roaccutane - pro sau contra
pt catrinell...eu am luat o perioada scurta de timp diane 35, pt ca au avut reactii adverse in ce priveste circulatia periferica.si faza cu ovarele polichistice nu e asa usoara.medicul ginecolog mi-a zis ca sunt niste chistulete mici de jur -imprejurul ovarelor si chiar daca m-as opera la cateva luni apar iar.ca si acneea chistica de altfel, am intrerupt pastile, acneea apare iar.si da, asa e, roaccutane actioneaza contra glandelor sebacee.chiar am tenul f gras...:| nici nu stiu sincer ce o sa mai fac ca sa-mi treaca.contraceptive nu pot sa iau, roaccutane nu mai pot sa iau mult timp.am umblat pe la atatia medici ca mi-a ajuns.
pt ovidiumihai...ca un raspuns la ce ai scris tu acolo, ar fi ca esti prea mic.la 16 ani esti destul de naiv.daca ar fi medici buni in romania n-ar fi atatia oameni cu probleme.si eu n-am zis ca am luat de capul meu.anul trecut am luat 3 luni, in rest am luat sub observatia dr.si repet, doza totala de roccutane, pe parcursul tratamentului, este 150 mg x nr de kg.si totul e ok.
succes!
pt ovidiumihai...ca un raspuns la ce ai scris tu acolo, ar fi ca esti prea mic.la 16 ani esti destul de naiv.daca ar fi medici buni in romania n-ar fi atatia oameni cu probleme.si eu n-am zis ca am luat de capul meu.anul trecut am luat 3 luni, in rest am luat sub observatia dr.si repet, doza totala de roccutane, pe parcursul tratamentului, este 150 mg x nr de kg.si totul e ok.
succes!
multumec pe raspuns bluesoul, imi cer scuze nu am fost prea atenta, nu am observat mesajul tau mai sus. Cu roaccutane ar fi ultimul tratament pe care il mai pot incerca, asa mi-au cam dat de inteles dr. Succes tuturor.
cu multa placere, stai linistita!fii optimista!eu tot iti tin pumnii sa stii!:)
buna! eu am inceput tratamentul cu roacutanne de 3 sapt, deja vad schimbari in bine;).probleme cu tenul am de cativa ani, nu este o forma grava de acnee insa orice alt tratament am urmat nu a dat rezultatele dorite:(. iau 20 mg/zi iar doamna doctor mi-a spus k va trebui sa urmez tratamentul circa 1 an (mi-a fost prescris in functie de greutatea corporala, am 50 kg). probleme cu uscarea tenului si a buzelor nu au aparut inca, sau cel putin nu severe. pentru buze va recomand balsamul CARMEX (nr 1 in America). il folosesc de 2 sapt si este foarte bun in comparatie cu ce am folosit pana acum. se gaseste mai greu in farmacii, dar chiar face minuni, si nici nu este foarte scump, in jur de 15 ron. pentru ten folosesc seara isotrexin iar ziua, k baza de machiaj, EFFACLAR M de la La Roche-Posay. este foarte buna, hidrateaza foarte bine si in acelasi timp este matifianta iar tenul ramane proaspat, nu se mai ingrasa asa de tare.analize am facut la inceputul tratamentului si urmeaza sa le refac peste 2 luni, cand merg la control. sper sa iasa ok. va doresc mult succes tuturor in lupta impotriva acneei;)
da, bluesoul.. zici ca ai tenul gras.. dar la mine, paradoxal fiind, chiar nu e.. nu e gras deloc.. in afara de vulcanii care mi apareau in barbie.. cel mult era 'in T', adica frunte -nas-barbie.. dar nici atat.. sau prin simplu fapt ca ti apar cosuri, gata ai tenul gras.. cand mie in rest mi se usuca fatza.. asta si inainte de a lua roaccutane.. in fine, foarte ciudat.. chiar nush de ce am acneea asta si din ce cauza se face.. si zic asta ca am tinut o in frau f bine 5 ani de zile.. inainte avand o cel mult un an ca m am dus la dermato imediat si m a rezolvat.. foarte aiurea.. de aia imi si pun speranta in roaccutane sa nu mi mai apara niciodata monstrii dintr astia pe fatza.. cunosc o fata cu aceeasi problema ca mine si a trecut 2 ani de cand a terminat roaccutane pe care le a luat timp de 6 luni parca si de atunci are fatza perfecta.. nimic nimic.. deci.. fiecare raspunde diferit la tratament.. sper sa mi se intample si mie la fel.. in concluzie.. iti doresc mult succes in continuare! sa scapam de cosuri! :P
Buna,
Eu am inceput tratamentul de 2 zile cu roaccutane.Sper sa ma ajute pentru ca deja au trecut doi ani si ceva de cand ma lupt cu aceasta problema.Din pacate am cam aceeasi problema ca la majoritatea dintre noi, ovare polichistice.Am de cativa ani aceasta problema, insa pana acum doi ani fata mea arata bine, fara acnee.Am schimbat vreo doi dermatologi pana acum, am ajuns si la endocrinolog dar nici o schimbare.Pana la urma m-am decis sa mai dau un search pe google si am dat de dermastyle.Dna doctora de-aici mi-a zis ca singurul tratament este cel cu roaccutane.Asa ca m-am decis sa-l incep si sper sa reusesc sa scap odata de aceasta problema.Daca va intereseaza si va poate ajuta cu ceva, mi-a recomandat pentru fata Hydraphase legere, crema rehidratanta / Ceralip crema pentru buze si Lipikar emolient pentru corp (toate produsele sunt de la La Roche Posay)..Pe langa toate astea mai folosesc de la Avene crema pentru protectie solara SPF 50 care trebuie neaparat folosita in ficare zi pentru a nu expune tenul la soare.
Mult succes tuturor!
Eu am inceput tratamentul de 2 zile cu roaccutane.Sper sa ma ajute pentru ca deja au trecut doi ani si ceva de cand ma lupt cu aceasta problema.Din pacate am cam aceeasi problema ca la majoritatea dintre noi, ovare polichistice.Am de cativa ani aceasta problema, insa pana acum doi ani fata mea arata bine, fara acnee.Am schimbat vreo doi dermatologi pana acum, am ajuns si la endocrinolog dar nici o schimbare.Pana la urma m-am decis sa mai dau un search pe google si am dat de dermastyle.Dna doctora de-aici mi-a zis ca singurul tratament este cel cu roaccutane.Asa ca m-am decis sa-l incep si sper sa reusesc sa scap odata de aceasta problema.Daca va intereseaza si va poate ajuta cu ceva, mi-a recomandat pentru fata Hydraphase legere, crema rehidratanta / Ceralip crema pentru buze si Lipikar emolient pentru corp (toate produsele sunt de la La Roche Posay)..Pe langa toate astea mai folosesc de la Avene crema pentru protectie solara SPF 50 care trebuie neaparat folosita in ficare zi pentru a nu expune tenul la soare.
Mult succes tuturor!
pt cine stie.. am inteles ca nu am voie sa fac plaja pe durata tratamentului.. nu mi a zis doctorita inca dar banuiesc.. mi a dat acum vreo 2 luni crema cu factori de protectie 50 sau 30 dar eu oricum ma dau cu fond de ten :-j ca are destui facptori de proetectie si ala.. deci.. vine vara.. vreau sa ma bronzez macar pe corp putin ca na.. pe fatza e posibil sa ma pigmentez.. deci nici pe corp n am voie sa ma bronzez? /:) stie cineva? motivul ar fi ca m as arde mai usor fiind pielea uscata si sensibila de la roaccutane..? ca doar nu m oi pigmenta pe corp..
da asha este...nu ai voie sa te expui la soare...mie cel putin asha mi-a spus medicul.deci in niciun caz plaja.crema autobronzanta vara asta :-<
eii eu am sa stau un pic la soare la picioare si maini.. n am sa mai mor.. sau am sa mi intreb doctorita data viitoare cand merg daca e musai sa ma lipsesc si care ar fi complicatiile..pe fatza am sa ma dau cu photoderm max 100 fp si nu te prinde deloc deloc si oricum am sa ma feresc de soare la fatza cu sapca, prosop, umbra etc etc :))
eu am intrebat dc pot sa merg la solar...;))..si mi-a zis ca ce, nu-mi place soarele, de ce sa cheltui bani la solar?multi doctori, multe pareri!(eu am fost la spitalul de dermatologie dr stefan longhin din tineretului)
nu stiu ce sa zic...eu am pielea foarte sensibila acum.mi se descuameaza.si probabil este de aia este riscul mai mare de a te arde si a ramane cu pete.oricum eu sapt care vine ma duc la control...si o sa mai intreb medicul o data.
eu luam roccutane vara trecuta cand am fost la mare si chiar nu mi s-a-ntamplat nimic.si descuamarea asta nu dureaza mult.in max doua luni o sa ai pielea de bebelus;)..tb doar sa se mentina asa si dupa ce termini tratamentul:).succes
sa raman cu pete pe corp? :-? nu cred.. pe fatza as ramane de la petele care le acum in urma cosurilor, probabil..dar pe corp nu vad cum.. iar da, solarul e mai nociv ca soarele.. eu asa stiu.. sau e la fel dar mai bun nu e oricum, asta sigur.. eu sunt din IS.. deci nu am cum sa vin la Buc.. dar is multumita ca merg la o dna dr profesor care e destul de buna.. cam cea mai buna de aici..
bluesoul.. ia spune mi.. ai stat la soare si cu fatza? te ai dat cu o crema dermato cosmetica cu fp mare ? sau..cum?
nu te gandi c-am stat la soare toata ziua fiindca nu prea am rabdare, dar am stat.m-am plimbat pe plaja, am intrat in apa, am stat pe sezlong la soare.mi-am dat cu ulei de masline, nu cu crema.
deci nu te ai protejat pe fatza, sa nteleg.. nu aveai pete de la cosuri inainte de a sta la soare sau iti trecusera de tot..? dupa ce ai stat la soare cu fatza fara sa te protejezi, nu te ai pigmentat si mai tare? mai ales ca uleiul atrage si mai tare soarele.. ;)) de aia te bronzezi mai repede si mai frumos cand te dai cu el.. bine ca nici eu nu am sa stau de dimineata pana seara la soare, da ti seama.. ca nici eu nu am rabdare de de felul meu..
mie nu mi-a aparut absolut nimic pe fata sau pe corp de la soare sau de la tratament.singurul lucru suparator, din perioada cand urmam tratamentul, a fost ca mi se usca nasul f mult si nu prea puteam sa respir bn si buzele le aveam f crapate.in rest, nicio problema.pigmentare nici atat
Eu am urmat anul trecut si un tratament cu sotret, insa cred ca roaccutane e mai puternic.Am fost si la mare insa m-am dat cu crema de protectie SPF 50 doar pe fata unde era necesara o protectie mai mare.Eu cred ca totusi trebuie sa va dati cu crema de protectie mare pe fata.Oricum soarele pacaleste.La inceput se vede o schimbare in bine insa dupa aceea totul revine la normal poate chiar mai rau, depinde de la caz la caz.
Buna, eu fac tratamentul cu roaccutane de 3 saptamani, mi sa agravat acneea asa cum se spune peste tot, dar vreau sa stiu daca i sa intamplat cuiva sa ii cada parul ?
buna,
eu deja am facut o sapt de cand iau tratamentul si vad o schimbare in bine, pe langa faptul ca a inceput sa mi se usuce fata, se sa cojeasca cat de cat dar am inceput sa folosesc crema recomandata de dermatolog, de par nu-mi dau seama pentru ca intotdeauna am avut probleme cu el.Organismul incerc sa-l protejez cu liv 52 pentru ficat si beau si ceaiuri colesterol si protector hepatic.
eu deja am facut o sapt de cand iau tratamentul si vad o schimbare in bine, pe langa faptul ca a inceput sa mi se usuce fata, se sa cojeasca cat de cat dar am inceput sa folosesc crema recomandata de dermatolog, de par nu-mi dau seama pentru ca intotdeauna am avut probleme cu el.Organismul incerc sa-l protejez cu liv 52 pentru ficat si beau si ceaiuri colesterol si protector hepatic.
motto.. ti se usuca pielea de pe tot corpul, inclusiv cea de pe cap.. de aia parul o sa ti se ingrase mult mai greu.. uscandu se pielea capului e posibil sa ti se cojeasca si implicit sa cada si din par mai des decat inainte, daca ti se intampla.. adica, da.. e normal sa cada.. e ceva logic.. dupa tratament isi va reveni si nu vei avea probleme.. mie asa mi s a zis.. mie mi se ingrasa acum in timpul tratam mult mai greu parul, iar de cazut nu am observat cine stie ce.. deci, nu te panica.. parerea mea :P
Roaccutane e un medicament ce mi-a priit, am urmat 6 luni tratament. Mărturisesc că nu mi s-a agravat acneea deloc... Dupa primele 2 luni, faţa îmi arăta f bn.
Dupa cele 6 luni, recunosc ca au apărut şi încă mai apar, dar ff puţine... + am şi pete roşii... La medicul dermato n-am mai reuşit să ajung. Încă mai folosesc isotrexine care usuca destul de bine + ziua folosesc avene cleanance solaire 40. Aş dori să aflu:
1- dacă mai foloseşte cineva avene solaire, căci am o nedumerire... De câteva zile este galbenă şi apoasă această cremă, nu înţeleg de ce... O mai folosesc sau ar fi indicat să nu ?
2.Se mai poate face o cură de Roaccutane (bineînţeles, la sfatul medicului)?
3. Iaurturile/ kefirul/ laptele batut sunt indicate pt cei care au pb cu acneea?
Mersi mult...
Dupa cele 6 luni, recunosc ca au apărut şi încă mai apar, dar ff puţine... + am şi pete roşii... La medicul dermato n-am mai reuşit să ajung. Încă mai folosesc isotrexine care usuca destul de bine + ziua folosesc avene cleanance solaire 40. Aş dori să aflu:
1- dacă mai foloseşte cineva avene solaire, căci am o nedumerire... De câteva zile este galbenă şi apoasă această cremă, nu înţeleg de ce... O mai folosesc sau ar fi indicat să nu ?
2.Se mai poate face o cură de Roaccutane (bineînţeles, la sfatul medicului)?
3. Iaurturile/ kefirul/ laptele batut sunt indicate pt cei care au pb cu acneea?
Mersi mult...
Pt buze uscate/maini uscate cauzate de de Roaccutane sunt f bune Lipobase Repair & crema de galbenele
Ceaiul de tei este indicat de asemenea. + multe fructe + apa
Ceaiul de tei este indicat de asemenea. + multe fructe + apa
buna,
giglia ma intereseaza daca in timpul tratamentului te-ai epilat cu ceara si daca totul a fost ok.Dupa cum stii parerile sunt impartite, insa tratamentul tau a fost pe o perioada lunga si stii mai bine cum sta treaba.Mersi.
In legatura cu crema protectoare eu zic sa incerci de la avene crema de protectie spf 50.Mie chiar imi place si o folosesc de 1 an aproape.
giglia ma intereseaza daca in timpul tratamentului te-ai epilat cu ceara si daca totul a fost ok.Dupa cum stii parerile sunt impartite, insa tratamentul tau a fost pe o perioada lunga si stii mai bine cum sta treaba.Mersi.
In legatura cu crema protectoare eu zic sa incerci de la avene crema de protectie spf 50.Mie chiar imi place si o folosesc de 1 an aproape.
Myham, nu m-am epilat cu ceară (niciodată, deci nici în timpul tratamentului). Înţelesesm de la medicul meu dermato că ar fi fost o pb dacă aş fi avut nevoie să mă epilez cu ceară... probabil pt că pielea e destul de uscată şi de sensibilă. Cel mai bine ar fi să discuţi cu medicul tău, poate afli de la acesta dacă e bine sau nu.
Şi în leg cu crema de protecţie, voi încerca si spf 50; am văzut prin farmacii că există si avene spf 50+ (şi emulsie şi cremă). Până acum n-am încercat decât Bioderma spf 30- nu m-a încântat f tare si Avene Cleanance Solaire 40, care mi s-a părut destul de ok.
Şi în leg cu crema de protecţie, voi încerca si spf 50; am văzut prin farmacii că există si avene spf 50+ (şi emulsie şi cremă). Până acum n-am încercat decât Bioderma spf 30- nu m-a încântat f tare si Avene Cleanance Solaire 40, care mi s-a părut destul de ok.
Buna tuturor,
Am inceput tratamentul cu roaccutane de o saptamana si fata a inceput sa se curete vizibil, imi poate spune cineva dupa cat timp incepe eruptia?
Am inceput tratamentul cu roaccutane de o saptamana si fata a inceput sa se curete vizibil, imi poate spune cineva dupa cat timp incepe eruptia?
Buna,
Eu am deja doua saptamani de tratament si nu am avut nici o eruptie(din contra arata mult mai bine tenul), e posibil sa nu apara.Presupun ca are legatura totusi cu organismul fiecaruia, deoarece unele persoane au zis ca au avut in timpul tratamentului eruptii altele nu.Sa speram ca avem noroc.
Eu am deja doua saptamani de tratament si nu am avut nici o eruptie(din contra arata mult mai bine tenul), e posibil sa nu apara.Presupun ca are legatura totusi cu organismul fiecaruia, deoarece unele persoane au zis ca au avut in timpul tratamentului eruptii altele nu.Sa speram ca avem noroc.
Sa dea Domnul sa scapam de aceasta, ma gandeam ca poate aparea si mai tarziu, mie dr. mi-a zis ca in primele 2 luni voi avea eruptia. Multumesc frumos pentru raspuns.
exact, mari_iulia20.. in primele 2 luni vei avea eruptia... eu, cel putin una, asa am patit.. 2 saptamani de la inceperea tratamentului a fo ok, chiar nu aveam mai nimic pe fatza.. dupa primele doua saptamani au inceput a aparea asa, iar dupa o luna de tratament, explozie.. :| eram demoralizata total.. in schimb a meritat.. dupa 2 luni a icnput sa fie ok.. la modul ca in zilele urmatoare termin a 3 a luna si in ultima luna daca mi au aparut 3 cosuri in total.. acum n am nimic.. doar petele au ramas, ce i drept..dar asta trec in timp.. ;) mai ales dupa terminarea tratamentului.. m a asigurat si doctoritza.. :D
salutare cred ca sunt printre singurii baieti de pe aici, astazi miam luat pastilele pentru a doua luna, in primele saptamani am avut eruptia.foarte nasol si eu am fost demoralizat si chiar si acum mai am putin dar se observa ca incepe sa treaca deci sunt pe drumul cel bun :x success tuturor.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Acnee dureroasa si purulenta
- 4acnee cu semne.. exista tratamente cu laser care pot face sa dispara aceste semne?
- 7Cum pot scapa de cosurile de pe fata?
- 1acnee dupa intreruperea contraceptivelor
- 3acnee, foliculita sau ceva combinat?
- 5Acnee în zona fruntii a nasului şi a bărbiei.. cum scap?
- 14Acnee pe fata si corp, tratamente fara rezulatate
- 7Acnee rezistenta
- 10Melleva 35 - acnee
- 6acnee si cicatrici
- 7Acnee, matreata si piele uscata.
- 3Acnee Baiat - Fara solutie!
- 0Probleme cu parul din barbie. Ce sa fac?
- 2acnee si chisturi ovariene
- 7Autovaccin in cazul stafilococului epidermisis ? AJUTOR
- 2Tratament naturist pentru acneea hormonala
- 1Acnee Adolescent
- 2Tratament acnee chistica aparuta dupa varsta de 18 ani
- 0Crema pentru ten mixt cu acnee
Mai multe informații despre: acneea roaccutane tratament pentru acnee
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: