Sunt speriat... ma macina gandul ca am HIV

05-02-2012
xNutzu
Nu este medic/terapeut
xNutzu
Buna seara, sunt Ionut si am 13 ani. De cateva saptamani ma macina gandul ca m-am infectat cu HIV, nu stiu cum, nu am avut contact sexual in viata mea, doamne fereste. Faza este ca mi-au aparut in zona de jos 2 bubite care parca mi-au mai trecut. Dar acum mi-au aparut si pe burta niste bubite, care nu ma deranjeaza. Nu am febra sau alte lucruri, nu ma doare in gat. Insa sunt foarte speriat deoarece simptomele sunt foarte asemanatoare ( febra musculara, bubitele). Bubitele pot fi din cauze normale? Virsul HIV poate fi transmis si prin alte cai? Va rog un raspuns rapid. Am avut amigdalele umflate, dar nu m-a durut. Simt sub ureche ceva umflat, dar mama spune ca e doar un os... Insa eu nu cred... Dar nu e umflat incat sa se vada...

PS: M-am masturbat, daca asta e ceva, dar nu e o dependenta, si nu o fac des. Fac doar ceea ce face 85% din populatia planetei.
6 comentarii
0
05-02-2012, ora 23:43
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Spune-i mamei tale sa te duca la medic - intai la dermatolog sa vada ce este cu acele bubite, dar mai ales cu acea umflatura de dupa ureche - sa nu fie cumva Oreion.
Acum este varsta cand se face oreionul. Daca este asta, va trebui sa stai in casa, ca este contagios.
Daca nu este asta si mai ai rosu in gat, sa mergi la ORL.
Poate trebuie sa faci un exudat faringian cu antibiograma, sa vezi daca nu cumva este un streptococ in gat.
Pentru analiza, ca sa fie facuta corect, trebuie sa treaca cel putin 10 zile de la ultima pastila de antibiotic luata, in caz ca ai luat, sa nu te speli in gura, nu mananci si nu bei apa, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ. Dimineata, cum te trezesti, mergi la laborator pentru recoltare.
Daca ai nasul infundat sau simti mucozitati in gat, ar fi bine sa faci si exudat nazal cu antibiograma, deoarece infectia din nas poate ajunge in gat prin spatele nasului si astfel irita faringele.
Vorbesti si tu cu medicul si ii spui ce si cum te simti, dai detalii. Lasa chestia cu HIV.
0
07-02-2012, ora 22:10
xNutzu
Nu este medic/terapeut
xNutzu
Mi-am studiat mai atent cavitatea bucala, si au aparut 3 bubite mici pe limba in partea stanga, ca niste cosuri, si in peretele faringelui este ceva alb, un strat alb, de altfel, si limba este albicioasa.
0
08-02-2012, ora 00:59
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Uneori, limba poate fi albicioasa de la o digestie grea. Iar acele 'bubite rosii', daca sunt mai in spatele limbii, spre faringe, pot fi niste papile gustative iritate.
Te doare limba? Simti intepaturi? - atunci fiind si acel strat alb, ar putea fi o candidoza bucala.
Daca te doare si nu te-ai iritat cu ceva (de ex. coaja de paine, cartofi prajiti la punga...astia irita, bomboane, etc), nu te-ai muscat si dureaza mai mult de 2-3 zile, mergi la un medic ORL.
Acesta se ocupa cu zona _urechi, nas, gat (oto-rino-laringologie = ORL).
Sa nu mananci dulciuri, deoarece dulcele alimenteaza candida. Ai facut tratament antibiotic in ultimul timp? Si asta ar putea dezvolta o candidoza.
Arata-i mamei tale. Si ea isi poate da seama daca arata altfel decat normal si o sa te duca la medic.
Nu mai fi asa de speriat. La varsta asta treci prin tot felul de transformari si e normal.
Acum incepi sa fii mai atent si totodata sa constientizezi faptul ca trebuie sa ai grija de corpul tau, dar incearca sa nu te panichezi.
Mai cu masura, asa! Si pana acum te imbolnaveai, dar cei din familie observau si se ocupau imediat de problema.
Acum incepi sa te cunosti si sa te protejezi singur. Este normal.
Daca simti ca este ceva in neregula, vorbeste cu mama ta si insista sa te duca la medic.
I-ai aratat bubitele? Daca s-au inmultit, chiar trebuie sa mergi, iar medicul o sa iti dea un tratament sau o sa te indrume ce analize sa faci si daca este nevoie sa mergi la un specialist.
Asa se procedeaza in general.
0
08-02-2012, ora 13:38
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu mai amana si mergi la medic impreuna cu mama ta sa vezi ce este cu acele bubite.
0
17-03-2012, ora 00:52
carlitos
Nu este medic/terapeut
carlitos
Stai ma linistit n-ai de unde sa iei hiv, ce comic esti eu am fost pe la n dentisti si am avut probleme multe dentare si am umblat si cu femei multe si n-am patit nimic, stai linistit! O sa treaca bubitele.
0
17-03-2012, ora 01:22
xNutzu
Nu este medic/terapeut
xNutzu
Au trecut :)), cred ca acum am rubeola...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.