tatal la nastere

11-03-2010
carmenraisa
Nu este medic/terapeut
carmenraisa
ne dorim tare mult ca la nastere sa participe si sotul, daca stie cineva un spital de stat in bucuresti unde se poate il rog foarte mult sa imi spuna.multumesc
9 comentarii
0
11-03-2010, ora 20:05
mirelaaprilie
Nu este medic/terapeut
mirelaaprilie
si eu sunt tare curioasa... cred ca oricum cu spaga se poate orice. dar incercati la spitalul elias, mi se pareau conditii mai bune ca in altele
0
13-03-2010, ora 09:08
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
De ce nu nastetzi acasa ? Este vreo lege care sileste femeia sa nasca la spital ?
Inainte se nastea acasa.- In Olanda peste 85% din nasteri se fac acasa.
0
13-03-2010, ora 10:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu e adevarat, in Olanda in 1965, 2/3 dintre gravide nasteau acasa. in prezent, doar aproape 30 % dintre ele prefera sa nasa acasa. Rata reala a nasterilor la domiciliu a scazut foarte mult in ultimii 20 de ani in SUA dupa statisticile OMS. E aventuros si riscant sa se nasca acasa, fara doctori, doar cu o moasa si fara aparatura necesara interventiei rapide in cazul complicatiilor fetale / materne ce pot apare la nastere. Si la noi in Romania, in conditiile actuale, cu nivelul de trai pe care-l avem, cu starea de sanatate precara a populatiei, chiar ca este periculos sa indemni o gravida sa nu mearga la spital.Eu am avut cateva nasteri la domiciliu, si chiar pe patul de langa birou, am avut langa mine moasa cu experienta, dar nu doresc la nimeni stresul generat de lipsa aparaturii si mijloacelor de control necesare in acele situatii pana la plasarea lehuzei si micutului in siguranta in spital.
0
16-03-2010, ora 12:44
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ca oamenii se prostesc cu trecerea timpului este adevarat - asta se poate vedea si la cei care apeleaza la tot felul de prostii ale stiintei care ii duc direct in groapa sau la azil - insa datele pe care le-ati mentionat nu sunt totusi reale. O tara ca USA data ca exemplu in domeniul sanatatii este chiar e ras...mai prosti ca americanii in privinta sanatatii nu exista cred un alt popor pe lume. Cred ca ati vazut destule reportaje si filme sa realizati asta. Daca nu uitatzi-va la "Super size me " la filmele lui Michael Moore...

In orice caz, indiferent de rata, comparata cu o tara in care se naste aproape numai in spital, de ex. cu Germania, o tara cu acelasi standard medical, este pur si simplu COLOSALA. In Olanda apar extrem de de putine complicatii la nastere de unde rezulta ca la spitale riscul de complacatii este cela mai mare si acest risc il reprezinta chiar DOCTORII in sine si "stiinta" lor !

Medicina clasica are mult mai putzin habar de ce este important la nasterea unui copil decat ce stie despre cauzele hipertensiunii arteriale esentiale ("esential" = nu stim cauza ´).

In primul rand sarcina si nasterea nu sunt o boala ci ceva normal si nu trebuie privite din start ca fiind boli asa cum face DEJA medicina.
Deja aceasta mentalitate este bolnava si aduce folos numai vanzatorilo de medicamente si spitalelor.
Prostiile pe care le fac medicii romani de a vaccina o gravida de TETANUS si alte prostii in timpul sarcinii
nu le face nici cel mai idot medic din Olanda, Germania, din Vest in general.

In al 2-lea rand ginecologii nu exista decat din anii 20-30 pana atunci moasele au adus pe lume miliarde de oameni.
In tarile subdezvoltate complicatiile aparatute la nastere in spitale sunt aproape f. rare spre comaparatie cu cele din spitalele lumii "civilizate".

Pana acum cateva decenii numai saracii nasteau la spitale, pe cand toti bogatii nasteau acasa. Treaba s-a inversat cu cresetera puterii si influentei industrie farmaceutice si spalarii creiurului doctorilor si a pacientilor de-a lungul timpului, ba chiar ale legilor date care restrang posibilitatil unei moase.
In Germani o moasa este platita cu o renumeratie ridicola de casele de asigurari in timp ce pt. acelasi lucru in spitale acelasi case de asigurari platesc sume uriase.

Nasterea in spitale a cucerit lumea impinsa de industria farmaceutica si de frica inoculata de aceasta in oameni ca sa transforme un stadiu normal intr-un fel de boala si sa otraveasca fatii din prima zi de nastere cu tot felul de toxine chimice absolut inutile-

Orice gravida din ziua de azi este privita ca o bolnava, zeci de controale de fac. Si la urma totzul decurge prost. Atat sarcina cat si nasterea. Sa nu mai vorbim de alaptare si bolile copiilor de dupa.
Intrebatzi 100 de mame si o sa vedeti cum a descurs "nasterea" in spitale.

Medicina de azi este lamentabila din orice punct de vedere insa la NASTERE se faca CELE mai grave si mai MULTE greseli in cele mai MULTE cazuri. Nasterea de azi este o adaevarat pacoste pt. viitorii oameni care o supravietzuiesc (daca nu cumva au fost avortati inainte la indicatia doctorilor din cauza pericolelor vazute in mod gresit de ei, de analizele facute de ei sau de medicamente toxice date tot de ei la gravide)

In Germania statistica cat si experientele mele personale arata exact invers:
La spital apara CELE MAI MULTE complicatii spre comparatie cu nasterea la domiciliu sau in centre de nastere numai cu moase din cauza enumerate mai jos.
Peste 50% din cunostintele mele au avut o nastere grea si cu probleme din caua greselilor facut de doctori la nastere. Aceste cauze au fost raportate de ele insasi. Multe au fost atat de traumatizate caci ori nu mai vor copii, ori au preferat sa faca cezariana ori au nascut cu o frica imensa. Daca asta este rodul de a naste in spital atunci Dumnezeu sa va fereasca de ele.

La nasterea in spitale:
- doctorii dau medicamente pt. orice fleac...doar sa nu oa mai vada pe femeie tipandu-le in urechi.
- pana acum catvea ani pana si in Germania se nastea la orizontala, in pat si probabil inca in multe tari la fel se face, contrar fortei de gravitatiei. Inainte se nastea in picoare sustinita d esot sau moasa, sau tinuta de o bara, in orice caz vertical si nu orizontal. Gravitati ajuta copilul sa iasa usor in timp ce pe pat mama trebuei sa impinga copilul afara.
- doctorii reduc forta de expulzare a uterului cu injectiile date pt. dureri sau pornirea explularii.
- doctorii dau medicamente f. toxice si periculoase intr-o timp f. delicat in care NU ar trebui dat ABSOLUT nici un medicament. Peste 70% din bilile aparute dupa nastere (icter, etc) la bebelusi se datoarea acestor medicamente date la nastere.
- personalul din spitale fac stres care duce la blocarea nasterii, atmosfera de spital este ceva urat si nenatural si contraindicata naterii normale. Multe femei sunt timide, fricoase, se lasa influentate usor si
un doctor sau o moasa grosolana poate opri contractiile cu un singur gest sau cuvant spus aiuea.
- doctorii bag frica inutila in gravide cu diagnoze grabite si gresite, recomanda cezariana pt. nimic (trebuie stiut ca spitalele castiga mult mai mult de pe urma cezarienii decat de pe urma nasterii normale...iar spitalele sunt un fel de firme care cel putzion in occident lucreaz pe profit )
- doctorii nu au rabdare si scot copilul fortat (forceps, ventuza) dupa ce au blocat ei insasi nasterea normala mai inainte. Des se taie chiar PREVENTIV pielee intre anus si vagin. Insa o taietura se vindeca mult mai greu ca o ruptura iar des pielea poate nici nu se rupe, deci taietura este facut absolut degeaba.

- doctorii streseza fatul si chiar ii dauneza fatul inaintea nasterii prin masurarea continua a pulsului cu acel aparat de masura pulsul care functionea ca si ecograful, bombardand fatul intr-o faza extrem de importanta incare ii trebuie liniste si incredere si nu stres si ultrasunete enervante si daunatoare.
As vrea sa vad doctorul care ar vrea sa vina pe lume la niste unde care cel putin din punct de vedere erneregtic se compara o galazie facute de niste boxe de 300 W in camera de nastere.

Este un adevarat chin si maltratare ce se intampla de fapt la nastere intr-un spital "civilizat", atata pt. mama cat mai ales pt. fat.

Daca nasterea unui copil, care reprezinta dupa sarcina cel mai important eveniment din timpul vietii si care va afecta copilul TOATA VIATA se poate numi "normala"
- cand femeia pleaca in 70% din cazuri cu zona perineala rupta sau taiata
- cand a fost prezenta o atmosfera de tensiune si stres (peste 80% din cazuri)
- cand au fost date mai multe medicamente (peste 90 % din cazuri)
- cand a fost bombardat fatul cu ultrasunete mai multe ore inainte (peste 70% din cazuri)
- cand in peste 20% din cazuri se face cezariana din cauza nerabdarii si greselilor medicilor

atunci este de preferat un popor primitiv care traieste natural si nu are nici un fel de spital si care naste copii in conditii ideale si care nu duc la traume si probleme prezente o viata intreaga asa cum se intampla cu cei mai multi care au parte de o nastere in spitale.

O trauma la nastere afeceataza omul o viatza intreaga ! Peste 99% din pacienti care au boli psihice in homeopatie au avut ori o sarcina traumatizanta ori o nastere tarumatizanta.

Am asista la o nastere la o prietena in spital in Germania unde am avut ocazia pe viu sa vad greselile facute de "stiinta"

a) - a fost masurat pulsul fatului timp de 30 minute cu ultrasunete. Pulsul ok.
b) - inainte de inceperea nasterii medicul a incercat sa convinga mama sa faca o taietura perineala preventiva ca sa mearga nasterea mai usor !!!! Mama a refuzat, bineinteles
c) - din cauza tensiunii ridicate a incercat sa se convinga mama sa ia betablocheri pt. scarderea fortata a tensiuni ( betablocherul blocheaza muschiul inimii scazand randamentul ei in mod fortat...acest lucru poate fi fatal si f. periculos la nastere)
d) asistenta a legat un aparat de masurat ceva la gravida dar a uitat sa-l bage in priza
e) s-a masurat pulsul fatului cu aparatul auditiv, totul ok
f). s-a facut inainte de nastere un scurt ecograf sa se vada pozitia fatului. Din pacate fatul murise deja de cateva zile in burta mamei ceea ce denotase ca masuratorile pulsui dinainte erau gresitem, se masurase de fapt pulsul mamei
g) avand in vedere ca copilul decedase si socul gravidei s-a hotarat sa fie a fost indusa nasterea cu ajutorul la medicamente si anestezie in sira spinarii sa nu se simta durerile...
h) s-au dat medicamente de scauzut tensiunea fara nici un succes. Cand a inceout nasterea tensiunea a scazut de la sine (sufeltul stie el de ce tine tensiuen crescuta si o scade cand este nevoie si nu cand vor doctorii.
i) efectul la anestezie s-a terminat exact cand a inceput nastere. Doctorul a vrut sa faca una noua, dar mama a refzuat si chiar a trebuie sa strige la doctor care voria sa o faca impotriva vointei pacientei. Deci si anesetzia a fost facuta de pomana.
j). Nasterea a fost rapida si usoara in ciuda fatului mort care nu a putut ajuta si el dar din cauza puterii supranaturale a mamei si nicidecum a doctorilor.
k) mai multi practicanti si doctori s-au perindat prin camera de nastere in ciuda situatiei psighilogice delicate
m) mai multi doctori au intrat sa-i dea ceva nascatoare sa nu mai tipe...deci pe doctori ii deranjeaza cand o femeie tipa in mod natural. Tipetele ajuta depundere de efort fizic dupa cum stie orice sprtiv karatist sau judoka. Doctorii incearca se le suprime.
n) Din cauza nerabdarii si a presiunii prea puternic exercitata de moasa asupra burtii s-a creat o crapatura usoarea in zona perineala care ar fi putut fi evitat cu un pic mai multa rabdare si tact.
o) dupa nastere din cauza percicului de septicemie de la fatul decedat mai de mult i s-au dat femeii in 24 de ore ca infuzie 10 antibiotice diferite (UNSPE !!!!) plus un antimicotic. Urina sai starea de sanatate care era ok inainte au decazut masiv in scurt timp si impreuna cu greseliel evidente ale "doctorilo" au trezit-o la realitate pe femeie care a refuzat complet "tratamentul " lor si s-a lasat pe mana mea si a homeopatie care in numai 4 zile au refacut-o in fata doctorilor si scos-o din spital sanatoasa.

Cel mai inteligent doctor de acolo care desi a vazut ca femeia nu a ami luat nici un anibiotic si medicicamente de la ei - si asta in ciuda presiunii psihice exercitate zilnic de medici asupra ei gen "o sa muriti de septicemie" la iesirea din spital a facut remarca "eu inca nu imi pot da seama cum de s-a disparut septicemia fara antibiotice"

Daca la o singura nastere se fac atatea greseli, cate greseli se fac oare in spitale unde sunt implicati mai multi omeni si factori si asta aveand in vedere ca un singur medic de familie face peste 600 de greseli zilnic ?
-
Cateva din greselile sistemului adunate de pe www.ziare.com
Medicii de familie comit 600 de greseli zilnic
Vineri, 12 Decembrie 2008, ora 09:48 | 4

Medicii de familie gresesc de 600 de ori pe zi atunci cand pun un diagnostic sau
cand recomanda un anumit tratament pacientilor lor. Mai mult, dintre toti medicii, ei sunt cei care nu raporteaza cazurile grave, atunci cand le intalnesc. Potrivit specialistilor care au analizat activitatea medicilor de familie din Marea Britanie, neraportarea cazurilor grave poate avea grave consecinte asupra
starii de sanatate a pacientilor, informeaza The Independent. Inca din anul 2002, specialistii britanici au analizat activitatea medicilor de familie, iar rezultatele au aratat ineficienta tratamentelor medicale
recomandate. Un raport al biroului de audit din Marea Britanie a aratat ca jumatate din erorile comise in ultimii trei ani ar fi putut sa fie evitate daca se invata din greselile anterioare. "Sanatatea si siguranta pacientilor trebuie sa fie prioritara pentru toate cadrele medicale. Din pacate, trebuie sa mai asteptam pana cand sistemul va functiona in totalitate, dar, daca invatam din greseli, rezultatele erau
diferite", a spus presedintele comisiei de examinare a activitatii medicilor, Ian Kennedy.

Siguranta din spital este o siguranta numai pt. daunele care se vor aduce mamei si copilului, in rest aceastea siguranta este numai una iluzorie.
in Romania nasc 100% in spitale deci se poate calcula usor procentul de catastrofe care se intampla in
spitale si aceasta rata se poate compara dupa aceea cu o tara unde se naste acasa numai cu moase.

Argumentele medicinii sunt : "inainte se murea la nastere, acum din cauza spitalelor nu se moare".
Adevarul este altul: se moare si azi. Insa spre deosebire de trecut acum majoritatea copiilor si mamelor au daune de la nastere, ceea ce cu moase si nastere intr-un medic nemedical nu se intampla deloc inainte. Nu se mai moare in spital, se moare inainte sau dupa nastere iara boala copilului sau daunele aduse mamei nici nu este considerata o catastrofa. Desi este.
0
25-03-2010, ora 23:35
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
ai vazut si tu o nastere si te ai facut expert! si evident cred ca ai povestit un caz sf auzit de undeva, neexistent decat 1 la un milion
ce faci unei femei care din cauza rupturii de perineu de la nastere care natural a fost chiar pe mijloc total aiurea si peste ani are incontinenta fecala si urinara? ii zici sa poarte scutec ca e natural si merge cu picioarele?
ce faci la un travaliu prelungit? o lasi pe femeie sa se chinuie 50 de ore si sa moara de infarct eventual
etc etc etc sigur pentru toate poti copia de pe wikipedia argumente "stiintifice"
0
10-04-2010, ora 00:43
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Am impresia ca cineva latra mereu in urma mea.
0
10-04-2010, ora 01:39
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
probabil schizofrenie paranoida ;))
0
09-12-2010, ora 15:53
Cellina
Nu este medic/terapeut
Cellina
acest scarface mereu are el ceva de comentat sau de contestat... de ce nu ai facut medicina daca iti place sa dai sfaturi? si le mai dai si proaste pe deasupra...
0
13-12-2010, ora 19:25
gheorghiucristina
Nu este medic/terapeut
gheorghiucristina
La clinicile private, tatal poate asista si filma nasterea. Acasa, inca se naste neprogramat, adica cele ce nu au cum sa ajunga la un spital, dispensar etc. Moasele licentiate de astazi, au fost scolarizate pentru a se atinge cumva "stilul" occidental, unde se naste fara probleme acasa, dar in conditii de minimum de asepsie si doar nasterile normale, fiziologice, ce sti sigur ca nu pun probleme medicale. Raspunderea este enorma. Cu toate aceastea, nu exista inca o unda verde pentru nasterile acasa, din lipsa normelor si metodologiei in domeniu, care trebuie ceva gandit de cei "mari" sa ii scuze de eventualele greseli, malpraxis, astfel incat vina sa ii revina strict moasei.
Mai avem pana la o astfel de realizare.pana atunci, :in apa, pe patul de nastere sau pe capra noastra ruginita din spital.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nasterea postmatura
  • Mecanismul de nastere in prezentatia craniana
  • Epiziotomia
  • Amintirile despre durerile nașterii sunt influențate de intensitatea lor (nu de durata) și de epidurală
  • Gravidele cu sindromul ovarelor polichistice au risc de complicații cardiovasculare în timpul nașterii
  • O doză unică de azitromicină scădea riscul de sepsis și de deces în timpul nașterii
  •