scurgeri :D

01-05-2009
AaNi
Nu este medic/terapeut
AaNi
peste 4 luni fac 18 ani...nu mai sunt virgina.ultima oara knd am facuto cu prietenul meu...s'a scurs ceva alb-galbui din vaginul meu.in cantitati destul de mari.a 2 a zi knd m'am trezit iar am avut o scurgere alb-galbuie pe chiloti..nu pot sa'mi dau seama de la ce este.si am observat si niste pete rosii...probabil e vreo alergie.de cate ori fac sex de atatea ori "elimin" substanta aia...si cateodata ma ustura pe langa vagin, knd isi baga penisul inauntru.nu stiu ce sa fac...da'ti'mi un sfat.

la fel si la el am vazut niste pete rosii.si am ajuns la concluizia k ne'am iritat din cauza parului pubian..dar nu stim sigur...de aceea vreau sfatul unui specialist
11 comentarii
0
01-05-2009, ora 22:57
AaNi
Nu este medic/terapeut
AaNi
nu ma ajuta nimeni?????:(
0
02-05-2009, ora 12:00
petruel
Nu este medic/terapeut
petruel
Scurgerile pot fi 2 chesti. 1 POate fi o infectie si pt asta ar fi indicat sa mergi la medic. POate e ceva micoza, se pot face bai de apa cu bicarbonat dar ar fi bine de vazut la medic. Un sfat suplimentar ar fi sa nu lasi orice magar sa-si bage. in tine, asigura-te ca nu are o infectie. Ne trebue sa aiba sida ca sa nu faci sex cu el, infectiile sunt de multe feluri. Gandeste-te ca pe la 30 de ani poate te mariti, cat de uzata te imaginezi ca vei fi atunci. Ia si penicilina, aia te fereste de multe, inclusiv previne sifilisul.

2. Scurgerile se inmultesc dupa inceperea activitatii sexuale, si au legatura cu fiziologia normala a ap genital. Iti recomand o carte care e bine s-o citeasca orice femeie. "Bucuria de a fi femeie"
0
02-05-2009, ora 20:19
AaNi
Nu este medic/terapeut
AaNi
ms mult petruel
0
02-05-2009, ora 22:54
AaNi
Nu este medic/terapeut
AaNi
vreau si alta parere
0
03-05-2009, ora 15:59
petruel
Nu este medic/terapeut
petruel
Sa-ti mai dau detalii despre scurgerile normale. Daca ar fi sa le descriu cronologic as incepe cu menstruatia. E posibil dupa ce nu mai esti virgina menstruatia sa fie mai abundenta, cu dureri mai mari, alteori mai mici. Pt unele dureaza 4, 5 zile, la altele e mai mult pana la 12 zile. Ce e important de stiut ca cam orice scurgere inseaman o deschidere a "cailor" mai exact a cervizului, poarta de intrare in uter. Adica, sti, e vaginul, si apoi uterul, intre ele orificiul cervix. Cand se deschide acest cervix pt menstruatie, curge sangele (explicatie cam babeasca) asta inseamna ca uterul e "deschis". De aceea e indicat sa nu ai contact sexual in timpul menstruatiei pt ca esti mai predispusa la contactari de boli.
Dupa menstruatie, cervixul se inchide cu un "dop" de mucus care nu permite intrarea a nimic in uter. In momentul ovulatiei (cu cateva zile inainte) printr-un proces hormonal, se declaseaza inmuierea acestui "dop" de mucus si impreuna cu inca un lichid mai apos, si cleios, si un pic transparent incepe sa curga. E un fel de pregatire pt feccundarea ce poate avea loc in timpul ovulatiei. Aceste scurgeri pot fi mai abundente dupa deflorare. dupa trecerea ovulatiei nu as putea sa zic ca sunt alte scurgeri.
Inca ceva, o activitete sexuala regulata inseamna si producerea de secretii specifice femeii si totodata primesti si "lichidele" barbatului. E normal ca alea sa le gasesti dimineata pe chilotel. :) si au miros cam naspa. :( Compensezi cu obiceiuri noi de igiena.
dar inca odata, dute la un medic, o femeie trebuie sa mearga cel putin odata pe an la un control.
0
03-05-2009, ora 17:40
AaNi
Nu este medic/terapeut
AaNi
nu'i nimik, dk e o explicatie cam babeasca...vreau sa stiu kt mai multe.
m'as duce la un control, dar imi este frica si in plus, mama nu stie...si nici eu nu stiu cum sa'i zic...:D:D:D:((
0
04-05-2009, ora 23:48
petruel
Nu este medic/terapeut
petruel
Cere ajutorul la o prietena de incredere care e mai invarsta, sau la o profesoara tanara fara idei preconcepute, in care ai putea avea incredere si lejeritate. Poate iti recomanda un cabinet si poate chiar te insoteste. Nu te increde in neamuri ca-s cel mai al-dracului. Parerea mea e ca cea mai de incredere persoana ramane toata viata mama, daca nu e un caz special de lipsa de intelegere.
0
05-05-2009, ora 19:02
AaNi
Nu este medic/terapeut
AaNi
am incercat sa vb cu o profesoara care imi este si prietena de altfel.si mi'a zis k dk vreau sa merg la un control merge ea cu mine...si a zis k de fiecare data cand am nevoie de ceva, sau sa vb cu cineva sa merg la ea si sa'i zic.
in prietenele mele de la scoala nu ma incredere ptr k nu sunt de incredere...
cel mai bine ar fi sa vorbesc cu mama...si sa'i spun framantarile mele.desi ii va fi greu..sper k ma va intelege.
Multumesc!
0
18-05-2009, ora 11:15
ColetteG
Nu este medic/terapeut
ColetteG
Nu sunt medic, dar pentru ca sunt femeie, poate te ajut si eu cu ceva sfaturi. Scurgerea depinde foarte mult de culoarea ei, cat e de consistenta si de mirosul acesteia. Un prim sfat pe care ti l pot da este sa nu uiti de igiena, dupa fiecare act sexual, atat tu, cat si partenerul tau trebuie sa va spalati-apa si sapun si apoi o luati de la capat :)-poate fi chiar mai interesant si preludiu sa dureze mai mult. In cazul in care ai si usturime, roseata si durere la penetrare, iar dupa lubrifiere, ramane totusi o stare de disconfort in timpul actului, e posibil sa ai o candidoza. Nu te speria, peste 80% dintre femei au sau au avut asa ceva. Ea poate sa apara si dupa tratament cu antibiotic. Sau e posibil sa fie o infectie, sfatul meu este sa mergi cu incredere la un consult ginecologic, dar e problema cu banii, da un telefon, te programezi si intrebi cat costa. Tratamentul pentru candidoza trebuie facut de ambii parteneri, tu ovulele, unguent si tratament medicamentos oral, 7-10 zile fara sex, iar partenerul tau probabil doar unguent.
Dar iti repet, dupa un control va veti simti mai bine si mai in siguranta. Cu o igiena bine facuta in cuplu si in particulare, evitati problemele si neplacerile.
Multa sanatate si sa auzim de bine!
0
18-05-2009, ora 18:14
AaNi
Nu este medic/terapeut
AaNi
Multumesc ptr sfat...voi merge la un control dar o voi lua si pe mama cu mine...ptr k vreau sa stie ce am...nu vreau sa o mai mint si sa'i ascund anumite kestii...
Va multumesc...!!
0
11-06-2009, ora 23:25
camy16
Nu este medic/terapeut
camy16
am si eu o problema..am 16 ani si de 3 zile mi-am inceput viatza sexuala...chiar si acu dupa 3 zile ink mai sangerez:-s...nu foarte mult, dar cand sangerez ma doare putin si burta, foarte putin...am vorbit cu prietenele mele si unele au zis k poate nu aveam himenul destul de elastic sau prea gros:-??.nu sunt prea documentata si vreau sa stie doar dak e normal pt k mam km speriat:-s...ma poate ajuta cnv?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •