Sufar de ENDOMTETRIOZA

06-02-2011
Kristinka
Nu este medic/terapeut
Kristinka
Buna ziua tuturor,

Am varsta de 41 ani si am doi copii nascuti prin operatia de Cezariana. Primul copil a fost adus pe lume in anul 2004, iar al doilea in 2006.

In urma celei de-a doua nasteri, am sangerat in permanenta, abundent si cu cheaguri mari. La doua luni dupa operatie am fost diagnosticata cu endometrita severa, moment in care s-a decis pe loc interventia prin chiuretaj pentru a evita riscul de septicemie.

Dupa aceasta interventie, continuata cu un tratament cu antibiotice s.a., 3 luni mai tarziu, am inceput sa acuz dureri atroce la nivelul intregului abdomen. Am fost in permanenta convinsa ca era un semn ca ciclul menstrual trebuia sa se reia, dar ceva nedorit si necunoscut mie se intampla. Am hotarat sa merg iar la doctor.

Dupa "n" investigatii, vizite la medici, clinici, internari de urgenta la spitale si diagnostice inexacte, intr-un final, dupa alte 4 luni, s-a stabilit diagnosticul corect "sinchie uterina" (lipirea peretilor uterini, cauzata de chiuretajul citez "efectuat cu prea mare zel"), urmat de o alta interventie salvatoare "debridare", incheiata si cu montarea unui sterilet (pentru a ajuta departarea peretilor uterului).

Steriletul a fost indepartat dupa 1 an, iar dupa cateva luni, durerile pelvine puternice au reaparut. Steriletul a favorizat instalarea endometriozei. Dupa o alte serie de investigatii (ecografie intravaginala si testul CA 125) s-a constatat aparitia a doua chistuiri ovariene, iar valoarea Ca125 a fost de 54.1.

S-a decis interventia chirurgicala pentru indepartarea chisturilor ovariene prin operatie chirurgicala clasica (peste cicatricile celor doua cezariene). In timpul operatiei s-a constatat prezenta endometriozei si necesitatea indepartarii ovarului si trompei stangi. La biopsie, chistul de pe acest ovar a iesit "endometriozic".

Pentru ca nu am reusit sa gasesc Danazol, am urmat un tratament cu Valette, timp de 1 an. In tot acest timp ciclul menstrual a fost regulat, cu volum al mestruatiei mai redus decat de obicei. Insa in decursul ultimelor 2 luni, durerile au reaparut, iar ciclul s-a dereglat. De atunci, nu ma mai mers la medic.

Singurul asa-zis remediu impotriva durerilor crunte a fost Ketonal forte si sticla cu apa fierbinte pe abdomen. Am repetat catve analize care nu au rezultat cu valori CA125 peste normal, iar ovarul ramas este curat. insa la ultimele doua ecografii transvaginale, s-a confirmat de fiecare data prezenta unui nodul adenomiotic, aparent vinovat de aceste dureri de care nu mai scap.

Mi s-a prescris un tratament cu DIPHERELINE 11, 25 mg pentru 3 luni, dar pretul il face greu accesibil. Au existat si doua propuneri: 1. histerectomie ; 2. interventie cu laparoscop pentru curatarea zonelor afectate.

In acest moment, nu stiu exact care este stadiul/gradul/gravitatea afectiunii mele si care sunt masurile corecte de urmat. Din motive lesne de inteles nu am dat numele medicilor care m-au avut in observatie pana acum. Insa, doresc extrem de mult sa primesc un raspuns din partea unui medic care este specializat in acest domeniu, cunoaste foarte bine aceasta afectiune, si care sa imi poata explica ce se intampla si ce trebuie facut.

Va multumesc mult pentru atentia acordata si astept cu nerabdare raspunsurile Dvs.

Kristinka
2 comentarii
0
06-02-2011, ora 23:45
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
lucrurile nu sunt clare cu tine.esti din Bucuresti?eu personal sunt de conceptia americanului, nu tin in organism organe care nu sunt vitale.pot trai fara organe genitale, este adevarat ca esti cam tanara, dar mai bine asa, ai si 2 copii, deci suficient, asa ca mergi la un medic si stai serios de vorba.
0
07-02-2011, ora 10:36
Kristinka
Nu este medic/terapeut
Kristinka
Pentru vasi61:

Multumesc pt raspuns. Nici pt mine lucrurile nu sunt prea clare. Cert este ca din partea a 4 medici am primit 5 variante de abordat:
1. Continuarea tratamentului cu Danazol sau cu Valette (pentru reducerea menstruatiei);
2. Tratamentul cu Diphereline 11, 25 mg pentru inceput timp de 3 luni, pt suprimarea activitatii ovarului, adica dc am inteles bine, induce menopauza (si care este foarte scump 1200 ron/flacon);
3. Extirparea doar a uterului pe motiv ca ovarul ramas este inca sanatos (dar eu din cate am inteles activitatea ovarului intretine fenomenul);
4. Extirparea si a uterului si a ovarului, ca sa scapam de probleme si dureri;
5. Interventie cu laparoscopul pentru curatarea zonelor afectate - dar efectul benefic nu este definitiv, simptomele endometriozei putand sa reapara nu-stiu-cand;.

Si eu sunt de principiul americanului, dar de ce sa fac niste lucruri fara rost? Prefer sa ma informez mai bine, sa ma documentez, sa mai intreb, ca sa ma lamuresc si eu. Poate mi-ar fi de ajutor sa mai primesc si pareri ale altor medici sau ale altor persoane care sufera sau au suferit de aceeasi afectiune.

Multumesc.
K
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.