratament cu alte pastilute (cand le cumpar va spun si cum se numesc, practic nu inteleg ce e scris pe reteta :)) ). Important la toata continuarea asta pe alte pastile care sa regleze aparenta tulburare hormonala (care inainte de Roaccutane n-o aveam) este ca innabusa orice sansa de recidiva a acneei dupa stoparea tratamentului cu Roaccutane. Cu alte cuvinte acneea e tratata cu Roaccutane, dar cauza principala ce o produce trebuie tratata si altfel.
0
09-04-2010, ora 23:21
aninep
Nu este medic/terapeut
aninep
Da dian@ sunt de acord cu tine! Eu am facut aproape 4 luni tratament cu roaccutane anul trecut si dupa aproximativ 9 luni de la incetarea tratamentului, timp in care am avut un ten superb, mi-a reaparut...Am mers la medic si nu se astepta sa imi recidiveze, am respectat in totul tratamentul si indicatiile ei. MI-a recomandat o doza mai mare.4 pastile pe zi plus protectie pt ficat si asta pt o perioada de 6 luni. Desi am 44- 45 kg la 1.63, corpul reactioneaza f bine. Acum dermatologul mi-a recomandat sa mai fac o serie de analize strict hormonal.si mi-a spus ca in urma rezultatelor va vedea exact daca nu cumva este o alta cauza.si va trebui sa iau in paralel roaccutane cu alte medicamente...roaccutane sa trateze acneea si celelalte cauza.Saptamana viitoare voi merge sa fac analizele.deja sunt la o saptamana cu roaccutane.stiu toate etapele prin care va trece organismul...si cand te gandesti ca nu am avut probleme grave cu tenul.sper sa mi se rezolve...Va doresc la toti un ten superb!
0
10-04-2010, ora 00:13
angel_rosses
Nu este medic/terapeut
angel_rosses
Buna.Am si eu o intrebare.am racit foarte rau si as vrea sa iau antibiotic..ce antibiotice se pot lua tinand cont ca e a doua luna de roaccutane(prima luna am luat 30 mg p ezi, acum iau 20 mg pe zi)?Multumesc
0
13-04-2010, ora 01:40
vladutzzz
Nu este medic/terapeut
vladutzzz
Buna...am 18 ani si de 5 ani am acnee:))pur si simplu mam saturat...de cate ori mam dus la dermatolog nici eu nu mai stiu..tot timpul cand mam dus mia dat skinoren, unidox, zynerit..:-j..nus bune de nimic..miam si stricat fata cu skinoren.."park eram ars"..dupa ce am vazut asta am zis ca nu mai fac niciun tratament niciodata.un an nu am mai facut niciun tratament.dar 2 prietene bune..aveau si ele acnee...au luat amandoua rouaccutane si intro luna nu mai aveau niciun cos pe fata.nu imi venea sa cred..miau spus sa iau si eu aceste pastile...:x:::X:X: si le iau de 3 saptamani...Sincer va zik nu ma recunosc nu imi vine sa cred...miau trecut cosurile in proportie de 90 %...:D..asa ca va recomand..sa luati Rouaccutane :*
0
13-04-2010, ora 01:42
vladutzzz
Nu este medic/terapeut
vladutzzz
Buna...am 18 ani si de 5 ani am acnee:))pur si simplu mam saturat...de cate ori mam dus la dermatolog nici eu nu mai stiu..tot timpul cand mam dus mia dat skinoren, unidox, zynerit..:-j..nus bune de nimic..miam si stricat fata cu skinoren.."park eram ars"..dupa ce am vazut asta am zis ca nu mai fac niciun tratament niciodata.un an nu am mai facut niciun tratament.dar 2 prietene bune..aveau si ele acnee...au luat amandoua rouaccutane si intro luna nu mai aveau niciun cos pe fata.nu imi venea sa cred..miau spus sa iau si eu aceste pastile...:x:::X:X: si le iau de 3 saptamani...Sincer va zik nu ma recunosc nu imi vine sa cred...miau trecut cosurile in proportie de 90 %...:D..asa ca va recomand..sa luati Rouaccutane :*
-*

(*modificat de administrator)
0
13-04-2010, ora 01:48
vladutzzz
Nu este medic/terapeut
vladutzzz
si app de..cik in timpul tratamentului nu trebuie sa faci sport..:-j...eu fac de 7 ani fotbal si de 2 ani sala si am facut si in timpul tratamentul..si tot miai trecut.alcool in 3 sapt odata am baut de paste..:))de obicei nu consul alcool..dar na*..:))era pastele.si de mancat mananc orice..:))..
0
13-04-2010, ora 01:51
vladutzzz
Nu este medic/terapeut
vladutzzz
la cate comm am citit..toti iau 1, 2, 3/zi...eu aiu 4/zi..2 dim si 2 seara.asa mia zis doctorita...o zis ca aici depinde cate kg ai...si eu am 80 kg. si ..oare nu ii prea mult 4 pastile?:(...:))
0
13-04-2010, ora 15:50
georgy_24
Nu este medic/terapeut
georgy_24
buna..am revenit dupa o luna d roaccutane..am tenul frumos:)nu am avut probleme cu explozii sau ceva d genul si nici pete nu mai am..eu folosesc dimineata zineryt si seara skinoren si ele au contribuit la trecerea petelor:)..mentionez ca iau o sg pastile de 10 mg..nu cred k ar treb sa exagerati sa luati mai mult d 2 pastile p zi..parerea mea.Bafta!
0
13-04-2010, ora 19:27
Vlad Coman
Nu este medic/terapeut
Vlad Coman
Belatris... e gresit sa zica lumea ca Roaccutane vindeca... fratilor.. voi nici nu stiti ce luati ce medicamente inghititi. se pare si ca si tu ai grezut ca roacutane te vindeca si ai fost suparata ca a recidivat sau ceva de genu asta.. pai normal.. roaccutane nu este un Antibiotic sa omoare bacteria acnes... iar in acelasi timp nu exista antibiotic care sa existe care sa omoare bacteria acnes. Roaccutane este un medicament cae te ajuta la curatarea fetzei.. pt prevenirea acneei.. adika iti usuca glandele sebaceee... cosurile iti dispar absolut toate dupa o perioada de tratament( normal ca nu mai exista acele glande sebacee. sau sunt f mici cam ca la oamenii cu ten uscat sau mixt).. si normal ca dupa 5-6 luni cosurile iti apoar ca glandele sebacee isi revin la marimea initiala.. dar... cosurile vor apaarea doar daca dupa ce iei roaccutane nu mai faci nimic...! dupa ce iei roaccutane.. trebuie sa te intretii.. sa te dai cu anumite solutii pe fatza care impiedica dezvoltarea acestei bacterii. oricum pt cei care nu stiu ce s amai faca cu acneea eu le zic sa foloseasca roaccutane si dupa aia sa se ingrijeazsca de la 0.. adica din momentul in care sunteti acne free datorita roaccutanului... si o sa vedeti ca nu o sa va mai apara nimic... eu am avut acnee 9 ani de zile pana la roaccutane.. nu a trecut cu nimic.. cu nimic ani intregi antibiotice seruri..macaruri sanatoase vedegtale... vitamine.. degeaba.. doar roaccutane m-a ajutat si acuma doar imi ingrijesc tenul cu tonice.. si nu mai am nici o probleme decat dincand in cand un cos doua.. dar asta este... prezizez ca au trecut 8-9 luni d ecand am terminat tratamentu.. deci nu l-am trminat au 2 zile.. Bafta multa..
0
14-04-2010, ora 10:06
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
Buna,

Voi luati hepatoprotectoare?

Nu inteleg un lucru, mi-am facut analizele, am valori ridicate la colesterol, TGO, TGP, toate cele, dar sunt sub limita superioara si am intrebat medicul daca sa iau vreun hepatoprotector, si mi-a spus ca nu e nevoie. Chestia e ca ma simt si cam obosita... Are ceva daca iau de una singura niste silimarina? Imi poate face ceva rau? Afecteaza cumva efectul medicamentelor? Acestea nu vor mai fi la fel de eficiente? Precizez ca iau atat Roaccutane, cat si contraceptive.

Mersi!
0
14-04-2010, ora 17:53
myham
Nu este medic/terapeut
myham
nu are ce sa aiba.si eu am luat hepatoprotector pe perioada trat cu roaccutane.mai stabilizeaza cat de cat colesterolul.eu am luat liv 52, e din plante.
0
14-04-2010, ora 23:09
vladutzzz
Nu este medic/terapeut
vladutzzz
a 4 a saptamana.din ce in ce mai bn :D...rouaccutane:X:X:X:..
0
14-04-2010, ora 23:29
aninep
Nu este medic/terapeut
aninep
Vladone, cat timp ai facut tratamentul cu Roaccutane? Si ce fel de tonice folosesti?
0
15-04-2010, ora 18:55
Aysha
Nu este medic/terapeut
Aysha
Buna tuturor,

M-am luptat si eu ani de zile cu aceasta problema numita acnee, dar acum, intr-un final, pot sa spun ca am castigat razboiul :)

De-a lungul timpului am incercat diverse tratamente.. de la cele de simpla intretinere cu lotiuni, creme sau masti, pana la cele medicamentoase si, desi rezultatele nu erau niciodata chiar nule, efectele pe termen lung ramaneau dezamagitoare.

La 19 ani, din motive ce nu tin srict de sanatate, m-am hotarat sa trec pe un regim vegetarian. Abia atunci a inceput transformarea. In mai putin de trei luni 80% din cosuri disparusera. A fost ca o minune nesperata. Totusi, parca nu era suficient. As fi vrut un chip perfect.

Cativa ani mai tarziu, vazand ca acneea persista, am ajuns in cabinetul uneui medic dermatolog si am primit tratamentul cu Roaccutane. L-am inceput fara nici o ezitare, iar azi sunt asa mi-am dorit dintotdeauna.

Ca o concluzie pentru toti aceia care inca se confrunta cu aceasta "˜povara"™ as vrea le spun sa aiba rabdare.. si speranta. Nimic nu se schimba peste noapte.. Si dincolo de o afectiune dermatologica ce poate fi cauzata de diversi factori, acneea este adesea si o problema genetica (mai ales in cazul acneei chistice).. si de aceea recidiveaza uneori, indiferent de tratament. Dar si asta pana la un punct, nu si dincolo de el :)
0
15-04-2010, ora 22:23
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
hei, Aysha! bravo! si acum mai tii regim vegetarian? si e strict vegetarian? sau lacto ovo... ?

Si ce produse de intretinere folosesti?

Si te simteai obosita urmand si regim vegetarian si Roaccutane?

Mersi!
0
15-04-2010, ora 22:43
aninep
Nu este medic/terapeut
aninep
Fain Aysha.eu sunt vegetariana de 8 ani.lacto ovo si am avut tenul perfect, dar au aparut problemele pe fata, insa nu au fost rezolvate doar printr-o alimentatie sanatoasa.nu fumez, nu beau alcool, nici cafea, .nu mananc multe dulciuri, nici condimentat.si totusi exista probleme.Sa vedem ce face Roaccutane de data asta. Cu bine!
0
18-04-2010, ora 20:40
Aysha
Nu este medic/terapeut
Aysha
*Giglia

Pentru intretinere folosesc produsele Ardes (demachiant, tonic, crema) si cam o data pe saptamana o masca de argila.

Cat priveste regimul vegetarian, da, l-am adoptat :) La inceput consumam produse lactate si uneori chiar si oua, dar in timp am renuntat la toate; trecerea a fost totusi destul de lenta intrucat mi-a luat aproape trei ani. Oricum, nici intr-un caz nu recomand o schimbare totala.

Si da, trebuie sa recunosc, erau zile in care ma simteam destul de obosita luand si Roaccutane, dar organismul se adapteaza si se obisnuieste, chiar si cu raul :)

*Aninep

Te inteleg perfect. Nici eu am fumat niciodata si nici de alte lucruri nerecomandate nu am abuzat si cu toate acestea acneea persista. E o problema mult mai complexa decat se crede si fiecare in sine e un caz unic.

Din proprie experienta insa as putea spune ca cel mai bun lucru pe care poti sa il faci e sa incerci sa ignori si sa nu dai atat de multa importanta problemei, pe principiul « cu cat iti doresti mai mult un lucru cu atat acel ceva se va indeparta mai tare de tine » :) O intretinere light care sa nu agresese tenul si un stil de viata sanatos cred ca sunt solutia cea mai buna.

Va tin pumnii :)
0
18-04-2010, ora 20:51
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
Multumim, Aysha!

Sanatate multa! :)
0
18-04-2010, ora 22:32
aninep
Nu este medic/terapeut
aninep
Asa este Aysha, totusi nu ma las pana nu gasesc remediul. Imi doresc tenul pe care l-am avut.sunt la a 3 saptamana de Roaccutane.stiu toate etapele...O intrebare: am auzit ca dupa nasterea unui copil acneea este invinsa. E adevarat? Giglia, ne auzim si pe mess!
0
19-04-2010, ora 21:31
ra_il
Nu este medic/terapeut
ra_il
Salut tuturor
Azi am inceput tratamentul cu roaccutane 20mg 1/zi.Anterior am luat timp de 30 de zile unidox, 1 capsula/zi, m-am spalat pe fata cu bioderma sebium si seara imi dadeam cu retin-a.A fost destul de ok in timpul tratamentului, dar dupa a revenit la starea initiala.Am fost diagnosticat cu acnee nodulo-chistica.Sper ca roaccutane sa fie solutia.Vreo sugestie pentru crema de protectie solara?
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 303132 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •