Stare de rau generala

22-01-2007
anusky_maria
Nu este medic/terapeut
anusky_maria
De aproximativ 8 ani ma confrunt cu o situatie forte ciudata:obosesc foarte repede, am senzatia de lesin, ameteli foarte frecvent!Ma confrunt cu situatii cand merg pe strada si simt ca nu mai pot sa respir, stare asociata cu o teama exagerata!Noaptea ma trezesc cu senzatie de sufocare, palpitatii si cu teama de a mai adormi iarasi!Aproape ca nu mai pot pleca de acasa de teama sa nu mi se faca rau pe strada!Mentionez ca aceste simptome imi apar o data sau sau de dou ori pe an si tin aproximativ o luna !Am facut in repetate randuri analize de sange si investigatii la inima si plamani insa rezultatele au iesit bune!singura problema a fost "o nesemnificativa"lipsa de calciu dupa cum mi a spus medicul!nu stiu ce sa mai fac!mentionez ca am doar 22 ani!
3 comentarii
0
25-01-2007, ora 00:00
morrigan
Identitate neconfirmată
morrigan
Din ceea ce spuneti dvs poate fi vorba de o spasmofilie(mai ales ca v-a iesit la analize si o scadere a calciului-ionic probabil) care se insoteste si cu starea aceea de teama pe care o resimtiti. Cauza spasmofiliei nu este intotdeauna determinata dar daca cineva din familia dvs a suferit de asa ceva, posibil sa fie ereditar. Se trateaza cu suplimente alimentare pe baza de calciu, magneziu si vit D, sugerez totusi sa mergeti la un internist sa va prescrie exact doza pe care s-o luati si perioada. Multa sanatate!
0
20-02-2007, ora 00:00
marinstnc
Nu este medic/terapeut
marinstnc
Aproape aceeasi simptomatologie am avut si eu in urma cu ceva ani, ba chiar mai rau. Aveam crize aproape tot timpul, eram ametit, transpiram tot, uneori din cauza palpitatiilor credeam ca voi muri. In cateva randuri am apelat si la salvare. Toate analizele ieseau bine sau aproape bine. Am fost internat in cateva spitale, am inghitit pastile cu carul, am tocat o avere la doctori si degeaba, toti spuneau ca este din cauza stresului si ca trebuie sa-mi schimb modul de viata. Toate astea au tinut pana anul trecut cand treptat treptat au disparut. M-a AJUTAT FOARTE MULT SI FAPTUL CA M-AM PENSIONAT SI AM STAT LINISTIT. Dar tot anul trecut la un control de rutina, un medic mi-a spus sa-mi fac un control pentru hepatita. Stupoare, am descoperit ca am hepatita cronica tip B care, spun medicii, este veche, de vreo 7-8 ani (adica de atunci de cand au debutat prima data problemele mele de sanatate).
Va sfatuiesc sa va faceti un control de hepatita si evitati stresul.
Multa sanatate.
0
22-03-2021, ora 13:30
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Apelați la un psiholog clinician. Din ceea ce descrieti se conturează tabloul clinic al anxietatii însoțită de atacuri de panica. Efectuați o evaluare la un psiholog și dacă este cazul vă va îndruma spre un medic psihiatru. Este important sa urmați sedinte de terapie psihologica. Va va ajuta sa identificați cauzele psihice ale acestei stări si va va invata tehnici pentru diminuarea acestor simptome.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: