stern asimetric

buna ziua.fetita mea in varsta de 12 ani are sternul usor asimetric in sensul ca in partea stanga este un os (care pare pozitionat orizontal la atingere) care-i mai iesit in afara decat cel din dreapta.de fapt acest os este normal din cate am vazut la ceilalti membrii ai familiei.problema este celalalt care este putin prea in interior.mentionez ca fata face dans sportiv de performanta de cca 5 ani si ca aceasta problema am sesizat-o de cateva zile, nu este dureroasa si deocamdata nu este decat o mica problema de estetica.as dori sa stiu daca exista vreun tratament si daca pe viitor se poate agrava.multumesc.
3 comentarii

fiul meu a avut asa ceva -pe la aceeasi varsta-si dr. a explicat ca se datoreaza cresterii rapide in inaltime, ca urmare i-a recomandat inotul si de atunci totul e BINE.
nu a recomandat niciun tratament.
nu a recomandat niciun tratament.

sper sa aveti dreptate.intr-adevar fata a crescut mult in timp relativ scurt.multumesc pentru sfat

Ma numesc Ionut si am 26 de ani, am fost diagnosticat cu Pectus Carinatum, deformatia este evidenta, d.p.d.v. clinic nu am sesizat nimic sever inca. Care este procedura cea mai eficienta pt un rezultat bun estetic cat si cllinic. Cu stima, va multumesc.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Umflatura in piept si durere
- 5operatie de stern infundat - sfaturi
- 5Intrebare in legatura cu mersul la sala
- 3Dureri la capatul sternului
- 0refacerea dupa operatie de stern infundat-sternum excavatum
- 1Durere stern
- 5inflamatii la imbinarea cartilajelor cu sternul
- 5Gastrita, dureri stern, helicobacter
- 1Dureri in stern si furnicaturi in cap
- 6sechele rahitice, baiat 14 ani
- 3Durere in zona sternului, senzatie de nod in gat (gheara in gat etc)
- 2Umflatura palpabila sub stern
- 0Dureri stern
- 0Durere in piept, stern
- 0Durere stern si o mica umflatura fix sub stern pe mijloc.
- 1Stern în carenă *pentru domul doctor Uscatu
- 1Durere stern
- 0Durere stern
Mai multe informații despre: sternul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: