roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 868788 ..... 147 148 Înainte ›
0
23-06-2011, ora 16:56
simo1988
Nu este medic/terapeut
simo1988
Jolye am o intrebare, si ma scuzi daca deja ai mentionat dar nu am citit toate comentariile, tu ai terminat deja tratamentul cu roacc?
0
23-06-2011, ora 16:59
simo1988
Nu este medic/terapeut
simo1988
Jolye am o intrebare, si ma scuzi daca deja ai mentionat dar nu am citit toate comentariile, tu ai terminat deja tratamentul cu roacc?
0
24-06-2011, ora 18:22
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
juststarted - da, probabil d'asta era asa la tine cu brevoxylul, pt ca ai tenul uscat, al meu e gras, ma trezesc dimineata cu el lucind :D, eu il folosesc pe fata si e ok, ca pe spate nu e cazul.
skinoren am folosit dar n-a mai avut efect la un moment dat ca si zyneritul.

simo1988 - stai linistita nu trebuie sa te scuzi, eu nu am luat roacc, m-am interesat la medic si nu e cazul.
daca n-am luat pana la 27 ani, nu cred ca o sa iau de acum incolo...sau cine stie.

numai bine :)
0
25-06-2011, ora 13:25
ginel86
Nu este medic/terapeut
ginel86
Parerea mea... Skinoren e cea mai mare porcarie aparuta pe piata...
0
25-06-2011, ora 21:29
Patiii
Nu este medic/terapeut
Patiii
BuNa tuturor !:x..eu am terminat tratamentul de 1 luna...pielea arata destul de bine pana acum..medicamentul inca e in sange..dar..avand in vedere ca e vara..sebumul revine destul de repede..insa nu la fel cum a fost inainte:)..petele insa sunt o problema..deoarece se vad..vag..dar totusi:)..folosesc momentan retin A...insa oricum raman la fel de multumita de roacc:)..nu am mai avut cosuletze deja de vreo 5 luni..si nici in perioada aceasta ( 1 luna ) de cand am terminat. Ar putea cineva sa'mi ofere mai multe informatii despre modul in care arata pielea dupa 3'4 sedinde de microdermoabraziune..facute in toamna..sau iarna?...va rog :* ! Sanatate !
0
26-06-2011, ora 18:43
myham
Nu este medic/terapeut
myham
buna.eu am facut cateva sedinte de microdermabraziune si ajuta doar la petele superficiale, curata tenul de celulele moarte etc.bafta!
0
26-06-2011, ora 22:14
yx_dark
Nu este medic/terapeut
yx_dark
Bafta maine la bac!
0
26-06-2011, ora 23:21
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
Intreba cineva mai sus de uleiul de argan; se gaseste la plafar 500 ml parca, costa 40-50 lei, ptr un ten gras nu trebuie folosit foarte des.

si eu am facut 5 sedinte de microdermoabraziune cu cristale de diamant, asa se numea. si intr-adevar curata fata de pielea moarta, o face mai fina, si in paralel am facut radiofrecventa ( este un dispozitiv semirotund care se incalzeste treptat pe fata cand se plimcl pe ten, intensitatea caldurii difera de la persoana la persoana, cat poate suporta fiecare, ajuta si la producerea de colagen )

unora poate nu le face bine skinoren-ul, mie o perioada mi-a mers cu el...

eu in urma radiofrecventei, dpa o sedinta daca se intampla sa dea semne ca apare un cos, il facea sa dea inapoi, nu mai aparea, eu asta m observat la mine, sincer. nu stiu daca la toti va fi asa.

vreau sa va intreb si eu daca ati observat la voi, faptul ca inainte de a iesi din casaeste alba, iar atunci cand iesiti afara si luati contact cu aerul si apoi intrati intr-o incapere parca tenul este mai rosiatic... ?

mie mi se intampla...o fi de la radiatiile e afara, ce parere aveti si oare ce crema de protectie o fi buna...?

ms
numai bine :)
0
27-06-2011, ora 22:02
revenges
Nu este medic/terapeut
revenges
A facut cineva Fraxel la dr. Nedelcu?
0
28-06-2011, ora 01:03
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
Jolye, la mine obisnuia sa se manifeste doar efectul keratolitic al Skinoren-ului, adica fluidiza stratul de keratina care-mi bloca porii, asa incat usura iesirea la suprafata a sebumului care altfel imi ramanea blocat sub piele. La 5-10 minute de la aplicare, prin eliberarea de sebum, devenea incolor. Chiar nu mi se inrosea deloc pielea. De cand am inceput tratamentul cu Roaccutane nu mai merge, ca nu mai are ce sebum sa elibereze din captivitate si usuca pielea ca naiba. :)) De-asta am renuntat la el.

In total alta ordine de idei, azi (adica ieri, ca-i trecut de 12 :D) am fost la control, a fost foarte incantata doamna dermatolog, mai putin de ultima "aparitie", o foliculita isterica localizata undeva lateral de barbie. Mda, adica intr-o zona unde sunt mai multe radacini de fire de par, chiar daca inactive. :)) Si unde nu se inflamara, frate, foliculii aia de-mi facura un nodul care-a si explodat in cele din urma provocand o minihemoragie cu eliminarea foliculilor cu tot! Si asa m-am ales cu tratament cu Eritromicina pe 5 zile. Acum or sa moara toate sursele de infectie posibile. Sa speram ca nu deodata cu mine! =)) Cica s-ar putea sa fie o infectie mai veche, mocnita, accelerata de Roaccutane. Pai atunci foarte bine i-a facut, sa expulzeze organismul tot ce e de expulzat! :D Trece, sun is shinin', weather is fine. :)
0
28-06-2011, ora 10:28
emanuel89
Nu este medic/terapeut
emanuel89
Au inceput sa-mi apara ceva cosuri, si am terminat tratamentul de vreo 3 luni
0
28-06-2011, ora 10:58
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
Of, Emanuel, cum vii tu cu vestile proaste... :))
1. Ce fel de acnee, ce grad de severitate si ce localizare?
2. Ai facut tratamentul pana la doza cumulativa de peste 120 mg/kg de corp?
3. Leziunile care ti-au aparut acum sunt la fel ca alea care-ti apareau inainte de tratament?
0
29-06-2011, ora 16:30
revenges
Nu este medic/terapeut
revenges
A incercat cineva gelul Dermonu? :-s http://www.telestarshop.ro/product.php?id_product=155
0
29-06-2011, ora 19:15
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
io n-as prea avea incredere in teleshoppinguri d-astea.
0
30-06-2011, ora 15:50
oana.cosmina
Nu este medic/terapeut
oana.cosmina
buna...mi s-a prescris si mie roaccutane 10mg/zi. dupa ce am citit pe forum mi-e cam frica sa incep tratamentul, dar doctorita la care merg mi-a prescris un set de analize o data pe luna pentru a putea monitoriza efectele adverse. mentionez ca am 50 de kilograme si 1, 70 m...imi va afecta tratamentul greutatea? cat despre efectele adverse cum ar fi caderea parului se manifesta in forma grava? mi s-a mai prescris lagosa pentru protectia ficatului si folosesc de la bioderma gel pentru curatarea fetei si crema hidratanta, iar seara ma dau cu skinoren, in prima faza a tratamentului am luat azitrox, zinc si vitamina a, dar cum s-a terminat tratamentul au aparut din nou cosurile. merita riscul cu roaccutane?:(
0
30-06-2011, ora 16:03
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
Oana, sa le luam pe rand:
- greutatea nu este afectata in nici un fel
- caderea parului se manifesta doar la unele persoane si in orice caz, la doze mari, nu la nimicul asta de 10 mg/zi (si eu tot pe doza asta sunt :) ). In plus, chiar si atunci cand apare fenomenul, e reversibil, so don't worry.
- da, merita riscul, pentru ca o doza atat de mica e mai putin periculoasa decat foarte multe incercari cu tot felul de antibiotice care cel mai adesea nu functioneaza. :)

Si eu am facut tratamentul cu Azitrox/ Zinc/ Vitamina A, plus topice (Skinoren si Brevoxyl) in urma cu un an si a esuat maret. :)) Azi e a 30-a zi de Roaccutane, din prima saptamana tenul a fost fara nici o imperfectiune pana in momentul asta, nu mai am nevoie nici de topice de niciunele si ma simt perfect. Imi cade chiar mai putin par decat inainte de-a incepe tratamentul si arata mult mai bine! :)
Curaj, ca merita!
0
30-06-2011, ora 16:53
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
eh pai ce ai citit pe forum, ca ultimile pagini sunt pline de complimente la adresa roaccutane-ului :) eu te sfatuiesc sa-l iei daca vrei sa scapi de acnee..se spune ca e cel mai bun tratament. acum depinde si ce fel de acnee ai..daca e una specifica varstei, va trece poate si folosind alte chestii mai usoare...dar in caz contrar, gandeste-te ca ani la rand te poate chinui problema si mai bine il iei acum ca tot ti l-a prescris. plus ca zici ca faci analize, deci daca e ceva intrerupi tratamentul si cu asta basta.
io am 2 luni de tratament si momentan tot ce am observat la analize e cresterea colesterolului.
bafta si lasa frica de-o parte. nu te ajuta cu nimic, stiu eu din experienta proprie ca am tot amanat tratamentul cu roaccutane si tot la el am ajuns.
0
30-06-2011, ora 22:15
elena4
Nu este medic/terapeut
elena4
ro-buc, pana la ce valoare a crescut colesterolul total, respectiv LDL-ul dupa 2 luni de tratament?
0
30-06-2011, ora 22:18
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
pai la inceput aveam undeva la 197 si acum 227. maximul acceptabil fiind de 220
0
01-07-2011, ora 11:16
oana.cosmina
Nu este medic/terapeut
oana.cosmina
multumesc de incurajari:)
am 21 de ani si acneea mea este diagnosticata ca fiind acnee nodulo-chistica maturata:|
azi incep tratamentul si o sa va tin la curent cu evolutia;)
0
01-07-2011, ora 11:32
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
Bravo, Oana, bravo! :)
Nu mai avea sens sa astepti, pentru ca acneea nodulo-chistica e din capul locului o forma rezistenta la tratamentele "clasice". O sa fie foarte bine, o sa vezi.

@ ro_buc
Eu zic sa precizam de fiecare data ce doze am luat sau luam si la ce greutate a corpului, plus cat de sanatos mancam. :D Ca daca ai consumat cumva prajeli si fast-food-uri de tot felul, e mare minune ca nu ti-a crescut mai mult colesterolul, de exemplu. :)) Daca ai mancat sanatos, atunci e doar chestiune de doza si de reactie a organismului. Daca la inceput ai avut 197, asta deja indica o tendinta de crestere a valorilor, deci depinde si tratamentul asta cu Roaccutane pe ce teren nimereste. :) Eu dupa o luna de Roaccutane 10 mg/zi am ajuns de la 182 la 173, nici vorba de crestere a colesterolului.
0
01-07-2011, ora 11:45
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
si eu am luat doar 10 mg/zi in prima luna dar nu am facut analizele decat acum la 2 luni ( cand deja am trecut la 20mg/zi).anyway de la mec am mancat de vreo 2-3 ori...plus ca mananc unt, unt de arahide, cred ca ar contribui si astea la cresterea colesterolului. am sa incerc sa le reduc...ce sa zic, merg azi la medic sa-mi dea reteta :)) sper sa-mi dea in continuare ca si asa nu vrea sa-mi dea mai mult de 3 luni si daca mai vede si colesterolul ridicat.of of mai mai.
0
01-07-2011, ora 11:48
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
p.s: am 45 de kg.
0
01-07-2011, ora 11:49
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
Zi-i ca nu-i de la Roaccutane, ca ai mancat ca un porc! =))
0
01-07-2011, ora 13:35
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
ro_buc - e bine sa renunti la unt in general si mai ales acum, cand ai un tratament asa cum este el si mai ales ca ti-a crescut colesterolul, la 45 kg sa ai un colesterol de 227 nu prea e bine, zic eu, mai intreaba si un medic.
mananca si tu cat mai multe salate, fructe ca e sezonul...

juststarted- daca nu ai colesterol marit, vezi sa nu cumva sa ai trigliceride marite.

sanatate in toate
0
01-07-2011, ora 14:48
oana.cosmina
Nu este medic/terapeut
oana.cosmina
mie doctorita mi-a recomandat si un fel de regim, chiar si la tratamentul anterior. pana acum nu am avut probleme cu el. nu mi-a recomandat sa mananc prajeli, gras, condimentat, alune, ciocolata, dulciuri, chipsuri, si sa nu beau sucuri acidulate. am renuntat usor la cele mentionate mai sus si chiar ma simpt mai bine din toate punctele de vedere. manac doar carne de pui fiarta, legume fierte, salate si multe fructe; mezeluri mananc doar de pui si destul de putin. ma bucur ca urmez tratamentul vara deoarece pot avea acces mai usor la "mancaruri sanatoase". deci nu cred ca o sa am probleme cu colesterolul. in schimb la ultima verificare glicemia era de 98(peste o 100 deja e putin cam mare). credeti ca o sa ma afecteze cumva in acest sens?
0
01-07-2011, ora 14:48
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
mda incerc. oricum tocmai ce am venit de la medic mi-a dat si pt luna asta tot 20 mg/zi si a zis ca e ok, a crescut colesterolul dar nu la cote alarmante si oricum nu-mi mai da in luna urmatoare asa cum a zis de la inceput. mai departe oi vedea
0
01-07-2011, ora 15:18
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
Jolye, sunt perfecte toate analizele, cu tot cu trigliceride. :)

Oana, Roaccutane-ul nu afecteaza glicemia din cate stiu eu. De siguranta, intreaba medicul. Cat despre regim, tot ce ti-a zis sa elimini din alimentatie e ce ti-ar zice orice medic sa eviti, chiar fara nici un tratament, fara nici o problema de sanatate, pentru ca alea oricum sunt alimente nesanatoase din principiu, asa incat consumandu-le, sunt ele in sine surse de afectiuni urate. (Mai putin alunele, care nu stiu ce cauta pe lista aia. Alunele, consumate in cantitati de bun-simt, chiar ajuta la reglarea nivelului colesterolului.) De obicei dermatologii avertizeaza in mod special pacientii in legatura cu regimul alimentar pentru ca pe durata tratamentului cu Roaccutane ficatul e deja supus unui "stres" anume. :) Deci regimul nu este o restrictionare alimentara, ci o corectie a proastelor obiceiuri pe care le are lumea in cea mai mare parte. :D
0
02-07-2011, ora 23:03
Asylum
Nu este medic/terapeut
Asylum
la voi cat de repede au disparut petele? am inceput prin martie tratamentul, dar semnele astea tot nu se duc
0
03-07-2011, ora 13:48
miras
Nu este medic/terapeut
miras
Buna,
cititi aceasta poveste http://lumeadintine.wordpress.com/2011/06/27/care-este-povestea-mea/ si poate asa va veti convinge ca Roaccutane este tratamentul necesar pentru vindecarea acneei. eu il recomand cu incredere, dupa 9 luni de tratament, am reusit sa scap definitiv de acnee.
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 868788 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •