roaccutane - pro sau contra
pe fata clar protectie 50 spf iar pe corp tot un factor de protectie ridicat 30 sa zicem, dar ar fi bine sa eviti cat mai mult soarele sau cel putin sa stai in intervalul orar indicat pana la 12 si dupa 5 sa zicem... si o umbrela mareee ar fi buna :)
am fost la clinica pentru cicatrici, m-a programat in toamna ptr. laserul cutera si costa 500 euro sedinta, sunt putin dezamagita putin ca nu pot sa fac acum cat mai repede, dar ma consolez cu vacanta la mare
in bucuresti ai fost?nu am auzit pana acum de laser cutera.te costa cumva in functie de cati cm2 trebuie refacuti?
nu am o menstruatie regulata asa ca nu pot spune ca intarzie sau vine mai devreme...am fost la mare si nu am folosit pt fata nicio crema de protectie in primul rand pt k nu suport crema pe fata si nu am avut nicio problema, cat am stat la plaja mi-am acoperit fata atat.
fiecare si-o face cu mana lui ca sa zic asa.nu e deloc recomandat sa stai la soare, mai ales si fara crema de protectie...cunosc sentimentul la inceput e super ce frumos arata tenul dupa soare dar dupa problemele revin la loc :( succes
da, asa e. anu trecut am patit-o pe pielea mea. am stat la soare fara crema de protectie si intradevar, in timpul verii aveam un ten frumos, insa din toamna au inceput problemele, si mai grave:-S
Buna
Stie cineva sa mi spuna unde il gasesc pe dl dr. Nedelcu ?
Astept raspuns
Multumesc
Sanatate :)
Stie cineva sa mi spuna unde il gasesc pe dl dr. Nedelcu ?
Astept raspuns
Multumesc
Sanatate :)
Salll. Luni am inceput si eu tratamentul cu roaccutane 10 mg/zi. Pana acum toul e ok. Dupa cat timp incepe sa se usuce fata sau buzele ?
pentru jolye, am dat eu un search pe google pentru tine :) ...uite mai jos datele
Str. Veronica Micle Nr. 15, Sector 1, Bucuresti,
Telefoane pentru programari:
0722 55 37 34
021 310 79 42
Fax: 021 310 78 79
E-mail office@drnedelcuioan.ro
Metrou Staţia Piata Victoriei/Statia Gara de Nord
Autobuz Nr. : 133, 282
Staţia: Gara de Nord
Tramvai Nr. 24
pentru noacnee, depinde organismul fiecaruia, dar in mare parte cam in primele doua sapt.succes
Str. Veronica Micle Nr. 15, Sector 1, Bucuresti,
Telefoane pentru programari:
0722 55 37 34
021 310 79 42
Fax: 021 310 78 79
E-mail office@drnedelcuioan.ro
Metrou Staţia Piata Victoriei/Statia Gara de Nord
Autobuz Nr. : 133, 282
Staţia: Gara de Nord
Tramvai Nr. 24
pentru noacnee, depinde organismul fiecaruia, dar in mare parte cam in primele doua sapt.succes
buna...cum va mai merge?sunteti ok cu tenul?bafta
buna tuturor, am si eu o dilema in privinta acestui tratament roaccutane + diane35. M-am gandit ca am o problema cu tenul, o forma usoara de acnee, dar care nici nu cred ca e, mi se pare ca e mai mult vba de procesul APAR-DISPAR, in diferite perioade, imi curat tenul de cosuri de 2 ori pe luna, ramanand urme, care trec mai greu.dar trec. Mi se formeaza cosuri si sub piele, in toata zona de sub ochi ( obraji, barbie). De cativa ani folosesc fond de ten zilnic, dar o perioada de cateva luni am l-am lasat la o parte crezand ca asta ar fi cauza, dar minuni nu s-au intamplat asupra tenului. Insa m-am saturat de fond ten, am presupus ca e o problema interna si am inceput demersuri in privinta asta. Am fost la un consult dermatologic, unde mi-a spus ca am o forma usoara de acnee si se gandea din start la un tratament pe baza de izotretinoin si anticonceptionale + produse de intretinere a tenului de la Bioderma. Inainte de orice hotarare m-a trimis sa-mi fac si o ecografie vaginala, unde nu mi-a gasit chisturi, sau ceva care sa faca legatura cu problema tenului meu, insa mi-a recomandat diane35, in ciuda faptului ca nu prezint urmatoarele: sebum puternic al tenului, cresterea in exces a parului si mai ales in locuri unde nu ar trebui sa creasca, ingrasarea rapida a parului ( parul meu necesita o singura spalare pe sapt) Astazi sau maine trebuie sa ma prezint la dr dermatolog sa vedem ce imi prescrie, insa din cate am citit pe internet, acesta nu ar fi un tratament potrivit pt mine, ba chiar un tratament cam agresiv si periculos, cu prea multe riscuri din cate citesc. Cred ca as intra intr-o depresie puternica sa vad ca mi se inrautateste tenul si ca ma ingras, eu deja avand aproape 60 kg pt 163 cm inaltime. Intrebarea mea este: daca dr dermatolog imi va recomanda efectiv acest tratament, nu ar trebui sa-mi pun un semn de intrebare, sau sa ii sugerez sa-mi reccomande un tratament mai usor si fara atatea riscuri majore?
in primul rand iti recomand o cafea cu mine. in al doilea rand roacutanul are 22 de efecte adverse. in al treilea rand au fost raportate 138 de cazuri de suicid dupa tratamentul cu roacutane.
ms Andy79, inca un minus pt acest tratament. Sincera sa fiu, de dimineata de cand am postat pr msj si pana acum, am hotarat ca indiferent ce-mi va spune dr dermatolog maine cand voi merge, nu voi face un astfel de tratament. Ma bucur de o viata mult prea normala pt anumiti oameni, ca sa imi asum riscul de a nu ma mai putea privi in oglinda si in okii celor care ma inconjoara. La urma urmei, mi-e bine si asa, mai ales ca am primit o mostra de la avene diacneal si deja vad efecte :)
Sanatate tuturor si multumire de sine va doresc !
Sanatate tuturor si multumire de sine va doresc !
Cristinaaaaaa, mi se pare sau eviti punctul unu???? vrei sa bem o cafea impreuna??? :D
am uitat sa mentionez, eu sunt de moda veche, eu mai intai cunun si dupa aceea botez, nu invers
Buna la toata lumea! Noutaile mele dupa 1 luna de le terminarea tratamentului: porii s-au marit iar, aspectul tenului incepe sa se deterioreze (denivelari si cosuri care ma mananca ).deci ce sa va zic.probabil ca in toamna voi incepe a doua cura cu roaccutane. Bine.probabil ca transpiratia in timpul zilei (siroaie) si stresul licentei ce se apropie contribuie si ele, dar totusi.parca au aparut prea devreme!! Speram sa ma bucur de toata vara (macar!) de o fata curata. Dar asta e.!
Pentru Giglia: eu am fost la mare si am folosit (si folosesc de fiecare data cand ies din casa) Anthelios ac-La Roche Posay 30spf Fluid extrem pentru piele cu tendinta acneica. Poti sa-l incerci, are o textura foarte usoara.
Pentru Giglia: eu am fost la mare si am folosit (si folosesc de fiecare data cand ies din casa) Anthelios ac-La Roche Posay 30spf Fluid extrem pentru piele cu tendinta acneica. Poti sa-l incerci, are o textura foarte usoara.
Buna, am avut acnee usoara timp de vreo 2 ani si am tratat-o cu skinoren si zynerit insa in ultima vreme s-a inrautatit si am mers la dermatolog, mi-a dat niste antibiotice o luna de zile si creme insa fara niciun rezultat, La prima consultatie insa mi-a prescris roacutane si yaz si m-a asigurat ca e bun, in ciuda reactiilor adverse pe care le da.Doresc doar sa scap de aceasta problema.Am insa mai multe temeri:1)roacutane ingrasa? 2)deregleaza menstruatia?multumesc mult, o sa revin cu detalii si multa rabdare tuturor, ca de scapat, scapam pana la urma(mai greu, ce e drept)va pup!marina
A si am uitat:daca iau doar roacutanne fara yaz isi mai face efectul?m-au speriat rau efectele pe care le produce yazul si nu vreau sa imi creez alte probleme
mami78 sunt de acord cu tine in ceea ce priveste ordinea :P) dar sorry Andy, sunt sincera si nu ma intereseaza, multumesc. Nu vreau sa ma laud, dar mi-am gasit sufletul pereche acum 2 ani, de care ma voi lega pe veci in vara anului viitor :X:X:X
Salutare all si din pacate pt mine trenuie sa va cer parerea il legatura cu acest tratament cu roacutanne deoarece de aprox. 2 ani ma chinuie si pe mine acea bacterie (stafilococ alb) la nivelul capului ce nivel.pe tot capul la radacina firului de par...am luat AZITROX...la inceput dupa 6 pastile luate ma lasa 1 max 2 luni..insa acum am luat 4 saptamani si nu mai au efect ba din contra mi s-au umflat ganglioni la gat de nu mai pot dormi...azi am fost la alt dermatolog cu antibiograma in mana si mi-a dat :Clindamicina si Rifampicina...1 sapt.insa mi-a sugerat sa ma interesez de roacutanne, deoarece crede ca doar asa voi scapa.acum mi-au iesit si in barba si nu le mai suport cresc asa de repede incat ies singure afara.sper sa functioneze antibioticele astea dar dupa.ce voi face????? sa incerc sau nu merita???
catamisu20 roaccutane este indicat atunci cand alte tratamente nu au avut efect.dar ce medic ai de te pune pe tn sa te interesezi, ar trebui sa stie despre ce este vorba.cred ca ar fi bine sa incerci daca nu te sperie efectele secundare care nu sunt chiar asa de multe si periculoase cum zic unii(cel putin
la mn nu au fost).eu am luat roacc 3 luni si nu mi-a trecut.am facut o luna pauza si m-am apucat din nou.(dar am acnee de 5 ani de zile la tn cred ca se vor vedea rezultate mult mai repede.
la mn nu au fost).eu am luat roacc 3 luni si nu mi-a trecut.am facut o luna pauza si m-am apucat din nou.(dar am acnee de 5 ani de zile la tn cred ca se vor vedea rezultate mult mai repede.
Mari probleme cu tratamentul asta. Dar intr-adevar depinde de persoana. Sunt 2 sau 3 luni de cand am terminat tratamentul cu roccutane (mi-e atat de bine inca nici nu mai tin minte) dar in tot acest timp am urmat un alt tratament recomandat pe partea de endocrine. Greseala mea e ca nu utilizez creme de protectie dar nici nu ma expun la soare.
Daca ar fi sa-i dau o nota acestui tratament, as opta pentru un 9. Punctul scazut este datorita durerilor de ficat dar care m-au fortat sa renunt la tot felul de prostii pe care le mancam. Cei care nu m-au vazut de mult timp au ramas uimiti de cat de bine arat, deci chiar a meritat efortul ;)). Eu zic ca merita incercat daca nu ai alte probleme de sanatate. V-am pupat :*.
Daca ar fi sa-i dau o nota acestui tratament, as opta pentru un 9. Punctul scazut este datorita durerilor de ficat dar care m-au fortat sa renunt la tot felul de prostii pe care le mancam. Cei care nu m-au vazut de mult timp au ramas uimiti de cat de bine arat, deci chiar a meritat efortul ;)). Eu zic ca merita incercat daca nu ai alte probleme de sanatate. V-am pupat :*.
catamisu20 un vaccin antistafilococic ai incercat? Tatal meu a avut cam aceeasi problema, avea pe cap buboaie foarte mari si a scapat cu acest vaccin antistafilococic luat de la Institutul Cantacuzino.
Ms mitza, ms dian@.pai nu ca m-a pus sa ma interesez.in sensul daca as fi dispus el recomanda.dar probabil n-a avut timp sa-mi explice toate reactiile. Doctor Oanta Alexandru...am auzit k e ok si a mai fost remarcat pe aici am obs.mie mi-a zis de 6-8 luni cate 20 mg /zi.tinand cont k am 90 kg.nu stiu cum e.suficient sau nu??? pana acum am fost pe la 3-4 dermatologi mai era varianta cu produsele naturiste...dar totusi.500 roni /luna n-am de unde.e vb de cordicepsys de la aloha. apropo acesta cat ajunge (rocutanee)?
sall:) cum se face vaccinu stafilococic. intravenos ? stie cineva bafta si sanatate multa :)
catamisu20 daca ai 90kg este cam putin.eu am 55kg si iau tot 20mg/zi.dar doza este si in functie de cat este de grava acneea.pretul este in jur de 50-55lei.eu am gasit diferit.numai bine:)
acel vaccin nu se face intravenos. este muscular facut. si nu este bun de nimic. lam facut de doua ori si de pomana. la analiza iti spune clar ca e un stafilococ alb de ex si dupa ce termini tratamentul te duci sa faci analize si iti zice ca e auriu. deci.tu gasesti logica te rog.
Personal am trecut de un tratament de 7 luni cu 10 mg/zi in conditiile in care am 58 de kg. Si a dat rezultate. Primele 3 luni au fost sustinute si cu Yaz, fara reactii adverse. Cand am schimbat insa pe tratamentul recomandat de endocrine, pe ceva pastile pentru diabet (n-am inteles legatura) au inceput durerile de ficat, care "surprinzator" au trecut imediat dupa ce am incetat roaccutane, dar si datorita unei alimentatii mai sanatoase. Pretul exact ca cel mentionat de mytza, plus alte "atentii" la medic daca tot nu plateam consultatiile.
ms andy79 poi nu stiu ce sa zic. am inteles ca unele persoane au scapat de acnee cu acest vaccin
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7cum pot scapa de semnele de la acnee?
- 4acnee medie: puncte albe si negre.
- 2ajutati-ma cu un sfat: am acnee de la 14 ani
- 9acnee rebela!!
- 1tenul uscat si usor acneic + roseata
- 5acnee in urma predison
- 6au inceput de vreun an sa-mi apara cosuri in zonele unde ma barbieresc
- 1continuarea tratamentului cu roacutane sau.nu ?
- 4Acnee de trei ani
- 3acnee!
- 4Acnee si Sotret, Roaccutane
- 0yazmin pentru acnee
- 1Acnee chistica, nici un doctor sau analiza nu are nici un raspuns
- 1O punga infectioana de la un cos
- 4Acnee la 21 de ani
- 0Probleme cu parul din barbie. Ce sa fac?
- 1Acnee recidivată după isotretinoin oral
- 0Stafilococ pseudomnas (bacilul pioceanic)
- 2Tratament naturist pentru acneea hormonala
Mai multe informații despre: acneea roaccutane tratament pentru acnee
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: