sunt insarcinata?

11-11-2010
andrada_ok
Nu este medic/terapeut
andrada_ok
mi-a venit menstruatia si luna asta tot pe 5 (5 noiembrie) si au curs cheaguri de sange si "sirop" sange mai gros, pot fi insarcinata? am folosit mereu prezervativ, da ultima data nu l-am verificat sa vad dak s-a spart sau nu k era intuneric (ultimul contact a fost pe 10 octombrie in ultima zi a menstruatiei cand deabea mai picura sange
1 comentarii
0
11-11-2010, ora 10:33
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Nu sunteti insarcinata, doar un pic paranoica, iar stressul afecrteaza menstruatia intotdeauna. Eu de exemplu am trecut anul acesta prin doua stressuri mari, inca mai trec si in ambele situatii, mentruatia mi-a lipsit o luna. de fapt intr-una din dati am avut doar o zi de menstruatie, si desi stiam ca nu am cum sa fiu gravida, totusi mi-am facut test de sarcina pentru ca sa stau linistita. In momentul cand am facut testul si am vazut ca a iesit negativ, a doua zi mi-a venit ciclul asa cum trebuie. Deci stressul afecteaza toate sistemele organismului, iar stressul de a te crede gravida cu atat mai mult.

Inca ceva, vazand ca va temeti atat de mult de o sarcina nu pot decat sa va povestesc urmatoarea intamplare: Lucrand o vreme intr-un loc unde se faceau avorturi, cu femeile care faceau avort - le consiliam, cam toate au ramas gravide in urmatorul fel: foloseau fie metoda retragerii (coitusul intrerupt) - care evident e insotita de multe erori, fie metoda calendarului care nu functiona mai ales daca menstruatia se dereglase. Nu am vazut niciun caz de prezervativ folosit corect, sau anticonceptional care sa fi ramas gravida. Nici macar de prezervativ rupt nu am auzit eu personal, mai ales pentru ca persoanele care observa acest lucru sunt de obicei atente si iau pastila de a doua zi si oricum mai toti care au grija au deja experienta in folosirea prezervativului- probleme cu acesta apar abia la inceputul vietii sexuale cand nu stii nici cum sa il pui, cum sa ai grija de acest aspect. Deci nu e cazul sa va mai tot temeti atat.
In plus, sunt foarte multe femei care se chinuie multa multa vreme sa ramana insarcinate, facand ani de zile sex neprotejat pana sa reuseasca acest lucru.

Sper ca v-am putut incuraja putin, cu mica mentiune ca traitul in frica in acest fel va va afecta calitatea vietii sexuale si a psihicului, ne aducandu-va niciun beneficiu.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul