sarcina cu anticonceptionale??? | Forumul Medical ROmedic

sarcina cu anticonceptionale???

17-11-2011
AlexandruTM
Nu este medic/terapeut
AlexandruTM
este sarcina sau nu?? prietena mea urmeaza un tratament cu anticonceptionale... in urma cu 4 saptamani am avut un contact sexual, neprotejat (am terminat in ea)... ea a uitat intr-o zi sa-si ia o pastila 'Karissa' si a sarit peste... in urmatoarea zi a fost ca si cand ar fi avut menstruatie... a continuat tratamentul sarind peste pastila care a uitat-o... in perioada de pauza iar i-a venit menstruatia, In urma cu 3 zile, marti, am avut iar un contact sexual neprotejat si iar am terminat in ea, dar ea nu era in perioada de pauza... iar astazi este a 2-a zi consecutiva cand se simte rau, are ameteli, o doare capul si sanii! exista o posibilitate ca ea sa fie insarcinata??
Multumesc anticipat!!!

cu respect,
Alexandru
8 comentarii
0
18-11-2011, ora 00:16
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Desi nu este foarte clara succesiunea evenimentelor, mai precis daca raportul sexual suspect a avut loc in perioada critica de 7 zile dupa ce a uitat pilula, se intelege ca au trecut 4 saptamani. In acest caz, cel mai bun lucru pentru a exclude eventualitatea unei sarcini este un test de sarcina.
0
18-11-2011, ora 11:37
mihhhaela_p
Nu este medic/terapeut
mihhhaela_p
Buna ziua, sunt noua pe forum si doresc sa va detaliez starea mea, in speranta unui raspuns cat mai 'linistitor' din partea dvs. Am avut un contact sexual neprotejat pe data de 08.09.2011 (ultimul ciclu in 20 august 2011), pe data de 17.09.2011, 13.10.2011 si 07.11.2011 e asemeni am avut ciclu. Problema este ca am o stare generala destul de proasta : oboseala, dureri de burta, mancarimi ale pielii, dureri de cap, ma 'gadila' sanii, stari de voma, ameteala; am facut 4 teste de sarcina toate avand rezultatul negativ. Am fost a ginecolog (la 3 ) 2 mi-au facut ecografie, celalat control si teste de sarcina (2 negative ambele) - rezultat : nu sunt insarcinata. Mentionez ca am fost la ginecolog cam in saptamana 6-8 de asa-zisa sarcina..spun asa pt ca nu stiu daca sunt insarcinata sau nu. E posibil sa fie vorba de o sarcina inchipuita, o bts sau o alta afestiune ?
Va rog, dati-mi un raspuns urgent !
Va multumesc !
0
18-11-2011, ora 17:38
catalinaionica
Nu este medic/terapeut
catalinaionica
de 3 ani iau pastile karissa si nu am facut pauza de loc imi afecteaza cu ceva sanatatea si viata sexuala mai ramin insarcinata si la kt timp daca de maine fac pauza de o sap ma simt foarte rau am dureri genitale si sangerari dupa menstruatie ce sfat imi dati ?
va multumesc mult
0
18-11-2011, ora 17:50
catalinaionica
Nu este medic/terapeut
catalinaionica
am fost insarcinata acum 3 ani si am pierdut sarcina am avut dureri pe tot timpul sarcini timp de doua luni si jumatate si in a 3 luna am avortat pentru k sarcina imi punea viata in pericol ce trebuie sa fac in cazul in care raman pot sa mai tin sarcina sau nu va multumesc foarte mult
0
18-11-2011, ora 21:15
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@mihaela: Din moment ce nici testele de sarcină, nici tuşeul vaginal, nici ecografia nu arată sarcină, înseamnă că nu sunteţi însărcinată. Nu este evident, din descrierea dv, că ar fi vorba de o boală transmisă sexual. Deci, varianta cea mai probabilă este aceea a unei alte afecţiuni. Care ? Pentru a răspunde, un consult este necesar.

@catalina: anticoncepţionalele hormonale pot avea serioase reacţii adverse, în special dacă sunt folosite un timp mai îndelungat. Nu e limpede motivul pentru care aţi avut dureri în timpul sarcinii precedente, prin urmare nu vă pot răspunde la întrebarea dacă veţi putea sau nu menţine o eventuală sarcină. În general, o sarcină nu seamănă cu alta, dar există şi câteva situaţii în care probleme la o sarcină anterioară pot constitui antecedente de luat în seamnă la o sarcină ulterioară.
0
19-11-2011, ora 12:43
mihhhaela_p
Nu este medic/terapeut
mihhhaela_p
Va multumesc pentru raspuns, domnule doctor Dragomir.
0
25-11-2011, ora 19:54
mihhhaela_p
Nu este medic/terapeut
mihhhaela_p
Am fost la ginecolog si am facut un ecograf ; mi-a spus ca poate am vreo raceala. Daca calculele mele imi arata o posibila sarcina in saptamana 12-13, in mod normal s-ar fi vazut la o ecografie pelvina ? Mi se pare ca am burta umflata si o mica umflatura in partea dreapta jos; am senzatia unor zvacnituri in zona pelviana si la burta. Ce raspuns imi puteti da?
Va multumesc anticipat.
0
26-11-2011, ora 01:16
andree03
Nu este medic/terapeut
andree03
buna seara, in urma cu o luna si ceva am avut un contact sexual neprotejat cu 2 zile inainte de a termina blisterul de yasmine, atat luna trecuta cat si luna aceasta mi-a venit menstruatia, insa ma simt putin ciudat m am ingrasat, am unele pofte, urina are un miros ciudat, exista sanse sa fi ramas insarcinata??desi iau de cativa ani yasmine uneori nu iau pilula la aceasi ora sau uneori uit si o iau abia a doua zi. va rog mult sa imi dati un raspuns.va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: