Slabiciune fizica si psihica

02-01-2009
profu
Nu este medic/terapeut
profu
Am varsta de 60 ani, ocupatia cadru didactic (prof matematica). Sunt o fire sportiva (nu stau toata ora la catedra, umblu mult pe jos, umblu la jogging), nu sunt supraponderal, nu am vicii, nu sunt hipertensiv.

In ultima perioada am constatat urmatoarele simptome:
- simt o slabiciune fizica generala (musculatura foarte moale; articulatiile sunt slabite si paraie).
- simt durere si usturime in ochi (atat cu ochelari cat si fata)
- am o stare psihica incordata (nervozitate; agitatie; panica; tristete; lipsa de motivatie).
- functiile cognitive (memoria; gandirea) sunt greoaie.
- am o dispozitie foarte proasta dimineata si ceva mai buna spre seara.
- noaptea dorm in mai multe reprize iar cand mai trezesc adorm mai greu.
- ameteli (atat inainte cat si dupa ce am luat medicamente)
- in ciudat faptului ca am pofta de mancare in ultimele luni simptomele enumerate mai sus s-au agravat si am pierdut si din greutate.

Prin urmare am efectuat urmatoarele analize:
- analiza de sange (hemoleucograma completa, vsh, glicemie, colesterol, trigliceride, tgo, tgp) - cu valori normale
- analiza de urina - cu valori normale
- ecografie abdominala - nu a pus in evidenta probleme majore

Medicatie prescrisa:
- asentra
- lucetam
- milgama injectabil
- ginseng

Iau medicamentele prescrise de cca 10 zile, m-am odihnit mult insa pana in momentul de fata n-am constatat nici un fel de ameliorare a simptomelor.

As fi recunoscator daca ati putea face o sugestie cu privire la posibila cauza / posibilele cauze ale acestor simptome si ce ar trebui sa fac se amelioreze acestea.
2 comentarii
0
02-01-2009, ora 16:36
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Parerea mea este ca Asentra nu trebuie sa iei.Efectele sale se vad abea peste tri-patru saptamani de la inceperea tratamentului.Intr-adevar, nu da dependenta, dar efectele secundare nu sunt de neglijat, tratamentul e de durata, cel putin un an jumatate si, sa fim seriosi, problemele tale sunt de natura psihologica, emotionala, care se pot rezolva si fara antidepresive.Nu sunt necazuri la locul de munca sau in familie, in ultimul timp?La standul de carti intr-un supermarket am gasit anul trecut o carte foarte buna scrisa de Norman Vincent Peale numita "Forta gandirii pozitive".Ti-o recomand.Exista tratamente naturiste pentru depresie si oboseala cronica; fa mereu miscare [ plimbari cu o companie placuta, innot, ciclism, tenis etc.], inscrie-te la un curs de dans, intalneste-te cu prieteni la un sah, o tabla, discuta cu noi pe forum, incearca sa-ti rezolvi cu calm si intelepciune problemele.Cred ca mai degraba te-ar ajuta un psiholog decat un psihiatru.Celelalte medicamente sunt bune, dar si efectul acestora se va vedea putin mai tarziu.Numai bine!
0
08-01-2009, ora 21:28
profu
Nu este medic/terapeut
profu
Salutari,
multumesc mult pentru raspuns si imi cer scuze ca raspund abia acum, dar am "umblat" dupa multe in ultima perioada.
Intr-adevar problema par a fi mai mult de natura psihologica, asa ca am si tinut cont de sfatul tau si mi-am comandat cartea respectiva de pe librarie.net.
sper sa ajunga in 1-2 zile.

Multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns