Semințe chia - Biosano - Întrebare

27-03-2017
Claudiu Ionescu
Nu este medic/terapeut
Claudiu Ionescu
A consumat cineva semințe chia-------*?
Ce beneficii ați obținut?
Se pot consuma în cadrul unei diete pentru slăbit sau pot fi combinate în dieta rina?
-------*

(*modificat de admin)
2 comentarii
0
29-03-2017, ora 10:34
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Semintele de chia reprezinta o sursa benefica de nutrienti, ideala a fi inclusa in cadrul unei diete sanatoase. Este dificil de spus daca anumite modificari pozitive cu privire la starea de sanatatea au loc exclusiv datorita consumului de chia. Insa, datorita aportului considerabil de fibre (peste 10 g la portia de 30 g), imbunatatirea tranzitului intestinal ar putea fi unul dintre beneficiile cele mai evidente.

Semintele de chia pot fi consumate in cadrul unui program echilibrat pentru pierderea in greutate, fiind o sursa de carbohidrati si in principal de fibre, proteine, concentrata in vitamine si minerale. Trebuie insa sa se respecte portia de chia, cat si a celorlalte alimente pe care le consumati. In momentul de fata nu se poate spune cu certitudine daca acestor seminte li se poate atribui si beneficiul scaderii ponderale, sau modificarilor dietetice si de stil de viata care au loc atunci cand se doreste slabirea.

Ele pot fi incluse in cadrul dietei Rina, în ziua carbohidratilor. Atentie mare insa, sa fie hidratate corect semintele inainte de a fi consumate, acestea avand o capacitate extraordinara de a absorbi lichidele și de a forma geluri la nivelul segmentelor gastrointestinale. De asemenea, trebuie sa va hidratati corespunzator!!

Nu va axati dieta pe un singur aliment ci pe diversitate, moderatie si alegeri alimentare corecte, din toate grupele, in proportiile recomandate. Atentie la dietele „etalon” cum este si dieta Rina. Atunci cand se urmareste pierderea in greutate, ideal este ca modificarile din alimentatie sa fie sustenabile astfel incat sa poata fi mentinute si atunci cand se ajunge la greutatea dorita. Mentinerea greutatii este adevarata provocare si nu slabirea!

Cititi in articolele urmatoare mai multe despre dieta Rina (http://dieta.romedic.ro/dieta-rina-2) si dietele populare de slabit (http://dieta.romedic.ro/cele-mai-populare-diete-in-romania-anului-2016).

Atentie la exces, pentru a nu impiedica absorbtia unor nutrienti din alte alimente.

Atunci cand doriti sa pierdeti in greutate trebuie de asemenea sa va alimentati sanatos! Plus ca nu e vorba doar de kilogramele afisate pe cantar, ci de compozitia corporala si conservarea tesutului muscular activ metabolic!

Mult succes in alegerile pe care le faceti si aveti grija sa fie pro-sanatate in primul si primul rand!
0
20-04-2017, ora 16:35
Dietetician Calutu Mirela
Nutritie si dietetica, Craiova
Dietetician Calutu Mirela
Stimate domn,
Semintele de chia, fara doar si poate, sunt o sursa bogata de acizii Omega-3, confera energie si au un continut bogat in fibre, proteine perfect digerabile, minerale si vitamine, exercita un adevarat „efect de perie” la nivelul tubului digestiv. Consumul lor iti confera incredere in sine si asigura un tonus corespunzator, care, pe langa senzatia de satietate, iti da o motivatie in plus in a incepe sa consumi mai putin cantitativ – prin faptul ca pot inlocui o masa – beneficii care concura in asigurarea unui confort psihic necesar in regimul de urmat.
Ca aliment de sine statator - nu este un aliment pe care sa se bazeze un regim hipocaloric conceput pentru slabit.
In dieta Rina pot fi consumate in diferite combinatii – avand in vedere ca acestea sunt atat de versatile si pot fi utilizate in functie de gustul fiecaruia.
In speranta ca raspunsul meu v-a ajutat in deciziile dumneavoastra, va mai asteptam intrebarile!
Sanatate si toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.