Streptococ

26-08-2018
Piketa
Nu este medic/terapeut
Piketa
Buna ziua, am o fetita de 10 ani si as dori sa stiu cum anume trebuie imunizata pentru streptococ de tip A. La varsta de 6 ani a facut scarlatina am fost internata si dupa ce am iesit din spital a trebuit sa faca moldamin. La un an dupa asta iar a facut scarlatina o forma mai usoara dar fara internare precizand medicul de la spital ca se poate trata si acasa. De atunci ne tot confruntam cu acest streptococ de tip A uneori si cu cel de tip C. Un medic de la boli infectioasa ne a prescris bronhovaxom desi ea a facut cura de trei luni cam doi ani la rand cand era mica tot l-a recomandat. As dori sa stiu unde sa ma adresez sau cum sa o imunizez sa nu mai faca atat de des acest streptococ.
Multumesc.
2 comentarii
0
26-08-2018, ora 12:29
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Nu exista modalitate de imunizare pt. Streptococ A, C...Tratamentul pt orice patologie (faringita, scarlatina...) generata de acest microb este antibioticul (penicilina in principal pe cale orala) si se efectueaza ori de cate ori este nevoie. Nu este nevoie de spitalizare, in general. NU este necesar administrarea Moldaminei la sfarsitul tratamentului antibiotic !!! Exista purtatori faringieni sanatosi si care NU au nevoie de tratament !!! Aceste lucruri au fost stabilite de mai multi ani si este bine sa fie cunoscute.
0
26-08-2018, ora 13:49
Piketa
Nu este medic/terapeut
Piketa
Multumesc pentru raspuns, ea nu este purtatoare, acest streptococ il ia cu usurinta de fiecare data cand intra in colectivitate de la alte persoane bolnave si ma gandeam ca poate exista un tatament pentru o imunizare mai buna decat sa tratam cu anibiotic la cateva luni acest streptococ.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul