se pote vindeca boala hodgkin?

24-05-2007
bxnmel
Nu este medic/terapeut
bxnmel
am aceasta boala hodgkin de un an si 4 luni tratata cu chimio si mie teama de recidiva.ce sansa am boala sa nu revina? a fost in stadiul 2b localizare supraclaviculara
58 comentarii 12 Înainte ›
0
05-06-2007, ora 00:00
DanV
Nu este medic/terapeut
DanV
Sansa naturista. Nu sunteti primul in aceasta situatie. -*



(*modificat de administrator)
2
13-07-2007, ora 00:00
magiscar
Nu este medic/terapeut
magiscar
Buna, numele meu e Carmen. Am fost diagnosticata cu boala hodgkin la varsta de 16 ani iar tot tratamentul a durat pana la 18 ani {citostatice, splenectomie, cobaltoterapie}. Acum am 37 de ani si sunt ok.Astept vesti de la tine
1
15-10-2008, ora 00:00
bxnmel
Nu este medic/terapeut
bxnmel
sunt ok.acum m-am casatorit in 17 08 2008.sunt super fericita si la anu imi doresc un bebe.sper sa fie bine si sa fie sanatos si el si eu si sotul meu sanatate la toata lumea
1
26-05-2009, ora 12:56
mihai.iulina
Nu este medic/terapeut
mihai.iulina
Buna ziua!. Ma numesc Iuliana Mihai, sunt din Galati. Sotul meu, in varsta de 27 ani, a fost diagnosticat in noiembrie 2008 cu limfom Hodgkin cu scleroza nodulara, stadiul III B tip I (in urma biopsiei facuta la 2 ganglioni extrasi din zona gatului). A facut chimioterapie cu ABVD, timp de 6 luni (de 2 ori pe luna). Dupa chimioterapie, a efectuat examen CT, in urma caruia a rezultat absenta ganglionilor (in noiembrie 2008, tot la Computer Tomograf, se evidentiase ca avea ganglioni de aproximativ 3-4 cm supraclavicular, inghinal, axial, paratraheal, mediastinal). Chimioterapia a inceput-o la Spitalul Fundeni, sectia Hematologie, dar dupa prima cura a fost externat spunandu-i-se sa caute in alta parte tratamentul, deoarece ei nu mai au ABVD. Am gasit la SPitalul Judetean Galati, sectia Oncologie, la doctor Vasile Rodica. Dumneaei i-a administrat tratamentul (12 cure). Dar acum, ni s-a spus ca nu poate sa determine daca boala este intr-un stadiu inferior sau daca este in remisie, si daca este nevoie sau nu sa continuie tratamentul si cu radioterapie. Pentru a sti cum sa actioneze mai departe, i-a recomandat sa faca o scanare PET-CT. Am aflat ca sunt 2 centre, unul la Oradea, altul la Bucuresti. Costa 5100 ron, o suma destul de mare, avand in vedere ca nu se deconteaza nici macar partial, desi este asigurat medical. Intrebarea mea, pentru cei care au trecut prin aceasta boala, este daca nu cumva exista si o alta metoda inafara pet-ct-ului de a determina eficacitatea chimioterapiei, stadiul la care a ajuns boala in acest moment (sau poate ca este in remisie!!, ceea ce ne dorim ffff mult). Va rog din suflet, astept raspunsuri si sugestii, deoarece este destul de dificil sa strangem aceasta suma, mai ales ca ni s-a spus ca scanarea pet-ct trebuie refacuta si la sfarsitul radioerapiei (daca i se va recomanda pana la urma sa faca si radioterapie). Chiar daca acum vom strange aceasta suma, este f greu sa gasim la fiecare 6 luni cate 50 milioane lei vechi. Va multumesc!
0
23-06-2009, ora 16:51
marius69
Nu este medic/terapeut
marius69
Ma numesc Marius am 40 de ani si am si eu din nefericire boala hodgkin.Am efectuat 12 cure ABVD, 3 cure EVA si in urma unui CT de control a reesit ca un ganglion din mediastin initial de 6-7 cm este in prezent de 2.7 cm. Multi doctori mi-au spus ca parerea lor este ca ganglionul respectiv este rezidual dar nu pot garanta gradul de activitate, drept pentru care mi-au recomandat PET CT.Chiar astazi am facut programare la Oradea pentru 30.06.2009. Pretul unei astfel de investigatii este de 4000 ron {ptr. mihai.iulina}, nu este ieftin de loc dar ce sa facem. Pet ct se repeta la minim un an. Sanatate multa.
0
24-06-2009, ora 08:13
mihai.iulina
Nu este medic/terapeut
mihai.iulina
Pentru Marius Stiu ca la PetPozitron Oradea pretul este 4000 ron am consultat si site ul lor si site ul celor de la Euromedic Pet Ct Bucuresti Am reusit sa strangem banutii cu ajutorul unor oameni care ne au inteles necazul iar sotul meu a facut saptamana trecuta pe 18 iunie scanarea pet ct la Euromedic Bucuresti La acest centru medical pretul scanarii este 5100 ron Noi fiind din Galati am preferat sa mergem in Bucuresti desi este mai scump deoarece este mult mai aproape de noi si avem si rude in Bucuresti unde am putut sta Daca am fi mers la Oradea drumul ar fi fost mult prea obositor pentru sotul meu care inca nu se simte foarte bine in urma citostaticelor iar diferenta de 1100 ron cu siguranta am fi cheltuit o pe benzina si cazare acolo asa ca am ales varianta care a fost mai putin obositoare pentru sotul meu Rezultatul de la pet ct a fost bun medicul care a efectuat scanarea i a spus ca din ceea ce vede parerea dumnealui este ca sotul meu este in remisie aspect pet ct nesugestiv pentru prezen a de modific ri cu substrat oncologic constituite n prezent dar boala hodgkin netinand de specialitatea dumnealui a spus ca nu ne poate spune care este protocolul medical ce trebuie urmat de acum inainte si ne a recomandat sa ne intoarcem la hematolog si oncolog Ne am intors cu rezultatul la Galati la oncologul care l a tratat pana acum iar acesta doreste sa mai facem si o biopsie la maduva saptamana viitoare Sper sa fie si la aceasta rezultatul bun si sa ne spuna si oncologul vestea cea buna ca este in remisie Sanatate tuturor
0
08-07-2009, ora 17:12
marius69
Nu este medic/terapeut
marius69
Am facut pet -ul si mi-au spus ca sunt in remisie metabolica completa.Sunt foarte bucuros.La Oradea medicii si asistentele de Pozitron Diagnostika sunt extraordinari, atat profesional cat si sufletisti. Merita toti banii. Mesajul meu pentru toti cei care sufera de aceasta boala {boala hodgkin} este sa nu-si piarda nici o clipa speranta si increderea ca va fi bine.Va doresc tuturor multaaaaaaaaaaa sanatate si noroc.
Pentru fam.Mihai din Galati numai bine, va tin pumni, sper ca la data cind scriu acest mesaj, sa aveti rezultatul bun pe care il asteptati.
MULTA SANATATE TUTUROR.
0
23-08-2009, ora 18:26
celi
Nu este medic/terapeut
celi
buna! tocmai am fost si eu diagnosticata cu boala hodgkinsi sunt disperata pt ca nu stiu prea multe despre citostatice, daca au efecte secundare si care sunt ele, am 31 de ani si 2 copii sunt disperata pt copii mei nu pt mine, as vrea sa imi spuna si mie cineva daca e o boala care se vindeca sau nu, as dori sa vb cu cineva care a trecut prin aceiasi situatie. multumesc si sanate tuturor!
0
30-08-2009, ora 11:34
marius69
Nu este medic/terapeut
marius69
ptr. Celi. Referitor la hodgkin este o boala vindecabila{cel putin asa se zice}, eu cel putin {si ca mine multi altii} am invins-o. Despre citostatice ce pot sa-ti spun, nu sunt prea blinde, ca reactii adverse {caderea parului} etc, nimic special. Problema este sa urmezi tratamentul cu strictete si totul va fi bine.Eu am fost depistat cu hodgkin in mai 2008, iar acum sunt bine {vindecat}. Eu am 40 de ani si tot doi copii, nici mie nu mi-a fost usor dar am reusit {si ca mine credema toti "colegii" mei de la SP. COLTEA BUC. Daca te pot ajuta cu ceva cred ca adresa mea de email este aici pe forum. Multa sanatate, curaj, rabdare si credinta.
0
11-09-2009, ora 16:18
georgeiosif
Nu este medic/terapeut
georgeiosif
Cum a-ti descoperit boala Ce analize a-ti facut?
0
13-09-2009, ora 23:02
mio2060
Nu este medic/terapeut
mio2060
buna, am si eu o intrebare pentru toti cei care sunt sau au fost diagnosticati cu linfom hodgking; in iulie 2007 mi s a pus acest diagnostic, am urmat tratametul de citostatice ABVD 6 cure (de 2 ori pe luna) dupa ce l am terminat am fost in Italia la PET (20.02.2008) pentru a vedea cum a decurs tratamentul (mdicii de acolo mi au spus ca m am vindecat si de acum ininte sa am grija de mine ). In mai 2009 am facut 25 sedinte de radioterapie la spital Fundeni, sunt bine numai ca din cand in cand mai am dureri de spate (poate fii asta un semn ca imi cresc din nou ganglionii sau este doar o urma de la radioterapie?). Acum pe 28 septembrie sunt programata la tomograf pentru a se vedea rezultatele de la radioterapie si imi este foarte frica.
0
15-09-2009, ora 15:55
CARMEN1968
Nu este medic/terapeut
CARMEN1968
pentru Celi
eu am fost depistata in 2002 cu B.H. st IV B celularitate mixta, am facut 6 cure ABVD de citostatice si am intrat in remisie, de atunci sunt foarte bine imi continui viata normal, binenteles cu mult mai multa grija cu alimentatia si cu odihna.Acum am 41 de ani lucrez, am o viata ca orice om normal, am o prietena f.buna care a fost in perioada de tratament in aceiasi situatie cu non -hodgkin si ea e in remisie, am fost tratata la sp.jud Brasov si prietena mea la fel
eu iti doresc multa sanatate, credinta, putere si rabdare
ptr orice intrebare oricand cu drag, aici sau pe mailul meu personal
0
29-09-2009, ora 20:07
oprina
Nu este medic/terapeut
oprina
autor:oprina

eu am fost depistata in 2006 cu hodgkin stadiul lllB, am facut 6 cure ABVDsi am intrat in remisie, am facut in 29 martie 2007 primul pet/ct, al doilea in 2008 ambele avand concluzia finala REMISIE COMPLETA iar anul acesta pe 09.09.2009 au aparut ceva modificari la pet/ct, nu stiu ce sa mai cred dar imi este tare frica de ce va urma.Acum astept ca mediciI sa ia o decizie si sa-mi spuna ce este de facut.Ptr.orice raspuns sunt pregatita si voi lupta in continoare, sanatate si numiai bine va doresc!
0
02-11-2009, ora 15:51
bralukkka
Nu este medic/terapeut
bralukkka
Buna ziua
O persoana foarte apropiata, o tanara de 19 ani, a fost diagnosticata cu boala hodgkin si i s-au administrat anticoagulate.Inca nu a inceput tratamentul, pt ca medicii inca nu stiu sigur stadiu bolii, desi i s-a facut biopsie.De fapt au zis ca e posibil sa nu fie boala asta, sa fie una mai putin grava..insa pana se decid ei, as vrea sa stiu ce sanse sunt de vindecare, banuind ca e in stadiul 2, din cate am citit eu.
va multumesc si va doresc muulta sanatate!
0
07-11-2009, ora 21:53
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Buna seara!
As vrea sa va intreb pe cei care aveti sau ati avut aceasta boala, care au fost simptomele, cum ati descoperit-o ce analize ati facut? Va multumesc!
0
10-11-2009, ora 15:52
bralukkka
Nu este medic/terapeut
bralukkka
o verisoara de a mea are boala asta.la ea a inceput totul prin marirea ganglionilor de la nivelul gatului.Alte simptome nu avea.Prin martie si-a facut o biorezonanta(la un centru naturist), unde i s-a detectat aceasta boala.au urmat o serie de analize la sange unde nu i-a iesit nimic, inafara de VSH marit.Dupa analizele astea ne=am mai linistit, doctorii ne-au zis ca are mononucleoza si ca trece de la sine.Nu i-a trecut si dupa o luna sau doua a inceput iar sa umble pe la medici.I s-a prescris un medicament, predninson parca, care a avut un efect:s-au micsorat si chiar au disparut acesti ganglioni.Insa dupa alte2 luni s-au marit la loc.Acum e in Italia, unde i s-au facut 2 biopsii si e posibil sa urmeze si a treiamedicii suspecteaza boala insa nu stiu sigur.
Cert e ca Acesta boala nu poate fi detectata prin analize la sange, ci doar prin biosie, insa nu stiu de ce in cazul verisoarei mele aceasta nu a dat rezultate, intarziiind astfel inceperea tratamentului.
va doresc multa sanatate si curaj!
0
11-11-2009, ora 18:00
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Buna seara! In cazul unei biopsii, cei care ati facut-o vi s-a facut anestezie locala sau generala? Va rog daca puteti sa imi spuneti. multumiri!
0
11-11-2009, ora 18:50
oprina
Nu este medic/terapeut
oprina
buna seara!in cazul meu a fost o mare poveste de diagnosticare a boli, au fost foarte multe investigatii, multe nopti nedormite si in final eu am fost cea care m-am pipait si mi-am gasit un nodul in clavicula la gat de la care a pornit toate investigatiile si toata durerea, a urmat operatia de unde s a facut anestezie locala si biopsia asa a inceput si urmata de chimioterapie cu ABVD la spitalul coltea urmata de remisiune completa, cu doua peturi negative si al treilea cu o mare surpriza(recadere)in mediastin.Acum imi este tare greu sa o iau de la capat cu curele de chimioterapie dar asta e si nu pot schimba nimic din toate aceste lucruri si totodata neplaceri in viata mea.CURAJ CELOR CE LUPTA CU ACEASTA BOALA INCURABILA!Eu mai incerc o data si gata, ma retrag din aceasta cursa a vietii care pana la urma va sfarsi indiferent de tratamente.Sanatate tuturor si curaj!
0
12-11-2009, ora 13:56
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
pt oprina, in urma cu cat timp ai fost depistata cu aceasta boala, si cat au durat curele de chimioterapie? sunt dureroase ? Multa sanatate iti doresc
0
12-11-2009, ora 16:37
oprina
Nu este medic/terapeut
oprina
Pentru deeafily.Am fost diagnosticata in anul 2006 avand 32 ani atunci iar acum sunt nevoita sa o iau de la capat pentru copil, in rest ce sa ti mai spun ca e foarte dur tratamentul, esti aproape drogat in timpul curei ca nu ti revi bine si urmeaza urmatoarea cura, eu am facut 12 sedinte adica 6 cure. - Acum mai rau este ca nici citostaticile nu se mai gasesc la noi in tara si ma costa o groaza de bani le am gasit in Ungaria si ma costa 500 euro, ce sa ti mai zic ca dupa aceia trebuie facut si petul, iarasi sa vad efectul chimioterapiei.In concluzie e nevoie de banii in aceasta boala nenorocita.Sanatate si mult curaj! -
0
12-11-2009, ora 19:44
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Pt oprina. Cum de ti s-a facut biopsia cu anestezie locala? Mie mi s-a spus ca mi se va face cu anestezie generala.Eu am un ganglion supraclavicular in partea stanga, cam maricel 4-5 cm.Ai fost internata cand ti s-a facut biopsia sau te-a lasat acasa? Cat a durat interventia? Multa sanatate si mult curaj iti doresc si eu tie. Dumnezeu sa ne ajute!
0
12-11-2009, ora 20:18
oprina
Nu este medic/terapeut
oprina
Da cu anestezie locala, tot in partea stanga am avut un ganglion cu diametrul de 2 cm, si mi sa stabilit diagnosticul de boala hodgkin cu scleroza nodulara stadiul IIIBCLASICtip B.N.L.I, AM FOST INTERNATA O SAPTAMANA la spitalul colentinape chirurgie generala la profesorul dr.Sorin Simion si interventia a durat 1 ora si jumatate.Cati ani ai?sper sa nu te supere intrebarea mea.Mult succes!sanatate!
0
12-11-2009, ora 20:45
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Multumesc pentru detalii, nu are de ce sa ma supere intrbarea ta. Am 29 ani. Ieri am fost la hematologie in Cluj eu fiind de aici. Mi s-a facut punctie dar nu s-au gasit celule care dau boala Hodgkin. Doctorita de laborator mi-a spus ca acest lucru nu inseamna ca nu exista ci doar ca poate sunt prea inchegate. La fel a zis si dr. hematolog ca aceasta punctie nu prea e concludenta si m-a trimis la chirurg pentru biopsie. L-am intrebat daca e chestie de internare si dr. hematolog a zis ca nu, e chestie de cateva minute.Chirurgul mi-a spus ca imi va face anestezie generala. Dimineata merg la biopsie.De aceea te-am intrebat cat a durat biopsia ta.Mi se pare ca a durat destul de mult. Ganglionul meu e cam mare, 5cm. Multumesc pt toate si multa, multa sanatate la toata lumea
0
18-11-2009, ora 23:21
oprica.eugen
Nu este medic/terapeut
oprica.eugen
Buna seara! Numele meu este Oprica Eugen. Am suferit si eu de aceasta boala iar in urma tratamentului sunt in remisie completa-am facut PET-ul la Oradea care a confirmat lucrul acesta. Boala a fost in stadiul IIIB tipI;UN STADIU DESTUL DE AVANSAT dar nu de neinvins!
Am avut avut concediu medical timp de 1an dar acum sunt iarasi la servici si ma simt foarte bine.
Vreau ca toti cei care sufera de aceasta boala sa se vindece.
0
19-11-2009, ora 16:55
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Buna seara Eugen! As vrea sa te intreb cum ai facut cu concediul. Nu stiu cum se procedeaza sau ce trebuie facut pt a primi concediu pe o perioada atat de lunga fara a-ti pierde serviciul.Cand ai avut acesta boala? Ce inseamna PET?Cum s-a manifestat la tine acesta boala(ganglioni mariti, transpiratii). Multa sanatate si iti multumesc.
0
19-11-2009, ora 17:22
oprina
Nu este medic/terapeut
oprina
buna deeafily ai facut biopsia?Cum ti a facut anestezia generala s au locala?, medicalul ti l da medicul hematologpana te vindeci de aceasta boala nu trebuie sa ti faci griji din cauza asta, e dreptul tau si de la servici nu au voie sa te dea afara.Pet este o analiza care arata daca te ai vindecat e ceva mult mai performant decat tomograful computerizat(C.T), s-au ai intrat in remisie dupa tratament.Pana atunci daca ai boala asta mai ai de luptat cu chimioterapia cu cobaltoterapia asta in functie de ce ti spune medicul hematolog.SANATATE si mult curaj pentru ca nu o sa fie usor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
19-11-2009, ora 19:31
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Buna oprina! Da am facut biopsia cu anestezie generala, vinerea trecuta la Institutul Oncologic din Cluj. Inca sunt cu firele sambata le scot.Bine ca a trecut. Iti multumesc pt detalii, nu stiam cum e cu concediu, cat poti lipsi sau ce se poate face. Tu cum esti, ca am inteles ca a revenit la tine ? Mult curaj si tie si sanatate inainte de toate.
0
19-11-2009, ora 19:32
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Astept rezultatul cam in 14-21 zile.Sanatate tuturor
0
27-11-2009, ora 15:10
oprina
Nu este medic/terapeut
oprina
Am reanceput curele cu A.B.V.D e groaznic de rau, mi-a mancat sufletul boala asta incerc sa ma mobilizez si sa merg mai departe!
0
27-11-2009, ora 17:35
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Pt oprina, mult curaj, multa forta si incredere. Sanatate iti doresc. Eu astept inca rezultatul. Cate cure va trebui sa faci acum si tot la interval de 15 zile? Sanatate, inca odata
Adaugă un comentariu / răspuns
58 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: