roaccutane si efectele adverse

66 comentarii 1 23 Înainte ›
0
27-12-2009, ora 13:29
alexa_md
Nu este medic/terapeut
alexa_md
Da, ar trebui.ca roaccutane asta face, inhiba excesul de sebum care in general provoaca cosuri...eu zic sa mai incerci la un medic dermatolog eu am fost la Dr Nedelcu aici in Bucuresti si e cel mai bun din cate stiu..Daca nu vrei la el poti sa mai incerci si la altii, dar nu stiu cati dintre ei prescriu roaccutane.
In general medicii se cam enerveaza cand vii la ei si le spui dinainte ce medicament vrei ca asa ai auzit nu stiu unde si ai nevoie de aprobarea lor cum ar veni...poti sa incerci la Nedelcu e cel mai bun, dar e si f scump.
0
28-12-2009, ora 14:21
ginel86
Nu este medic/terapeut
ginel86
pai...eu folosesc 1 / zi gel de curatare a fetzei avene cleanance care e 60 lei.m-am gandit sa dau de 3 / zi cu gelu.iar dak si asa mai am tenu gras si dak imi mai apare acnee.atunci ma voi duce la Nedelcu, decat sa merg tot la astia din sibiu si dak o sa adun toate tratamentele lor...o sa fie sigur o suma mai mare decat cat m-ar costa la Nedelcu...
vream sa te mai intreb dak tu le storceai pe alea coapte in timpul tratamentului cu roaccutane...
0
03-01-2010, ora 22:43
alexa_md
Nu este medic/terapeut
alexa_md
Pai nu prea mai ieseau cosuri de cand am inceput sa iau roaccutane:)). Decat la inceput 1 sapt 2 si nu le storceam, ca raman semne. Am incercat si eu avene dupa ce am terminat tratamentul si nu prea mi-a placut..usca prea tare si am facut si o iritatie, desi sunt creme bune...depinde de organism.
0
07-01-2010, ora 15:23
ginel86
Nu este medic/terapeut
ginel86
1.tu ai avut explozia aia la inceputul tratamentului? dak da...cat a tinut?
2.dak as lua 10 mg roacc. / zi crezi k as avea si eu explozia?
0
07-01-2010, ora 15:47
alexa_md
Nu este medic/terapeut
alexa_md
Nu am avut nici o explozie la inceputul tratamentului, la mine chiar au inceput sa treaca cosurile asa, treptat. Am auzit la alte persoane de acea explozie, dar eu chiar nu am avut-o.
Nu stiu daca ai avea-o, dar 10 mg pe zi e putin si nu e o idee buna sa iei fara recomandarea medicului..nu ai de unde sa stii cum iti reactioneaza corpul, medicul te intreaba ce boli ai avut de-a lungul vietii si tine cont si de asta, sunt multe aspecte care conteaza aici. E un medicament foarte puternic si nu e de joaca cu el. Eu am facut analize in fiecare luna a tratamentului, la recomandarea doctorului: ficatul colesterol, glicemie etc..Doza de roaccutane cel mai bine e sa ti-o faca un medic, daca Doamne fereste patesti ceva, el e responsabil, nu tu.
Bafta!:-)
0
15-01-2010, ora 08:36
Afro
Nu este medic/terapeut
Afro
Buna tuturor! Chiar nu stie nimeni nimic despre perioada care trebuie sa treaca intre terminarea tratamentului cu Roaccutane si conceperea unui copil? VA ROG MULT. Imi doresc cu disperare un copil, dar am luat Roaccutane pntru o perioada de vreo 5 luni (prima luna 3 pe zi, a doua 2 pastile pe zi si inca vreo trei luni cate una pe zi). Acum 3 ani si 3 luni am luat ultima pastila. Vreau si eu sa gasesc un mdic competent care sa ma asigure ca nu mai am in corp acel teratogen. Dr. Salavastru a zis ca perioada e de 5 ani dupa tratament, dar ulterior a revenit asupra acestui aspect si a zis ca sunt suficienti doar 2 ani (cica ar fi fost un caz singular cu probleme, in urma caruia s a decis perioada de 5 ani).
Sincer, eu m am saturat de dermatologi, de tratamentele lor EXPERIMENTALE, DE NECUNOASTEREA PROBLEMEI ACNEICE SI NICI A EFECTELOR SECUNDARE. Eu personal nu am constatat o imbunatatire a problemei acneei dupa Roaccutane si daca ar fi sa o iau de la capat, NU AS MAI LUA ACEST MEDICAMENT. Acum ma preocupa sa scap de substanta teratogena din corp si sa pot avea un copil sanatos.
Daca mai aveti ocazia sa mergeti la dermatolog, INTREBATI VA ROG SI DE PERIOADA ACEEA.
De asemenea, daca cunoasteti persoane care au ramas insarcinate dupa Roaccutane, scrieti mi si mie, VA ROG MULT. MULTUMESC
0
13-02-2010, ora 16:26
floriisr
Nu este medic/terapeut
floriisr
Buna...stiu ca poti ramane insarcinata dupa in an :(
0
14-02-2010, ora 22:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Afro,

Perioada de aşteptare este cuprinsă între 1 şi 5 ani. În tot acest timp trebuie să faci tratament de detoxifiere (naturale) şi de stimulare a fertilităţii (cu vitamine şi minerale, de preferat naturale).
Roagă-te la Dumnezeu. EL poate să facă orice, ÎI stă în putere să facă minunea de a avea un copil, o binecuvântare.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică;)

În speranţa că ţi-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
16-02-2010, ora 15:16
Afro
Nu este medic/terapeut
Afro
Nick, multumesc pentru raspuns. Ai avea totusi si ceva detalii referitoare la perioada 1-5 ani dupa Roaccutane? Schema mea de tratament a fost... pe scurt (daca ai un minut liber)... TE ROG
sept 2005 3 pastile de 10 mg pe zi
oct 2005 2 pastile de 10 mg pe zi
nov si dec 2005 1pastila de 10 mg pe zi
In 2006 cate 2 pastile pe LUNA din ian pana in august ptr intretinere (pe care NU le am luat mereu), dar in sept 2006 am revenit la o pastila pe zi vreo 20 de zile, asadar ultima pastila 20 sept 2006.
Deci, tratamentul cel mai intens a fost la sf anului 2005 si as astepta 5 ani de la finalizarea acestuia (adica dec 2010) si in ceea ce priveste a doua transa din sept 2006 (cele 20 pastile) in dec 2010 vor fi trecut 4 ani si trei luni. Ce zici? Crede ma NU STIU cu cine sa ma mai sfatuiesc. Medicii imi spun 2 ani dar pe cuvant daca am curaj... cand ii vad atat de nesiguri.
Are vreo importanta daca am doar 53 kg? Cat tesut adipos as putea avea ca sa stochez teratogenul acela ptr asa lunga prioada?
MULTUMESC MULT. Sunt de acord cu ceea ce ai scris referitor la rugaciuni. Ma rog tot timpul.
DA MI SI MIE TE ROG DACA AI TRATAMENT DE DETOXIFIERE NATURAL SI PTR STIMULAREA FERTILITATII!
0
20-02-2010, ora 21:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă,

Tratamentul a fost relativ intensiv (atât la nivel de frecvenţă de administrare, cât şi la nivel de concentraţie şi cantitate) dar vă rog frumos să nu vă alarmaţi. Tot ce s-a dereglat poate fi reglat, cu multă credinţă şi tratament adecvat.
Are importanţă greutatea corporală pentru că, şi în funcţie de ea, printre altele, se alcătuieşte schema terapeutică, deci, prezintă o relevanţă destul de semnificativă (se stabileşte doza de medicament (per os)).
În legătură cu tratamentul de detoxifiere şi stimulare a fertilităţii, eu vi l-aş concepe cu cea mai mare plăcere, dar nu am la dispoziţie detalii preţioase, detalii care-mi pot parveni doar prin contact/consult direct; de aceea, vă rog să-mi spuneţi unde locuiţi, pentru a putea să vă recomand un medic competent, un homeopat. Aveţi nevoie de un tratament care să vă regleze la nivel holistic, adică global (fizic-mental-psihic - funcţii organice, mentalitate şi dispoziţie afectivă (reglarea rangului de sentimente); pentru nivelul spiritual vă recomand să vorbiţi cu duhovnicul dvs. Aveţi nevoie de o spovedanie generală, amănunţită şi de sfaturi pe măsura problemelor existente la acest nivel), iar homeopatia este o alternativă ideală, o alternativă care vă poate ajuta organismul să refacă ce s-a denaturat (sper să locuiţi în Bucureşti, Doamne ajută).

Aştept răspunsul dvs. Mulţumesc pentru înţelegere!
Toate cele bune!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
22-02-2010, ora 09:41
Afro
Nu este medic/terapeut
Afro
Mr. Nick,
Multumesc mult pentru sfaturi. Locuiesc in Bucuresti. Am incredere in homeopatie. Am mers la homeopat, la d na dr. Trifa Mariana, o persoana si un medic deosebit, la care m am tratat aproximativ 1 an si m am simtit f bine. Dansa mi a spus ca imi garanteaza ca in orice moment as ramane insarcinata, va fi totul f bine. La momentul respectiv trecusera doi ani de la finalizarea tratamentului. A spus ca acest medicament nu poate ramane in organism atat de mult timp. Insa m au bulversat cativa dermatologi... unul a spus ceva de genul... 2 ani si apoi nu stii ce iese... chestie pe care nu pot s o uit si un altul mi a zis o data 5 ani, dupa care a revenit si mi a zis doar doi, cu conditia sa i spun ginecologului ca e o sarcina cu risc. Chestiunea pe care mi a zis o homeopatul a fost ca la mine e o problema doar psihica, fapt remarcat si de tine, de altfel.
Tu ce homeopat imi recomanzi?
Vroiam sa ti spun ca mie mi ai fost de mare folos, ca scrii frumos si oferi informatii pertinente. Multumesc.
Vroiam sa te mai intreb daca ai auzit de OCEAN 21. Ce crezi despre el? Mentionez ca am devenit f sceptica cu tot ce inseamna medicament... dar un medic naturist mi l a recomandat, dupa ce mi a spus ca dupa Roaccutane trebuie sa astepti cel putin 6 luni. Din ce in ce mai interesant, nu?
Stii ce mai citisem pe un site? Ca din iunie 2009 nu s ar mai produce Roaccutane. Presupun ca nici nu mai cerceteaza... nimic in aceste conditii, daca ar fi adevarat.
Oricum, desi poate ti am parut destul de labila... sunt o persoana puternica, credincioasa si sunt convinsa ca voi avea copii sanatosi... la un moment dat. Doar ca as vrea... cat mai repede cu putinta.
0
24-02-2010, ora 20:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Afro,

Nu mi-ai părut deloc labilă, nicio secundă, cu toate că, din punctul meu de vedere, toţi oamenii au un grad de labilitate mai mic sau mai mare, inclusiv eu (Este normal să fii puţin labil în anumite momente, însă nu este normal să fii labil tot timpul, şi din punct de vedere patologic).
Dacă ai urmat un tratament homeopat, nu mai ai nevoie (1 an este arhi-suficient). Ai nevoie de un consult holistic, care să includă şi abordare energetică, tocmai de aceea te rog să o contactezi pe d-na terapeut, Ana Maria Iliescu. Te va ajuta foarte mult.


DR. ANA-MARIA ILIESCU
Cabinetul ANASAN
str. Valea Furcii nr. 8, sector 6, Bucureşti,
Tel. fix: 021/ 777.71.96
Tel. mobil: 0722.552.992 (tel. personal)


Ocean 21 este un produs interesant, dar nu are forţa să echilibreze organismul la nivel global (holistic), nici pe departe.
...Offfff, Doamne! Un medic îţi spune 6 luni, altul 1 an...2 ani, 5 ani...te-au demoralizat total. Stai liniştită, perioada de aşteptare se apropie de final (eşti pe ultimii zeci de metri).
Mă bucur că eşti puternică şi credincioasă. Dumnezeu îţi va dărui un copil minunat, vei vedea.
Toate cele bune şi multe binecuvântări :)
P.S. Încercă să ajungi la d-na doctor Iliescu, nu vei regreta.
P.P.S. Mă bucur că ţi-am putut fi de folos, de aceea exist, să fiu de folos :)


Cu iubire şi respect,
Mr. Nick;)
0
09-03-2010, ora 21:13
David Andrei
Nu este medic/terapeut
David Andrei
buna.Am 17 ani si am o problema serioasa cu acneea. de iarna trecuta am inceput sa am probleme, am incercat numeroase medicamente, dar cosurile mi-au trecut la soare.Acum fiind iarna am o acnee dezastruasa si am mers la multi medici dermatologi cunoscuti.Am refuzat sa iau roaccutane pt afectele adverse, fac mult sport si nu stiu daca as putea indeplini conditiile.luandu-mi tot felu de creme care s-au dovedit a fi inutile.Acum ma gandesc serios sa incep tratamentul cu roaccutane.Exista ceva medicament fara efecte adverse?
0
11-03-2010, ora 19:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
David Andrei,

CLEAROGEN sau DERMASTYLE -*!


Numai bine :)


(*modificat de administrator)
0
13-04-2010, ora 20:16
camellya
Nu este medic/terapeut
camellya
hello!am 18 ani si am avut cosuri de circa 3 ani si ceva...ma saturasem de cum arata fata mea si mam hotarat sa incep tratamentul cu roaccutane, desi am vazut ca are foarte mult reactii adverse...la inceputul tratamentului mi se exfolia foarte tare pielea si mi sau uscat foarte tare buzele...c pot sa spun la mine deja se vad inbunatatiri, acum astept rezultate mai bune p viitor pt k mai am de luat 1 luna.eu zic k merita incercat, normal cu prescriptie medicala profesionista.scrie si p prospect k la inceput poate ca accnea se inrautateste dar in timp se amelioreaza, chiar si dupa terminarea tratamentului..eu sper sami treaca pt k mam saturat sa se uite toti la mine ca la o ciudata doar pt k am cosuri..normal cine nu trece prin asa ceva nu stie cum e!! asa ca va inteleg perfect si sincer ar fii pacat sa nu incercam, nu?
0
14-04-2010, ora 17:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

D-ră Camellya, vă rog să fiţi precaută. La primul simptom/semn negativ care persistă, vă rog să consultaţi medicul şi să vă faceţi analizele uzuale (Hemoleucograma, transaminazele, glicemia, HDL, LDL, etc.). Cu Roaccutane-ul nu este de glumă, nici pe departe.
Să fiţi binecuvântată şi să vă însănătoşiţi grabnic :)


D-nă Afro, dvs. cum vă mai simţiţi? :)
Toate cele bune!


Cu respect,
Mr. Nick:)
0
04-08-2010, ora 01:49
georgia2
Nu este medic/terapeut
georgia2
buna!
sunt intr-o mare dilema...medicul dermatolog mi-a prescris "roaccutane", dar mi-e cam teama sa-l iau. am citit aici opiniile voastre si mai rau m-am speriat.
Am incercat absolut toate variantele posibile, toate cremele, toate tratamentele si.NIMIC!!!!
Sincer... nu stiu ce sa fac.
Explozia aceea de care tot vorbiti voi apare la toata lumea?
Si daca da, dupa cat timp?
Este asa dizgratioasa de nu poti iesi pe strada?
0
04-08-2010, ora 18:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-ră/d-nă Georgia2,

Aţi încercat şi Clearogen? :-)
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu respect,
Nick
0
30-10-2010, ora 22:31
anytta
Nu este medic/terapeut
anytta
hey..salut! am dat peste site'ul asta si as vrea si eu un raspuns daca se poate. am auzit ca in viitor pastilele roaccutane ar avea efecte adverse. este adevarat? daca da..ce efecte ar fi? ms mult
0
01-11-2010, ora 18:45
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Anytta,

Roaccutane, prin conţinutul de isotretinoin, adică de acid-13-cis-retinoic, poate avea efecte adverse pe termen lung. Dacă este administrat de către o persoană, în prezent, de pildă, el poate să producă efecte negative în prezentul respectiv, dar poate şi într-un viitor apropiat sau îndepărtat; efecte negative care s-ar putea rezuma la crearea unor tulburări precum:
- tulburări de reproducere (infertilitate, în principal (incapacitatea de a concepe un fetus viu));
- tulburări de sistem osos (osteopenie şi/sau osteomalacie, în principal (deficienţă la nivel de densitate osoasă şi la nivel de calcifiere));
- tulburări psihice (depresie, tulburări de comportament, tulburări de personalitate etc.);
- tulburări digestive (sindrom de malabsorbţie, sindrom hipoanabolic, galstralgii, insuficienţă hepatică etc.);
- tulburări oftalmologice (hemeralopie, cataractă etc.);
- tulburări dermatologice şi endocrinologice (alopecie, fotosensibilizare cutanată, hirsutism etc.)
...etc., etc., etc.
_
Şi totuşi, efectele adverse care conduc la producerea tulburărilor listate mai sus şi nu numai, NU apar în toate cazurile, cel puţin nu în acelaşi număr şi grad, dar asta NU înseamnă că aveţi sau veţi avea garanţia că NU veţi fi afectată de ele.
Din punctul meu de vedere, medicamentul Roaccutane ar trebui INTERZIS, iar formula chimică a substanţei active, în mod clar şi de necontestat, ar trebui DISTRUSĂ.
_
Vă recomand tuturor să NU vă administraţi această monstruozitate de medicament!




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
0
01-11-2010, ora 20:43
anytta
Nu este medic/terapeut
anytta
Ms frumos Mr.Nick. Eu dup foarte multe alte tratamente si chiar foarte naturale un dermatolog mi'a zis sa incerc aceste pastile..le'am luat timp de o luna de zile cate o pastiluta pe zi si adevarul este ca imediat dupa primele 3 zile chiar nu mai aveam nimic..nici macar semne. acum au trecut 3 saptamani de cand nu le mai iau..si deja au reaparut problemele:( as vrea sa iau din nou aceste pastile..pt ca alt tratament nu gasesc. Mi'e greu sa stau asa fara sa le tratez.. si de asta am vrut sa ma interesez ca nu stiu ce sa fac..
0
08-11-2010, ora 01:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Anytta,

Vă înţeleg!
Decizia de a lua sau nu Roaccutane vă aparţine în totalitate, dar vă rog să vă reconsultaţi cu medicul dermatolog, pentru a analiza raportul dintre beneficii şi riscuri.
NU vă administraţi medicamentul fără aviz medical!
_


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu respect,
Nick
0
26-03-2011, ora 00:39
mariusica22
Nu este medic/terapeut
mariusica22
Salut.numele meu este Marius si va pot spune ca ma confrunt cu o acnee nodulara pe spate si acnee in general pe fata, corp de mai bine de 6 ani, acum am 23 de ani si pana sa ajung la aceasta varsta am incercat totul in materie de tratamente impotriva acneei severe si am fost la ft.multe spitale si doctori dermatologi pt.ca acesta acnee ma facea sa ma simt prost si ma si durea ft tare, pe la 22 de ani dupa ce am incercat toate medicamentele posibile m-am dus la spitalul militar din bucuresti unde am auzit ca aici au cei mai buni doctori in dermatologie si nu stiu ce sa zic.Doamna doctor de dermatologie cand ma consultat a zis ca a vazut mai grav decat ce am eu in materie de acnee si i-am zis povestea mea despre tot felul de tratamente si mi-a propus Roacutane cu Isotretinoin fiind cel mai bun meicament pt acnee.Vreau sa va spun atat ca acneea nu mia trecut dupa un an de folosire constanta de Roacutane..am diverse simptome cum ar fi:micsorarea testiculelor si durere in acesta zona genitala pana la maximum, crize de furie uneori chiar anxietate, suparare excesiva, fara speranta, , cred ca daca mai continuam ajungeam pana la paranoia eram la un pas de a face..caderea parului, , cresterea in geutate..strat adipos exagerat precum si dureri in cavitatea toracica, seme e schimbare a personalitatii si multe altele. Din studentul premiat la facultate am ajuns sa repet anul 4 din cauza acestui medicament controversat..repet anul cu bani si inca ma supara fa[tul ca mi sa intamplat tocmai mie cine ar fi crezut.Oricum va spun atat medicii din Romania nu au habar de situatie.ei vor sa faca doar rost de un ban in plus si conducerea acelui spital este una de ras.face Romania de rusine aia nus doctori ci doar niste oameni care cauta sa faca rost de bani si atata tot.Am dat peste 20 de mil pe isotretinoin si acneea a aparut din nou..mai pe scurt nu este bun acest medicament.am probleme si cu vederea din cauza lui dar oricum nu conteaza asta pana la urma eu sunt doar un cobai atata tot.Pentru CEI CARE vor sa incerce Roacutane LASATI-VA de el cat puteti de repede aruncatil in toaleta si trageti apa dupa el si nu va mai ganditi la acnee.ca eu unul sunt o victima al acestui medicament monstru.La revedere si ma gandesc sa ii dau in judecata pentru ceea ce am patit, Buna ziua si HAVE A NICE DAY.
0
26-03-2011, ora 10:23
anytta
Nu este medic/terapeut
anytta
buna marius! ceea ce ti s'a inamplat tie scria si in prospect dar probabil nu ai luat prea mult seama de ce scria acolo..si eu folosesc roacutane cred ca de vreo 7 luni..la inceput luam o pastiluta pe zi dar acum le'am mai rararit mai intai una la 2 zile acum chiar una la 3 zile. si eu am cateva stari..ma supar repede, imi vine sa plang din orice, am pielea corpului mult mai sensibila.. dar cum ai zis si u este singurul remediu care tine acneea departe..am incercat sa opresc tratamentul dar dupa vreo 3 saptamani apar din nou.. o sa incerc sa il mai folosesc un timp..sper sa nu ma afecteze chiar atat de tare si pe mine..
0
28-03-2011, ora 07:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!

Eu aş INTERZICE Roaccutaneul şi aş distruge formula chimică a substanţei active existente în compoziţia lui.
Acest medicament este OTRAVĂ :(
Evitaţi-l !!!
_

Numai bine!
Cu tot respectul,
Nick
0
11-07-2011, ora 22:57
Cristy19
Nu este medic/terapeut
Cristy19
salut la toti baietii si buna la fete eu sunt la a 9-a luna de tratament cu roaccutane si credetima a dat rezultate foarte bune si am avut si eu la inceputul tratamentului faza cu marirea cosurilor zici ca era explozie pe fata mea acum sunt spre terminare de tratament si pot spune ca totul a decurs bine si in legatura cu petele eu ma mai dau cu crema de galbenele si pot spune ca da roade incep sa se mai diminueze succes la toti si numai bine
0
20-08-2011, ora 13:44
clara marcu
Nu este medic/terapeut
clara marcu
am folosit roaccutane pt un an in urma cu 8 ani pt un an -este un medicament puternic dar merita incercat.pina la roaccutane am folosit tot ce ear posibil fara absolut nici un efect.inafara de depresie nu am avut nici un alf efect secundar si sincer il recomand-de atunci nu am avut nici o problema in legatura cu tenul.tot ceea ce scrie i prospect ca si efect secundar e valabil dar se intimpla in mic procent iar daca la experimentare o singura persoana a vut ceva neobisnuit prducatorii trebuiesa-l mentioneze in prospect-din cauza asta apar atitea probleme la roaccutane.sper sa fie de ajutor celor
0
07-04-2012, ora 14:44
Razvan Tamy
Nu este medic/terapeut
Razvan Tamy
Buna, tuturor, in legatura cu medicamentul roaccutane. Este un medicament pretentios. Eu am fost la o clinica in bucuresti, si mi-a prescris acest medicament avand o acnee severa, pe spate si pe piept, pe fata a-mi trecusera majoritatea. Pot sa spun, ca a trecut o luna de cand iau medicamentul, au cam disparut de pe umeri(deltoid) aproape toate si semnele se trag. Simptome adverse nu am avut. In schimb mi se usuca buzele foarte rau, am un balsam de buze bunicel care as face treaba.. e cam urat la gust dar merge:) vreau sa spun. Ca daca suneti sanatosi.. (Analizele de sange iasa inregula) nu apar efecte secundare... depinde de fiecare... Nu vreau sa intelegeti ca medicamentul e o minune.. tratamentu poate dura pana la 24 de luni.. acum depinde de fiecare organism cum reactioneaza. Complexitatiile din cauza acestui medicament.. nu trebuie sa va invinga. Trec ele.. am de aproape 2 ani pe spate.. si nu mam gandit la lucruri gen suicid.. chiar daca ma uit in oglinda in fiecare zi si ma gandesc.. dece eu am si nu alcineva... Asta e trecem peste toate. Nu este de speriat trec cu timpu.. Rabdare. Si vom scapa.. am sa revin si luna viitoare sa vad cum reactionez la medicament. sper sa fiu destul de inteles.. Eu sunt multumit si il recomand cu Incredere.
0
10-04-2012, ora 21:21
florindragos
Nu este medic/terapeut
florindragos
Salut
Zilele astea trebuie sa incep si eu tratamentul cu roaccutane sau sotret, sa vad de care gasesc (am inteles ca nu e nici o diferenta intre ele, inafara de pret, din cauza producatorului, nu ? )
Voua v-a prescris medicul si hepatoprotectoare ?
Mie mi-a prescris Lagosa cate 2 pe zi, dar sunt cam scumpe... dupa ce ca o sa dau aproape 200 ron lunar pe tratament + niste vitamine Pregvit Zinc, Lagosa mai costa si ea aproape 50 ron cutia
Daca as lua Liv 52 sau Silimarina, care sunt mult mai eftine, credeti ca ar fi ok ?
Pt buze ce recomandati mai exact ?
Multumesc anticipat !
0
08-05-2012, ora 08:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimate drule/dle florindragos, da, preparatul naturopat Liv52 este un hepatoprotector foarte bun. Este okay :-), îl puteţi lua în locul Lagosei.
Pentru buze, eu, personal, vă sugerez/recomand să folosiţi strugurelul/balsamul Neutrogena Norwegian Formula SPF 20, pe care vi-l puteţi achiziţiona din orice farmacie HelpNet şi/sau Sensiblu, dar nu numai.
Multă sănătate!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns
66 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Calendarul sarcinii
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  •