roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 454647 ..... 147 148 Înainte ›
0
12-09-2010, ora 14:12
yoanna_17
Nu este medic/terapeut
yoanna_17
Yo tzi-am zs k tu eshti cel mai optimist! Nici o luna nu ai faqt... Inca nu tzi-au aparut efectele adverse cu toate prostiile alea ! O sa vezi k nu e kiar asha usor kum zici tu. Depinde de tipul de ten depinde de multe kestii.. Oriqm e bn dk eshti optimist...(intr-un fel)
0
12-09-2010, ora 14:56
Mihaiii19
Nu este medic/terapeut
Mihaiii19
astas eu :P si ai putea sa fi si u asa ;) conteaza mult :*
0
12-09-2010, ora 18:28
myham
Nu este medic/terapeut
myham
da am inceput cu 40 mg din prima luna...am avut in perioada asta colestereolul cam pe la 215 insa ar fi putut sa creasca daca nu as afi avut si un alt regim alimentar, am renuntat la grasimi, prajeli, sucuri acidulate etc..(conteaza f mult), inca mai iau diane.
0
12-09-2010, ora 21:45
yoanna_17
Nu este medic/terapeut
yoanna_17
Sh dupa sa fiu dezamagitta de rezultat? Mai bn sa nu fiu asa sigura darsh sa am o surpriza plakuta la sfarsit ;;)
0
12-09-2010, ora 22:29
myham
Nu este medic/terapeut
myham
incearca sa ai incredere yoanna_17, sa fi optimista, conteaza mult sa gandesti pozitiv...crede-ma ca nici mie nu mi-a fost usor deloc :(:(:(. numai eu stiu prin cate am trecut 4 ani de zile...sincer pana acum nu am auzit pe nimeni sa zica ca, roaccutane nu i-a facut bine, de trecut trece insa e posibil sa recidiveze sunt destule cazuri insa au reluat tratamentul cu roaccutane...sanatate !
0
12-09-2010, ora 22:31
myham
Nu este medic/terapeut
myham
p.s eu incerc sa fiu optimista in continuare si sa sper ca aceasta problema nu va reveni :(
0
12-09-2010, ora 23:05
Mozuki
Nu este medic/terapeut
Mozuki
Pai ma yoana_17, din moment ce trebuie sa luam Roaccutane inseamna ca o conditie initiala mai proasta a tenului nu se putea.Deci in principiu nu ai ce pierde, poti doar sa-ti imbunatatest conditia tenului cu ajutorul medicamentului.Chiar daca nu iti trece 100% sunt convins ca o sa atenueze mult din acneea care era la inceput.Asa ca, keep going :D
0
13-09-2010, ora 08:41
dian@
Nu este medic/terapeut
dian@
Nu, deci, de trecut sigur trece! E bine sa fii si optimist, dar e bine sa fii si pregatit de urmari. Daca traiesti intr-o bula de euforie s-ar putea sa te ia prin surprindere vreun efect advers. Momentan eu tratez cauza acneei asa ca dupa 7 luni de roaccutane au urmat 5 luni de metformin si mai urmeaza inca 6 (preventiv). M-am cam saturat de pastile dar "acum" sunt o groaza de motive pentru care sa ma bucur cu adevarat de viata si sa fiu optimista. Incercati sa nu mai numarati atat zilele fiindca o sa vi se para o vesnicie. Tineti-va de tratament, mergeti la consult, analize... si-o sa vedeti cum luna de luna vi se schimba viata!
0
13-09-2010, ora 13:00
Mozuki
Nu este medic/terapeut
Mozuki
Ce treaba are acnee, sau Roaccutane cu celalalt medicament pe care il iei, Metformin, care am vazut ca e antidiabetic(tip2) ?
0
13-09-2010, ora 13:16
alin18
Nu este medic/terapeut
alin18
@mihai19
am inteles ca faci sala.mai tragi acum la aceeasi intensitate(pe mine a inceput sa ma doara spatele) sau nu te-a afectat cu nimic roaccutanu?
0
13-09-2010, ora 13:19
Mihaiii19
Nu este medic/terapeut
Mihaiii19
ma frate.mie mi-o zis doctoru ca nare nici o legatura si pana amu nu am simtit nimik fati incalzire inainte mai bine si nu lua nimik de sala ca nui voie in perioada asta fa linistit nu exagera cu nimik fa doar o grupa pe zi + abdomene eu fac o grupa si intre 1000-si 2000 de abdomene zilnic
0
13-09-2010, ora 15:21
caleasca_marina
Nu este medic/terapeut
caleasca_marina
Buna!
Iau Roacutane de 2 luni de zile si pt cei care se tem de acea explozie, nu e neaparat sa apara la toti.Ma asteptam sa imi apara si mie, dar nu s-a intamplat acest lucru.Tenul devine din ce in ce mai curat, e drept ca mi s-au uscat buzele, ochii si parul desi dermatologul mi-a prescris cate un comprimat pe zi.3 ani am avut probleme cu acneea si nu regret deloc ca fac tratament cu Roacutane.Nu inteleg de ce va tot intrebati voi daca se merita sa il urmati sau nu, cata vreme ORICE medicament are efecte adverse mai puternice sau nu.Preferati sa vi se usuce piele si restul, in loc sa terminati definitiv cu acneea?Marina
0
13-09-2010, ora 15:41
Mihaiii19
Nu este medic/terapeut
Mihaiii19
bine spus :d nici la mn nu o fost explozie :P doar asa ni ici colo 5-6 cosulete :D si doar de 2 sapt...si iau 40 de mg pe zi.e f bine pana acuma fatza de cum am fost pff :X.se tem :P de prostiile altora ca citesc prostia aia si :-j se tem...orice med cum zice si marina are chesti dinastea :) saca nush dc sa nu ei dak murea cineva :)) nu se mai vindea asa ceva
0
13-09-2010, ora 19:20
dian@
Nu este medic/terapeut
dian@
Pt Mozuki... Si eu am fost surprinsa, dar in urma unor analize cu niste denumiri complicate (nu dau nume ca s-ar putea sa si gresesc) doctorul dermato si cel de la endocrine au constatat ca, in cazul meu, acneea e rezultatul unei disfunctionalitati hormonale. Ca sa nu apeleze la renumitele anticonceptionale fiindca cel de ginecologie a zis ca n-ar fi cazul (chiar a recomandat o pauza la ele), au scris o reteta paralela, cu acest Metformin care s-ar zice ca impiedica recidiva acneei dupa Roaccutane. Ca ar fi fost de la acest metformin sau de la pur si simpla functionabilitate a tratamentului Roaccutane, de 5 luni de zile nu am avut de-aface cu niciun semn de acnee. Mi-a fost recomandat sa il iau pana cand analizele ies in limite normale.
0
14-09-2010, ora 16:47
Patiii
Nu este medic/terapeut
Patiii
Marina..ce doza de roacc iei pe zi? :)..
0
14-09-2010, ora 17:22
Mozuki
Nu este medic/terapeut
Mozuki
@Patiii a scris deja cate ia in postul de mai sus: "desi dermatologul mi-a prescris cate un comprimat pe zi"; probabil tot pastile a cate 10mg.
0
15-09-2010, ora 00:04
baiat_vesel
Nu este medic/terapeut
baiat_vesel
buna, am acnee de vreo 3 ani si ceva ma incercat tot ce era de incercat, eram client fidel la toti dermatologi de la mine din oras care face experimente cu mine, mentionez am o acnee chistica purulenta fffff urata pe fata si pe spate, de 3 zile am inceput sa iau roacutane, 1 as vrea sa stiu la ce efecte secundare sa ma stept 2 ceva sfaturi utile pe durata acestui tratament si a 3 si cea mai importanta daca voi scapa ms de intelegere
0
15-09-2010, ora 01:11
Mozuki
Nu este medic/terapeut
Mozuki
Salut,
In primul rand trebuia sa precizezi si doza zilnica de Roaccutane.In al doilea rand, cu cat iei o cantitate mai mare cu atat e posibil sa isi faca aparitia mai mult efecte secundare si mai intense.Practic vorbind, cam cele mai importante ar fii: uscarea pielii (ti se decojeste fatza), uscarea buzelor (uneori, daca nu le lubrifiezi se usuca pana da sangele), pete-rosii pe fatza (in locul fostelor leziuni), dureri de spate, transpiratie excesiva si de asemnea multora (si mie) le curge sange din nas aproape in fiecare zi (tot din cauza ca interiorul nasului se usuca).Ca si sfat, ti-as recomanda sa iti cumperi strugurel de buze, crema hidratanta pentru fata, sa nu asculti toate prostiile de se spun despre Roaccutane, si sa ai grija sa te tii de tratament (sa nu ratezi vreo pastila), sa nu consumi alcool, tutun (asta ai putea sa faci tot timpul) si sa intrerupi tratamentul in cazul in care iei antibiotice.Ai grija sa nu iei alte suplimente nutritive care contin vitaminaA (si asa o sa ai destula in corp) 3.Trebuie sa scapi !
0
15-09-2010, ora 03:33
Vlad Coman
Nu este medic/terapeut
Vlad Coman
bine v-am regasist pe unii dintre voi.. am revenit cu vesti.. sunt vesti bune.. asa sa mai dau sperante celora fac acu tratamentul cu roaccutane.. a trecut un an si 3 luni de cand am terminat tratamentul.. tenul arata bine.. este gras.. dar il tin sub control in continuare cu Exfoliac seara + tonic de la aestetico.. si nu-mi apare nici un cos( tin sa preecizez pt cei noi ca am avut acnee sub orice critica..). MYham.. Mytza? ce mai faceti? cum mai merge a-ti terminat tratamentul? cum a fost vara asta cu statu la soare? v-am salutat ! a da si pentru cei care vorbesc aici de AutoVacinul ala.. este o tampenie.. pt ca autovaccinul se face pentru stafilococul care este gasit la momentu respectiv in cos.. iar stafilococurile isi schimba tulpinile incredibil de repede.. deci autovaccinul ala nu are sens.. +ca nu v-i se pare dubios ca numai in Romania exista un asemenea Äuto-vaccin?. salve.. PRO ROACCUTANE...
0
15-09-2010, ora 08:43
baiat_vesel
Nu este medic/terapeut
baiat_vesel
mozuki doza pe care mia dato e de 2 pastile pe zi, ms pt raspuns si zic yo ca o scot la capat nare cum
0
15-09-2010, ora 12:11
Mozuki
Nu este medic/terapeut
Mozuki
Si eu tot doua pastile pe zi trebuie sa iau, doar ca la mine nu e situatia chiar asa de grava.Pe spate cel putin nu mai am nimic iar pe fata mai am probleme cu niste cosuri care se tot reinfecteaza, aceleasi cosuri, aparute in perioada cand a trebuit sa intrerup o mica perioada de timp roaccutanu fiindca luam antibiotice.Pana acum am luat doar 2 cutii iar pauza dintre ele a fost de vreo 2 saptamani.Sunt sigur ca daca as fi luat incontinuu nu mai aveam niciun fel de cos acum.Ceea ce ma enerveaza pe mine acum sunt sangerarile nazale, nu abundente, dar enervante pt. ca toate lumea se sperie daca te vede in fiecare zi ca iti curge sange din nas si te intreaba: dar ce ai?...Deci, foarte probabil sa functioneze la toti cei care se tin de tratament si nu fac excese de mancaruri acide, nu consuma alcool, tutun etc.
0
15-09-2010, ora 13:48
myham
Nu este medic/terapeut
myham
salutatari vladone...intr-adevar nu ai mai scris de mult :)... sunt ok cu tenul acum, au trecut 6 luni de cand am terminat tratamentul, am inceput sedintele de microdermabraziune si sper sa fie ok si de acum incolo.sa stii ca in august am fost cateva zile la mare si nu am avut nici o problema, spf 50 nu a lipsit de pe fata :D.roaccutane este bun, nu va pierdeti speranta... sanatate!
0
15-09-2010, ora 19:04
mytza93
Nu este medic/terapeut
mytza93
Bine ai revenit Vladone! frumos din partea ta ca ai revenit! Ma tin in continuare de tratament pt ca am multe puncte albe iar roaccutane le scoate la suprafata, e drept merge greu dar merge.De la o pastila pe zi am ajuns la 3...cel putin asa mi-a recomandat medicul. in unele parti ale fetei nu mai am nimic dar au ramas urmele.cu statul la soare, chiar nu am stat deloc, doar dimineata si seara ieseam afara.sanatate la toti!
0
15-09-2010, ora 22:54
baiat_vesel
Nu este medic/terapeut
baiat_vesel
mozuki decat sa ma intrebe decat ce am pe fata mai bine sa ma intrebe dc imi curge sange, si apropo vad ca toti zik ca la cateva saptamni o sa apara o explozie de cosuri?
0
15-09-2010, ora 23:27
revenges
Nu este medic/terapeut
revenges
Astazi am facut si eu o luna de cand am inceput tratamentul. Au inceput sa se vada schimbarile incet incet, desi am o acnee destul de grava dupa cum am mai spus, nodulochistica conglobata... saptamana viitoare ma duc iar la dermatolog. Va tin la curent :) :*
0
16-09-2010, ora 12:28
Mozuki
Nu este medic/terapeut
Mozuki
@baiat_vesel Explozia inseamna mai mult scoaterea la suprafata a cosurilor care le ai acum sub piele si inca nu au apucat sa se formeze.Poate sa nu fie ceva prea grav.Spre exemplu la mine a durat cam o saptamana starea in care puteam sa zic ca s-a agravat oarecum acneea, dar stai linistit, nu-i mare scofala la toata lumea.Pe urma se linisteste pielea si formarea cosurilor se reduce treptat...considerabil !
0
16-09-2010, ora 12:55
baiat_vesel
Nu este medic/terapeut
baiat_vesel
mozuki ms mult pentru toate raspunsurile acordate si revin peste ceva timp sa vad daca au aparut schimbari in bine imi doresc eu
0
16-09-2010, ora 17:43
patricia c
Nu este medic/terapeut
patricia c
Si eu am inceput sa iau Sotret de 3 zile deocamdata ma simt bine de la ele.Mi s-a spus ca nu am voie sa mananc dulciuri da oare nici miere de albine nu am voie?nu stiti careva?ma gandesc ca mierea ii un produs natural.
0
16-09-2010, ora 19:14
Mozuki
Nu este medic/terapeut
Mozuki
Buna Patricia, eu personal (la nivel inconstient) as prefera Roaccutane in locul Sotretului, desi substanta principala e aceeasi.Si daca tot e aceeasi, atunci din cate stiu eu Roaccutane (deci si Sotret) duc la marirea glicemiei, ceea ce poate determina aparitia diabetului.Probabil ca tot din cauza asta te-a sfatuit si doctorul sa nu mai mananci dulciuri.Insa stai calma, ca nu moare nimeni daca mananci si putina miere.Ai oricum nevoie si de glucide dar nu in forma in care sunt ele pe piatza, adica mascate in tot felul de zaharuri rafinate. Totusi, incearca sa alegi mierea naturala, de la tarani, si nu cea de la supermarket !
0
16-09-2010, ora 19:39
patricia c
Nu este medic/terapeut
patricia c
Multumesc Mozuki!!Oricum mi foarte frica de reactiile adverse pe care le are.Da i-mi doresc din suflet sa am un ten curat!!!
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 454647 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •