Sunt însărcinată? Ajutor!

19-08-2019
Antonia20
Nu este medic/terapeut
Antonia20
Bună ziua, luna trecută pe 26 am început să iau anticonceptionale (Logest). Luni, 12 august la ora 20 am intretinut relatii sexuale neprotejate cu partenerul meu, care a ejaculat înăuntru. La ora 21 am luat pastila, ca de obicei. La două ore jumate după administrare, am vomitat, apoi am intretinut relatii intime din nou. Din câte am citit in prospect, pastila isi face efectul in 3-4 ore, iar in caz ca vomiti trebuie luata alta, dar, din neatenție, eu nu am facut asta (am uitat). Am continuat cu celelalte pastile pana am terminat blisterul, iar acum sunt in perioada de pauză, in a 4-a zi, mai exact si menstruatia nu si-a făcut încă apariția. Credeți că există șansă să fi rămas însărcinată? Celelalte pastilute le am luat corect.. Cand ar fi indicat un test de sarcina?
3 comentarii
0
20-08-2019, ora 19:46
Medic nefrolog
Nu este medic/terapeut
Medic nefrolog
personal cred ca sansa este mica deoarece au trecut doar 25 de ore intre sex si urmatoarea administrare.
tu nu esti medic si nu intelegi cum functioneaza un medicament asa ca o sa iti explic pentru viitor. pilulele anticonceptionale sunt medicamente cu timp de injumatatire lung, de 24 de ore (de aceea se administreaza o data pe zi), au actiune lunga si eliberare prelungita, isi fac efectul in timp, prin cumulare, te protezeaja dupa o perioada de administrare minima de zile (7 in cazul acesta) si nu din prima zi, daca iei o pilula la maximum 24 de ore distanta. in cazul tau nu conteaza in cate ore isi face efectul pilula pt ca nu are actiune rapida, ci faptul ca ai vomat si posibil ai ratat acea doza. ai gresit ca nu ai luat o alta doza deoarece trebuiesc administrate la interval de 24 de ore.
in legatura cu testul de sarcina, poti sa il faci la 10-14 zile de la fertilizare. se numeste beta-HCG plasmatic. se dozeaza din sange. nu te sfatuiesc sa folosesti test din urina de la farmacie pt ca nu este o metoda fiabila. daca rezultatul este pozitiv trebuie sa te duci la ginecolog pt confirmarea sarcinii intrauterin prin ecografie la 4-6 saptamani de la fertilizare pt ca sarcina poate avea si alta localizare. te sfatuiesc sa vb cu un specialist ginecolog mai amanuntit despre pilule si altele.
0
22-08-2019, ora 21:40
Antonia20
Nu este medic/terapeut
Antonia20
Mulțumesc pentru raspuns. Mi a venit menstruatia. Mai am o intrebare: Când încep următorul blister, trebuie să mă protejez suplimentar 7 zile?
0
22-08-2019, ora 23:23
Medic nefrolog
Nu este medic/terapeut
Medic nefrolog
In niciun caz. Asta este valabil doar la inceputul tratamentului pana cand se acumuleaza suficient medicament cat sa ai efect maximum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul