stafilococ auriu

14-12-2009
jotunder
Nu este medic/terapeut
jotunder
Buna ziua.
Acum 2 ani, in urma unei antibiograme, mi-a fost depistat stafilococul auriu coagulazo pozitiv. Eram plina de bube, purulente, pe piept, spate, putin pe fata si, in urma unei epilari la domiciliu, doar cu aparul de epilat propriu, mi-au iesit si pe picioare şi zona inghinală. Cred ca aveam cate o punguta de puroi la radacina fiecarui fir de par. Am urmat tratament cu Ofloxacina, apoi Ciprofloxacin dar, desi s-au ameliorat mult, nu s-au vindecat definitiv. Anul acesta, in toamna, am efectuat o noua antibiograma, la Institutul Cantacuzino Bucuresti şi mi-a iesit tot stafilococul auriu. Pe cutia cu autovaccinul fabricat special, scrie, , stafilococ coagulazo negativ (staf.alb), ,. Ma deruteaza putin pentru ca in urma cu 2 ani mi-a iesit (dar nu la Cantacuzino) staf.auriu pozitiv. iar acum, la Cantacuzino, negativ. Acum 2 ani mi-a fost recoltata proba de pe spate si sâni, iar acum, la Institutul Cantacuzino, de pe fata.
Este posibil ca in zona fetei sa am o tulpina de stafilococ si pe restul corpului (spate, picioare) o alta tulpina diferită ?
Acum am inceput autovaccinul stafilocociu combinat cu Cantastim, pentru imunitate, dar am auzit ca ar fi si mai eficient daca as asocia si un antibiotic la care stafilococul meu este sensibil. In cazul meu a iesit sensibil la Augmentin, Oxacilina si Ciprofloxacina. Ati putea sa imi spuneti, mai exact, cam dupa cate zile de vaccin trebuie introdus antibioticul si pentru cate zile ? As vrea sa iau Augmentinul dar nu stiu cand anume si pentru cat timp sa il iau. Am 20 de fiole de autovaccin si 10 fiole de Cantatim pe care le iau dupa urmatoarea schema : luni şi joi - autovaccin, vineri - cantastim, timp de 2 luni si jumatate, iar acum (14.12.2009) am ajuns la a 4 fiola de autovaccin.
Va multumesc din suflet pentru ajutorul pe care nadajduiesc sa il primesc.
3 comentarii
0
14-12-2009, ora 16:23
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
jotunder, ti-am lasat un mesaj privat.citeste si poate remediul asta te ajuta si pe tine!
0
14-12-2009, ora 22:10
jotunder
Nu este medic/terapeut
jotunder
Myreille, iti multumesc, din tot sufletul, pentru mesaj. Ti-am trimis si eu un mesaj in care ti-am solicitat unele lamuriri. Sper ca l-ai primit. Te imbratisez.
0
04-01-2010, ora 13:49
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
jotunder, ce ai mai facut? ai remediat problema?astept vesti si sper ca bune.numai sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Utilizarea irațională a antibioticelor și răspândirea Stafilococului auriu meticilinorezistent
  • Celulele imune pot proteja împotriva infecției cu stafilococ
  • Escherichia coli și Staphylococcus aureus, distruse în lumină de intensitate scăzută
  • De ce vaccinurile antistafilococice nu funcționează la oameni?
  • O combinație de probiotice ar putea preveni sindromul șocului toxic
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •