Suplimente nutritive - care sunt bune si care nu?

05-05-2008
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Ce parere aveti despre suplimentele pe care le folosesc sportivii in pregatire, cu precadere cei care practica culturism, ma refer la suplimentele carboproteice, aminoacizi, creatina, etc. Care dintre aceste suplimente sunt bune si care nu? Cum intelege organismul administrarea acestor suplimente, adica daca luam vitamine, organismul isi pierde capacitatea de a le sintetiza din surse naturale, fiind obisnuit sa primeasca de-a gata?
10 comentarii
1
13-08-2008, ora 00:00
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
Cred ca este necesara folosirea suplimentelor nutritive de catre sportivi si nu numai.Efortul fizic mare necesita cresterea aportului nutritiv de CALITATE. Din pacate concentratiile nutrientilor din alimentele noastre au scazut dramatic.Sunt diverse cercetari care arata o scadere de 60-70% de vitamine din fructe si legume, de calciu din lapte, proteine din carne etc..., dramatic! Totusi, folosirea acestor suplimente se face numai la indicatia unor specialisti.Trebuie sa fie de calitate si naturale.
0
24-09-2008, ora 00:00
nicoleta123
Nu este medic/terapeut
nicoleta123
Cum ne putem da seama daca suplimentele nutritive sunt contrafacute? De unde stim ca ceea ce este scris pe eticheta se gaseste in interiorul cutiei ca si compozitie, concentratie, calitate? De unde stiu eu ca si consumatoare ca un produs cumparat prin posta de la firma Calivita contine vitaminele si mineralele afisate pe cutie atat timp aceste produse nu sunt supuse nici unui control?
0
16-09-2011, ora 16:19
Stefan Angel
Nu este medic/terapeut
Stefan Angel
Raspund la acest post vechi pentru ca pe viitor daca exista "search-uri" pentru suplimente vizitatorul sa primeasca un raspuns la intrebare.

Cu referire la intrebarea adresata de Blue83, asa cum spune si lyanageorgescu, calitatea alimentelor scade dramatic in zilele noastre cele mai multe fiind procesate, aproape nimic lasat de la Dumnezeu.Eu spre exemplu si familia mea procuram legumele de la curte nu din magazine.Iar despre persoanele care practica culturismul sau sporturile vecine cu el unde avem nevoie de o alimentatie sanatoasa si consistenta, fara o pudra proteica sau vitamine si minerale este greu spre imposibil sa atingem 2g proteina/kg(gandindu-ne la persoane de 90-100 kg).

Raspuns pentru nicoleta123, in ziua de azi este o concurenta acerba intre firmele de suplimente, isi testeaza intre ele produsele si dabia asteapta sa gaseasca un produs care sa nu aibe doza/procentajul asa cum scrie pe eticheta, ca sa isi elimine adversarii, nu au curajul sa faca ceva din indoielile tale de mai sus. Toate cele bune.
0
06-03-2012, ora 22:07
mirceaianc
Nu este medic/terapeut
mirceaianc
Desi in ziua de azi nu am ajuns sa substituim alimentele cu nutrienti comprimati, tot mai multi oameni recurg la suplimente urmarind, de regula, sa isi amplifice capacitatile neuro-psihice si fizice si sa faca fata mai bine stresului si solicitarilor din viata de zi cu zi. Intrebarea care se ridica in aceasta situatie este daca aceste suplimente sunt necesare, in masura in care o persoana incearca sa manance echilibrat si daca nu cumva ele pot avea chiar efecte negative, mai ales daca sunt luate fara o indrumare de specialitate. Un numar tot mai mare de persoane interesate inmentinerea si ameliorarea sanatatii folosesc suplimente alimentare in acest scop. Studii recente estimeaza ca in tarile dezvoltate economic peste 30% din populatie folosesc zilnic diverse forme de suplimente alimentare, insa fara a beneficia de o baza stiintifica. Puteti citi mult mai multe lucruri pe aceasta tema pe site-ul http://all-about-life.ucoz.ro/index/suplimente_alimentare/0-37 inclusivdespre legislatia in domeniul suplimentelor nutritive.
0
05-12-2013, ora 11:58
radu80
Nu este medic/terapeut
radu80
Eu folosesc de aproape 3 luni niste suplimente numite Probolan50, si sunt destul de multumit pana acum de rezultatele pe care le-am obtinut! Initial cand l-am luat eram putin sceptic si am cumparat doar o cutie. Dupa ce am vazut ca ma ajuta destul de mult mi-am mai cumparat inca 4 cutii. Mai am cateva luni de cura cu suplimnetul asta, dar sunt convins ca dupa ce o sa termin o sa incep o alta cura cu acelasi supliment!

E super!
0
06-01-2014, ora 11:22
karnis
Nu este medic/terapeut
karnis
Radu sunt destul de bunicele suplimentele alea de care zici tu. Eu le iau de aproape un an si se vad schimbari radicale in constitutia muschilor mei. Bine si durata de cand le iau e destul de mare:) Sper sa raman cu aceeasi masa musculara in momentul in care nu o sa mai iau suplimentele!
0
30-01-2014, ora 14:11
radu80
Nu este medic/terapeut
radu80
Karnis, mersi de raspuns! Acum am mai intensificat sedintele de antrenament si stau mult mai mult in sala de forta! Mi-am revizuit si alimentatia. Am gasit un site strain super fain unde au o gramada de retete pentru acumularea de masa musculara. La toate astea ma adaug si cura cu Probolan 50 si treaba merge ca unsa. Sper ca asa sa mearga si de aici incolo pentru ca e super!
Salutare!
0
24-02-2014, ora 11:36
sorineldam
Nu este medic/terapeut
sorineldam
Salutare baieti!

Vad ca discutati aici despre Probolan50. Am auzit si eu despre produsul asta ca ar fi destul de eficient pentru acumularea de masa musculara, dar m-ar interesa sa stiu, daca produsul asta are efecte secundare. Imi e destul de frica sa ma apuc de cura cu un produs despre care nu stiu mare lucru, mai ales ca sunt la inceput in ale culturismului!
Sunt puternice sau doar niste suplimente care cresc forta? Am tot vazut dezbateri pe internet despre produsul asta!
Stie careva ce compozitie are produsul asta? Daca da, v-as ruga sa-mi spuneti si mie ca raspuns la ce am scris -
Multumesc mult si va doresc o zi cat mai frumoasa!
0
16-05-2014, ora 11:33
vendis
Nu este medic/terapeut
vendis
Salut!

Pe mine nu prea m-a ajutat suplimentul Probolan50. Nici eu nu am facut exercitii prea soicitante in perioada curei ci doar usoare alergari. Habar nu am daca produsul nu si-a facut efectul sau daca eu nu m-am tinut de treaba. Cert e ca o sa incerc cu un alt supliment sa vedem ala cum o sa mearga. De data asta o sa iau o cantitate mai mare si eventual le combin intre ele.
Suplimentele pe baza de plante sunt mult mai recomandate decat produsule care au in componenta substante chimice, din cauza faptului ca nu provoaca efecte secundare sau dependenta! Eu am luat produsul de care va spuneam mai devreme pentru ca e unul destul de popular si lumea il vorbeste de bine. Ca pe mine nu m-a ajutat, asta-i alta poveste...:)
0
16-05-2014, ora 23:22
Maryan -18
Nu este medic/terapeut
Maryan -18
salut am 18 ani si fac sala de 1 an si ceva, ma intrebam daca e bine sa iau creatina sau ulei de peste?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.