Sarcina sau nu?

17-11-2012
Andreea21-ZGZ
Nu este medic/terapeut
Andreea21-ZGZ
Buna seara, am o problema, am avut relatii protejate (prezervativ) numai ca prima data a facut afara si mam cam speriat pt ca am crezut ia ramas ceva pe mana si pe urma ma atins, iar eu cum sunt cam fricoasa am fost la farmacie repede si am luat pilula de a doua zi mai exact (ella one) am luato in a 14 zii, trebuia sami vina azi, dar de obicei imi vine cu o zii inainte adica pe 15, dar nimik, nici o simtoma. (repet am folosit prezervativ mereu), dar poate sai fii ramas ceva pe mana, dupa ce sa sters, si sa fii o sarcina acum? sau imi intarzie din cauza pastilei, pt ca are o cantitate foarte mare de hormoni si sa ma fii dereglat? astept raspunsuri urgent va rog...
5 comentarii
0
17-11-2012, ora 12:12
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
binenteles ca pastiluta are efecte adverse printre care si dereglarea ciclului cum a fost si la mine...am luat de multe ori aceasta pastila, dar de de cand am luat pilula de a doua zi ultima data nu am mai avut un ciclu regulat...vine cand vrea si se termina mai repede ca niciodata...stiam de la un medic specialist ca in cazul ca eram pe punctul de a ramane insarcinata dar am luat pastila de a 2zi si mi-a intrerupt o posibila sarcina, un efect advers ar fi chiar lipsa menstruatiei pe o perioada lunga de timp, in cazul meu menstruatia intarzie si 15zile.fa un control mai bine ca sa te simti in siguranta ca esti sanatosa si nu ai probleme si binenteles ca nu ast un bebe in cazul ca nu vrei.
0
17-11-2012, ora 16:02
Andreea21-ZGZ
Nu este medic/terapeut
Andreea21-ZGZ
Ms Ionela, esti o draguta, sper sa nu fie o sarcina k atunci este de rau...
0
17-11-2012, ora 22:15
Andreea21-ZGZ
Nu este medic/terapeut
Andreea21-ZGZ
I sa mai intamplat cuiva sai intarzie ciclul dupa ce a luat aceasta pastila de a doua zii? si cat? sunt cam ingrijorata, am o secretie lichida alb galbuie care a inceput sa fie la ordinea zilei, aveam si inainte dar nu chiar asa de mult, acum simt si cum se scurge ca si cum as fii la ciclu...vreau parerea celor care au patit asta, sau care stiu mai multe despre aceasta tema, si parerea unui medic daca se poate, va rog cas speriata rau nu stiu ce sa fac..
0
18-11-2012, ora 10:49
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Copii se fac in urma contactelor sexuale intre un barbat si o femeie, nu intre o mana si labii.Nu mai luati fetelor pastila de a doua zi ca pe bomboana, schimbarile pe care le provoaca organismului sunt extrem de mari, inclusiv aceasta dereglare despre care tu vorbesti.Efectele pastilei de a doua zi se pot mentine pe o perioada lunga de timp.Daca tot esti asa stresata ca ai putea ramanae insarcinata "cu o mana", ia anticonceptionale. Ai dezvoltat o adevarata fobie, toate mesajele tale au legatura cu o posibila sarcina.Mai citeste pe internet sau mergi la un cabinet de planning familial pentru a vedea ce inseamna o sarcina, metode de contraceptie, etc.
0
19-11-2012, ora 11:48
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Off de cata vreme zic ca aceasta pastila de a doua zi ar trebui sa fie cumva ca in alte tari- sa existe un medic undeva, macar telefonic cu care sa discute daca este nevoie de luat pastila asta... un fel de helpline ceva. pentru ca este un soc hormonal, este o doza foarte mare care nu ar trebui sa fie luata asa toata ziua. deregleaza organsimul chiar si pana la un an... nu mai poate fi luata din nou curand... si ce se intampla daca in, timp pastilele astea luate ca "bomboanele" dupa cum bine zice cineva mai sus, afecteaza fertilitatea? si doamnele din viitor care acum sunt fetite care habar nu au de nimc isi vor aminti oare asta cand se vor chinui sa faca copii? asta e de urgenta pentru ca este urgenta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce întârzie menstruația?
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  • Efectele pilulei de a doua zi ar putea fi potențate de un medicament antiinflamator
  •