Sarcina fara embrion - e absolut necesar chiuretajul?!

12-11-2009
Ariadna27
Nu este medic/terapeut
Ariadna27
Buna ziua!
Pana acum 3 zile credeam ca sunt insarcinata; intrasem in saptamana a 8 a. Luni, 9 nov., am avut o sangerare usoara, iar a doua zi am mers la medic. Mi s-a pus diagnosticul de "Sarcina oprita in evolutie"; de fapt, sarcina "cu ou clar" si mi s-au prescris niste medicamente pt. provocarea contractiilor (Arthrotec- tb. 75 mg, DS intravaginal 2 tb./12 h, Flamexin...si D3 sau ceva de genul), urmand ca, de indata ce incepe hemoragia si elimin "sarcina" sa ma prezint la spital pt. chiuretaj. Din motive financiare in primul rand, nu am putut sa ajung a doua zi la dl. dr. si nici nu am luat vreun medicament din cele prescrise.
As vrea sa va intreb ce se poate intampla daca mai astept ca sarcina sa se elimine singura? Sarcina este oprita din evolutie de aprox. o saptamana; de 3 zile am crampe abdominale si dureri de spate(mijloc), mai mult sau mai putin intense si, de cand mi s-au facut controlul ginecologic si ecografia intravaginala, sangerez continuu...cam ca in ultimele zile de menstruatie. Pana acum n-am eliminat bucati de tesut, e riscant sa mai astept? N-as vrea sa fac acel chiuretaj, pot sa-l evit? Daca iau acele medicamente si nu merg la medic sa fac chiuretajul, ce pot pati?
2 comentarii
0
13-11-2009, ora 10:43
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
dacă nu curăţă un ginecolog bine uterul de resturi- de orice fel, ţesut, placentă etc.. sunt probleme... puteţi face hemoragii, infecţii etc, duceţi-vă la doctor, e mai sigur decât să aşteptaţi.
0
14-11-2009, ora 13:29
Ariadna27
Nu este medic/terapeut
Ariadna27
Iulia, iti multumesc pt. sfat.
As fi preferat o opinie avizata, nu mai raspund medicii pe acest site? Daca vreun medic ginecolog prezent aici citeste mesajul meu, il rog mult sa-mi raspunda. Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul