Sarcina sau dereglare hormonala?

24-02-2013
alexand33
Nu este medic/terapeut
alexand33
Buna seara! Am o dilema-dilemoasa. De cativa ani iau Karissa, bineinteles, cu pauze intre (desi am inteles ca nu ar fi tocmai indicate in cazul in care nu exista efecte negative vizibile ale administrarii pe termen lung). In decembrie am implinit anul de administrare continua, insa pt ca urmau sarbatorile, revelionul s.a.m.d. am prelungit folia cu inca una si pe 9 ianuarie am luat ultima pastila de karissa (ultima din folia a doua si ultima inainte de pauza). Am avut contact neprotejat si pe 9 seara, insa m-am considerat protejata. Pe 14 mi-a venit menstruatia, care a fost normala. Si de atunci, pauza totala. Suntem deja in 24 februarie si mie nu mi-a venit menstruatia. Am avut contacte, insa nu cu finalizarea in interior, incepand de pe 11 februarie si am crezut ca am exclus perioada fertila, mai ales ca am recunoscut-o mult mai devreme de 11 prin secretiile incolore gelatinoase. Am observat ca am colul tare, destul de jos situat si o mucoasa alba, densa, lipicioasa. Imi amintesc ca menstruatia mi-a mai intarziat datorita pauzei de ac si in alte dati, dar de data asta ma ingrijorez de o sarcina pt ca am avut si activitate sexuala. este destul de devreme sa imi fac un test, mai ales ca ultimul contact sexual l-am avut acum 3 zile. Am dureri destul de mari de ovare cateodata, de fapt sunt constante, insa se atenueaza pe anumite perioade de timp apoi incep iar, si de asemenea simt constant o durere surda in tot vaginul. Nu stiu ce ar putea fi, o dereglare datorita pauzei de contraceptive? A mai intampinat cineva probleme similare?
2 comentarii
0
24-02-2013, ora 18:57
eduard08
Nu este medic/terapeut
eduard08
Buna ziua...am si eu o mare dilema...sunt foarte foarte stresat !. vineri noapte am facut sex cu noua mea prietena "ea nu a mai facut sex de peste 3 luni"...astazi [duminica] trebuia sa-i vina ciclul.dar nu i-a venit...vreau sa va intreb credeti ca e prea tarziu sa i-a maine la prima ora pilula de a doua zi?.tin sa precizez ca partida de sex a fost undeva pe la 11 seara [ vineri]...maine dimineata se fac 55-60 de ore...sa o mai ia?.MULTUMESC!..[ma tulbura extrem de tare situatia ]
0
24-02-2013, ora 23:58
alexand33
Nu este medic/terapeut
alexand33
Pastila de a doua zi este de fapt o folie de doua pastile care trebuiesc luate intr-un interval de 72 de ore de la contactul sexual neprotejat in felul urmator: Se ia prima pastila apoi dupa 12 ore se ia a doua. Trebuie sa fie neaparat 12 ore intre si sa va incadrati in intervalul de 72 de ore. Deci ar putea sa ia pastila de a doua zi. Dar e o bomba de hormoni si aveti grija, nu mai mult de 2 pastile pe an!!! Oricum, daca azi trebuia sa ii vina menstruatia, nu era in perioada fertila cand ati avut contactul. Data viitoare folositi prezervativul sau macar metoda coitului intrerupt, dar care nu e la fel de sigura. Ciclul mai poate intarzia, mai ales daca ea nu mai facuse sex de 3 luni..S-a dereglat putin, nu e ceas cu cuc :))
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul